Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 23.10.21 - klo:21:05 »
Huokaus. Syvä huokaus. Olisiko tämä nyt tässä.

Tänään pelattiin Puskaputtaajien seuranmestaruuksista. Tähän saakka oli kalenterissa merkintöjä. Enää ei ole yhtään. Kuusi vuotta sitten aloitin tämän blogin pitämisen, kun olin syksyn pelannut, ja hankin lisenssin seuraavalle vuodelle. Silloin toki oltiin jo pitkällä joulukuun puolella, mutta nyt kun kalenteri näyttää tyhjää ja kausi on ohi, on aika tehdä suuria päätöksiä.

Ensinnäkin näyttää siltä, etten viitsi ensi vuodeksi hankkia lisenssiä. Jos näin käy, on tämä yksi päätepiste. Pelailen mitä pelailen, mutta siihen riittää kaveriporukka ja satunnaiset viikkokisat. En nyt kuitenkaan hirtä itseäni tähän, vaan puntaroin aihetta vielä tuonnempana. En ole kummoinenkaan ennustaja.

Toiseksi, jos jätän lisenssin hankkimatta ensi vuodelle, on ympyrä tavallaan sulkeutunut. Aloitin kirjoittelun silloin kun hankin lisenssin, joten on luontevaa päättää se, kun en sitä enää jatka. Muutenkin tämä palsta alkaa olla melko heikossa hapessa, joten mitäpä tätä enempää täyttämään. Tänne on tallennettu joka ainoa kierros mitä olen pelannut, lukuun ottamatta yhtä kesää, jolloin pidin kirjoitustaukoa.

En sano, että lopettaisin friban. Toistaiseksi se on ainoa liikunnallinen asia, mitä teen, joten olisi tyhmää jäädä sohvan pohjalle kuolemaa odottamaan. Lopetan vain siitä raportoimisen. Veikkaan silti, että olisi helpompaa lopettaa pelaaminen kuin kirjoittaminen. Usein tämä on ollut se hauska osuus, ja pelaaminen pakkopullaa. Hassua, eikö totta. Kysymys kuuluukin, minne sitten kirjoitan, jos en kirjoita tänne. Syvä huokaus. En minnekään.

Kiitos kummallekin lukijalleni näistä vuosista.

Ai niin, vielä raportti tämän päivän kisasta. Pitkä tarina lyhyesti: Jäykkä kroppa, luminen maasto, kiekkopula (bägissä suurin osa valkoisia, joita en vain halunnut heittää, yksi keltainenkin jo hukkui lumen alle), liukkaat kengät, sukat märkänä ja paska fiilis. Ensimmäisellä väylällä jo venyttelin spagaatia. Neljän väylän jälkeen menin tuloksessa +9. Kierros +21. Pystyin pelaamaan vielä huonommin kuin viikko sitten viikkokisoissa, vaikka luulin että se on mahdotonta. Huipulla lopettaminen on yliarvostettua.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 21.10.21 - klo:20:49 »
Oli mukavan lämmin päivä. Yhdeksän astettakin tuntuu kesältä, kun ensin on takana pitkä putki kylmää ja tuulista.

Päästiin aloittamaan varttia vaille neljä Äänekoskella. Vielä ehti valoisassa pelata töiden jälkeen. Ensi viikolla ei enää. Suoraan autosta väylälle yksi. Pelkkää pari väylälle yhdeksän asti. Siitä ensimmäinen pörö. Toinen tuli kolmellatoista.  Ensimmäinen bogi odotutti itseään aina väylälle seitsemäntoista. Sitten se toikin jo kaverinkin mukanaan. Puukopsusta pahimpaan mörriin, josta ei päässyt edes puttaamalla takaisin väylään. Kierros päättyi ihannetulokseen kahdella pirkolla ja yhdellä tuplabogilla.

Sain kierroksen aikana monta melkein hyvää avausta. Melkein hyvällä avauksella pääsee pitkälle putille. Sellaiselle, jonka melkein puttaa sisään. Monta laiteosumaa ilman palkintoa.

Testasin myös paria uutta kiekkohankintaa. Prodicuksen Premium Troija ja Platinium Jokeri pääsivät heti tuoreeltaan mukaan kierrokselle. Näistä Troija on järkyttävän ylivakaa midari, ja Jokeri on Jokeri. Todella hyvän tuntuinen kiekko.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 19.10.21 - klo:21:44 »
Pikainen kierros Naissaaren ysiväyläistä neppirataa yhdellä Jokerilla. Joka toinen väylä oli birdie. Vähän parempaan pitäisi pystyä. Kaksi kämmenavausta. Niistä ei tullut.
4
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 19.10.21 - klo:17:41 »
Oli miten oli niin istuskellessa kahvia hörppien kotitetassilla tuli mieleen että sunnuntaina on kyllä jossain pelattava!
No siitä se idea lähti ja pelataan nyt sitten Skogby one round PDGA kisa 20 väylää ja katsotaan tuleeko pikaisesti pystyyn järjestämällä joku muukin paikalle vippailemaan.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 18.10.21 - klo:23:34 »
Tässä vaiheessa kautta kun kohta alkaa pakastamaan herää jälleen se perus kysymys.. mitähän sitä tekee sitten seuraavaksi. Yleensä kisakierroksella tulee se 10 heittoa kuokkaan kun sählää 10m ringissä. Sitten on kaikenlaiset kummat ongelmat kropassa joita ei vaan kiinnosta hoitaa kuntoon ja hyväksyy ettei tulosta kuitenkaan tule. Sen verran tässä kuitenkin jo kisakenttiä tahkottu että luulisi osaavan kilpailla mutta eipä vaan osaa.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 18.10.21 - klo:10:28 »
Kauhea tuuli ja pirun kylmä oli pelata Peurungassa viikkokisaa. Menin hyvissä ajoin paikalle, että ehtisin lämmitellä ennen kisaa, mutta siellä oli niin kylmä etten tarennut! Meni siis kahvioon takki päällä. Vanha hyväksi havaittu keino, joka ei ei riittänyt tällä kertaa.

Heti ensimmäisellä väylällä kiekko karkasi hiukan leveäksi kylmistä sormista, ja puukopsun jälkeen OB:lle. Lyhyt hysseneppi korille karkasi sekin kädestä ja osui ensimmäiseen puuhun. Pirkkoväylltä tuplabogi oli mainio avaus kisaan. Sitä linjaa jatkuikin sitten pitkään. Ensimmäisen seitsemän väylän jälkeen olin jo tuloksessa +9. Pikku hiljaa alkoivat sormet vertyä, mutta kylmä tuuli kävi korviin ihan sikana. Päälle päin niin aurinkoinen päivä, mutta tottumattomalle aivan liian kylmä. Lopputulos +19 on varmaan fribahistoriani kaikkein huonoin, jos ei oteta huomioon ensimmäistä syksyä kun vasta aloitin lajia kuusi vuotta sitten. Ja oikeasti yritin kyllä pelata kaikki väylät. En vain osaa pelata tuulessa, enkä nyt myöskään kylmässä. Tämä ei lupaa hyvää ensi viikonlopun Puskaputtaajien seuran mestaruuskisoja ajatellen, kun pitäisi kaksi kierrosta pelata, ja eiköhän se luvannut lunta, räntää ja isovihan aikaisia sotaleskiä satavan taivaalta vaakatasossa. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole niin vakavaa, ja häviäminenkin on sallittua.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 17.10.21 - klo:21:49 »
Kotkat open toinen kierros..
Midarilla lähdetään nyt hakemaan vaan suoraan perus heittoa väylälle 10 josta ekan kierroksen kauhujen musta hetki alkoi kutosella.. leikkisästi Jumbo ryhmässä päätetään että tavoite asetetaan parantaa tulosta 15 heittoa toiselle kierrokselle.
Avaus on hyvä ja pysähtyy 10m rajalle vasemmalle puun viereen.. hetken mietin ja neppaan alle. Kolmen heiton parannus maistuu ja nosto par.
Väylä11 päätän avata vasemmalle josta pääsee runaamaan kalliota vasten. Sinne menee ja 15m putti lopahtaa alarautaan ja nostan toisen par korin alta ja viisi heittoa parannettu.
Väylä12 kopistellaan ja par putti ei mene joten +1 mennään kohti vapinaa aikaan saanutta väylä13.. loistava heitto kantaa mäkeen ja ulos kentän reunaan, hysse jää vajaaksi 15m päähän ja neppaan alle ja nostan par korttiin ja tulos parantunut nyt 10 heittoa.
Väylä14 osuu koivuun ennen koria ja tipahtaa alle 2m päähän josta helppo pörö korttiin ja +0 ja 12 heittoa parannettu ekalla viidellä väylällä.
Väylä15 avaus on käsittämättömän hyvä mutta fore jatko ei ja kuusen alta korille neppi ja nosto par.
Väylä16 midarilla 7m korista ja löysä yritys tuulen kuljettamana kumahtaa pantaan ja jää nostolle. Hz oltiin ekalla kierroksella joten 13 heittoa ollaan nyt parannettu tulosta.
Väylä17 ei onnistu birdie toistamiseen joten par jatketaan tuloksen ollessa +0 ekan 8 väylän jälkeen.
Väylä18 ob napsuu taas ja sama Kutonen korttiin. +2.
Väylä19 birdey putti ei mene sisään ja par kuitenkin joten edelleen 13 heittoa parannusta.
Väylä20 avaus sitten lipsahtaa pahasti ekaan puuhun ja lopulta kalliolla 5m bogey putti vastatuuleen osuu alapantaan ja rullaa hulluna kalliolla ja kutonenkaan ei mene joten seiskaan tyytyminen ja +5.
Väylä1 pelataan perus par.
Väylä2 avaus on täydellinen ja keskellä puiden väliä kalliolla josta suora.45m korille. Putteri ei kuitenkaan pompi kalliolla ja pysähtyy 8m korista. Laitan alle ja nostan par korttiin.
Väylä3 avaus foren piti olla löysä neppi keskelle väylää mutta vasemmalle pusikkoon. ei tana sentään aleta sulamaan nyt kuiskailen itselleni.
Lipsautan kiekon kuitenkin vasemmalle ison kiven väliin normi nelosen avauspaikan taakse mörriin.. painan väkisin fore rollerin joka kaartaa metsään vasemmalle polulle. 35m matkaa korille tasan metrin levyistä mäntyränniä ja päätän väkisin heittää koriin ja kiekko lentää suoraan mukiin ja sitten huudetaan.
. Olihan par pelastus.
Ehkä hieman yli kierroksilla edellisestä tulee tapaturma bogey. Pelastettu par ja pari kopsuttelu bogey ja on viimeisen väylän vuoro. Väylä9 avaus lähtee täydellisenä matkaan ja kippaa yli palauttaen 100m jälkeen korin edestä nostolle reilu metrin korista vasemmalle. Olihan upea heitto ja lopputulos +7 joten 12 heittoa parannettiin tulosta ja noustaan pari sijaa ylös päin.
Palkintojen jaot ja kuulumiset vaihdetaan ja koti matka taittuu auringon laskua vasten ajellessa. Olihan paljon hyvää tekemistä ja järkevää peliä välillä. Ei tietoa missä seuraavaksi kisaillaan, saapi nähdä, jos nyt ehtisi sen metallilastun sormesta pois saada ensin.

8
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 17.10.21 - klo:20:14 »
Rata #117 Keskusurheilupuiston frisbeegolfrata Riihimäki.

Tää ei ollut kovin kummoinen. Lähtöpaikat aika huonot ja kakkosella kori otettu pois joten enää vaan 4 väylää? Kaikki n 50m neppiväyliä.


1.2
2.3 Ei koria joten merkataan par.
3.3
4.3
5.3  Tulos -1
9
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 17.10.21 - klo:20:09 »
Rata # 116 Paloaseman puisto Riihimäki.

Ihan ok puisto 6 väylää. Ehkä hieman muunneltu jälkeenpäin?  Opasteet vähän kärsineet, mutta ne eivät muutosten jälken ihan pitäneetkään paikkaansa.


1. 66m par 3 puiden keskelle.
2 73m hieman oikealle.
3. 56m par 3
4. 73m par 3
5. 70m par 3
6. 76m par 3

Tulkset

1.3
2.3
3.3
4.4
5.4
6.3  Tulos +2

10
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 17.10.21 - klo:20:04 »
Rata # 115. Rajamäki.

Tää on ihan ok puistorata kenttien reunoilla.

1. 97m par 3 metsäkujaa suoraan tien reunassa. Tie OB jonne tuskin heittää.
2. 64m par 3 suoraan  avaus pienen kummun päältä
3. 54 par 3 suoraan metsäkuja.
4 73m par 3.
5. Sillan ali suoraan 80m par 3
6.  Tääkin sillan ali.  140m par 4 suoraan.
7. 91m pa4 3 jossa OB ylitys.
8. 140m par 4 suoraan jossa vasemmalla tiheetä metsää.
9. 87m  vasemmalle puiden keskelle.

Tulokset.

1.4
2.3
3.3
4.3
5.4
6.5 (par4)
7.3
8.4 (par4)
9.3   Tulos +4 Ihan ok.
Pages: [1] 2 3 ... 10