Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jajvirta

Sivuja: 1 ... 56 57 [58]
856
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon
« : 10.06.12 - klo:15:54 »
Heh, kaveri otti parista heitosta videokuvaa ja kyllähän se hieman erilaiselta näytti verrattuna omiin mielikuviin. :-)

Sanotaan näin että videoiminen on kyllä ihan hyödyllistä, ihan heti alusta alkaen, jos on mitään aikomuksia kehittyä. Ei siinä mitään yllättävää sinänsä. Olen saanut videoinnista apua muidenkin lajien kanssa. Mitään muuta ongelmaahan siinä ei ole kuin se, että omat mielikuvat särkyy. Kehittymisen kannalta se on vain hyvä.

857
Ei tuollainen Champion Valkyrie hurjan alivakaa ole, mutta jos sillä heittää 70-80 metriä, niin oman kokemuksen mukaan kiekko kääntää alussa hieman yli ja lopussa feidaa kohtuullisesti. Jos se lähtee kovin pian kaartamaan feidin suuntaan, niin väittäisin, että kiekko lähtee pienessä hyssessä. (Toinen vaihtoehto on, että sulla lähtee suorassa ja mulla antsassa - onhan se näinkin.)

Joo, diagnoosi on nyt se (kokeneemmien silmillä), että kiekko lähtee tosiaan hyssekulmassa. Kun pakolla väänsin sitä annukkasuuntaan, niin lentokaarikin oli aika lailla suoraan. Ei ole noihin lähtökulmiin sillai vielä tuntumaa, niin kuvittelin heittäväni flättinä mutta paskat. :-)

858
Eli olenko ymmärtänyt oikein, että kumpikaan noista mainitsemistani kiekoista (jos olen tulkinnut niiden merkinnät ja mallit ja muovit oikein: 170g champion valkyrie ja S-TD 166g) ei ole oikeastaan kovin alivakaa? Eli se että kiekko lentää LHBH-heitossa loivassa oikealle kääntävässä kaaressa heti alusta johtuu oikeastaan juuri siitä, että ne eivät ole kovin alivakaita?

(Olettaen nyt ettei se kiekko lähde isossa hyzer-kulmassa, mikä voi tietysti olla hyvin mahdollista sekin. :-)

Ainiin kiitokset jo kaikista vastauksista. Tämä on (kai) valaisevaa.

859
TD on ilmeisesti jostain syystä muotti jossa C-line on S-linea alivakaampi :o Yksilöissä on tietenkin eroja, mutta just toi 170 kieppeillä oleva jäykkä (oma yksilö kutakuinkin tuhoutumattomasta muovista, alumiiniin verrattavissa oleva kovuus) S-line on jostain syystä super ylivakaa.

Mutta siis yleisesti, joku 7-9 nopeuksinen pro/dx (p/d) muovinen alivakaahko kiekko vois olla hyvä, jossain 160-165g kieppeillä. Jos haluat väkisin star(s) tai champion(c) muovia niin etenkin sillon suosi kevyempää.

Mitään en halua väkisin tehdä, eikä ole minkään valtakunnan mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Haluan lähinnä ymmärtää paremmin ja haarukoida sitä, että mitkä on tunnusmerkkejä aloittelijan heitossa, että minkälaista kiekkoa pitäisi käyttää. Tai toisinpäin, että mitä tietynlaisen kiekon tietynlainen käyttäytyminen kertoo omasta heitosta. "Aloittelija" kun on aika laaja termi. Toisilla on varmaan enemmän vauhtia/voimaa/tekniikkaa/kierrettä heti alusta kuin toisilla.

Opettele myös draivaamaan myös putteria!  :)

Juu, kävin elämäni ensimmäistä kertaa viikkokisoissa ja heitin siellä pelkästään putterilla. Ei siinä muuta ongelmaa ole kuin että ainakin näillä käsillä tuommonen pehmeä P1 Maniac ei lennä kuin sen 60 metriä maksimissaan, mikä tarkoittaa, että korin lähelle ei ole toivoakaan suurimmassa osassa väyliä. Tietty kai sitä voisi harjoitella niin kauan, että saisi putterin lentämään sinne 80-90 metriin, mutta se käsittääkseni vaatii jo aikamoista riuhtaisua? Mutta olihan se kivaa, että kiekko lensi suoraan. Kanssakilpailijat totesivat pariinkin kertaan omista pusikoihin karanneista heitoistaan että "putterilla olisin jo perillä". :-)

Aion jatkaa kyllä putterilla draivaamistakin, mutta haluaisin oppia heittää sillai auttavasti draivereillakin, että pääsis yhdellä heitolla sinne 80-90 metriin.


860
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon
« : 08.06.12 - klo:11:52 »
Nyt ymmärrän ehkä vähän paremmin mitä tarkoittaa termi "nose down". Se on vähän hämäävä termi aloittelijalle. Mutta jos katsoo missä kulmassa kiekko lähtisi jos käsi olisi "luonnollisessa" asennossaan tai miten se aloittelijalta yleensä lähtee, niin siinähän on tosiaan nokka pystyssä. Sitten kun tämän kääntää paremmalla gripillä ja ranteen asennolla lähemmäksi oikeaa, niin se on selkeästi nokka alaspäin verrattuna tuohon toiseen. Eihän se kiekko nyt oikeasti ole etureuna alaspäin (flattinä) lentoradan aikana, koska silloin se lentäisi suoraan maahan.  Mutta jos tekniikka ja grippi on edes sinnepäin oikein, niin sitä nokkaa pitää käytännössä kääntää niin paljon kuin se ranne taipuu. Ja sikskutavarten siis "nose down".

Menikö tämä edes sinnepäin oikein? :-)

Varsinainen ymmärtäminen tapahtuu tietysti vasta toistojen, toistojen ja toistojen jälkeen. Ihan sama kuinka hyvin asian ymmärtää älyllisesti, koska kehon pitää se kuitenkin oppia itse.
861
aina ku tääl puhutaan kiekkojen ominaisuuksista olis mun mielestä tärkeetä ilmottaa muovi ja paino. Joku 150class d-line TD on hieman eri kiekko kun vaikka 170g kivikova s-line (joka  on ihan järkyttävä jyrä kovallekin kädelle).

Mitä tarkoittaa "järkyttävä jyrä" tässä yhteydessä?

Tuo Valkyrie on 170g ja Champion eli ilmeisesti juurikin vääränlainen. Se tosin lentää paremmin ja suorempaan kuin tuo kevyempi TD (166g), jonka muovilaatu on tosin myös ilmeisen väärä koska pohjassa lukee "S-TD". Se on kyllä jonkun verran käytettykin, mutta en tiedä miten se vaikuttaa yhtälöön.
862
Noniiin. Kaikki ovat neuvoneet ekaksi draiveriksi jotain kevyttä ja alivakaata. On ny lainassa TD Rush ja Valkyyrie, jotka ilmeisesti täyttävät nämä kriteerit (tai ainakin toisen niistä).

Toki hätähousuna oletan, että ensimmäistä kertaa draivereilla heittäessäni ne lähtevät täydellisesti, mutta ei nys sentään ihan. Heitot lensi sen 70-80 meetteriä. Heitin vasemman käden rystyllä ja lentokaari oli aika tasaisesti oikeaan päin alusta alkaen. Toki lopussa vielä selvemmin oikealle.

Tarkoittaako tämä että ne lähtivät liian isossa hyssekulmassa ja/tai liian pienellä voimalla suhteessa kiekkojen ominaisuuksiin? Jos heittäisi kovempaa, niin ne lähtisivät kääntämään sinne vasemmalle? Entäs miten kierteen määrä vaikuttaa tähän yhtälöön?

Nimimerkki "Ei tässä mitään kiirettä mutta jos seuraaviin viikkokisoihin saisi jo yli 50-metrisiä heittoja." ;-)


863
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon
« : 06.06.12 - klo:22:38 »
Niin sitä käytiin n. neljän tunnin frisbeegolfkokemuksen turvin heittämässä viikkokisoissa Epilässä. En tainnut olla nyypiöin viikkokisailija missään ikinä, koska muistan Tapanoten maininneen, jostain kaverista joka tuli kylmiltään viikkokisoihin. Aika puskista sitä mentiin silti heittämään. Hommaa toki helpotti se, että oli pari tuttua siellä valmiiksi.

Mutta ei ollut läheskään niin pelottavaa kuin voisi kuvitella. Molempien heittueiden kanssakilpailijat olivat kovin kannustavia ja neuvoivat vuolaasti. Tämän takia kannattaakin rohkeasti mennä kisoihin vaan. Todennäköisesti siellä saa hyviä neuvoja ja vähintäänkin kannustusta ja muuten vaan juttuseuraa. Tulokseenkin olen ihan tyytyväinen, ottaen huomioon, että sillä putterilla paiskoin avauksetkin. Ensimmäinen kierros meni siis +4 ja toinen +7.

Siinä tuli nähtyä ja todettua ne putteridraivaamisen hyvät ja huonot puolet. Suoraan se kyllä pääosin lensi (aina ei tosin juuri sinne suuntaan mihin halusi), mutta pituudessa oli aika paljon toivomisen varaa. Onhan se ihan ymmärrettävää näillä käsillä ja tällä harjoittelun määrällä (ei vielä paljoa), mutta noilla 80-90m väylillä ei ole mitään saumaa birdeihin ja par on myös aika työn takana. Aion kyllä ruveta harjoittelemaan tuollaisen alivakaan ja kevyen draiverin heittoa. Jos sen vaikka saisi sinne 80m huitteille lentämään suht luotettavasti jonkun ajan päästä.


864
Jatkokysymys: onko kukaan koskaan heittänyt esim. ensimmäistä kesää pelkästään putterilla? :-)

Tai jos lyhyemmän ajan, niin kuinka kauan?


865
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon
« : 05.06.12 - klo:10:07 »
Ja pitää sen verran tarkentaa, että en ole ottamassa tästä mitään suurempia paineita. Mutta sen huomasin heti ensimmäisellä kerralla ja niillä lainadraivereilla, että tulee joku ihmeen tarve yrittää repiä sitä kiekkoa heti korille asti vaikka ei riitä siihen vielä taidot. Eli olennaista ei ole välttämättä olla käyttämättä tietyntyyppisiä kiekkoja vaan yrittää heittää omien taitojen ja rajoitusten mukaan. :-)

866
Treenipäiväkirjat / Vs: Ojasta allikkoon
« : 04.06.12 - klo:15:21 »
Olen vähän kahden vaiheilla tuosta ideasta heitellä pelkästään putterilla aluksi. Ainakaan en lähde kokeilemaan isoa määrää drivereitä vaan maksimissaan joku yksi midrange-kiekko tuon putterin lisäksi. Jos ymmärsin oikein, niin joku alivakaa voisi olla käyttökelpoinen tähän tarkoitukseen. Lisäksi tuntuis, että kämmeneltä on helpompi heittää noilla midrange/driver-kiekoilla. Mutta voi olla tottumiskysymys.

Tuolla neitsytkiepillä tosiaan heittelin opastajan kiekoilla aloituspaikoilta ja oli oikeastaan näin jälkikäteen mietittynä vähän turhankin hakuammuntaa. Varsinkin kun oli aika tuulista. Jos olisin ihan puhtaasti tulosta yrittänyt heittää, niin varmasti olisi ollut parempi heittää hiljaisia suoria aloituksia puttereilla. (Jotka olis todennäköisesti vieläpä lentäneet pidemmälle kuin ne jotkut epätoivoiset riuhtaisut, joista osa lipes pahasti kädestä.)

Jos mitä treenata ehtii, niin kyllähän sekin kävi aika ilmeiseksi, että puttaamisen treenaminen olisi varmasti tehokkainta ajankäyttöä näin aluksi.

Katellaan.

867
Jotkut neuvovat aloittamaan lajin niin, että heittää kaikki heitot putterilla: avaukset, lähestymiset, ja tietysti, putit. Onko tämä hömpötystä vai hyvä neuvo?

Oletetaan nyt, että pääsee treenaamaan radoille, jotka eivät ole tolkuttoman pitkiä ja/tai vaikeita. Ja että tarkoituksena on kehittyä, jos ei nyt maailmanmestariksi niin ainakin ikäsarjan piirimestaruuskisojen kärkikahinoihin.

868
Treenipäiväkirjat / Ojasta allikkoon (TFS)
« : 03.06.12 - klo:15:48 »
Noniin. Johan sitä on frisbeegolfista kahden kierroksen verran kokemusta. Niin jotta syytähän se onkin jo reenipäiväkirjaa aloitella. Minulla kun on paha tendenssi ottaa tosissaan kaikki harrastukseni. Ei se välttämättä tarkoita, että olisin missään kovin taitava. Mutta tosissaan otetaan. Ei hampaat irvessä. Mutta sillai naama peruslukemilla. Noin kuvainnollisesti.

Opastamassa minulla oli varsinainen frisbeegolfkonkari. Herra on harrastanut lajia rapiat 20 vuotta ja kisoissakin alkoi kuulemma 18. kausi. Rata oli Tampereen Vihioja. Ei varmaan ratana vaikeimmasta päästä, mutta näin ensikertalaiselle ja ihan reiluissa puhureissa sai arvuutella, että mistähän ojannotkosta sitä kiekkoa pitää tällä kertaa kaivaa.

Mutta tuli siellä ihan onnistumisen elämyksiäkin. Tulokset oli pääosin semmosta paaria tai bougeja, ja muutama tuplabougikin. Näillä taidoilla par oli semmonen "onnistumisen elämys". Draivaaminen on aikamoista bingoa. Jää sen 20-40 metriä vajaaksi ja sivusuunnassa sitten virhemarginaali on joku 60 metriä. :-)

Tällä mennään ja näihin tunnelmiin lopetellaan.

PS. Eiköhän tällä kahden tunnin frisbeegolfkokemuksella mennä nöyryyttämään itseään johonkin viikkokisoihinkin piakkoin. Varokaa vaan. Päitänne.


869
Frisbeegolf / Vs: Frisbeegolf-liike 2012
« : 01.06.12 - klo:15:01 »
Minä hoidan myös liiton foorumin rekisteröinnit. Tarkistan ne pari kertaa viikossa, mutta sille foorumille tulee satoja spammitunnuksia viikossa, jonka vuoksi käyn ne käsin läpi. Tämä tietysti johtaa siihen, että välillä oikeitakin tunnuksia tulee deletoitua, jos ne vaikuttavat spammeritunnuksilta. Pahoittelen, että omasi ei ole mennyt läpi, mutta teepä uusi, ja laita minulle viestillä, niin ainakni pääset läpi.

Ymmärrettävää, että tulee inhimillisiä virheitä ja että joskus menee hetki ennen kuin saa rekisteröityä.

Parannusehdotus: laittakaa, jos mahdollista, siihen aktivointi/rekisteröintisivulle tämä sama informaatio (ehkä toisella tavalla muotoiltuna). Helpottaa rekisteröityjän tuskaa, kun tietää, että voi hetken joutua odottamaan tai mahdollisesti tekemään sen uudelleen.

870
(Sovitaan heti alkuun, että ei lähdetä ratkomaan aikamatkustamisen paradokseja vaan tulkitaan kysymys mahdollisimman myötämielisesti ja löysin rantein.)

Jos voisit matkustaa ajassa oman frisbeegolfurasi alkuun ja saisit antaa yhden neuvon [1] itsellesi, niin mikä se olisi?

[1] Tekniikka-, taktiikka-, harjoittelu-, strategia- tai minkä-tahansa-vinkin tai ohjeen tai opastuksen.

Oletetaan nyt lisäksi, että silloinen minäsi ei usko ohjeita sen paremmin tai huonommin kuin nykyinenkään. Eli neuvot tyyliin "treenaa 8 tuntia päivässä, laadukkaasti" menisivät ihan yhtä hyvin läpi kuin ne menevät nyt. Haen tässä siis näitä juttuja, että "tulipahan tehtyä juttua X turhaan neljä vuotta, olisinpa tiennyt tämän aloittaessani". Yksi toistuva teema tuntuisi olevan se, että kannattaisi keskittyä heittämään aluksi pelkästään puttereilla (tai ainakaan ei kovin monella erilaisella kiekolla), mutta en tiedä kuinka vahva konsensus tästä on ja että onko kukaan oikeasti tehnyt niin.

(PS. Jujuna tässä on nyt se, että oma tulevaisuuden minä siellä kymmenen vuoden päässä rekisteröityy pian tälle foorumille ja käy sanomassa painavan sanan mulle, jonka sivuutan tietysti täytenä humpuukina. ;-)Sivuja: 1 ... 56 57 [58]