Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 31.12.21 - klo:15:18 »
Vuoden vaihtuessa voi tehdä yhteenvetoa menneestä ja suunnitella tulevaa.

Vuosi 2021 koronan varjossa meni näin:

tammikuu
Pelailua paukkupakkasissa hangen keskellä. Äänekoskella, Suolahdessa, Keuruulla ja Multialla. Katselin kalenterista mihin kisoihin ilmoittautuisi kesäksi.
helmikuu
Pidin inventaarion kiekkovarastolleni. Sain noidannuolen selkääni. Pelasin harvakseltaan. Katselin tuubista fribavideoita.
maaliskuu
Olkapäävaivat pakottivat jättämään pelaamista vähemmälle. Vaihdoin testimielessä kaikki kiekot Prodiscukseen. Loppukuusta pystyi jo töiden jälkeenkin heittämään valoisassa.
huhtikuu
Äänekosken talvirata alkoi olla pehmeässä kunnossa. Keuruulla pääsi pelaamaan jo lumettomissa olosuhteissa. Etätöissä mökillä tarkeni treenata puttaamista. Loppukuusta pääsi jo Peurunkaankin metsäväyliä pelaamaan. Pelto oli vielä liian märkää. RSSO oli siirretty loppukesään koronan takia.
toukokuu
Pääsi jo kisailun makuun. Keljonkankaalla PDGA-liigaa kerran viikossa. Kuvattiin videolle heittotekniikkaa ja kauhisteltiin, miten huono se voikaan olla. Testailin Prodiscuksen kiekkoja kaikissa eri tilanteissa. Yhtäkkiä olikin jo kesä ja lämpömittarissa hellelukemia. Loppukuusta astuin naulaan ja jäykkäkouristuspiikin kautta ajelin Tampereelle pelaamaan Pro Touria. Kaksi kelvollista kierrosta, mutta yksi sysimusta siinä välissä. Putti oli tikissä, kevään treeni kannatti.
kesäkuu
Vihdoinkin kesäloma. Silti vain vähän tuli pelattua. Lähinnä satunnaisia reissuja lähialueen radoille ja Laajiksen viikkokisoihin. Olkapäävaivoja. Ei kestä heittää kunnolla. Kylmäkoskella joku kisa pirun kuumassa kelissä. Juhannuksena Sibbeen Jussin kisoihin. Tyyni sai jäädä muuten välistä tänäkin vuonna.
heinäkuu
Ripustin heittoverkon kesämökille. Ei siihen paljoa tullut treenattua kuitenkaan. Ei käsi kestä. Tampereella kävin pelaamassa Centerin kesäkisaa. Sekaparien SM Laajiksessa (taas niukasti pois mitaleilta). Keisari Open Nokialla oli ehkä vuoden kohokohta. Ensimmäinen kierros varovainen, toinen kierros jo hyvä, mutta finaalikierroksella kasetti meni solmuun. Töiden alkamisen jälkeen jalkavaivoja, kun vasemman jalan polvi kipeytyi, eikä ole vielä nyt puolen vuoden jälkeenkään täysin parantunut. Loppukuusta kuitenkin hyvä kierros Peurungassa. -5
elokuu
Lääkäriaikaa en saanut työterveydestä, mutta pääsin fysioterapeutille, joka näytti miten pitää vahvistaa jalan lihaksia, että polvi kestää.  Ehkä viikon tai kaksi jaksoin tehdä niin.  Siilinjärvelle tuli ajeltua kisoihin. Siellä vanhalla ja tutulla radalla kaksi oikein hyvää kierrosta, ja sitten sokkona uudella radalla erittäin huono. PDGA:n rating-päivitys toi 922, joka on korkein, mitä minä olen urallani saanut. Loppukuusta RSSO Peurungassa meni penkin alle. Ensimmäinen kierros erittäin huono, toinen nipin napin kelvollinen, ja kolmas taas erittäin huono. Ei ollut hyvä fiilis. Peruin ilmoittautumisen Nokia Openiin syksyllä, ja päätin PDGA-kauteni tuohon. Heittokäden ranne alkoi oireilla loppukuusta.
syyskuu
Hupikierroksia Keski-Suomessa. Huomasin että heittojen mitat olivat pudonneet. Pieniä rahavetoja kaveriporukassa. Joskus voitin, joskus hävisin.
lokakuu
Syksy tekee tuloaan ihan urakalla, ja fiilis putoaa sen mukana entisestään. Pelaamista edelleen lähiradoilla normaalisti, ja välillä ihan hyvinkin. Loppukuusta kun vaihtui taas talviaika, ei enää napannut pelaaminen oikeastaan yhtään.  Lopetin Forumille säännöllisen kirjoittamisen.
marraskuu ja joulukuu.
Ledikisoja Honkolan koulun 6-väyläisellä, ja myöhemmin Äänekosken talviradalla. Kestää aina hetken, ennen kuin löytää ne kiekot, jotka toimivat jotenkin ledien kanssa. Tänä talvena käyttöön valikoitui Jokeri (tuli Prodiscuksen mysteeriboxista) ja Opto Air Maailma.

Mitäs sitten vuonna 2022?
Ei ole mitään suunnitelmaa. En ole hankkinut lisenssiä, enkä PDGA-jäsenyyttä, en edes seuran jäsenyyttä. Saa nähdä tuleeko noista joku hankittavaksi. Täytän 59 vuotta. Vähän on ajatuksissa, että jos pitäisi välivuoden isommista kisoista, niin ehkä olisi sitten nälkäisempi, kun täyttää 60 ja pääsee kokeilemaan, miten pärjää oman ikäisten kanssa. Se nyt on kuitenkin vain ajatus. Kun nyt paikat kestäisivät edes sinne saakka. Tämä on jo toinen talvi, kun on ollut tarkoituksena käydä kuntosalilla, mutta eipä näinä aikoina ole sitten tullut käytyä. Ja mistä sen tietää, vaikka kuitenkin tulisi hankittua lisenssi ja kierrettyä ympäri maata kisailemassa tänäkin vuonna. En aseta itselleni rajoituksia enkä odotuksia. Mennään päivä kerrallaan.
12
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 31.12.21 - klo:08:18 »
Tuossa tuloksia kun katsoo nykyiseltä Skogby 18 väyläiseltä niin aika vähissä on pakkasluvut. 18 kierrosta kuluneen kahden vuoden aikana ja lopputuloksen keskiarvo näyttäisi olevan 61 heittoa eli +5. Tällä layoutilla nolla birdey väylillä 1,2,17,18 toki noille löytyy menneisyydestä onnistumisia ja eri layoutilla mutta tällä ei. Kakkos väylä jopa hieman yllättäen tuossa joukossa. No eipä sillä. Tänään aloitus väylältä 16 ja pelikirjassa Mamba liikkeelle lähäri korin alle ja nosto birdey. Sitten pitää pelata varmat pois väyliltä 17-02. Tavoite kuten aina olisi olla tuossa vaiheessa kun kolmosen avauspaikalla asettelee kiekkoa käteen par tuloksessa. Siitä pitää sitten poimia pari pirkkoa ja pysyä pois vaikeuksista väylät 3-9. 10 pitää tehdä birdey. Sitten lasketellaan par korttiin loppuun saakka niin tulisi kisa ennätys -2 alitettua tälle layoutille. Omassa pelissä kysymys nyt enemmän on siitä että ohi mennyt putti jää tarpeeksi lähelle jotta 2-4 pysyy poissa kortista. Normaalisti teen 3-6 pirkkoa ja sählään tuloksen yliputtaamalla takaisin plussalle. Olisi kyllä kiva saada korvien väli vähän toimimaankin. Sinänsä hauska juttu että rating mukaan olen 16 MP40 pelaajasta tasan viimeinen joten hävittävää ei ole.
13
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 30.12.21 - klo:21:55 »
31.12.2021 Skogby End of 2021
Se olisi sitten se viimeinen virallinen kilpailu kalenteri vuodesta käsillä.. 55 pelaajaa tulossa ja TD saamassa 2m/s tuulta puoli Pilvistä ja nollan tuntumassa olevan sään. Lunta on 3-7cm mutta ei pitäisi haitata kun team Virtanen käynyt lakaisemassa heittopaikkoja ja illan vesisade painaa pakkaslunta kasaan.

Oma paras rating mukana oleva kierros on vuoden takaa NS samasta kilpailusta.
Pelikirja tavallaan aika selvä. Kaikki avaukset lähtee rystyllä. 12-6m ringistä ei saa mogata 10 puttia. Toinen asia luulisi olevan helppo tehdä, mutta tuon toisen kanssa on sitten vähän hankalampi juttu.
Käytännössä birdey pitää tehdä väylillä 5,10,16. bogey saa tulla väylillä 1,6 ja 18. Se jättää sitten 12 väylää jossa par on heikoin mitä tulokseen saa kirjoittaa ja toivottavaa olisi että muutama pörö sieltä mukaan saadaan. 50-55 heittoa olisi hyvä.
14
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 28.12.21 - klo:21:36 »
Käytiin tänään 28.12.2021 Skogbyssä pyörähtämässä ja lunta olikin yllättävän paljon. Pakko oli mennä kun lämpötila nousi kovaa vauhtia heti aamusta ollen siinä -3 astetta. Tuuli toi mukanaan lämmintä ilmaa etelästä ja ihan mukavasti puhisi paikoitellen. Lumi määrä oli tosissaan siinä 5cm ja rata lähes pelaamaton muutamien jalanjäljen kuvien ollessa painuneina maastoon. Joku reipas siellä oli kuitenkin putsannut edeltä heittopaikat harjalla ja se olikin loistava juttu ettei ollut mitään paakkuja täynnä heittopaikat. Kolmen porukassa lähdettiin ja ensimmäinen kestikin sitten tosi kauan vasemman laidan avausta etsiessä ja mieleen tuli että taitaa pimeä tulla ennen viimeistä väylää.. no ei tullut kiitos valkoisen lumipeitteen. Olen tässä jättänyt fore avaukset pois toistaiseksi jotta olkapäälle annetaan rauhaa oikein kunnolla. Rysty lähärit rupee toimimaan ja pikkuhiljaa antsa heitotkin alkaa toimia kunnolla niin että kulmilla pääsee leikkimään. Puttaaminen oli normi meininkiä eli takajallalle jäi paino ja saatto oli riittämätön. Navakassa tuulessa tarkoitti sitä että yksi putti saatiin 10m sisään tuulella leikin onnistuessa mutta 10 jäi tekemättä 12m ringissä. Surku hupaisaa kun harjoitellessa putit menee keskelle koria siihen mihin haluaa. Tulos +3 riitti kuitenkin tällä kertaa jaettuun kärkisijaan Jamon jäädessä heiton. Tiukka kisailu oli kyseessä kolmikon pysyessä kahden heiton sisällä koko kierroksen. Hauskaa oli ja se on pääasia. Perjantaina sitten tositoimiin Skogby end of kilpailu kierroksen kuorruttaessa kalenteri vuoden kasaan.
15
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.12.21 - klo:14:54 »
-18 näytti mittari autossa kun Ford radalle 26.12.2021 kello 09:20 parkkeerasi auton pysäköinti ruutuun. Vaatetus oli tällä kertaa ihan ok ja ilmankin pilvettömältä taivaalta pilikistelevän auringon kaunistama. Väylältä 5 startti ja bogey sieltä tulla tupsahti putatessa par Putin ketjuihin. Kutoselle seuraava ja seiskalta sentään päivän eka par korttiin. Väylältä 8 klassikko 2-4.. sitten alkoi sujumaan painaessa 20m Putin pönttöön ysi väylällä.. milliin 11 avaus ja pääsi 12-13 koittamaan mutta ei vaa putti uponnut.. kori tolppiakin nakuteltiin avauksilla Pirkon tullessa siellä täällä. väylän 17 jälkeen olinkin yllättäen par tuloksessa ja viisi vielä.
Sivutuuli yllätti 18 avauksen ja sukelsi aikaisin oikealle. Löysä oli lähäri ja tuuli painoi vajaana alas.. putti ei sivutuuleen mennyt ja bogey.. ykkös väylän takatuuli oli navakka enkä saanut kiekkoa liitämän vaan kaarsi vasemmalle OB rajan yli alle ja nosto bogey.. +2.
Kakkosen avaus loistava ja 5m putti ohi
. Höh. Olisi maistunut.
Kolmos väylällä päästiin sitten takaisin omalle tasolle. Päivän ensimmäinen fore lähti ilman mitään pyörivää liikettä vaappuem vasemmasta mandolta ohi. Vaihdoin rystylle ja vasempaan Mando puuhun naps. Fore lähestyminen pitkäksi ja puu tappoi hyvän heiton. 8m putti ohi ja paluu samanlainen yläpantaan.. nosto seiska ja +6. Viimeinen väylä par tulokseen.
No melkein hyvä rundi. Kuusi heittoa tulokseen tuli loppuun tosi varkain ja ainekset oli pelata -1 aika helpostikin 10p oman laahaavan ratingin ei oikein napostellut. No kaunis oli päivä ja kylmää oli. Ihan hauska kierros kuitenkin kun pääasiassa oli sellainen melkein huippu onnistuminen tulossa. Tapojen mukaan jäi kuitenkin tekemättä.
16
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 25.12.21 - klo:11:05 »
Ompas kylmä.. mittarin nakuttaessa melkein 20astetta pakkasta. Sen kunniaksi huomenna mennään pelaamaan NBDG one round Ford punainen layout virallinen kisakierros. Katselin ratakuvauksiq ja jotain väyliä ihan muistaakin. Eli hauskaa mennään pitämään luvattu kuitenkin vähän alle -10 pakkasta. Kinkun iloista päivää kaikille.
17
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 23.12.21 - klo:22:44 »
Pyyhkeet meni pesuun Siltamäen jälkeen.. muuten aika kiirettä pitänyt työrintamalla ja pakkasaika ei ole napostellut ulkoilmaan. Sisätreenia paikkakin olisi puttaamiseen mutta.. Eipä ole intoa riittänyt. Näillä näkymin tiistaina menossa skogby radalle vähän kiertämään uudenvuoden kisaa ajatellen. Kausi ollut tuloksellisesti aika konttaamista ja paras rating taitaa olla vuoden takaa skogby radalta. No otetaan joulu vastaan ja katsotaan mitä elämä eteensä heittää. Hyviä heittoja ja rauhaisaa joulua kaikille.
18
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 21.12.21 - klo:11:28 »
Syksy ja alkutalvi on mennyt lähinnä Äänekosken talviradalla pelatessa. Enimmäkseen iltaisin ledikiekkoja heitellen. Tiedä sitten liittyykö asia talveen, mutta taas on kyynärpää heikossa kunnossa. Melko tarkasti vuosi sittenhän siitä piti tyhjentää nivelnestettä. Nyt ei ole pattia tullut, mutta sen verran kipua, että aion ainakin tämän viikon pitää taukoa ja katsoa mitä tapahtuu. Vasemman jalan polvi on myös huono. On siis oikeastaan vain hyvä, että on välillä niin reiluja pakkasia, ettei tee mieli mennä ulos.

Kävin testaamassa myös Viherlandian radan talvikunnon. Siellähän on myös kelkalla tampattu alusta erinomaiseen kuntoon. Vuoden loppuun saa käydä ilmaiseksi pelaamassa. Sen jälkeen päivälipuilla. Olin vähän ajatellut, että jos samalla kausikortilla saisi pelata sekä talvella että kesällä, niin olisin ostanut sellaisen, mutta näemmä kausikortti on vain kesällä. Enpä sitten taida viitsiä. Yhden kerran kävin, mutta käsi ei oikein kestänyt kovia heittoja, niin jätin yhteen kierrokseen.

Vieläkään en ole tehnyt lopullista päätöstä lisenssin ostosta ensi vuodelle. Toistaiseksi en ole keksinyt yhtään hyvää syytä sen hankkimiseksi, joten odotellaan ja katsellaan, miten mieli muuttuu, kun päivät alkavat pidentyä. Puolet pimeästä ajasta on jo selätetty. Eiköhän se toinenkin puoli mene.
19
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 17.12.21 - klo:07:17 »
Siltamäen weekly kisat 16.12
Tuulta riitti ja alkuviikon vesisateet olivat saaneet radan perus mutaiseksi.
Mukana pelkästään into pelata vaikka paikat oli semi jäykkiä jo valmiiksi ja kahvia juodun päivän jälkimainingit tuntui jo ennen kierrosta oikean käden sormien kankeutena.
Lähtö väylältä kolme ja komeilla puteilla heti kolme pirkkoa putkeen.. kutoselle avaus Hz saaren sisälle ja onneton putti ja alle 2m bägi selässä nosto alapantaan kun käsi ei noussutkaan ylös ja bogey korttiin. Paikko 10m putilla kuitenkin Pörö seiskalta. -3 matka jatkui ja kasi väylä par4 pääsi korin takaa paluu puttia koittamaan mutta nyt ei birdey mennyt. Ysillä perus bogey kun avauksen jälkeen piti rollerilla jatkaa takamandon luota..-2 par kympille. Väylä11 tuuli kovaa vasemmalta oikealle ja hieman lipsahti kiekko ja lamppu tolppaan ja siitä sitten OB mörriin vasemmalle. Puiden yli yritin putta pitkäksi meni ja paluu alamäki 8m oikealle ketjuihin ja vieri 4m sitten jäi kiekko kiinni keskisormen pitäessä itsestään siitä liiaksi. Ohi komeasti ja paluu sitten 6m sisään ja Kutonen tähän oli kyllä karmeaa ja +1.
12 par ja kolmelletoista upea avaus ja 8m putti sisään ja Pörö +0. Väylä14 liukastuin ja vedin kuperkeikat heittopaikan eteen selän tömähtäessä aika pahasti. Kiekko melkein koriin mutta 6m paluu ohi ja 2m nostelu alapantaan kun selkä alkoi juilia tömähdyksestä +1. Hieman kiristi ja hysse viidelle toista meni metrin OB.. DZ putti ohi ja paluu samalla lailla antoi sitten tuplan ja +3. Kuudelle toista upea rolleri kiersi korin ja jäi 10m putille vasemmalle ja sisään +2. Loppuun sitten pelailtiin 17,18,1,2 par ja sellaista sitten tällä kertaa.
20
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 13.12.21 - klo:19:51 »
Kisapäivän aamu ja kävin vetämässä 50kpl haaraputteja ja normiputteja eli 100kpl yhteensä etäisyydeltä 5/6/7/8/9 läheltä meni mutta 8/9 oli aika paskaa.  Loppuun fore ja rysty vippauksia ja kasa 10m putteja jotka yllättäen upposivat niin että tuli hyvä mieli. Kisapaikalle päästyä keli oli nolla tuuli, lunta sen verran että skipit nolla eli tahmaista ja tosi sumuista ilman ollessa nolla asteessa. eli 80mjälkeen ei oikein nähnyt kiekon lentoa enää ollenkaan. Lemmenlaakson rata oli muistoissa ajalta jolloin heittelin samalla voimalla fore tai rysty heittoja. Nyt oli oikeasti ongelmia sumussa muistella väylien haasteita ja päättää miten ja millä korvata foren puute.
Väylältä 18!aloitus ja par pelastettiin.. ykköselle sitten puukopsu ja 4m par putti alapantaan. Kakkos väylä meni puita kopsutellen katastrofi seiska korttiin par4 väylälle. Kolmosella kiekko pulkkana alas korilta.. sen jälkeen mentiin sumussa ihmetellen väyliä eikä oikein päästy jyvälle. Virhe arvioita toisensa perään. Kaukaa piti koittaa eikä yli 10m ringistä sisälle päässyt semihyvällä avauksella. 4pirkkonputtiq missasin ja bogey kuppasi korttin kun ei putit uponneet. Lopputulos+11 ilman pirkkoja. 8 puttia 10ringistä jäi tekemättä. Rating omaa tasoa eli ihan paska. No sellasta se oli ihan kiva kierros hyvässä seurassa. Sitten kohti uudenvuodenaattoa ja skogby kierrosta.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 10