Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 25.04.22 - klo:07:55 »
Avasin kesäkauden. Eli vein repaleiset nastakengät kellariin ja toin kesäkengät käyttöön. Äänekosken talviradalle en enää mene, siellä oli jo viikolla liian kuraista. Sen sijaan Peurungassa oli suurin osa väylistä aivan kesäkunnossa. Avoimet peltoväylät olivat vielä lumen peitossa, mutta metsäväylillä oli jo kesän tuntua.
Varovasti kaivelin hyllystä muutamia kesää odottaneita kiekkojakin takaisin bägiin. Vielä en valkoisia ottanut kuitenkaan, sen verran on vielä lunta maassa. Takametsässä en hukkaamisen pelossa heittänyt draivereita, vaan siellä tuli treenattua midaria. Vielä viikko tai pari, niin ei enää noitakaan hankia ole toivottavasti jäljellä.
Kun on koko talven heittänyt käytännössä vain yhtä 10-väyläistä rataa, niin se, että pääsee valitsemaan kymmenistä radoista, on aina suurta juhlaa. Aivan vielä ei olla siinä, mutta kohta ollaan.
32
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 23.04.22 - klo:19:06 »
Skogby special rataa hiomassa kisakuntoon.
Melko hurjan layout olen kyllä aikaan saanut. Par64 ja tänään pelasin +14. Välillä kipusi mutta ei mulla ollut kuin yksi huono putti. Plussaa tulee korttiin kun ei osaa pelata järkevästi puupilli väylillä. 1B on noin 180m kävely polkua mukaileva väylä Par4 ei siinä paljoa tarvitse metsän puolelle mennä niin Johan alkaa korvien välissä humisemaan. Pieniä muutoksia tehtiin mutta testaajien tehdessä tulokset +13,+14 ja +21 niin aika jepa layout. Par tuloksella paukkuu tonni puhki. Se on selvä. 
33
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 23.04.22 - klo:14:25 »
Rata #118
Kortekumpu FrisbeegolfKanagasalan uusi rata. Metsänen rata jossa on myös aukeampaa peltoaukeata.  Myös oja kiertää rataa eli myös ojien ylitystä.
Ihan ok rata. Joskin vielä jossainkohtaa lunta ja peltoaukea oli vielä jostain kohtaa aivan märkä. Toki oli ihan kuiviakin aurinko väyliä.  Ehkä vielä kannattaa odotella radan kuivumista ja loppujen lumien sulamista, mutta jos nyt kenänsä haluaa kastella peltaoaukeella niin pelaaminen kyllä jo nytkin onnistuu.  Tuo pelto-aukea voi olla kesällä sateellakin ongelma eli sattaa olla aika märkä.

Väylät.

1. Pituus 71m par 3.  Hieman vasemmalle kääntyvä metsävylä kummulle kahden puun välistä.
2. Pituus 180m par 4.  Pitkä hieman mutkikas metsäväylä.
3. pituus 78m par 3.  Pikki suora metsävylä joka päättyy peltoaukealle.
4. 224m par pelto-aukea. väylä.  Lopussa ojan yli.  Tässä oli alussa sitä "märkää"  eli ihan kun järven yli olisi kävellyt.
5. 164m par alkaa aukeelta ja lopussa päättyy metsään.
6. 117m par 4 tiukka metsäväylä.
7. 94m par 3 metsävylä joka kääntää lopussa oikealle.
8. suora par3 metsäkuja 98m
9. Paluu aukealle 139m suoraan aukealla.
10. 88m par 3 metsässä. kääntäen jyrkästi oikealle ja päättyen lopussa aukealle.
11. 68m lyhyt metsäväylä.
12. 84m par3 metsässä. Kääntäen lopussa oikealle.
13. Suora par 3 metsässä 78m
14. 107m3 par suoraan oja kesellä väylää.
15. Samanlainen ojan ylitys toiselta puolelta  113m par 3.
16. Vieläkin ojan yli kääntäen lopussa vasemmalle par 3 109m
17. Metsässä suoraan par 3 104m
18 Lopuksi luopussa hieman vasemmalle kääntävä metsäväylä 93m.

Tulokset.

1.3
2.6 (par4)
3.4
4.6 (par 4) 
5.6 (par4)
6. 5 (par4)
7.5
8.4
9.4
10.3
11.3
12.3
13.3
14.3
15.4
16.4
17.4
18.4

Tulos +16. Ihan ok näin kauden avaukseksi.


Annetaan 2022 lähtien vielä arvosana radasta 0/5 asteikolla.   3/5 tästä.    Ei oikein ollut mun mieleen. Kyllä tätä rataa nyt pelais jos lähellä ausuis mikään huono rata tämä ei ole, mutta aika hankalakulkuisia metsävyliä ja veikkaisin, että tämä pelto tulee olemaan ainakin sateella aika lits löts märkä.

Lisäsin arvosan nyt muutamamiin viimevuonna kierrtetyyn rataankin.
 

34
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 21.04.22 - klo:22:30 »
Paluumatkalla kotia sian vielä sukulaisen kiertämään röyläntuvan 9 väylään ja siellä olikin melko talviset oltavat vielä.
Paras terä oli jo poissa ja kädessä tuntui melkoinen väsy joka näkyi puttaamisessa melko selkeästi ja kierros menikin illan hämärtyessä lähinnä kuulumisia vaihdellessa. No mukavaa sekin.
Katse alkaakin sitten kääntyä Skogby Special radan modifointiin ja testaamiseen onko hyviä vai ei väyliä tiedossa. Sen verran voin asiaa tässä avata että vain väylä 11 ja X2 on normaali väyliä. 18 väylää pelataan ja par lukema on 64. Jos tarkemmin kiinnostaa niin tiedot löytyy Metrix kautta jo valmiina kisan uutisissa. Ihan perus meininki kun rataa viritetään Saturn makuun.hyviä heittoja tehden saa poikkeuksellisen hyvää taikapistettä ja huonoja avauksia tehden ei par pelasteta.
35
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 21.04.22 - klo:20:36 »
Pääsiäisen jälkeen töissä oli sitten sellainen vilske että kasvi otsassa oli pakko lähteä puhaltelemaan kiekon perässä oli käsi kunnossa tai ei.
Jamo ja joona matkaan ja kohti Oittaa camping 18 väyläistä. Rata puretaan kohta kun ladut poistuu muualta Oittaan alueelta ja camping alueelle on tulossa uusi toimija leirintä aluetta pitämään.
No pikku lämmittelyyn ja varovaiset käden avaukset ja venyttelyt. Sitten lähdettiin ja nosto birdey korttiin ja kakkoselle Kastellin oikean jalan pludatessa ojaan..ok avaus ja hyvä putti puskan reunalta ja -2.
Sitten mentiin ja väylän 9 jälkeen tilanne oli yksi bogey ja kaksi par ja kuusi pöröä kortissa.
Sitten kasteltiin toinenkin jalka ja loppuun vielä yksi bogey ja neljä birdeytö.
Hupsis.. siis -8 ja oma ennätys tehden 10pirkkoa ? No käteen ei sattunut ja onnistuin löytämään rennon smootin heiton jostain...mukavaa vaikka käden liikeradassa on poikkeavuutta olkapäästä. Eipä se haittaa kun rennosti suorittaa. 4 väylällä olisi vielä paremmalla puttaamisella pystynyt ottamaan kakkosen joten onhan siinä mietittävää.
36
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 20.04.22 - klo:10:55 »
Joo pikkuhiljaa tässä kautta aloitellaan.  Julkulla oli vielä ainakin paljon lunta joten pitänee kiertää muita ratoja.

Ratakertelykin aloiteaan pian. Heti vois ottaa uuden kortekummun radan. Sekun ei hirveän kaukana ole. 

Aina noin parin viikon välien pyrin kiereteleen. Voi olla, että näillä bensan hinoilla joutuu hieman himmaan tahtia eli voi mennä joskus kolmekin viikkoa..

Tietysti jos tälläisia kortekumpuja tulee lisää (30km matkaa) niin niitä voi ottaa viikonkin välein.

37
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 18.04.22 - klo:19:18 »
18.04 TD hommissa Team Hippo kisassa Helsingin Siltamäen muokatulla radalla.
Pelata ei tarvinnut kun käsi kiukutteli ja toisaalta tiedossa oli ettei sellasta kanavaa ole olemassa josta tieto siitä että radalla on virallinen kilpailu ja layout jotain ihan muuta kuin normaalisti estäisi lajin intoilijoita saapumasta vapaapäivänä kevään vihdoin lämmittäessä into piukeena radalle.
Siinä toimisto pystyyn aamu 09 ykkös väylän kupeeseen ratakyltille ja SFL lippua paikoilleen. Homma oli ohi siinä 16 aikaan ja kyllä siinä melkoinen määrä ihmisiä tuli ohjattua lähiradoille.
Mielenkiintoista porukkaa oli liikkeellä. Alle 10v lapsia tosimielellä vanhempien kanssa. Neljässä sukupolvessa kiekot kädessä radalle hamuavaa koko suvun kattausta. Ukrainasta tullut pakolaisperhe, nuori pareja ja kaikkea siltä väliltä aina polkupyörällä paikalle saapuneita paikallisia, jotka auton puutteesta johtuen olivat pahalla mielellä kun radalle ei nyt päässytkään eläkeläispariskuntaan jotka ihmettelivät kiekon lentoa ykkösväylällä.
Lajin kasvu näkyy näillä Siltamäen kaltaisilla radoilla aivan hurjana vaikka itse rata oli mutaista ja paikoin todella kosteaa niin ei se olisi ketään haitannut. Yksikin perhe sanoi hauskasti että ainoa paikka mihin nuorimmainen kiukuttelematta laittaa saappaat jalkaan. No sellasta tällä kertaa ja kevät jatkuu töiden merkeissä ja odotellessa Skogby Special kisaa 07.05
38
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 17.04.22 - klo:09:14 »
Ihan kun ei olisi tarpeeksi kropassa murheita niin s no kunniaksi päätin töissä torstaina lomauttaa oikean käden kyynerpään oikein kunnolla metallikulmaan ja sieltä  se turposi sitten oikein kunnolla. Käsi ei perjantai aamuna juurikaan liikkunut  kyynärpäästä. Ei suoraksi eikä oikein muuhunkaan asentoon.
Perjantaina oli kuitenkin Backby kartanolla pienimuotoista vippailua tiedossa ja pelon sekaisin tuntein sinne sitten. Ei siitä oikein tullut mitään kun heittämistä kädellä joka ei kyynärnivelestä saa suoraksi on aika vaikeaa käyttää. Par putkessa aikansa kun koitti pappagolffia harjoitella. Loppuun vähän korin kiertelyä ja tukkaan tuli pojan nakuttaessa parhaan tuloksen ja esille yhden heiton perään.. no sai sentään ulkoilmaa.
39
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by letiss on 14.04.22 - klo:14:13 »
Piti oikein Miikan kannustama katsoa omia vastaavia, kun näytti niin tutuilta. 15v aikana parhaan ja huonoimman ratingin ero ollut 47p (922 ja 969, huonoin oli ihka ensimmäinen -07).
Yli tonnin rundeja on 7kpl, olisin luullut, että enemmän, kun noitahan aina muistellaan ja alle 900 rundeja 13kpl.

Nummelassa opetaan pienestä pitäen pysymään väylällä ja välttämään yrittämästä mitään. Tää on sellainen "paa juureen vaan" jengi vaikka muutama junnu yrittänyt irtautua tästä :)
40
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by mykey on 14.04.22 - klo:07:21 »
Näköjään urasi alussa aloitit 930 ja 933 rating joka oli kuitenkin 2007 kesällä numeroilla, mutta 2020 luvulla korkein rating ollut 957 joten aika tasaisesti taso pysynyt kaikki vuodet ja nyt siis kokonaiset kaksi heittoa alempana kuin viimeisen parin vuoden paras. Näyttäisi siltä että nyt kaivataan tosi onnistumista Kaatikselta koska viime kevään kasa huippukierroksia poistuu toukokuulta kesäkuun päivityksessä. Vasta elokuu päivitys tuo onnen kuin horoskooppi konsanaan kun viime kesän ankkurisi pyyhkiytyvät pois. Mutta sellainen se mittari on. Kun taso pysyy samana niin rating pitkässä juoksussa sitten laskee muiden pelatessa paremmin. Silti mielestäni aika super tasainen on tuo sinun rating historia 15 vuoden ajalta ja kyllä siitä saat melko ylpeä olla. Kuitenkin pelatuista kierroksista vain 14 on alle 900 ja 1000 tai yli rundeja on 18kpl. Aika harvalla on tuollainen tilasto takanaan.
Tsemppiä nyt kauteen ja lippu korkealle ja kultaa kotiin MP50 SM kisoista.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10