Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on Today at 16:50 »
Heittokäden vaiva alkaa olla aika hankala. Takana on nyt kivuliasta liikuttamista ja kolme käyntiä kiropraktikolla. Ollaan päästy eteenpäin, selkä ei enää vaivaa ja olen päässyt jo muutaman kerran heittämäänkin.
Aika paljonkin olen käyttänyt aikaa tähän oikeastaan ensimmäiseen paskamaiseen vaivaan joka rajaa elämää, muttei kuitenkaan ole sitten oikein mikään virallisesti rikki. Olisi helpompaa jos olisi käsi poikki ja sitten joskus pääsisi sen kanssa puljaamaan.
Nyt ei löydy kuin kipua joka ei varsinaisesti johdu muusta kuin että kiropraktikonkin mielestä käsivarressa on lihaksistossa jumitustila joka ei oikein meinaa laueta.

Mielenkiintoinen näköala on tullut sitten tällaiseen vammojen kanssa pelaamiseen. Olen nyt onnistunut pelaamaan yhden kierroksen niin ettei kipu haitannut oikeastaan ollenkaan. Yhden sellaisen kierroksen jossa puolet kierroksesta puttasin forella kun käden nostaminen juuri putatessa vihlaisi niin että kiekko pääsi kädestä hyvissä ajoin ja pari sellaista kierrosta joiden loppupuolella käsi alkoi reagoida varsinkin annukan heittämiseen kipuilemalla. Pelaaminen on ollut mukavaa, mutta hieman ahdistavaa kun koko ajan on vähän odotellut että koska se alkaa olla niin ettei pysty ollenkaan tai että vihlaisee ikävästi.
Hentoinen itseselittelyn maku toki on ilmassa kun huomioi että SM-kisoista lähtien ei oikein enää onnistumisia liiemmin irronnut osittain varmaan käsivaivailun takia. Mitäpä sitä selittelemään sen enempää, mutta oma näkökulma on taas maailmankaikkeudesta laajentunut ja pyrkimys on tietenkin saada mies kuntoon niin että pystyy normaalisti heittämään. Toivotaan että sellainen päivä vielä tulee.

Pilatesta on rajoitetusti takana, mutta olen vakuuttunut sen hyödyllisyydestä siten että ostin kymppikortin ja aikomuksena on ottaa siitä talveksi harrastus jolla pitää miehen liikeratoja kunnossa/parantaa niitä.

Odottelen myös yleiskuntokauden takia tuota käden kuntoutumista koska jotenkin en osaa minnekään salille lähteä tuon käsivarren kanssa reuhtomaan. Kuminauhojen ja kahvakuulan kanssa olen kokeillut tehdä sellaisia liikkeitä joita pystyy ilman kipua tekemään.

Toivotaan ettei tämä muutu ihan vain sairaskertomukseksi.

Yhdistysrintamalta sellaisia uutisia että syyskokouksessa minut valittiin NFS:n puheenjohtajaksi ensi vuodelle. Hommat siis jatkuu.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 28.11.21 - klo:10:19 »
Meilahti November 2021 27.11.2021
Rapsakka -8 astetta ja aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta. Tuulen suuntakin oli sellainen että ei paljon osunut Meikun kallioille.
Vaatteita oli tarpeeksi, eli juuri sen verran että ei onnistunut oikein mikään ja epäonnikin sitten hakkasi tulokseen plussaa tarmokkaasti. Jostain syystä X puttaaminen oli täysin kelvotonta. Ei oikein tiennyt miten olisi kiekkoa kädessä pitänyt.
Avaus kierroksen lähtö oli väylältä 16A. Täysin ponneton fore korkkasi pystyyn ja jäi puoli metriä vajaaksi HZ alueelle.. alle ja plussalla oltiin.
Millenium tunnelissa koputeltiin pitkin pusikkoja sitten oikein kunnolla ja Kutonen korttiin +4. Vastapallo väylällä fore grippasi rolleriksi ja pyöri kuitenkin Hz alueen yli sisälle. Neppi DZ paikan viereen ui sitten ainoan kuusen juureen ja sieltä piti laittaa helppo mandoist läpi korille. Hipsu sormen paksuiseen oksaan ja kiekko vasempaan mandopuuhun ja pyörähtää 30cm viivasta yli..vittu sentään. dZ paikalta alle ja sisään ja tuplakorttiin ja oltiin sitten jo +6 kolmen väylän jälkeen. Sitten ihan ok peliä joista puttaaminen ei vaan onnistu ja ollaan 6a7 väylällä, eli kutosen avauspaikalta seiskan koriin triplamandon läpi oleva par4. Ihan ok avaus jättää 20m mandolle ja koitan vaan varmaa korin eteen.. Pam ja osuu keskikeloon ja tulee takaisin päin ja pyörii käsittämättömästi oikean mandolinjan yli. Väykkä sanoo sen suoraan.. ei noin voi edes käydä!!
DZ paikalta pitkäksi ja paluu ohi rullaten alas..ei vaan mene millään ja seiska korttiin. Sitten pelataan taas par korttiin kunnes vihdoin väylällä 13 saa.onnistuneen avauksen ja kahdesta metristä pörön korttiin. Viimeisellä väylällä turvataan vielä mandosta ohi ja tuplaa korttiin joten kauhujen kierros +12 tuloksella on kyllä aika hiljentävää.
Aikataulu kilpailussa pitää kivasti ja saan tehtyä ryhmät ja juotua kahvin ja kello 12:30 lähdetään into piukuen parantamaan tulosta samalta 16a väylältä.
Avaus jää oksiin ja pyörii HZ alueella puun sisään.. löysä fore neppi jättää 10m Putin ja ohi koko laitteesta kiekon pyöriessä alas kalliolta..ohi uudestaan ylämäkeen ja edelleen 8m matkaa..ei mene ja nostellaan seiska korttiin.. Tana sentään. +4.
Millenium tunnelista selvitään par kortissa mutta vastapallo menee ihan persuksille ja seiska sieltä lisää tulokseen ja +7.. kun ykköseltä napsahtaa tupla niin ollaan jo +9 neljän väylän jälkeen.. sen jälkeen löydän hieman peli intoa ja kolme pöröä saadaan tehtyä yhdellä bogeylla varustettuna. Eli viimeiset 14 väylää pelaan kaksi alle ja tulos +7. Olipas myrkyllinen alku.
Jotain kumminkin olennaista tapahtui koska putit meni käytännössä kaikki sisään ja löysin tavallaan putti ilon vaikka avauspeli olikin vähän sinnepäin.
Burana oli ilmeisesti taas hiukan liikaa kropassa ,kun ei tietoa saanut sitten korvien väliin että mihin sattuu ja siltä se näyttikin että päätöntä vippailua oli ilmassa. Kisat saatiin valoisassa läpi ja raportit tehtyä. Onnistujille hymyä naamalle ja muille karuja oppitunteja, sellaista se viritetyllä radalla pelaaminen on.  Seuraava kilpailu varmuudella on skogby end of kierros vuoden viimeisenä päivänä. No näillä mennään.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.11.21 - klo:22:44 »
Eipä ole heitelty kuin vitsejä sitten sunnuntai viikkokilpailun.
Vähän bägistä turhaa pois ja muutama ylläri mukaan. Huomenna pelataan Meilahti November 2021 PDGA kilpailu. Lunta ei ole, muutama jäinen kallio saattaa olla. Mitään ei pitäisi sataa ja saattaa jopa aurinko paistaa. Tuulta 4-7ms ja pakkasta aamusta alle -5.
Radalla treenasin kaksi rundia tuloksilla +5 ja +6 pari VK sitten ja +5 taisi tulla viime vk.
Isoja kaloja pitää välttää ja foren pitäisi huomenna toimia heti alusta kun väylältä 16 startataan. Plussaa voi tulla saman tien ensimmäiseltä neljältä väylältä oikein kunnolla kun HZ yli pitää avaus heiton mennä ja  millenium tunnelin poikanen. Sitten vastapallo HZ alueen ylitys ja mandon suoritus ja perään ykkönen höystettynä HZ takaviivoilla. Jos 1B väylän avauspaikalla ollaan alle +3 tuloskortissa niin sitten alkaa hyvin sen saa vielä tasoitettua seuraavilla neljällä väylällä. No saapi nähdä... Tunti pakkasessa ihmettelyä ennen kierrosta on tälle syksylle uusi juttu.
4
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 23.11.21 - klo:18:36 »
Sää ja sää.. siinä sitä on TD hommien isoin jännitys näytelmä. Sunnuntaina luvattiin kamalaa valkoista myrskyä lauantaille tälle viikolle. Viikolla piti tulla vettä mutta viime yönä tuli lunta.. nyt näyttää että päivät lämpenee ja sitten sää muuttuu viileäksi ja tuuliseksi.
Lämpöä pitäisi olla ke/to niin että valkoinen Meilahdessa katoaa ja paljailla kallioilla mennään. No kuhan perjantain aurinko kuivattaa että ei ole sitten ne kalliot jäässä.
Nyt luvattu pari astetta pakkasta ja 7m sekunnissa tuuli ilman sateita lauantaille. No se passaisi kun Meilahdessa tuuli tekee hommasta mielenkiintoista varsinkin hieman viritetylle radalle.
Selkää nyt hierottu ja kai se siitä. Seuraava ongelma onkin vaatetus jotta alaselkä ei sitten viilene liikaa.. no ehkäpä pärjätään.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 21.11.21 - klo:19:47 »
Meilahden viikkokisat 21.11.2021
Lunta ei ole vielä tullut joten lähes tyynessä säässä saatiin pelata.
Korien raahailu ja viileä ilma saa näköjään paikat jumiin siihen malliin että alaselkä menee jumiin ja niskat. Nämä välikelit on hieman pahoja kun helposti päällä on sitten liikaa pelatessa. No ihan kelvollisesti meni tulos +6 Meilahti November 2021 ensi viikon lauantaina tulevaa PDGA kisalayouttia. Tosin jos lunta tulee paljon tupaan niin HZ alueiden merkitseminen voi muodostua hieman haastavaksi. Perus puttaamis ongelma vaivaa kuitenkin kropan vääntyessä kun koittaa kurottaa kiekkoa koriin. Paljon jäi aivan liian läheltä tekemättä.. yhden väylän kädetin sitten kunnolla puskissa vaeltaen kun par5 väylälle napsahti lumiukko oksa kopsujen napsuessa koko ajan järkyttävältä tavalla.
No näillä mennään.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 20.11.21 - klo:20:26 »
Kovin kummallisia koukeroita nämä friba jutut. Kävin tänään merkkaamassa vähän Meilahdessa avauspaikkoja ja heitin kierroksen samalla NS kisalayoutilla.. ei sattunut mihinkään ja koordinaatiokin oli paikoitellen aika näyttävää. Upeaa fore vastapallo väylällä oli paras fore pitkään aikaan mitä heittänyt.
No huomenna pidetään viikkokisat Meilahdessa kisalayoutilla ja katsellaan mihin päästäään.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Last post by Tuplabogey on 18.11.21 - klo:18:46 »
#108
7.4.2021 Teuva
Vapaa-ajankeskus Parra (A1)


Päivän toisena ratana Vapaa-ajankeskus Parra Teuvalla. Rata on perustettu vuonna 2008, joten melko vanhasta radasta on kyse. Rata on 18-väyläinen ja koreina toimivat ”Seppo-korit”. Rata sijaitsee laskettelukeskuksen ympäristössä, joten korkeuseroja on luultavasti odotettavissa.

Väylä 1 (Par 3)
48-metrinen suora ja kapea väylä alamäkeen ulos metsästä avoimelle nurmelle. (par)

Väylä 2 (Par 3)
120-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on haasteellinen par 3-väylä, sillä joutuu heittämään todella kovaa ja lopussa olevat koivut hankaloittavat lähestymisheittoa. Väyläopaste puuttuu. (par)

Väylä 3 (Par 3)
68-metrinen vasemmalle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Kori sijaitsee pienessä metsäpuskassa, jonne johtaa ainoastaan todella kapea rako, johon on todella hankala osua. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
82-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva väylä pieneen alamäkeen. Kori sijaitsee hieman metsän puolella pienen nyppylän laella. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
70-metrinen loivasti oikealla kaartuva kapea metsäväylä. Ympäröivä puusto on melko harvaa, joten lähärin kanssa ei pitäisi suuria ongelmia olla. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
79-metrinen väylä, jossa korille on kaksi kapeaa reittiä, joko rystyhysse oikealta tai suorahko heitto vasemmalta. Kori on hieman hankalassa paikassa puiden takana, joten aivan nostolle pääsemiseksi pitää olla todella hyvä heitto. (par)

Väylä 7 (Par 3)
81-metrinen vasemmalle kaatuva väylä jyrkkään ylämäkeen. Väylän oikea reuna on avointa, joten sieltä voin helpohkosti heittää hyssen, mutta kovaa saa heittää, sillä nousua korille on melkoisesti. (par)

Väylä 8 (Par 3)
72-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä alamäkeen. Varsinkin väylän oikea reuna on todella tiheää pusikkoa, joten sinne ei kannata heittää. (par)

Väylä 9 (Par 3)
74-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Kori on mutkan takana, eikä sitä näe heittopaikalle. Väylän vasen reuna on todella jyrkkää rinnettä ja tiheää taimikkoa, joten kiekko ei saa yhtään feidata. Oikeastaan kaikki vajaaksi jääneet avaukset, jotka eivät ole väylällä, niin se on automaattisesti bogey korttiin. (par)

Väylä 10 (Par 4)
124-metrinen lopussa oikealle kaartuva väylä. Avaus heitetään kapeaan väylään tietä pitkin ja heitto ei saa feidailla kummallekaan puolelle. Oikealle, korille lähtevä aukko on pieni, joten avaus pitää olla määrämittainen. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
65-metrinen suora ja erittäin kapea metsäpilli. Ylivoimaisesti radan kapein väylä.  (par)

Väylä 12 (Par 3)
47-metrinen kapea metsäpilli, mutta tällä kertaa puusto on hieman harvempaa, joten jokin tuurireittikin voi löytyä korille. Tämä on radan lyhin väylä. (birdie)

Väylä 13 (Par 4)
137-metrinen loivasti oikealle kaartuva melko kapea väylä loivaan alamäkeen ja pururataa pitkin. Tällä väylällä on kovakätisellä mahdollisuus päästä hyvällä heitolla eagleputille. Yhtään sivussa ei kannata pururadalta olla, sillä metsä on todella tiheää molemmin puolin. Kori on sijoitettu pienen nyppylän päälle. (birdie)

Väylä 14 (par 3)
106-metrinen suora ja erittäin kapea väylä. Varsinkin väylän oikea reuna on erittäin tiheää kasvustoa. Todella haastava väylä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
102-metrinen suora väylä jyrkkään alamäkeen. Aivan aluksi on noin 6 metriä leveä gäppi, johon pitää osua ja sen jälkeen väylä avartuu täysin avoimeksi nurmikentäksi. Korin takana on suuri ja kaunis lampi ja kori on ainoastaan pari metriä ennen rantaviivaa, joten etäisyyden kanssa pitää olla todella tarkkana. Radan komein väylä ylivoimaisesti, sillä tiipaikalta avautuu todella kauniit maisemat. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
88-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on ensin täysin avoin, mutta kori sijaitsee lopussa metsän keskellä. Korille ei varsinaisesti mene mitään tiettyä reittiä, vaan pitää väistellä puita ja täytyy olla hieman tuuriakin jos kiekko löytyy avauksen jälkeen korin alta. (par)

Väylä 17 (Par 4)
110-metrinen heti aluksi todella jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Oikealla reunalla on myös lampi, joten kiekko ei saa liikaa kipata yli. Korille on myös tiiltä toinen reitti, koska ei ole mandoa. Se reitti on noin 1,5 metriä leveä aukko puuston seasta ja jos siihen uskaltaa heittää ja silloin pitää mennä myös koko matka käytännössä lammen ylitse, mutta hyvä heitto palkitaan eaglella ja huono kiekon hukkumisella. (par)

Väylä 18 (Par 3)
77-metrinen vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Metsä ympärillä on tiheää, joten väylällä pysyminen on tärkeää. (birdie)


Lopputulos: -8

Radan paras väylä: Radan paras väylä on väylä numero 15, koska se sijaitsee todella kauniilla paikalla ja on väylänäkin erinomainen alamäkiliidätys.

Ratakartta löytyy ja lähes kaikki väyläopasteetkin ovat paikallaan. Väyläopasteet eivät ole kuvattuna lintuperspektiivistä, vaan ovat käytännössä valokuvia väylästä suuntanuolineen ja tästä johtuen väylien hahmottaminen on hieman hankalaa. Tiipaikat ovat riittävän hyvin perustettuja ja myös riittävän suuria väylämittoihin suhteutettuna, joten sen suhteen ei ole valittamisen aihetta. Mielestäni radan väylät ovat hyvin suunniteltuja ja tämä kokonaisuus toimii todella hyvin. Väylät eivät ole supervaikeita, mutta enemmänkin harrastaneille löytyy kuitenkin haastetta. Väylät ovat monipuolisia ja tästä johtuen radalla oli kiva pelata. Korkeuserojakin väyliltä löytyy, joka on aina positiivinen asia. Korin sijoituspaikat oli hyvin mietittyjä ja yleisesti ottaen toteutus oli vallan mainiota. Väylät ovat pääsääntöisesti hyvin hoidettuja ja mitään heinikoita ei radalla ole, omaan makuun väylien sivut eli ”raffi” oli kyllä paikka paikoin hieman liian tiheää, mutta eihän sinne ole kyllä pakko heittääkään. Osa radan väylistä oli todella kauniilla paikoilla aivan lampien läheisyydessä. Siirtymät ovat radalla lyhyitä ja eksymään ei pääse kunhan vaan seuraa maastoon muodostuneita polkuja

Vapaa-ajankeskus Parran rata on kiva rata kauniilla paikalla ja monipuolisia väyliä on luvassa. Harmillisesti rata on sivussa kaikilta teiden pääväyliltä, joten vahingossa radalle ei kyllä kukaan eksy. Jos Pohjanmaalla liikkuu, niin rata kannattaa ehdottomasti käydä bongaamassa, minut rata ainakin yllätti positiivisesti.

Oma rataennätys: -8


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.8
Radan kunto:1.8
Radan toteutus:1.8
Yleisfiilis radasta:1.9


Loppuarvosana: 7.3
8
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 16.11.21 - klo:22:47 »
Frisbee huutokaupat on hauskoja eri ryhmissä. Joskus hinnat ihan poskellaan ja toisaalta taas ihan käsittämättömän halvalla saa tavaraa hankinta ongelmaisen asian kannalta. Just huusin 15e Conrad James envy ja vip-x stag hirven. Molemmat kaupassakin olisi jo 20e jos olis saatavilla.crystal zone ei kaupasta saa mutta 35e hinaa saa friba huudoista. Kummallista. No täällä ruotsin laivalla katsellaan Suomi futista ja ihmetellään maailman menoa.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 13.11.21 - klo:16:49 »
Olipas kaunis päivä Hyvinkäällä. Pari kolme astetta pakkasta aamulla nousten +4 iltapäivällä. Täysin tyyni keli auringon kurkkiessa ajoittain nostaen kevyttä mielialaa ylös pilviin.
Sahanmäen talvilayout oli oikein mukavasti kevennetty vain yhdellä par4 varustettuna pitäen sisällään näppäriä perusväyliä. Rata oli paljon helpompi kuin jo perushelppo normaali rata.
Mukana oli lämpimät hanskat, illalla keiteltyjä käden lämmittimiä. Pikkaisen evästä. Valmistautuminen oli muuten ok,mutta kaikki pyyhkeet oli jossain muualla kun bägissä. No ehti Lidlin kautta hakemaan keittiö pyyhkeitä ennen ilmoittautumista.
Vasemman pakaran yläosa se siellä ilmoittei sitten kävellessä avausväylä kohti että jotain olisi vialla. Issiasta painoi jokin alaselässä vasemmalla.
Näin näköjään parantuneen olkapään  kunniaksi olenkin löynyt uuden vian alaselästä.
No heittäminen rauhallisesti oli siis vaikeaa, puttaaminen katastrofaalisen hankalaa kun pystyi vain tasajaloin suoriutumaan koria kohti. Heti kun unohti ja otti normaali putti asennon niin hip hei ja hyssessä ohi laitteen.  Avaukset oli koko päivän sellaisia että kun heitti niin puolet onnistui oikein hyvin ja usein sitten läheltä putti johonkin muualle kuin korin pohjalle. Toiselle kierrokselle yritin uittaa Vasemman alaselän magnesium öljyllä mutta ei se kauan auttanut. Päivän saldoksi jäi onnettomia fore heittoja kun jalka töksähti suorana heittopaikalla ja sinne tänne singonneita rystyavauksia kun kroppa ori kiinni alaselästä kiertoliikkeessä,putti ralleja oli useamman tuplabogey edestä. Hauskaa oli kuitenkin ja loistava ulkoilu päivä. Kipeäksi saatiin nyt koko alaselkä jumitilaan vuorostaan ja muistoksi pari rating ankkuria. Oli siellä upeitakin heittoja mutta niin harvakseltaan ettei niillä samoiluja saanut tasattua noin helpolla layoutilla jossa ei olisi pitänyt paljoa bogey numeroita korttiin tulla. Ryhmä tovereilla sentään oli hauskaa kun lupa oli nauraa iloisesti mun vuorostoradalle. no parin viikon päästä Meikku November 2021 kisat. Tuskin tässä ihmeitä tapahtuu ja konttaaminen sen kun syvenee.. sellaista se.
10
Radoilla tapahtuu / Re: Herusten rata Nurmijärvi
« Last post by jussi32 on 13.11.21 - klo:12:32 »
Lokakuussa kävin ja ihan hieno metsä/soramonttu rata  ja musta on hyvä, että on myös ratoja jossa väylät ovat vähän lyhyempiä eli tää rata sopii vähän huonommille pelaajille joilla ei ole kättä heittää 120m par kolmosia. Herusissa väylät sopii pienempään käteen.Pages: [1] 2 3 ... 10