Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jajvirta

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 58
31
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon (TFS)
« : 13.07.16 - klo:21:10 »
Huppista heijaa.

Sevverran vitutteli Vaasan protourin jälkeen, että sovittelin kiekkoja jo sulatusuuniin. Annoin niille kuitenkin vielä uuden mahdollisuuden, lähinnä sellaisella vähän rennommalla näkökulmalla. Tulevat kisat peruin ja vedin fribaa toistaiseksi pääosin höntsäilymeiningillä. Näillä treenimäärillä kun vakavammat kisat tarjoaa lähinnä pientä suurempaa hengenahdistusta. Asennekysymys toki myös, mutta en osannut asennettakaan vääntää parempaan asentoon Vaasassa. Hommaa ei helpottanut myöskään se että 1) vettä tuli kuin aisaa 2) toinen kierros peruttiin ja (c) ratakin osasi rankaista juuri niin ärsyttävästi, että vintti/kirkko pimeni. Kierrokset eivät olleet reiskan puolesta juurikaan alle oman tämänhetkisen tason (jonkun verran alle 900), mutta peli tuntui paskalta miltei koko ajan. Jos ei draivi harittanut niin sitten putti. Tai molemmat.

Boonuksena otin räpsyt nopeusvalvontavekottimesta siinä Jalasjärven kohdalla, mistä yleensä ajellaan Seinäjoen suuntaan. Oma moka eikä siinä pitäis ylinopeutta ajella, mutta. Niin. Perkele.

Noh, semmonen muutos tuli suunnitelmiin, että ilmoittauduin seuratoverin kanssa sekaparigolfin sm-kisoihin. Rimaa hipoen päästiin mukaan, joten suuria menestyspaineita ei ole, mutta tokihan sitä haluaa mahdollisimman hyvässä tikissä olla kun ei vain itselleen pelaa. Käytiin myös Nokialla pariviikkiksissä ja (radan paariin) mukavat -5 ja -2 kierrokset nostattivat mielialaa. Draivit osu suht kivasti rakoihin ja puttikin yllättäen kulki taas.

Muita kisoja ei ole vielä kartalla. Niihin tarvii sitä kuuluisaa treeniaikaa(- ja motivaatiota). Samalla tasollakin kyntäminen vielä ehkä menisi, mutta tasainen tulosten huonontuminen ei vaan käy luonteen päälle. Kisoihin sitten ehkä taas kun pääsee edes sille tasolle mitä itse joskus osasi.


32
Treenipäiväkirjat / Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« : 07.07.16 - klo:14:28 »
Treenikiessit, pelikirjat, kenttätreenit? Ei ole. On lapsi. Sit kun on peliaikaa, pelataan.

Olen ryhtynyt noudattamaan samaa pelikirjaa. Viime vuonna yritin treenata ne vähät ajat mitä ehti, mutta siitä tullut vittujakaan. Pelaaminen on kivempaa. :-)

33
Radoilla tapahtuu / Vs: Tampereen radat
« : 04.07.16 - klo:12:21 »
Kenelläkään tietoa onko nämä Epilän muutaman väylän muutokset pysyviä vai vain väliaikaisia?

Ja toinen kysymys, eikö Epilässä siinä Kaarilankadun niillä "hiekkakohdilla" saa muka pysäköidä? Olen jo pitkään aina siinä autoa pitänyt ja nyt sitten yhtäkkiä onkin muka luvaton maastopysäköinti. Eihän tuossa taida mitään selkeää kieltomerkkiä kuitenkaan olla?

1) Pysyviä. Pirkanmaan Frisbeegolf Ry sitä hommaa pyörittää nyt. Niiden FB-sivuilta kannattaa seurata.

2) Aina siitä on sakot saanut. En tiedä onko kukaan lähtenyt kyseenalaistamaan.

34
Treenipäiväkirjat / Vs: Treenilogi HAHahahahaa! (7k)
« : 04.07.16 - klo:09:16 »
Ehkä se on vain innon hiipuminen ja lähes päivittäisen treenaamisen lopettaminen.

Bingo. (Lähes) päivittäinen treenaaminen vs. ei juuri yhtään treeniä on kyllä varmasti se tärkein selittävä tekijä. Pelkästään pelaamisen määrän (vaikkei reenaiskaan) romahtaminen kadottaa hyvin tehokkaasti tatsin. Itsellä peli- ja treenimäärät on tippunut entisestäänkin ja vaikkei pelissä mitään pahasti ole vinksallaan, niin tulokset kertoo kyllä että taso on pudonnut aina vaan.

Se on sitten toinen kysymys, että mikäs sitten eteen jos reenimääriä ei pysty radikaalisti lisäämään. Omantasoisessa seurassa höntsyily ja parigolf on itselle ainakin edelleen suurta hupia. Varsinkin parigolf on mukavaa kun ei tarvitse otsa kurtussa keskittyä ja yksittäiset mokellukset ei pilaa koko kierrosta. Tavoitteellisessa tulospelaamisessa niiden yksittäisten romahdusten välttäminen on varmaan yksi suurimmista ja tärkeimmistä tekijöistä menestyksen kannalta. Yhdellä väylällä kun pystyy pilaamaan koko kierroksenkin jos niikseen tulee.

Tämän lajin suuria ongelmia on yhdessä tekemisen puute tuolla treeniosastolla. Melkein laji ku laji, niin treenaaminen on sitä ydintekemistä tai ainakin säännöllinen pelaaminen. Itse diggaan erityisesti budolajien mindsetistä jossa treenaaminen on koko harrastamisen pointti melkein. Tavoitteena ei ole välttämättä mikään kilpailu, joissain budolajeissa kun sellaista ei olekaan, mutta sellainen itsensä opiskelu ja jatkuva oppiminen.

Fribassa treenaaminen on pitkälti omaehtoista. Se luonnistuu alkuinnostuksessa ja jos on muuten tarpeeksi motivoitunut (ja kokee että edellytykset sarjansa kärkikahinoihin voisi olla). Sitten kun kehitys tökkii (niin kuin itsellä) ja aikaa on hintsusti, niin on hyvin vaikea löytää motivaatiota siihen treenaamiseen. Tietysti se on selvää, että kehityksessä tulee sen alun pikapyrähdyksen jälkeen sitä niin sanottua tasamaata ja joskus jopa askelia taaksepäin. Siinä vaiheessa pitäisi olla joku tukijärjestelmä joka saisi pidettyä treeniohjelmaa yllä. Siihen voisi riittää yksi tai kaksi muuta vastaavaa halajavaa, mutta se ei ole helppoa. Varsinkaan kun oma taso on mitä on.

Huhheijaa. Tulipas avautuminen. Mutta ehkä löydät totuuden siemenen näistä sanoista. Tai sitten et. Toivottavasti löydät kuitenkin lajille paikan elämässäsi. :-)

35
Fribakisat / Vs: Frisbeegolf SM 2016
« : 03.07.16 - klo:12:08 »
Pro-Jounihan on kehunut Nikon olevan hänen tiimissään.

En ottais kovin tosissani tuollaisia julistuksia. Ehkä Niko on jutellut Jounin kanssa ja Jouni on vetänyt siitä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

36
Treenipäiväkirjat / Vs: Luken (friba)logi
« : 02.07.16 - klo:09:33 »
Asiallisen oloinen treeniohjelma! Tuliko noudatettua kurinalaisesti?

Sen lisäisin tuollaiseen ohjelmaan että jotain mittareita ja tavoittellisuutta. Paras jos niistä pystyy selkeästi näkemään missä parannettavaa ja että miten on kehittynyt.

Tsemppiä reeneihin. :-)

37
Fribakisat / Vs: Frisbeegolf SM 2016
« : 30.06.16 - klo:14:53 »
Par = 974 toistaiseksi tulleiden tulosten perusteella. Tuntuu aika pieneltä. Ei se nyt ainakaan hirveästi pitäis olla helpottunut aiemmista Kyy-leiskoista?

38
Eikös säännöt sano, että 30 sekunnin sääntö käynnistyy kun
a. pääsee heittopisteeseen.
b. on kauempana oleva heittänyt
c.  heittoalue on vapaa ja häiriötön.

Ja jos esim. heittoauleelle tulee jotain tarpeetonta häiriötä niin se sekkari nollaantuu ja käynnistyy uudelleen.

Kyllä, näin juuri. Mutta harvoin on tästä kyse pelaajien hidastelussa.

39
Olen katsellut Vibram Openin liveä jälkilähetyksenä ja kiinnittänyt huomiota miten paljon 30 sekunnin sääntöä rikotaan ja miten harvoin (jos koskaan) siitä mitään sanotaan. Jopa todella nopeat pelaajat (kuten Michael Johansen) menevät yli 30 sekunnin jos heillä on vaikeampi lie. Hitaammat pelaajat (esim. Sexton tai vaikkapa Pasi Koivu) menevät yli 30 sekunnin jatkuvasti.

Mitä järkeä on säännössä jota rikotaan näin räikeästi jatkuvasti ja jonka noudattamatta jättämisestä ei saa mitään seuraamuksia? Erityisesti kun lajin huiput toimivat myös näin. Mielestäni sääntö pitäisi joko poistaa tai muuttaa tai sitten ruveta pitämään siitä tiukasti kiinni. Nykytilanne on ihan naurettava. Kaikki tietävät että sääntöä rikotaan räikeästi jatkuvasti, mutta kukaan ei tee asialle mitään. (Ehkä sen pelossa, että heitä itseä aletaan kellottamaan tarkemmin ja se vaikeuttaa omaa peliä?)

Sääntöhän on sääntökirjassa ihan yksiselitteinen eikä anna mitään myönnytyksiä esimerkiksi vaikean lien tai heittoasennon takia. Eikä lisäaikaa saa myöskään sillä, että odottelee minin asettelua.

Saako esim. EO:hon semmosta virallista toimitsijastatusta että voisi mennä kellottamaan ryhmiä? Voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Olen tehnyt PDGA:n sääntökokeen.

40
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 18.06.16 - klo:23:12 »
Pahoittelut, että avasin suuni kierroksen jälkeen. Oli sen verran kiukkuista, että tiedän pitää jatkossa suun kiinni.

41
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon (TFS)
« : 17.06.16 - klo:23:44 »
Kävin Ristinummen kiertämässä kisoja varten. Tuppauduin parviaisjuhon ja ylätaloismikon seuraan kun siinä parilla ekalla väylällä ehdin etsiä kiekkojani muutaman minuutin. En pelannut tulosta. Parilla avauksella haettiin tatsia.

Vaikeahan rata on, siitä ei pääse mihinkään. Paljon väyliä joissa alkupään puut tarkoittavat vankilaa ja sitten niitä peltotikutuksia joista voi ottaa monella eri tavalla lukua. Hirveästi ei kättä tarvitse mikä on itselle tietysti hyvä. Tarkkuutta tarvitaan sitäkin enemmän.

En jaksa kännykällä kirjoittaa pelikirjaa mutta katsotaan josko omaksi iloksi rapsaa jälkikäteen.

Nyt ihan hyvillä mielin.

42
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon (TFS)
« : 17.06.16 - klo:00:04 »
Ostin Definitive Guide to Disc Golf -kirjan. Hyvän pätkää lueskellutkin sitä jo. Tykkään. Varsinkin mentaalipeliosio sisältää hyviä vinkkejä.

43
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon (TFS)
« : 16.06.16 - klo:00:18 »
Parin viikon perheloma Barceloonassa ja Madridissa on tarkoittanut taukoa muoveista. Mitä nyt huokaillut että miksi spaniaardit eivät tajua valjastaa puistojaan friballe. Täällä olis säät, kelit ja puistot mutta nää idarit vaan patsastelee puvuissaan kadunkulmissa. Madridissa olis vissiin joku siirtokoriporukka, mutta en jaksanut/pystynyt/ehtinyt selvittämään tarkemmin.

Tauko ei tee hyvää pelille kun ei ehdi Suomessakaan pelata mutta minkäs teet. Viikonloppuna Vaasaan kisailemaan. Katsoin erehdyksessä WDGC open tms videota ja masennuin viidakoista. Mutta parempi se kai mulle on kuin siivutusväylät.

Puttia pitää ehtiä vähän hieromaan ja jos perjantaina ratakin kertaalleen. Sekavin tunnelmin kisaan.

44
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon (TFS)
« : 03.06.16 - klo:13:45 »
Frisbeekesän tärkein ja kovin tavoite saavutettu: polkaisin pyörällä Julkujärvelle fribaamaan ja sieltä sitten takaisinkin. Matkaa on joku 17 kilometriä. Aikaa meni noin 50 minuuttia suuntaansa. Mukavaa tsygäreittiä.

Itse kierros oli semi-meh +1 (21 väylällä). Jotain onnistumisia ja jotain konttaamista. Mutta ihan nautinto oli heitellä.

45
Treenipäiväkirjat / Vs: Touring Amateur
« : 29.05.16 - klo:01:10 »
... Tämän surkuhupaisaa vuoristorataa kulkevan blogin lukija, mitä mieltä sinä olet tuosta? Ja onko kellään ehdotuksia siitä, kuinka asiaa voisi parantaa?

Poistetaan ratingin käyttö merkityksellisenä kriteerinä kisoihin ja/tai tiettyihin sarjoihin pääsemiseen. SM-kisoihin pääsisi tietyillä meriiteillä (pärjääminen omassa sarjassa jne). Sarjatasolta nousisi tietyillä meriiteillä: esim. keskitason amatööri nousisi seuraavaan sarjaan pääsemällä palkintosijoille keskitason amatöörien kisoissa. Tarvittaessa järkättäisiin karsintakisoja kisoihin/sarjoihin. Yleisenä periaatteena olisi se, että pääset/joudut tietylle tasolle/sarjaan parhaiden suoritusten mukaan, ei keskiarvona kaikista kierroksista.

Ratingiä voisi laskea omaksi huvikseen, jos olisi oikeasti kiinnostunut omasta kehityksestään tai keskimääräisestä suoritustasostaan. Sen voisi toteuttaa reaaliaikaisesti ja moderneilla teknologioilla.

Tässä mallissa denffaamisessa ei ole mitään ongelmaa ratingin tai kisoihin pääsyn näkökulmasta. Tietysti jatkuva denffaaminen/denssaaminen olisi vähän kurjaa muiden kannalta, jos kisaan pääsy oli arpapeliä alunperinkin. Mutta se olisi sitten täysin erillinen ongelma ratkaistavaksi.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 58