Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ari

Pages: [1] 2 3 ... 161
1
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 18.05.22 - klo:21:10 »
Koitetaanpa palata hieman taaksepäin ja Kaatiksen kisan toiseen kierrokseen.
Tuli vähän tuulisempi päivä ja päästiin huomaamaan ettei sitä pelkästään osattu ottaa paikallistuulta huomioon.

1. Sivutuuli ja otin vakaamma Shryken käteen. Lähti ihan kivasti ensimmäinen heitto, mutta löytyi sitten kuitenkin 20m päässä korista. Maltilla korin alle ja par aloitus. Parpar on ihan hyvä perussuoritus. Pirkkoja tähän tulee meikäläiselle harvoin ja isompien välttely on hyvä harrastus.

2. Melkein identtin avaus edelliseen päivään, mutta meni vähän pitemmälle. Kiekko siis vasemmalla josta voi kivasti päästä eteenpäin, muttei sinne oikein tahallaan voi yrittää. 125m korille. Shryke lähti hyvin ränniin ja säikähdin jo osuneeni oikeinkin hyvin, mutta sitten se käänsi vähän liikaa yli painaen lepikkoon vasemmalle. Kiekko löytyi kuitenkin väylän vasemmasta reunasta joten onnekas pomppu sieltä jostain. Zone meni forella 6m pitkäksi, mutta kun heti tähän alkuun laitoin kiekon sisään niin kivastihan se alkoi. Nelosella siis pirkko. 54 on oikein hyvää tekemistä kilpailukierroksille. Tässä vaiheessa kiva fiilis kun tiesi että tuuli oli sotkenut monen aiemmin lähteneen peliä.

3. Pelihän kulkee niin fore lähtee hyvin linjaan. Oho, lähtipä hyvin ja väyläänkin vielä. Ainoa vika oli, että kiekko löytyi väylän oikealta puolelta senverran ettei siieltä voinut oikeasti tehdä mitään muuta kuin yrittää heittää eteenpäin. Lähestymiset tapahtuvat hiljalleen kohti koria ja par korttiin. Ai, että kun ylös kävellessä oli jo ajatuksia pirkosta. Ei sitten.

4. DDx lähtee oikeaan linjaan ja tuuli auttaa eteenpäin. Meni sitten jo vähän liiankin pitkälle kun joutui oikeastaan pystysuoraan lähestymään. Eihän se onnistunut vaan putteri oli vähän liian korkea ja feidasi reiluun kymppiin. Sieltä korin alle ja bogey. 34 on varmaankin sellaista mitä voisi olettaakin. Lähestyminen on tähän vain niin hankala. Tämä oli siis normaalisti par 4 ja väylä 5 :)

5 (8). GG-Wraith syö tuulta mainiosti, mutta eihän se tuohon tuuleen suostu feidaamaan ajoissa vaan menee kympin pitkäksi. Sieltähän se on sitten jännä yrittää myötätuuleen putata. Kolmosta korttiin joten parissa jatketaan. 23 on aika jees.

6. (9) Buzzz OS lähtee vähän matalana ja liian aikaisin kädestä. Menee aika läheltä mandoa ja vielä puskankin välistä. Nyt oli kyllä tuuria. Kiekko on noin 80m korista. Buzzz käteen ja vähän miettimistä tuulen kanssa. Sitten ihme grippari joka vie kiekon oikealle. Osuu onnekkaasti puuhun ja jää siihen alle. Zonella fore lähelle ja nelonen korttiin. Nyt oli tuuria ja se on hyvä huomata. Grippari jäi vähän mieleen, joten pirkkometsään siirtyminen ei helpotu.

7 (11) DD vähän varovasti ettei vaan jää näppiin. Eihän se nyt aina voi puiden välistä mennä, joten pomppaa oikealle. Ai saakeli. No, ollaan vähän metsässä, mutta parin metrin ränni olisi edessä. Jos oikein hyvin menee niin tekeehän tästä vielä parin. Otin vauhtia ja kun painoin tukijalan maahan niin se painui maahan 10cm syvemmälle kuin oletin ja kiskaisin heittosuuntaan nähden kiekon oikealle kello kahteen. En oikein tiedä mitä siellä metsässä tapahtui, mutta kiekko tuli väylän oikeaan reunaan takaisin. Onnella saa pelata, joten kolmonen lähtee reilusta satkusta. Seuraavassa heitossa on paljon mielessä kun ei oikein ole linjat kohdallaan ja edessä on outtia oikealla. Kiekko lähtee kohti koria, mutta nyt on korkeussäätö pielessä ja painuu 50m tolpalle keskelle väylää. Zonella hyvä lähestyminen ja bogey korttiin. Nyt ei ole bäkkäriin kovin suurta luottoa. +1

8 (12) Forella avaus DD3 lähtee sisäkurviin ja hankalaan paikkaan. Metrin ränni olisi edessä, eikä oikeastaan muuta. Siihen sitten. Forella Fire osuu ränniin, mutta eihän se skippaa kohti koria ja jää reiluun kymppiin. Putilla piti kiertää puu aika läheltä, mutta eihän se nyt oikein onnistu niinkuin yritti joten bogey. Pirkkometsä rankaisee.... +2

9. (13) Forella melkein hyvä avaus on vähän korkea ja feidaa oikealle. Osuu ilmeisesti puuhun ja löytyy keskeltä väylää. Siitä kovaan tuuleen Shryke lähtee mainiosti ja korille on matkaa alle 50m. Zone jää ehkä 6-7m lyhyeksi ja vähän korin alapuolella kun seisoo niin etuoikealta tuleva tuuli on aika hurja faktori. Jää sitten puttaamatta kun tulee järki päähän. Oma ajatus ensin on tähdätä puoli metriä korista ohi. Sitten tulee järki päähän kun näin jo sieluni silmin kuinka se ei osu edes koriin vaan painelee jonnekin kauas tuulen mukana. Par korttiin. +2

10. (15) Tuulee kuin tuulitunnelissa eikä ole kovinkaan korkealla itseluottamus. Päädyn foreen, mutta ihan ok heitto ei ymmärrä tuulta ollenkaan vaan tuuli painaa sen hyvissä ajoin puskaan. Lähestyminen puskasta jää vitosen lyhyeksi eikä se tällä tuulella ole kovin fiksu ratkaisu. Saan kuitenkin tungettua kiekon koriin, joten par. Aika hankala on tämäkin peltoväylä tuulessa.

11. (16) Vastatuuli on aika kova. Valitsen vakainta mitä löytyy eli Halo GG-Wraith. Melkein se kestää tuulta ja nousee ehkä onnekkaastikin senverran korkealle että tuuli heittää sen takaisin väylälle josta se rollaa aidan viereen. Toinen heitto on aika samanlainen eikä heittäjällä ole suurtakaan roolia. Aidan vierestä 50m korille. Forella Fire vasemmalla olevasta taika-aukosta neljään metriin ja haaraputilla mukiin. Nelonen on tähän aika hyvä. Täytyy olla tyytyväinen. Huhhuh että tuulee.

12. (17) GG-Wraith kädessä ja vastatuuli on reipashenkinen. Nyt iskee kierroksen kolmas grippari ja kiekko lähtee reilusti oikealle. Onneksi se kestää tuulta aika kivast, joten feidaa takaisin ja rapistelee koivuihin oikealla. Jää onnekkaasti sisään puiden väliin. Ohhoh.
Zonella pitää pikku annukalla kiertää oksia ja puu. Kiekko lähtee oikeastaan niinkuin yritinkin, mutta kun kiiekosta loppuu vauhti niin tuuli painaa sen tylysti maahan. Kasimetrinen hentoiseen ylämäkeen siinä tuulessa ei ole oikeastaan vaihtoehto, mutta kun ollaan plussalla niin pitäähän sitä yrittää. Ei osunut laitteeseen, joten paluuputiksii jäi vitosen verran. Bogey. Vähän outo meininki. Kärki on karannut jo ajat sitten, joten nyt sitten vain kerätään sielun kappaleita ja koitetaan selvitä vähillä vahingoilla. +3

13 (18) DDx lähtee tuuleen ihan kivasti. Kakkosheitossa huomaan tuulen suunnan muuttuneen siten, että pitäisi heittää ylämäkeen suoraan myötätuuleen. Eihän se lennä mihinkään. Sitten vedin hanat ylämäkeen ja jäi kympin putti. Ei tarvinnut edes yrittää, joten kerätään par pois.

14. (19) En uskaltanut bäkkäriä kokeilla, joten forella mennään. Linja on vähän vasemmalla, mutta menee loppujen lopuksi reiluun kymppiiin keskelle väylää parilla puuosumalla. Pitää vähän yrittää, mutta kun nelimetristä puttaan takaisinpäin niin ei tunnu siltä. Par kuitenkin korttiin ja +3 mennään.

15 (20) Nyt tehdään päätöksiä. DDx kädessä päätän pistää hanat jotta voisin päästä korille saakka. Tässä on riski ettei osu ränniin, joten pitää vain päättää. Päätin yrittää ja kiskaisin kiekon vasemmanpuoleiseen puuhun. Pomppu vähän oikealle ja puun vierestä kakkosheitto alle kymppiin. Eihän se mene, joten nyt ollaan jo +4. Vähän tekisi mieli roikotella, mutta koitetaanpa keskittyä. Kolme väylää jäljellä joista kaksi on pirkkoväyliä.

16. (22). Shryke meni eilen hienosti. Nyt vähän hermostuttaa ja lähtee liian matalana kyntäen maahan. Reilut 50m korille. Rauhallinen bäkkäri Buzzzilla neljään metriin ja par korttiin. Tämä lienee jonkinlainen helpotus. +4

17. (23) Shryke forella feidaa vähän liian aikaisin, mutta menee onneksi ekasta puusta ohi. Lähestyminen pikku annukalla metriin tarjoaa parin tähän, joten jatketaan +4.
Pakko mainita, että tälle väylälle tehtiin enemmän kakkosia kuin osasin olettaa.

18. Fore Firellä oli tällä kertaa tarpeeksi korkea ja tuuli vielä auttoi pikkaisen rolleissa joten kolmimetrinen putti lopetti kierroksen pirkkooin. +3.
Taas oli sellainen fiilis ettei tämä nyt oikein ollut hyvä.

Loppujen lopuksi taisi koko fieldistä kolme pelaajaa olla toisella kierroksella miinuksella, joten tuo mun +3 ei ollut muihin nähden kovinkaan huono. 958 taikapistettä tuntuu aika hyvältä.
Tuuria oli. Kolme selkeää gripparia, joista jokainen olisi helposti voinut maksaa yhden heiton enemmän pikkuisen huonommalla tuurilla.
Loppusijoitus 4. ja eilen ilmoittauduttiin jo Jyväskylään pelaamaan, joten kai sitä sitten pitää koittaa tätäkin sarjaa pelata. Ja onhan se kiva jos on pelaamista kun ei oikein vieläkään tiedä mitä SM-kisojen kanssa käy.

Maanantaina kävin vähän testailemassa heittoa kentällä ja Pullin koulun pikkuradalla. Ei ongelmia, joten kilpailussa tapahtuneet gripparit taisivat olla henkisiä ongelmia. Olisihan se ollutkin ollut kivampaa jos voisi korjata tuollaisen heittämällä :)


2
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 14.05.22 - klo:22:39 »
Kaatiksen kisa. Ensimmäinen kierros.
Loppuviikko meni sadetta odotellessa. Sadetta ei saatu ennenkuin tänään, joten saatiinpa vähän vaihtelua kierrokselle.

1. DDx tyyneen keliin lähti aika kivasti. Sitten tietenkin vähän liikaa oikealle ja katajasta vauhti pois. Neppi alle ja parilla aloitetaan.

2. Shryke lähtee vähän aikaisin kädestä ja feidaa vasemmalle rinteeseen. Jotenkin onnekkaasti ei skippaakaan metsään vaan jää rinteeseen. Forella aika hyvä antsa osuu sisäkurvin oksaan ja meinaa harmittaa. Aika suora linja jää ja Buzzz forella alamäkeen. Vähän kääntää yli ja jää väylän reunaan. 20m korille alamäkeen. Putterilla loiva hysse menee niinkuin yritänkin, mutta rollaa kuitenkin sitten vitoseen. Haaraputti puun vierestä sisään ja parissa mennään.

3. (4)Fore ylämäkeen karkaa oikealle liian aikaisin ja joudun heittämään puoliepätoivoisen pystykiekon pieneen aukkoon. Putti kuusen oksien alta kolmeen metriin ja nelonen korttiin. Parissa mennään.

4. (5)DDx korkealle osuu oksiin ja jää ylös. Zonella fore on täydellinen ja jää korin alle. TD oli laittanut parin kolmoseksi joten parissa mennään…

5. (8) Tyyni keli. Vähän ihmeissäni kun ei tuule. Firebird forella on erinomainen ja metriin. Jospa se tästä. -1

6. (9) Buzzz OS vähän lähempää mandoa kuin olin ajatellut, mutta reilusti oikein kuitenkin. 80m lähestymiseen Buzzz käänsi vähän yli ja paineli kohti Hazardia. Tosin paineli oksien välistä, hazardin yli ja vielä toisten puiden oksien välistä 15m korista oikealle.
Putti osuu vähän koriin, joten jatketaan -1 tilanteessa.

7. (11) DD lähtee vähän aikaisin ja menee puiden välistä väylän vasempaan reunan puiden väliin. Bäkkäriä ei mahdu, joten vanha Buzzz foreantsalla 20m päähän korista keskelle väylää. Olipa hieno heitto. Koriinhan putti ei mene, mutta parilla eteenpäin eli -1

8. (12) fore feidaa vähän aikaisin ja jatkan 25m päästä forella Zonea. Hyvä yritys on vähän matala, mutta linjassa. -1

9. (13) Nyt alkaa tuuli liikkumaan ja näyttää vähän synkältä. Fore lähtee vähän ylös ja vastatuuli nostaa kiekkoa. Feidaa oikeaan laitaan, josta joutuu paikaltaan heittämään. DD3 nousee sekin vastatuuleen ja tuuli auttaa kiekon nurmikolle mutta vasemmalle niin ettei koria näy. Firebird sokkona kulman taakse on matala ja jää alas 20m korista. Zonella pikku hysse, johon tuuli nappaa ja vie vitoseen. Vähän korin yläpuolella sivutuuli ja aika jännää on. Saan kuitenkin kiekon koriin ja par. -1

10. (15) GG-Wraith lähtee hyvin reilusti oikealle koska nyt tuulee ja sataa. Kiekko tulee lähelle koria, mutta skippaa märältä nurmikolta reiluun kymppiin. Sateessa ja tuulessa ei ole lähelläkään mennä tämä putti joten nelimetrinen roikotus sisään. -1 ja alkaa vähän jo ärsyttämään kun ei ihan osu. Nyt tulee hetken rakeitakin.

11. (16) Sataa ja tuulee. Kaikilta lähtee kiekko hyvissä ajoin kädestä. Toinenkin on varovainen ja 50m tolpalta foreantsa hipaisee puuhun ja jää kymppiin väylälle. Putti ylämäkeen olisi muuten hyvä, mutta kun osuu alarautaan. Bogey ja harmittaa. Parissa.

12. (17) GG-Wraith lähtee hyvin tuulee. Kiekko menee läheltä koria, mutta märästä maasta skippaa puukasaan reiluun kymppiin. Putti ylärautaan tuotaa parin. Parissa mennään ja olisi aika onnistua.

13. (18) DDx lähtee aika hyvin ja kakkosheitto Firelläkin on hyvä. Ehkä neljä metriä korin yläpuolella ja vastatuuli. Vähän nokka alas ja ehtii syöksyä alarautaan. Ai saakeli. Tämä oli aika heikko suoritus. Parissa.

14.(19) Buzzz vähän varovasti jääkin näppiin ja painelee kauas metsään. Ja on kaukana. Tarvitaan kaksi heittoa että pääsee putille.
Reilun vitosen putti on varovainen, mutta jää koriin. Onneksi. Bogey. +1

15. (20) alivakaata draiveria käteen ja hanat. Menee kohti koivua ja osuu koivuun. Tippuu väylälle ja 15m korille. Kiukulla putti sisään ja peli pariin.

16. Kolme väylää jäljellä ja par ei tunnu hyvältä. Shryke lähtee hyvin ja löytyy kolmesta metristä. Roikotusputti koriin ja miinukselle.

17. Fore lähtee aika hyvin. Vähän pitkäksi mutta reilun kympin putti. Näyttää hyvältä, muttei se nyt ihan jaksa. Ai saakeli kun olisi ollut hyvä yllätys. -1

18. Fore pitää heittää joko matalana tai korkeana. Heitän siihen väliin… ja kolmosta korttiin.

-1 on 961 taikapistettä mikä on tietenkin ihan kivasti. Silti tuntuu että jäi vähän piippuun. Neljäntenä, joten huomenna uudelleen.

3
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 05.05.22 - klo:08:50 »
Nyt on tosiaan haettu vähän tuntumaa pelaamiseen heittämällä ja myös pelaamalla.
Kaatiksen etutiiltä olen pelannut selvästi vähemmän kuin takaa, joten pieni mietintä on paikallaan väyläkohtaisesti vaikka kotikenttä onkin. Joitakin muutoksia olenkin jo tehnyt tänä keväänä. Ensi viikollahan se kisa vasta on, joten onhan tässä aikaa.

Nilkka, polvi, olkapää ja kyynärpää kipuilevat hieman. Nilkkaan helpottaa onneksi pitempivartiset kengät, mutta tuo olkapää on nyt hentoinen huolenaihe. Se kipeytyy ikävästi.

Puttaamiseen olen kokeillut hieman uusia tuulia ja ainakin nyt tuntuu pikku painonsiirron varmistaminen hyvältä. Lyhyiden puttien missaaminen on harvinaisempaa.

4
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 27.04.22 - klo:11:49 »
Mielenkiintoista miten ihminen jää jumiin tuollaisiin numeroihin. Olisin voinut lyödä 20€ vetoa että mun ensimmäinen rating oli 937. Eikä mulla ole siellä alussa näköjään edes ollut sellaista ratinkia....
No joo. Onneksi sentään kokoluokka täsmää :)

Miikka yritti herättää pientä paniikkia setämiehessä ja oli sitten pakko istahtaa alas ja laskeskella hieman. Kieltämättä nyt sitten ei ole oikein varaa kämmentää kun pudotin laskuista Talin viime vuotisen kisan laskien sitten muut yhteen niin keskiarvo on 933... SM-kisojen ratingraja on 930 joten vielä ollaan kuivilla. Tarpeeksi kun tuossa säheltää niin voi sitten unohtaa koko homman. Ilmoittautumispäivämäärää ei ole ilmoitettu käsittääkseni, mutta uskoisin että kesäkuun päivityksen tilanteella mennään. Kävi jo mielessä, että pitääkö tässä alkaa jättämään kisoja pelaamatta mutta ikinä en ole sellaisia miettinyt. Jos taso ei riitä niin sitten se vain ei riitä. Olen pelannut aina silloin kun se on ollut mahdollista, joten sillä mennään. Jos Masterikisa Kaatiksella pilaa SM-kisareissun niin ei voi mitään.

Tuli frisbeegolf puheeksi tuttavan kanssa ja jouduin sitten hieman esittelemään lajin kilpailutoimintaa. Tuli aika nostalginen fiilis kun muisteli käyneensä Japanissa ja vähän Eurooppaakin on kierretty. Nykyharrastajamäärillä ei ole ihan itsestään selvää tuo, joten muistojen kammioihin jää paljon sellaista mikä ei enää ole mahdollista. Tietenkin suomalaisena piti sitten vähätellä näitä reissuja, mutta onhan ne olleet hienoja kokemuksia.

Treenaaminen tähän lajiin on pyörinyt paljolti pelaamisen ja satunnaisten viiden minuutin puttiharjoitusten ympärillä. Kävin ottamassa yhden golflyöntitunnin ja sen jälkeen olen ollut siitäkin vähän innoissani. Olenkin nyt ajoittanut iltatyöpainotteista elämää siten, että aamulla aamukahvin jälkeen koirien kanssa lenkille. Siitä VihtiGolfin rangelle lyömään korillinen palloja ettei opit unohdu. (pelaamaan ei paljon kiinnosta tuonne kurakkoon mennä) ja sieltä sitten kotimatkalla Kaatiksen kautta. Kaatiksella ihan heittämisen harjoittelua ja varsinkin vartalon kääntämisharjoittelua. Yritän siis saada enemmän kroppaa mukaan niin ei tarvitsisi pelkällä kädellä vippailla. Aika hankalalta tuntuu saada vauhdinotossa hartioita kääntymään lisää, mutta olen päättänyt sitä hiljalleen harjoitella. Lopuksi sitten hetki puttailua ja lounaan kautta töihin.
Ainakin toivoisin, että tästä on hyötyä. Olen nyt jaksanut ainakin olla hieman innoissani. Töissä kun joutuu vielä käymään niin joutuu sopeuttamaan sitten pelaamisen sen mukaan.
Kyynärpäähän välillä sattuu kun sopivasti kättä vääntää. Nilkka ei ole oikein tykännyt kun Kaatiksella sivurinteissä pitää kulkea ja heittääkin. Siinä tämän hetken vammalistaus :)


5
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 13.04.22 - klo:14:44 »
Taikapistelaskuri otti alamäkeä odotetusti. 937 on päivän ihmisarvo ja se on muistaakseni alin mitä minulla on koskaan ollut. Saapa nähdä saako sitä enää koskaan nostettua tuota ylemmäs.

Kaatiksella pelataan kuitenkin Mastertouria kuukauden päästä, joten pääsee testaamaan paikallisen kentän. 18 väylää pelataan, joten TD miettii kovasti mitkä väylät jätetään pelaamatta :)


6
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« on: 10.04.22 - klo:19:04 »
On hienoa nähdä, että joku uskaltaa kirjoittaa sellaisistakin tunteista jotka eivät aina liity siihen kuinka hienoa frisbeegolf on.
Kyllä tähänkin voi väsähtää eikä se tarkoita mitään kamalaa. Vaikka meistä moni edelleen on frisbeekuplassa jossa frisbeegolf on maailman hienointa niin alkaa olla sellaisiakin ihmisiä jotka eivät enää pelaa. Niinkin voi käydä. Joku voi pelata omalta osaltaan frisbeegolfin läpi.

Itse juuri tässä yhdelle nuorelle harrastajalle jouduin/pääsin kertomaan omasta harrastuksestani ja kuinka sitä silloin ennen oltiin SM-kisoissa ja Japanissakin olen käynyt. Keskustelun päätteeksi huomasin miettiiväni, että silloin oli kovin innoissaan ja jälkikäteen ajateltuna onpas ne olleet hienoja juttuja joihin ei vain enää pääse. Ja vaikka pääsisikin niin laji on oikeasti muuttunut. Pitää keksiä uusia juttuja lajin sisältä jotka pitävät mielenkiinnon yllä.

7
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 10.04.22 - klo:18:59 »
Piazza Open pelattu. Vähän on hämmentävät tunnelmat, joten pitänee hieman käydä läpi.

Sää oli kohdallaan. Aurinko paistoi. Sitten ei paistanut. Tuuli ja satoi, lunta ja rakeita. Räntää ei oikeastaan satanut, joten eihän se niin kamalaa ollut. Sää oli tosiaan varsin mielenkiintoinen, joten välillä oli vähän ihmettelemistä. Ehkäpä käyn väylä kerrallaan, molemmat kierrokset yhtäaikaa läpi.

1. Forella lähdettiin. Eka kierroksella helppo kolmonen hyvällä forella. Toisella kierroksella foreen ilmiintyi korkeussäätöhäiriö ja pääsin 25m eteenpäin. Keskeltä väylää yritin Buzzzilla jatkaa ja jäällä vähän luiskahti ja puupompulla metsään...kauas. 50m päästä näkyi metrin rako korin vasemmalla puolella. Heitin aika huikean heiton Zonella foren siitä aukosta metriin ja selvisin nelosella.

1A. Eka rundilla pikku puuhipsulla vasemmalta hazardin yli ja skipillä kahteen metriin fore DD3. Toisella kierroksella muuten sama, mutta jäi se puuhipsu välistä. Tämä meni toivotusti.

1B. Tässä kohtaa alkoi ensimmäisellä kierroksella bäkkäriongelmat. DD3 piti heittää hyssellä kovaa ja kentälle. Lähti vähän aikaisin kädestä, meni tuurilla ekasta puskasta läpi ja jäi seuraavaan. Sieltä ei riittänyt ihan fore korille asti ja joutui vielä sinne moukaririnkiin taikomaan kiekon ja tyytymään vitoseen. Toisella kierroksella sitten mentiin pelikirjan mukaan. DD3 kentälle ja Zonella fore moukarihäkkiin ja kolmonen korttiin. Parin keskiarvo ei tyydytä. Vaikka tuuli niin tämän piti olla liian helppo.

1C. Ekan rundin avaus osui DDx forella hienosti keskelle väylää ja jäi ehkä 55m korille. Metsässä oli vielä sopiva aukkokin enkä ollut vielä tajunnut ettei se bäkkäri oikein toimi. Buzzz livahti kädestä liian aikaisin ja meni pusikkoon. Sieltä sitten nostolle ja nelonen korttiin. Toisella kierroksella DDx käänsi vähän yli ja osui puuhun pompaten kauas vasemmalle. Metriseen reikään kymmenen metrin päästä piti osua ja olisi voinut päästä aika lähelle. Forella DD3 osui aukkoon, mutta oli ehkä metrin liian matala eikä ehtinyt antsasta suoristaa vaan paineli metsään.
Sieltä foreantsa oli mainio. Ainoa vika oli että melkein 10m leveässä aukossa oli keskellä mänty johon osuin keskelle. Jäi ehkä 11m putti jonka varmaan kaikkien yllätykseksi pistin sisään ja vielä hyvällä putilla. Tähän 4 ja 4 on ihan hyvä. Pirkko oli ehkä liiankin vaikea tehtäväksi muutenkuin tuurilla. Ykköskiessillä olisi varmaan pitänyt yrittää sitä lähäriä foreantsalla, mutta enpä yrittänyt.

2. Kaksi kertaa fore DD3. Eka rundilla yritin runtata täysillä ja kiekko lähti reilussa hyssessä ja paineli metsään osumatta mihinkään. 20m lähestyminen metriin. Toisella kierroksella jo tuuleteltiin kun hyvä heitto lähti juuri niinkuin yritin ja hienosti skippasi kohti koria. Vaikka oli niin hyvä heitto niin jäi sitten kympin lyhyeksi. Eihän se putti mennyt ja ehti jo vähän harmittaa vaikka näyttää siltä, että tuuribäkkäriä tähän pitää jatkossa yrittää. 33 on ihan normitulos.

3. Ihme väylä. Eka rundilla Buzzz liian hiljaa ja jäi reilu kymppi. En osunut koriin ja jouduin paikkaamaan pistämällä seiskametrisen sisään. Se oli kiva yllätys. Toisella kierroksella Zonella kovaa, mutta korkeussäätö oli pielessä ja jäi reilusti lyhyeksi osuttuaan kiveen. Siitä sitten taas vähän löysä osui linjalla olleeseen puuhun ja kympin putti ohi laitteesta. Paikko kuudesta metristä meni sisään, mutta 34 on tähän todella heikkoa tekemistä. Tunnelma meinasi olla kyllä nelosen jälkeen pilalla. Onneksi oli pieni siirtymä jossa pystyi hakkaamaan itseään.

4. Alamäkeen Zonella eka rundilla löysä puuosuma. Lähestyminenkin oli hankala ja jäi vielä kuusimetrinen jonka sain sisään. Tässä vaiheessa voinee jo todeta että yllättävän kivasti putti on mennyt. Toisella kierroksella vaihdoin Buzzziin joka kiersi pari puuta vasemmalta pysähtyen metriin. 23 on varmaankin tähän jotain sellaista mihin pitää olla tyytyväinen. Vauhtikontrollia tähän tarvitaan ja kun sitä ei ole harjoitellut tarpeeksi niin eihän se aina voi. Toisella kierroksella oli tullut senverran lunta että aika kivasti vauhdit siihen.

5. Eka rundin bäkkäriongelmat olivat edelleen läsnä ja mentiin Buzzz OS:llä aika läheltä mandoa. Kiekko jäi noin kahdeksaan metriin vähän puun taakse. Eipä siinä voinut olla yrittämättäkään, joten vähän heikko putti ohi koko laitteesta ja seiskan paluuputti. Hyvä putti sisään. Vähän jopa hämmensi että näitä saa näin hyvin sisään :) Toisella kierroksella Buzzz OS parempaan linjaan. Näkyi kuinka osui johonkin kovaan ja pomppasi suoraan ylöspäin. Olinkin sitten jo ihan varma että jonnekin kauas kelkkana meni se kiekko, mutta oli kolmessa metrissä.
32 on ihan ok vaikka pitäisihän tuollainen hysse osata heittää aina milliin.

6. Tässä kohtaa oli helppo heittää eka kierroksella forea kun tiesi ettei sillä bäkkärillä osu mihinkään. Mereltä eli oikealta tuuli kovaa ja fore lähti pikku antsassa ja tietenkin tuuli auttoi sitä niin että kääntyi vasemmalle reilusti sinne kuusten sekaan. Tässä kohtaa näytti lupaavalta heittää fore kun ajattelin että tuuli sen sitten painaa korin lähellä maahan. Fysiikan lakeja hieman epäilen koska heitin sellaisen kuin yritin ja pikku hyssessäkin tuuli nosti kiekon ylös ja vei reiluun kymppiin. En osannut tarpeeksi ylös tähdätä joten eihän se koriin mennyt.
Toisella kierroksella HaloSidewinder lähti vähän aikaisin kädestä ja paineli väylän vasenta puolta reiluun kymppiin puun alle. Vaikeasta puttiasennosta ketjuhipsu, mutta vain hipsu. 43 oli ehkä oletettuakin ja ihan ok. Tähän tulee niin helposti se bogey että parikin tuntuu ihan kivalta.

7. Tässä tuuli molemmilla kierroksilla niin kovaa etten vieläkään tiedä miten sinne korille pääsee. Antsa painuu alas ja fore painuu alas. Yritin molemmilla kierroksilla antsalla. Molemmilla kierroksilla kiekko lipesi ajoissa kädestä ja painoi metsään. Eka rundilla kuusen oksien välistä Zone forella korin alle ja toisella kierroksella bäkkärillä skipattuna kolmeen metriin. Ollakseen näin lyhyt väylä aiheutti kyllä ongelmia ja kaksi kolmostakin tuntuu yllättävän hyvältä.

8. Eka kierroksen CryztalFLXBuzzz lähti hyvin linjaan, mutta oli kympin lyhyt. Eikä puhettakaan että siinä sivutuulessa olisi saanut kiekon koriin. Tuntuu hyvältä että sen yrityksen jälkeen sai toisesta suunnasta paluuputin sisään. Toisella kierroksella suunnitelma oli että lyhyeksi ei jätetä. Vähän kovempi pujotteli oikealta pari puuta ja näytti hyvältä kunnes mereltä tuleva tuuli nappasi kiekon ja heitti sen 13m pitkäksi. Hallitusti kovassa tuulessa roikotus osui laitteeseen ja kolmonen. Etukäteen 33 tuntuu pahalta ja kyllä tietenkin kakkosia haettiin, mutta tuossa tuulessa olisi pitänyt saada avaukset lähemmäksi. Jotkut varmaankin sai :)

9. Eka kierroksella bäkkäriongelmat jatkuivat. Ihme nykäisy eikä ainakaan liian aikaisin lähtenyt kädestä vaan kiskaisin kiekon oikealle mäntyyn. Sieltä sitten vaikeasta asennosta Zone forella metriin ja pettyneenä jatketaan matkaa.
Toisella kierroksella Buzzz lähti hyvin kädestä ja hyvillä mielin kävelin kohti koria. Tuuli oli painanut kiekon maahan eikä tietenkään liukunut mihinkään. 10m lyhyt ja reippaassa tuulessa puttikin jäi vajaaksi. 33 on pettymys, mutta enimmäkseen hämmentynyt kun mielestäni heitin aika hyvän heiton toisella kierroksella.

10. Huipulla tuulee ja kyllä täälläkin. Eka kierroksella hyvä DD3 bäkkäri, päätin tähdätä sitä toista puuta siinä oikealla niin en missaa mandoa. Meni ehkä 10cm päästä puusta ja sitten hienosti feidasi mandon taakse. Hyvä heitto. Melkein liian hyvä.
Zonella neppi kahteen metriin ja pirkko.
Toisella kierroksella alkoi olla viimeiset väylät jäljellä ja ajattelin poimia tästä muutaman pirkon loppuväyliltä. Kiekko karkasi niin hyvissä ajoin, että meni vasemmalle. Lumeen jääneistä jäljistä näkyi ettei ollut rikkonut mandolinjaa. Jos olisi rikkonut niin olisi ollut helpompi jatkaa. Zonella hyssellä kiersin mandon ja lähestyminen jäi vitosen vajaaksi kun tuuli painoi kiekon odotetusti alas mutta ei siinä märässä enää liukunutkaan. Itselle yllätykseksi hyvä putti ja keskelle laitetta siinä tuulessa. 34 on pettymys. Tämä on niin typerän helppo väylä että kolmonen pitäisi tehdä joka kerta. Todella surkeaa tekemistä avauksessa.

11. Eka kierroksella HaloShryke leveää linjaa eteenpäin. Meni oikeastaan juuri niinkuiin yritinkin ja tuuli vei vasemmalle kiekkoa kun lähti feidaamaan. 7m liian pitkä oli vain tämä heitto, joten sivuvastaiseen puttaaminen oli liian hankalaa. Ei mennyt.
Toisella kierroksella yritin tietenkin samaa, mutta lähti pikku hysseen ja tuuli pääsi samantien kiekon alle ja jäin puun taakse. Zone tuli hieman kulmalleen eikä jäänytkään korin alle vaan jouduin painamaan kuusimetrisen sisään. 33 on ehkä aika oletettu tulos. Kakkoseen vaaditaan kuitenkin aika hyvä heitto. Jos ei avaus niin putti.

12. Valitsin hysselinjan vaikka tuuli ei sitä suoraan tukenutkaan. Ajattelin että heitetään vähän flätimpänä.
Ensimmäisellä kierroksella siinä linjalla on oikealla se yksi mänty. Osuin sitten siinä ja siitä pomppu oikealle. Siellä risujen keskellä sitten ihmettelin ja jouduin heittämään hyssellä kaiken yli päästäkseni korille. Olikin hyvin luettu ja kolmonen korttiin.
Toisella kierroksella lähti hyvin kädestä ja näin jo kuinka se sinne korin viereen tipahtaa. Osui kuitenkin viimeisen puun latvaan ja otti vauhdin pois. Reilusta kympistä löytyi ja pikku alamäkiputti sivutuuleen oli vähän liian vaikea. Osui kuitenkin laitteeseen. 33 on hentoinen pettymys, mutta oli siinä yksi hyvä avaus :)

13. Buzzz eka kierroksella vähän liian hiljaa eikä tietenkään liukunut mihinkään. 9m putti meni ketjuhipsulla vitoseen ja sieltä alarautaan ja nelonen korttiin. Jostain syystä ei iskenyt ahdistus vaikka tunnistin aiemmat puttiongelmat jotka ilmiintyivät juuri näin. Toisella kierroksella onnistuin heittämään pikku hyssessä kovempaa, mutta tuuli painoi kiekon alas enkä sitten edes yrittänyt 13m päästä.

14. Ensimmäisen kierroksen synkkä vaihe jatkui tässä. Ei oikeastaan ollut edes huono fore, ainoastaan vähän vasemmalla. Osui puuhun ja pomppasi oikealle niin ettei mandon kiertäminen korille yhdellä heitolla ollut oikein mahdollista. Pääsin 15m päähän kahdella, mutta eihän tuollaiset meikäläisellä mene. Nelonen on tähän tosi huono kun on ihan meikäläisen foren mittainen väylä. Toisella kierroksella metri oikealle avausta ja seiskaan. Putti vielä sisään niin pirkko korttiin. 42 on pettymys vaikka tuollaisia nyt vain sattuu.

15. Forea Buzzzilla. Treenikiessillä meni kuin itsestään. Eka rundilla jäi vähän sormeen ja jouduin heittämään hyvän kakkosheiton foreantsalla että sain kolmosen. Toisella kierroksella oli kierroksen viimeinen väylä ja lähti liikaa vasemmalle, ei kuitenkaan osunut mihinkään ja oli korin tasalla noin ysissä. Pistin kaikkien yllätykseksi putin sisään ja lopetin toisen kierroksen kahteen pirkkoon. Olihan siitä kivampi lähteä kotia kohti.

16. Eka kierroksella tähän pirkkoautomaattiin DDx:llä hyvä avaus. Vasemmallahan se oli kun ei halunnut että kiekko pujottelee oikean puolen puita vain että voisi päästä vähän lähemmäs koria. 30m lähestyminen forella ja nostokolmonen.
Toisella kierroksella toistin suorituksen. Kiekot olivat avauksen jälkeen 2m säteellä toisistaan.

X2. Eka rundilla aloitin tästä. Forella DD3 aukkoon ja feidasi 15m korista. Vähän yritin ja nostin kiekon koriin kolmesta metristä. Tärkeämpää oli saada normaali alku. Parilla jatkoon.
Toisella kierroksella tämä oli toinen väylä. Fore karkasi vähän ja ennusteli tulevia foreongelmia joita sitten nähtiin. Paineli pusikkoon oikealla josta jouduin ratkaisemaan heiton heittämällä upsin. Upsin jälkeen 15m neppi korille ja matka jatkuu bogeyn kanssa. 34 on aika perustekemistä. Pitää osua siihen linjaan tai tulee ongelmia.

X3. Ensimmäisellä kierroksella DDx forella menee parhaiten ikinä. Lopputulos on keskellä väylää ja tahallaan heitettynä. Huhhuh. Buzzz forella tippuu metriin mutta liukuu seiskaan. Perhana. Pistänpä kuitenkin hyvän putin sisään ja birdie tästä on positiviinen yllätys.
Toisella kierroksella haetaan tietenkin samaa, mutta lähtee pikku hyssessä ja painelee metsään. Osuu tietenkin puuhun ja on vähän hankalassa paikassa. Jos osuu ensimmäisen 20m matkalla metrin reikään niin voi päästä vaikka korille. DDx osuu reikään ja näyttää menevän juuri niinkuin yritinkin kunnes se sitten osuu kuitenkin vähän väylän vasemmassa reunassa olevaan puuhun ja jää 15m korista. Kahdella selviän tästä.
34 on positiivinen kokemus. Tämä on ollut itselle vaikea väylä, joten otetaan riemu irti.

17. Suora pilli. Eka rundilla puuosuma ja neppi korille. Toisella kierroksella ei osu puuhun, mutta käy vasemmalla pujottelemassa niitä. Ja jää 12m lyhyeksi. Hämmentävää. Koriosuma, mutta 33 ja jatketaan matkaa. Vähän pettynyt, mä mielestäni voisin osata heittää tuohon. Tänään en osannut.

18. Molemmilla kierroksilla väylää pitkin ja feidi vasemmalle. Kova tuuli ei helpottanut, joten yritettiin vain päästä eteenpäin. Molemmilla kierroksilla Zonella foreneppi korin alle ja 33. Tähän ei oikein ole löytynyt sellaista ratkaisua joka kantaisi pirkkoon. Ei taida hanska riittää yläkautta eikä varsinkaan tuolla tuulella tiedä mihin se menee.

Ratingin perusteella kisa meni huonosti. Eka kierroksen nolla antoi 913 alustavia ja toisen kierroksen -4 antoi 949. Jostain syystä tiedostan toki pelanneeni itseäni huonommin ja nyt kun on kirjoittanut pakettia vähän auki niin että itse edes ymmärtää niin on yllättävän positiivinen tunnelma. Putti oli sellaista kun meikäläisellä hyvä puttaaminen on. Ei se tällä treenaamisella siitä paljon tule muuttumaan ja oli kiva kun välillä uskalsi ihan putata. Monta todella hyvää avausta tulee mieleen. Ehkä vähän hämmentää nuo bäkkäriongelmat eka kierroksella ja toisen kierroksen foreongelmat. Ei helpota pelaamista.
Kaikenkaikkiaan olen hämmentynyt että oman seuran nuorimies kykeni painamaan toisella kierroksella -13 ja voitti reilusti avoimen luokan. Hienoa Joona. Mutta, että pelaa -13 tuossa kelissä niin onhan se kova. Toisaalta paremmassa kelissä viime vuonna -13 antoi vain 11 pistettä vähemmän, joten ei se keli isossa porukassa sitten niin paljoa kuitenkaan vaikuttanut.
Oli siellä hyvääkin tuuria, mutta aina nuo hyvät heitot joilla osuu puuhun hämmentää. Ei olisi paljon paremmin tarvinnut pelata kun olisi ollut positiivista ratingtuomistakin mukana. Monesti olen saanut tuollaista ratingia ja ollut ihan paskana. Onkohan sitä tullut niin vanhaksi että hyväksyy paremmin omaa tekemistä?

Oli kiva kuulla paikanpäällä, että joku näitä raapustuksia lukeekin. Olkaahan rohkeita ja kommentoikaa, kysykää ja uskaltakaa olla aktiivisia näissä päiväkirjoissa niin varmasti pysyvät aktiivisempina.

8
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 07.04.22 - klo:22:16 »
Joko kukaan ei lue näitä tai kukaan ei uskaltautunut ottamaan kantaa rating-asioihin :)

Huhtikuun alkupuoli alkaa olla lusittu ja etelässä alkaa normaalisti olla jo reipas kevät ja Nummelanharjukin pelikunnossa. Toissapäivänä tuli 15cm lisää lunta ja ilmeisesti nyt sitten hiljalleen pitäisi alkaa yöpakkasten osalta olla homma käsitelty ja sittenhän se alkaa lumi vauhdilla sulaa.
Ajatukset on tietentkin jo pelaamisessa ja varsinkin kilpailukaudessa. Lauantaina Skogbyssä aloitellaan eikä kukaan tainnut villeimmissä unelmissakaan ajatella että Tammisaaressa on huhtikuun 9. päivä lunta. Käytiin siellä viime viikonloppuna vähän ihmettelemässä ja tässä loppuviikosta oli tarkoitus käydä uudestaan, mutta ei tuonne lumeen viitsi itseään työntää ja ilmeisesti huomenna, kisan aattona tulee vettä koko päivän.

Koskapa on vähän tylsää niin ajattelin kokeilla rakentaa hieman pelikirjaa Skogbyyn. Saapa nähdä muistanko kaikki väylät.
Kokonaisuutenahan pitäisi tehdä aika monta pirkkoa eikä bogeja. Sillä varmaankin selviäisi aika hyvin.

1. Tämä on mainio väylä. On vain hieman liian tiukka siihen, että hakisi kakkosta. Muistaakseni 108m, kääntyy oikealle joten sellainen flippaava hieno heitto voisi mennä korille. Ei siihen vain tunnu osuvan ja sitten kun osuu niin ei se korilla ole kuitenkaan. Vahva epäilys, että pelikirjassa on fore ja siitä neppi korille. Aikainen puuosuma on automaattibogi, joten pelataan mieluummin kolmosta jos ei jostain tule valtavaa itseluottamuksen puuskaa.

1a? Numeroidaan nämä nyt a,b ja c vaikken ole ihan varma miten ne oli. Ensimmäinen on itselle vajaa ysikymppinen fore aukosta. Vasemmalla on ilmeisesti hazardia oleva urheilukenttä, mutta jännä nähdä tuleeko sieltä rajat esiin ennen lauantaita. Kakkonenhan tähän pitäisi tehdä, mutta pitää uskaltaa heittää se fore kentän päälle.

1b 140 metrinen väylä jossa heitetään joko pienestä aukosta kentälle tai sitten hyssellä oikean kautta kentälle. Kentän ulkopuolinen alue on hazardia ja väylä päättyy metalliverkosta tehtyyn kiekonheittorinkiin. Tämä pitäisi olla aika helppo kolmonen. Rinki on aika pieni, joten jos sen missaa niin se on aika huono homma, mutta tämän hetken pelikirjassa on hysse DD3:lla ja Zonella milliin.

1c metsäränni noin 150m. Tässä oikeastaan ei ole edes sweetspottia, joten koitetaan päästä avauksella mahdollisimman pitkälle. Olisikohan rännin leveys jotain 5m joten oikeasti on tärkeämpää osua siihen aukkoon kuin että kuinka kovaa se kiekko lentää. Ei lennä nimittäin kovinkaan pitkälle. Kolmonen vaatii tuuria, mutta maltilla pelaamalla pitäisi nelonen tulla aika helposti. Räimimällä tähän ei saa kuin isoja numeroita, joten vältellään typeryyksiä.

Kaikenkaikkiaan nämä lisäväylät joita en ole pelannut ennen tuovat ihan kivan lisämausteen rataan. Ratahan on nykymittaristolla helppo, joten kaivattuja eroja saadaan näillä metsäpilleillä varmasti.

2. Ylämäkeen 80m oikealle kääntyvä väylä. Ei ihan selkeää väylää, mutta jotenkin oma kokemus on että fore metsätietä pitkin menisi paremmin. Bäkkärillä pitää vähän niinkuin heittää antsa metsään ja toivoa ettei se osu mihinkään. Kakkonen on tähän pikkuinen yllätys kun tahtoo foresta loppua vauhti ja korin lähistöllä on kaikenlaista mikä estää skippailun. Nelonen tähän on jo kamalaa.

3. Pirunpelto. Noin 70m aukko jossa väylä on täynnä kiviä. Loivaan alamäkeen ja kääntyy oikealle. Kori näkyy tiiltä, joten ei ihan hirveästi käänny. Ihan vänkä väylä johon pitäisi tehdä kakkonen, mutta on helppo mokata. Zonella tai Buzzzilla fore, treenikiessillä molemmat oli vitosessa. Yllättävän tarkka heitto pitää olla että ollaan lähellä.

4. Alamäkeen 70m kohti merta. Mereen heittäminen ei ole optio, mutta kiekon pysäyttäminen korin lähelle on todella vaikeaa varsinkin jos rinne on vielä jäässä. Kaunis ja rauhallinen heitto josta loppuu vauhti, sitten vähän tuuria ja kakkonen korttiin. Kuulostaa ihan Zonelta.

5. Vähän sellainen kikkaväylä. Mando vasemmalla ja pitää heittää 50m hysse rinteeseen. Sen saa varmaan jäämäänkin sinne tahallaan, mutta tässä on vähän tuuria mukana. Zonella varmaankin sinne ylös, feidi kohti koria ja sitten kädet ristiin. Kakkosta huonommat harmittaa.

6. Olisikohan 130m alamäkiväylä metsäpilliin. Ihan suora. Alkupäässä ei saa osua mihinkään ja riskillä kun ränniin osuu niin kyllä on hieno kakkonen tähän. Jos ei oikein ole luottoa bäkkäriin niin forella vaan suoraan ränniin ja sitten lähestyminen korin alle ja kolmonen korttiin. Nelonen ei ole yllätys tähän, mutta ei se kivakaan ole.

7. Ylämäkeen heitettävä antsa puiden välistä kalliolle. Yllättävän kovaa pitää heittää ja mieluiten aika lähelle. Kori on vähän niinkuin kalliokummulla josta pääsee yllättävän kauas jos missaa korin. Tai putin. Kakkostahan tähänkin haetaan. Buzzz toimii hyvin. Forekin voisi olla vaihtoehto.

8. Olisikohan 70m väylä jossa pitää heittää pikkuisen ylöspäin että pääsee edessä olevan kummun yli. Periaatteessa ihan perusheitto, mutta onpa helppo missata tuon kummun takia. Kakkosta isommat tuntuu kamalalta kuitenkin tässä.

9. Ylämäkeen aika suora heitto. Ei osunut treenikiessillä millään tähän väliin. Selvä kakkosenhaku tässä on, mutta ylämäkeen ei meinaa saada kiekkoa sopivaan asentoon oikein millään. Kolmonen vähän maistuu pahalta kun pitäisi tähän pystyä.

10. Tullaan aukealle ja ehkä vähän turha mandoväylä. Ehkä voisi pelata jostain kauempaa tai jotenkin muuten, mutta korille ei avauksella pääse  ja mandon missaaminen on tyhmyyttä. Tätä voi pelata aika leveällä lintalla koska tämä on vain aika lyhyt väylä. Neppi korotetun korin alle ja kolmonen korttiin. Huonolla heitolla tietenkin sitten painetta puttaamiseen, mutta nelonen on jo huono.

11. 110m oikeakätisen bäkkärin heitto. Jokin siinä hämää kun ei sinne millään meinaa korille päästä. Onhan siellä puita ja sopivasti pitää tulla, mutta jotenkin visuaalisesti näyttää helpommalta. Kakkosta tietenkin haetaan ja olisihan se ihan kiva jos edes toisella kierroksella :)

12. Tässä vaihtui pelikirja. Jos ei ihan älyttömästi tuule niin mennään hyssellä puiden yli kupille. Tuntui olevan ainoa keino päästä alle kymppiin varsinkin kun maa on jäässä. Ihan vänkä väylä näin lyhyeksi. Hyvin sijoitettu kori.

13. Alamäkeen 80m? melko aukealla. Kesällä kiekko pysähtyy hiekkaan, mutta viimeksi käydessä näytti luistinradalta. Heitin korille GG-Wraithilla siten että foreantsa 40m korista vasemmalle. Reippaan vakaa kiekko kävi kunnolla vasemmalla, skippasi ja liukui korin alle. Eli ratkaistu väylä. Oli aika hieno heitto kun vielä sen sellaiseksi maalasin. Kakkonenhan tähän pitäisi mutta jos maa on jäässä niin sama se on kokeilla tuolta oikein reilusti vasemmalta sitä forea.

14. Mandoväylä. Kesällä ihan meikäläisen perusforen mittainen väylä. Vajaa ysikymppinen. Nyt jäätiköllä pitää keksiä miten kiekko sinne pysähtyy. Kakkonen olisi kiva, mutta vahvasti epäilen mitä tapahtuu kun kiekko jäälle napsahtaa.

15. Ylämäkeen puuränni. Buzzzia forella tähän ja kakkonen on varma. No onhan siinä aika monta puuta, mutta tuntui olevan aika sopivan mittainen Buzzzille. Tulee aina Sahanmäki mieleen tästä.

16. Par4. Tässä varmaan haetaan eagleja kun 140m alamäkeen metsätietä pitkin on edessä. Joskus oli outtiakin tässä, mutta sen on ilmeisesti joku pyyhkinyt pois. Eaglea en usko hakevani, mutta kolmosta huonompaa tästä ei saisi ottaa.

22x tai jokin. Erikoisen mittainen väylä. Mandokin pitää kiertää vasemmalta, mutta tuntuu korilta katsottuna olla aika utopistista olettaa että joku sinne heittää. Itsellä ajatuksena vakaalla kiekolla suora fore ja 30m neppi korin alle ja jatketaan matkaa. Pidentäisin tätä  :)

22xxx Par 4 150m puuränni. Tiukka puuränni josta selviäminen vaatii ränniin osumista. Voi tähän kolmosen tehdä, mutta vaatii kyllä hienoja heittoja. Mitä pitemmälle avauksella pääsee niin sen lähempänä se kori on. Yksinkertaista. Puuosumilla tästä voi tehdä seiskankin ihan ilman outtiakin joka vaanii vasemmalla. Selviytymisväylä.

17. 85m puuränni. Buzzzilla hyvä heitto suoraa ja nostokakkonen. Jos osuu niin helppo peli. Taitaa olla heti alkupäässä itsellä tämä väylä ekalla kierroksella, joten pitäisi ainakin jaksaa keskittyä.

18. Vähän toistasataa metriä oleva metsätieväylä. Aika vänkä. Isot pojat heittää hyssen metsän päälle ja itsellä tämä on vähän ratkaisematta.
Metsään heittäminen on aika paha riski kun metsä on täynnä nuorta puuta.

Kyllähän tuolla pelin kulkiessa on mahdollisuus pelata hyvin. Koitetaan olla pöljäilemättä. Putti on tietenkin arvoitus ja heittämistäkään ei kovin paljoa ole päässyt tekemään, mutta se taitaa olla sama kaikille. Oikein on hauskaa päästä pelihommiin pitkästä aikaa.

9
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 30.03.22 - klo:13:25 »
Talvi ei taidakaan olla ihan vielä ohi. Polaaripyörrettä kuulemma saa syyttää. Onneksi on sentään vähän päässyt heittämään, joten ihan kuutamolla ei olla. Kaikenkaikkiaan on kieltämättä aikamoista kuumotusta päästä pelaamaan ihan kisoja, joten suomalaisten seuraaminen DiscGolfNetworkin kautta on myös ollut ihan mielekästä.

Lajin kasvu näkyy jälleen aika tylyinä kommentteina meidän lajin parhaimmiston suorituskyvystä varsinkin silloin kun ei homma toimi toivotulla tavalla. Pidempään mukana olleilla taitaa olla kuitenkin aika monesta nykypelaajastakin jonkinlainen lähikontakti jolloin toisen huono pelaaminen tuntuu syvemmällä sydämessä. Koskapa laji kasvaa ja näistä meidän parhaista tulee kaukaisuudessa siintäviä sankarihahmoja, on heitä myös helpompi sitten ampua tykillä kun peli ei toimikaan. Näkyvissä on asiatontakin kommentointia ja tietenkin neuvoja jotka oikeastaan enemmän vain naurattavat kun niitä lukee. Ehkäpä on siis aika meidän parhailla kasvattaa hieman teflonpintaa ettei sieluun satu liikaa kun palaute on paskaa.

Hienoa kuitenkin kun on seurattavaa. Itse kiinnitin huomiota sellaiseen asiaan, että aika usein kerrotaan että kun menee jenkkeihin niin sieltä saa hyvää ratinkia. Onkohan Eveliina ja Niko Rättyä sitä mieltä viime viikonlopun kisan jälkeen?
Vai onko sittenkin niin, että pelasivat oikeasti niin huonosti että olisivat ansainneet vielä alemmat ratingit?
Nikke sai itseään parempaa ratingia mutta mielestäni sijoituskin oli itseä parempi. Ehkä se ratingsysteemi ei olekaan niin pielessä?


10
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 21.03.22 - klo:09:26 »
Viikko Levillä ei valmistanut tulevaan kauteen kuin jalkajumpan osalta. Pojat houkuttelivat minut hyppyreihinkin ja taidan jatkossa vältellä hyppyreitä. En kaatunut, mutta kummasti tulee jännittäviä tömähdyksiä vanhan ihmisen lihaksistoon jotka sitten seuraavana päivänä muistuttavat eilisestä.

Kausi lähestyy ja valmistautuminen on surkeaa. Eilen kuitenkin kevättä ilmassa ja aamulla Lempolaan Lohjalle. Kaunis ilma ja tiit pääosin auki, joten kyllä oli hienoa päästä heittämään niin, että jalat pysyvät paikallaan. Muutama heitto lähti vähän liian alas, mutta väylillä oli vielä aika paljon lunta.
Pelasin uudistetulla leiskalla itselle uuden ennätyksen 55 heittoa, joka on -7. Yksi bogey mahtui mukaan, joten pelihän eteni aika kivasti. Kaksi helpohkoa väylää jäi harmittamaan, mutta peli kulki aika kivasti. Osuin pääosin niihin linjoihin joihin yritinkin ja virheet kykenin paikkaamaan. Eveliina kadonnut putti oli tainnut tulla mulle,  koska eilen puttaaminen oli hyvää tekemistä. Olipa mukavaa se.

Etukäteen harmittaa kun talvikaudella oli tarkoitus oikeasti saada jumpattua peruskuntoa. Satunnainen pilates ja säännöllinen koirien kanssa kävely ei oikein riitä tähän hommaan. Kuminauhajumppaa silloin tällöin telkkarin ääressä, mutta säännöllinen lihaskuntoharjoittelu on jäänyt tältä talvelta.

Eilisestä kierroksesta jäi mieleen varsinkin ykkösväylän kakkosheitto joka loivana annukkana liisi kauniin väylää pitkin neljään metriin. Cryztal FLX Buzzz teki juuri ne temput jotka toivoinkin ja birdiellä aloitettiin.

11
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 04.03.22 - klo:09:40 »
Kovin valtavaa innostusta ei treenaamiseen oman kropan osalta eikä muutenkaan ole ilmentynyt. Lunta tuli niin paljon ettei tässä ole ollut oikein minkäänlaista hinkua mihinkään. Pilatekseen olen päässyt kerran ja sitä koitetaan jatkaa mahdollisuuksien mukaan. Kuminauhojen kanssa olen jumppaillut vähän jalkoja ja käsiä ja muutaman kerran kahvakuulan kanssakin leikitellyt. Salille pitäisi vielä ehtiä tässä ennenkuin oikeasti pitää alkaa heittäminen... Koiralenkit on säännöllisintä liikuntaa mitä on tullut tehtyä, mutta nehän nyt on sellaista diipadaapaa.

Kävin ajamassa yhden hevosrekan Espanjaan joten viikon verran meni ihan vain autossa istuessa. Tarkoitus oli ehtiä pari kolme päivää viettää Mijaksessa ajamisen jälkeen, mutta erilaisten sattumusten jälkeen matkanteko viivästyi senverran ettei ehtinyt kuin pikkukiireessä käydä pelaamassa sinisen leiskan jota en ollut aiemmin pelannutkaan.
Muutamia hyviä heittoja, avauksissa ei isompia ongelmia mutta perinteisesti puttaaminen oli haastavaa. Siihen pitäisi pureutua, mutta tiedän jo etukäteen laiskuuden iskevän kun se on niin tylsää :)
No kunhan tuo metrinen lumi tuosta sulaa niin aina välillä kymmenen minuuttia onnistuu kyllä.
Olipa kuitenkin kiva päästä heittämään kuivalta alustalta niin että tietää jalkojen pysyvän paikallaan.
Isoin riemu oikeastaan oli ettei käsi kipeytynyt ollenkaan, joten voisi toivoa että viime kesän vamma on levätty ja hoidettu pois päiväjärjestyksestä.

Olisi kyllä aika kova hinku päästä vaikka Kaatiksen rangelle.

12
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 10.02.22 - klo:20:52 »
No niin. Enpä ole tuota ratingasiaa noin paljoa miettinyt, mutta varmaankin Miikka on oikeassa. Ilmoittauduinpa sitten heti Skogbyhyn jotta saadaan tilastot kohdalleen. Kierroksia kun on alla niin nehän sitten kertoo sen missä keskimäärin mennään. Jos se sitten tarkoittaa että Penttala ei mahdu SM-kisoihin niin onhan se omalla tavallaan jopa sellainen ajatus joka ei tullut mieleen aiemmin mutta jos taso ei riitä niin taso ei riitä.

Olen keskustellut vuosien saatossa aika monen kanssa ja monesta näkökulmasta näistä osallistumisoikeuksista. Jotkut kauan sitten aloittaneet ovat pelanneet ennenvanhaan SM-kisoja kun niihin pääsi kaikki ja toivoisivat sitten itselleen mahdollisuutta päästä jälleen mukaan kun silloinkin oli niin mukavaa.
Olen sitä mieltä että sekä juuri aloittaneet että kauan sitten aloittaneet joutaisivat mielestäni todistamaan osaamisensa ja halunsa pelata osallistumalla kilpailuihin. Meillähän on tässä vuosien saatossa ollut juuri aloittaneita joille on vaadittu osallistumisoikeutta kun ovat niin hyviä ja sitten niitä jotka ovat pelanneet viimeksi kymmenen vuotta sitten ja haluaisivat tulla pelaamaan nyt kun täyttivät 40.
Koskapa näitä vaatimuksia ei ole ollut niin se asettaa mielestäni pelaajat hieman eri asemaan. Ne jotka pelaavat aktiivisesti saavat ratinginsa sen mukaan kuin pelaavat ja joko mahtuvat mukaan tai sitten eivät. Onneksi mielestäni villien korttien määrää on koko ajan vähennetty, koska se vääristi osallistujaporukkaa ja sen tasoa vaikka sitten liiton hallitus yritti niistä jotain selkoa ottaakin.
Koskapa olen ihminen joka aina miettii miten asiat tehtäisiin oikeasti niin tuo propagaattoriraja olisi ainakin helpoin valvoa. Ymmärrän että Timo Pursion paluu vaatisi pitemmän suunnittelun, mutta olisiko se niin väärin?
Olenhan ollut myös sitä mieltä, että myös parhaiden pelaajien pitää osata ilmoittautua kilpailuihin ja maksaakin ne jos eivät ole hankkineet itselleen sihteeriä. Joillakin kuulemma onkin sihteeripalvelut käytössä kun kisoissa ilmoittavat ettei voi kirjata Metrixiin kun ei tiedä salasanaa...
Oikeastaan turhanpäiväistä keskustelua siltä osin että mennään aina sillä systeemillä joka on voimassa. Ymmärrän, että asia kiinnostaa eniten niitä jotka ovat siinä hilkulla pääseekö vaiko ei pääse.

Itse kävin Levillä korkeanpaikan leirillä ja sieltä tullessa sitten tänään kävin poistattamassa jonkun näpyn kainalosta. En suhtautunut asiaan kovinkaan vakavasti ennenkuin hieman havahduin kun lääkäri ja sairaanhoitaja olivat aiheutuneen reiän sijainnista huolissaan ja sen paranemisesta kun ei oikein saisi nyt hikoilla, eikä kastella eikä suosittele deodoranttiakaan. Niinpä.
Juuri kun Levillä pakotin itseni hiihtämään muutaman kerran. Hiihdin sellaista vajaan kympin lenkkiä johon meni aika tasan tunti perinteisellä tyylillä. Keskisyke 160 ja maksimisyke 170 taitaa kertoa jumppaamisen tarpeesta. Ajatuksena olikin että nyt sitten aloitetaan se jumppaaminen kun kuntosalitkin ovat kuulemma taas auki. No nyt sitten ei jumpata ainakaan viikkoon kun tikkejäkin tuli pari kappaletta ja ne poistetaan vasta viikon päästä. Tumikin jo pelotteli että ei se parane koskaan kun on niin paskassa paikassakin :D
Eikä viikon päästä kuitenkaan huvita mikään enää :)

No. Katsotaan. Tarvetta olisi nostaa peruskuntoa ja haluaisin pakottaa itseni suorittamaan jotain sellaista josta olisi oikeasti hyötyä. Koirien kanssa kävelemisestä ei ole haittaa, mutta selkeästi viiskymppinen voisi olla paremmassakin kunnossa.


13
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 31.01.22 - klo:11:48 »
Juuri ennenkuin saatiin 30cm lisää lunta eteläänkin ehdin käydä kierroksen Lempolassa. Ei ollut kovinkaan liukasta, joten heittäminen muistutti siltä osin frisbeegolfia. En muista onko ollut Lempolan kentän uudistuksista puhetta, mutta mainioita uudistuksia näin aktiiviharrastajan näkökulmasta. Pakkopirkot on vähentyneet ja varsinkin alkupään väylistä jos selviää parissa niin on kierros alkanut ihan kivasti kun aiemmin piti olla muutama miinuksella 6 väylän jälkeen. -3 talviliukkailla on kesälläkin varmaan ihan kelpo tulos.
Positiivisin kokemus oli Halo Sidewinder joka on saanut mahdollisuuden ja näyttäisi varmistavan pelipaikkansa bägissä. Muutama oikein hienon näköinen heitto joissa kiekko pitää kulmansa kauniisti eikä feidaa paljoa mutta ei ole liian alivakaakaan. Tämä lienee nyt jotakuinkin juuri sitä mitä haettiinkin. Mielenkiintoista nähdä mihin kaikkeen tämä vielä taipuu.

Peruskuntoharjoittelu on nyt aloitettu kohtuullisen motivoituneena. ValtteriMyrsky teetti hyvää lumenluontijumppaa ja kuminauhatkin ovat saaneet kyytiä. Pilatesharjoituksiakin on vähän koitettu tehdä kotona, joten ehkä tämä tästä.

50v on parin kuukauden päässä, mutta kisamielessä on mielenkiintoista nähdä miten paljon taso on noussut kymmenessä vuodessa. Pääosin samoja kavereita siellä on edelleen pelaamassa ja lisää on vuosien saatossa tullut paljon. Kymmenen vuotta sitten tiesi, että kuuluu Suomen kärkeen kunhan pelaa normaalia peliä. Nyt ei normaali enää riitä vaan pitää pelata hyvää peliä jos haluaa olla kisoissa kärkipäässä. Se on mielestäni vain hienoa. Pärjäämällä kisoissa ei voi lopettaa päivätöitä joten on paljon mielekkäämpää tiedostaa,  että hyvin pelaamalla voi pärjätä. Saattaapa olla ettei sekään riitä, mutta edelleen eniten kiinnostaa itsensä haastaminen ja voittaminen.

Viime vuonna rating pääsi repsahtamaan aika reilusti ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä johtuuko se vanhuuden rappeutumisesta eli siitä että yhtä pitkälle heittämiseen vaaditaan yhä enemmän voimaa ja itsensä ylittämistä josta seuraa virhemarginaalin kasvaminen.
Itsestä ei tunnu siltä, että fysiikka olisi mennyt pahasti takapakkia joten mielenkiintoista nähdä jos tuo käsivarsi kuntoutuu normaaliin pelikuntoon niin seuraako siitä tason normalisoituminen. Puttaaminen on ollut aina se heikoin osa-alue joten joko sitä pitää vähentää tai sitten siinä pitää parantua. Ehkä molemmat vaihtoehdot olisi parhautta :)

14
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 17.01.22 - klo:10:59 »
Uusi vuosi alkoi koronatartunnalla ja 10 päivän karanteeni ikävässä flunssan kaltaisessa tilassa vei vähän heikoksi. Keuhkoihin ei oikein happi kulkenut kunnolla, joten rasitus tuntui aika pahasti eikä ihan samantien päässyt olo normaaliksi. Lääkäri kehotti kuitenkin liikkumaan ettei tukoksia ala tulla ihmiseen.

Lauantaina sitten jo pääsi Karkkilaan pelihommiin. Päällimmäisenä jäi mieleen muutama liukastuminen ja se kuinka puttaaminen oli vaikeaa. Foret lähtivät hyssessä, mutta selvästi piti jatkuvasti varoa ettei liukastu joten varmasti heiteltiin aika oudolla tekniikalla. Kivaa oli.

Sunnuntaina sitten into piukeana Lohjalle. Siellä oli muutama tiipaikka ihan sulana ja osa sitten peilijäässä. Olipa aika hienoa kun pääsi muutaman kerran luottamaan jalkoihinkin niin että uskalsi heittää. Puttikin osui paremmin vaikka ohiputit sitten liukuivatkin aika kauas. Muistutti jo frisbeegolfia ajoittain ja hienointa oikeastaan oli kun happikin pääsee jo keuhkoihin asti.

Lihaskunto on päässyt varmasti vähän repsahtamaan ja pitääkin kiinnittää asiaan hieman huomiota senverran kuin kotona pystyy. Toivotaan että tämä koronahomma tästä nyt menee hiljalleen ohi ja päästään tekemään normaaleja hommia.

Bägiin on nyt eksynyt hieman uusia kiekkoja.
Halo Wraith tuntuu oikein hyvältä käteen ja ottanee paikkaa vakaan draiverin tiimoilta. Tätä pitää hieman testailla että kuinka paljon eroa on DD3 ja Wraithissa käytännössä heittäessä. Bägissä on kuitenkin vakaa hysseheittoihin soveltuva DD3...
Halo Shryke on jo vakiinnuttanut paikkansa ja nyt oikeastaan pitää sitten vain säätää bägiä niin että siellä ei ole turhia päällekkäisyyksiä. Tämä kiekko tuntuu hyvältä, ei oikeastaan kulu ja menee todella kivasti eteenpäin meikäläisen kädessä.
Halo Sidewinder on uusin testattava ja ollaan tulossa hiljalleen kavereiksi. On selvästi vakaampi kuin "normiside" mutta tuntuu pitävän kulmat aika kivasti ja kuitenkin olevan tarpeeksi vakaa ettei kippaa heti yli. Uskoisin että meistä voi tulla kaverit. Tämä olisi nyt varmaankin sitten se väylädraiveri jota on metsästetty.

Näiden Halojen osalta on tilanne tietenkin se ettei kukaan tiedä saako näitä enää kesällä mistään. Ovat kuitenkin hieman "normaaleja" kalliimpia joten ei niitä nyt ihan hyllykaupalla voi hankkia. Huutokaupasta saa näköjään välillä jopa vähän halvemmalla kuin normikaupasta, joten hiljalleen näitä saattaa varastoon ajautua :)


15
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« on: 10.12.21 - klo:11:04 »
Eilen kun sairaskertomus vei ensin kiropraktikolle ja sitten Pilatekseen niin yhtäkkiä tuli mieleen, että silloin kun itse aloitteli lupaavaa työuraa Helsingin kaupungilla noin 25 vuotta sitten niin muistan kuinka "vanhoja äijiä" lähetettiin Pilatekseen ja sieltä ne tuli sitten "parantuneina" eivätkä koskaan enää mitään Pilatesta tehneet. Itselle sitä myytiin kuntoutuksena joten ei se mielikuva oikein hyvä tietenkään tällaiselle ikinuorelle ole.
Nyt on jotenkin aika helppo nähdä ettei ne siellä kaupungilla ihan tyhmiä olleet. Liikkuvuus ei ole kellekään haitaksi, mutta tietenkin jos pitää "lähettää Pilatekseen" niin ei siitä ihan helposti harrastusta tule.

Yllättävän rankkoja harjoitteita tällaiselle peruspyöreälle setämiehelle nuo kuitenkin on. Eri suuntiin vääntelehtiminen on kovaa hommaa ja sitten kun pidetään vielä jalkoja ilmassa niin alkaa kummasti vatsalihakset huutaa hoosiannaa. Edelleen sitä mieltä, että tästä ei mitään haittaa ole ja helppo on suositella kelle tahansa vaikka kuinka tuntuisi ettei missään ole mitään vikaa. Viattomuuden harhasta olen hiljalleen tipahtanut betonilattialle toivomaan ettei aamulla mihinkään sattuisi kun herää.

Yllättävän mielenkiintoista on ollut toisella silmällä seurailla kun pojat ovat selostaneet suomeksi viime kevään kisoja. Kai sitä sitten vain on niin suomalainen, että jotenkin on helpompaa seurata peliä kun joku sitä suomeksi kommentoi. Kommentointiin sinänsä en viitsi ottaa kantaa, mutta kun sitä on itsekin kokeillut niin huomaa välillä kiinnittävänsä huomiota siihen mitä siellä sanotaan. Toisille se vain on luontaisempaa kuin toisille ja edelleen olen sitä mieltä ettei siinä selostaessa ole aikaa miettiä mitä sanoo. Sieltä suusta tulee sitä mitä ehtii sanomaan eikä se välttämättä ole kovinkaan älykästä joka kerta :)  Syrjäsen Toni vetää ihan hyvin kaverinsa kanssa siellä.

Pages: [1] 2 3 ... 161