Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on Today at 11:09 »
Rata #129 Myllymäen AM-rata, Jämsä

Myllymen pro rata on jo pelattu, mutta viime syksynä on rakennettu myös am rata joten pitihän sekin käydä vielä pelaamassa.
Rata on aika helppoa neppailua tasaisessa metsässä.  3/5

Väylä 1: Myllymäki AM #1
Pituus 37 metriä. Par 3

Väylä 2: Myllymäki AM #2
Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 3: Myllymäki AM #3
Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 4: Myllymäki AM #4
Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 5: Myllymäki AM #5
Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 6: Myllymäki AM #6
Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 7: Myllymäki AM #7
Pituus 39 metriä. Par 3

Väylä 8: Myllymäki AM #8
Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 9: Myllymäki AM #9
Pituus 46 metriä. Par 3

Tulokset
1.2
2.3
3.3
4.3
5.2
6.2
7.2
8.3
9.3   Tulos -4  Paras 9 väyläisen radan tulos koskaan, mutta aika helppoa neppailua.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on Today at 10:59 »
#Rata 128  Korpilahden Frisbeegolfrata.

Jyväskylän korpilahdessa on 20 väyläinen  prodigyn metsärata.  Ihan hyvä.  Väylillä menee suhteellisen hyvät polut eikä kasvillisuuttakaan ainakaan väylillä hirveesti ole.  Väylät ovat toki pääasiassa aika neppejä. Muutama pidempikin väylä löytyy.  Arvosana 4/5 Tätä rataa varmasti pelaisin useammamin jos olisi lähempänä.

Väylät.

Väylä 1: Korpilahti #1
Pituus 60 metriä. Par 3
Hieman oikealle kääntävä


Väylä 2: Korpilahti #2
Pituus 66 metriä. Par 3
Loivaan alamäkeen oikealle kääntäenVäylä 3: Korpilahti #3
Pituus 56 metriä. Par 3
Kääntäen loivasti vasemmalleVäylä 4: Korpilahti #4
Pituus 70 metriä. Par 3
Melko suoraan kävelytietä. Kori loivasti oikealla.Väylä 5: Korpilahti #5
Pituus 53 metriä. Par 3

Jyrkästi vasemmalle kääntävä mutkaväylä jossa mando puu.

Väylä 6: Korpilahti #6
Pituus 88 metriä. Par 3
Ylämäkeen melko suoraan.Väylä 7: Korpilahti #7
Pituus 59 metriä. Par 3

Hieman mutkikas väylä.

Väylä 8: Korpilahti #8
Pituus 70 metriä. Par 3
Oikealle kääntävä.Väylä 9: Korpilahti #9
Pituus 57 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen


Väylä 10: Korpilahti #10
Pituus 160 metriä. Par 4

Jyrkkään ylämäkeen suoraan kääntäen lopussa vasemalle.


Väylä 11: Korpilahti #11
Pituus 102 metriä. Par 4
Tääkin melko jyrkkään ylämäkeen mutkitellen.


Väylä 12: Korpilahti #12
Pituus 98 metriä. Par 3
edelleen ylämäkea


Väylä 13: Korpilahti #13
Pituus 103 metriä. Par 3
Nyt tasaisempaa kävelytitä pitkin.


Väylä 14: Korpilahti #14
Pituus 58 metriä. Par 3
Alamäkeä kääntäen oikealle.


Väylä 15: Korpilahti #15
Pituus 80 metriä. Par 3
Melko suoraan.


Väylä 16: Korpilahti #16
Pituus 75 metriä. Par 3
Alamäkeä kiertäen keskellä oleva metsikkö  joko oikean tai vasemman kautta


Väylä 17: Korpilahti #17
Pituus 108 metriä. Par 4
Melko suoraan kääntäen lopussa loivasti vassemmalle.


Väylä 18: Korpilahti #18
Pituus 95 metriä. Par 3
suoraan

Väylä 19: Korpilahti #19
Pituus 68 metriä. Par 3
Lopussa jyrkkä vasen.


Väylä 20: Korpilahti #20
Pituus 102 metriä. Par 3

Lähtee metsän reunalta päätyen lopussa aukeammalle polulle.


Tulokset.

1.3
2.2 hYvä pirkkuputti sisään aika kaukaa.
3.3
4.3
5.2 
6.4
7.3
8.4
9.3
10.6 (par4)
11.4 (par4)
12.4
13.4
14.4
15.4
16.3
17.4 (par4)
18.4
19.3
20-4

Tulos +8. Ihan hyvä. Toki melko helppo rata.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on Today at 01:30 »
Käytiin kenraali harjoituksessa ilta kierroksella Västerby radalla. Kokeilu mielessä ja valitut kengät ei toimineet,joten jalaksilla mennään lauantaina. shortsit pakko käydä ostamassa huomenna uudet kun nämä hirttää kiinni jalkoihin näin kuumassa hikoillessa.
Muutamat hyvät ajatukset saatiin väylille ja niitä lähdetään toteuttamaan. Muutama liian vakaa kiekko pois driverit osastolla ja uuden heat joutui ottamaan kun edellinen jäi lampeen.
Sormet muuttui ihmeän tahmeasti liekö syy sitten ennen kierrosta pestyjen keittiön kaappien ovien mutta dirt pussia piti hakata koko ajan muuten grippaili sinne tänne. Hauska lähdetään pitämään ja sillä sipuli.
4
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 30.06.22 - klo:21:19 »
Kyllä hieronnalla on vaikutusta. Enemmän kuin arvasinkaan. Aamulla ei tarvinnut kävellä ”puujaloilla” ensimmäistä varttia. Polvikivut vähenivät. Kyynärpää ei satu suoristaessa. Kiekot lähtevät aivan liikaa oikealle. Eiköhän tilanne normalisoidu kuitenkin hyvin pian.

Eilen kävin pelaamassa aamulla Suolahden ja iltapäivällä Peurungan. Ei mitään huipputykitystä, mutta ihan hyväksyttäviä tuloksia.

Tänään oli huilipäivä, kun tuli otettua viinaa illalla vähän reippaammin. Onneksi järjestivät  Suolahteen vielä pienen iltakisan niin sinne tuli sitten mentyä. Alkoi aika lupaavasti kun otin viideltä ensimmäiseltä väylältä pirkot. Loppua kohti tuli virheitäkin. Sain silti napattua viikkorahat mukaani.

5
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 29.06.22 - klo:23:50 »
Kyllä noita melko lailla epäselviä rajoja on tyrkyllä lähes joka paikassa ja tulkinnan varaa löytyy, mielipide yleensä on se mitä itse kaipaan ihmisiltä vaan yksinkertaiseen kysymykseen että onko sisällä ollenkaan vai ei. Mutta kuten tuossa mainitsin niin itse tuomitsen itseni ulos jos en pysty rehellisesti olemaan sitä mieltä että kiekosta selkeästi joku osa olisi IB puolella käynyt tai jäänyt raja tuntumaan niin että selkeästi en näe minkään osan olevan sisällä. Muiden on helpompi siten olla samaa mieltä eikä kokea olevansa vaikeita tekemällä epäedullista ilmoitusta. Omasta mielestä laji henki kuitenkin on myös sitä että itse pystyy ilmoittamaan oman mielipiteensä kun kaikki ihmetelleet asiaa eikä jättää vaan asiaa muiden mietittäväksi vaatien mielipiteitä.
Toinen asia mikä mieleen tulee koskee lien seuraamista ja tuota loputonta keskustelua väärästä kohtaa heittämisestä. Varsinkin kilpailemisen aloittavien kanssa jos kukaan ei asiaa ota puheeksi niin oikealla tavalla heittämistä ei sitten edes ajatella saati harjoitella. Itse lähes joka kisakierroksella tulen huomauttaneeksi missä päin kori linja on kun asentoa aletaan ottamaan ihan mihin sattuu.
Hyvä esimerkki on kuinka mielenkiintoista on miettiä siinä itse keskittyessä omaan pelaamiseen että mitähän sitä mahtaisi sanoa kierrosta ennen kaverille joka harjoitus korilla 6m haaraputilla koko ajan siirtää vasemman jalan 40cm minin eteen ja on hänen näköjään pää puttitapansa eli astuu kaikki yli. kohteliaasti sitten ensimmäisen väylän jälkeen kävellessä siirtymällä ottaa asia puheeksi, kun herra on yli astunut ensimmäiset kaksi puttia joihin ei ehtinyt edes reakoida tai sitten jäi vaan kollaamatta kun muut ei edes katsoneet herran puttaamista.  On tuo vaikeaa toisten virheistä sakottaa , tiedän. Eikä pelin pitäisikään olla pelkästään muiden kyttäämistä mutta itse aika tarkkasilmäinen niin kaikenlaista huomaa ympäriltä ja paljon jää kyllä virheitä mainitsematta.
Itse veikkaan että jos tuo lue pysyy 20x30.kokoisena sääntöjen mukaan niin joskus siihen pitää laittaa joku pyyhe minin taakse tai minit alkaa olla puyhkeessä kiinni jotta oikeasti jonkun tulkinnan voisi rehellisesti tehdä niin että kellään ei olisi asiasta niin kovin paha mieli.
No lauantaina kuitenkin itse Exel openiin Västerby-B rata. Hauska koitetaan pitää vaikka lämpötila taitaa olla kuin saunassa viskelisi.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by takarivi on 29.06.22 - klo:19:53 »
B. Kiekko on pelialueen ulkopuolella (OB:lla), jos sen paikka on selvästi kokonaan pelialueen ulkopuolellaNoin lukee säännöissä. Jos kiekon paikan tutkimiseen tarvitaan tohtorin pätevyys niin onko se silloin "selvästi kokonaan" ulkopuolella? Nää on näitä...kuka tulkitsee mitenkin
7
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 29.06.22 - klo:18:14 »
Kilpapelaaminen ja kuinka nukkua yönsä.
Viimeksi Sibbe Jussin kisoissa vastaan tuli tilanne missä ryhmällä ei ollut mitään mielipidettä on kiekko sisällä vai OB alueella. Kyse oli noin 1cm matkasta kahd no hieman vinossa olevan tolpan välissä joiden etäisyyys oli yli 10m toisistaan ja ruoho sen verran pitkää että kiekkoa ei näkynyt kun laskeutui alas tolpalle kurkkimaan. Kysyin asiasta ryhmän jäseniltä ettå onko sisällä vai ei ja kaikki vaan toitotti ettei tiedä ja eikös se silloin ole pelaajan etu.. ilmoitin että  nostan kiekon pystyyn etureunalle ja katsokaa siwltä tolpan juuresta toiseen tolppaan että näkyykö kiekko vai ei.. kukaan ei edellleenkään osannut sanoa että eikös tämä ole nyt pelaajana etu. Pyysin toista pelaajaa pitämään kiekosta kiinni ja kävin katsomassa ja NS tolppien viivalla se oli ,ei näkynyt pätkääkään IB puolella. Ilmaisin asian ettei tässä nyt ole kyse pelaajan edusta kun kiekosta ei näy yhtään IB puolella niin se on silloin kokonaan OB ja sillä sipuli. Ryhmä toverit katsoivat hämmästyneinä ilmoitusta että kolmonen lähtee rajalta piste. Samanlainen tilanne oli Tammisaaressa amatöörien SM karsinnoissa kun heitin OB alueelta luullen että olen IB joka todettiin oman heiton jälkeen olevan OB Jossa ryhmä oli sitä mieltä ettei tuot lasketa kun ei rajoja nähnyt.. silloinkin sanoin että höpö höpö. Nelonen lähtee rajalta kun kerran avaus päätyi on alueelle ja heitin korille 15m väärältä paikalta. Kaikki taas katsoi ihmetellen että ei tuo nyt mennyt oikein.
Talvella meni voitto ohi suun Hornhattulassa kun avasin korin viereen rinteen reunaan kovalle jäälle koko matkan OB yli kiekon pomppien siinä ollen OB alueen ojassa lopulta. Ryhmä oli sitä mieltä että kun ei olla varmoja niin se on varmaan pelaajan etu. Minä olin eri mieltä koska ei voitu olla varmoja että kävikö kiekko sisällä 60m päästä korin kohdalla osuen rajan tuntumaan jossa olleista lumijäljistä ei kukaan voinut päätellä mitään. Ilmoitin että jos ei olla varmoja niin sitten se ei käynyt sisällä ja heitän uuden avauksen hylätessä heittoni koska lie ei vaihtunut..
Oma kanta sääntöihin on selkeä ainakin omia heittoja tulkitessa että jos jotain ei voida vahvistaa niin ei tätä toivomalla voida kuvitella asian
olevan parhain päin pelaajalle. Saan ainakin itse nukuttua yöni paremmin jos pelaan niin ettei tarvitse kotona miettiä että painostinko esimerkiksi ryhmää toimimaan itselleni suotuisasti koska toisin päin hyötyisin omasta TD statuksesta puolituttujen kanssa joka kerta kun kukaan ei uskaltaisi kovin usein sanoa asiasta mitään. Amatööri kisoissa joutuu kyllä jatkuvasti huomauttamaan ihmisille kohteliaasti monesta asiasta vaikka voisi samantien alkaa jakamaan plussaa korttiin. Pitäisi jakaa jos sama pelaaja astuu jokaisen puttinsa yli ihan vaan sen takia että putti tyylissä osaa pitää toista jalkaa paikallaan.. toivottavasti ensi viikonloppuna ei tarvitse sääntöjä tuskailla kun kerran B-tier Tammisaaressa painetaan menemään.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 28.06.22 - klo:22:16 »
Tänään käytiin varistonniityn radan viereisellä nurmikentällä team hippoilemassa..uudet pelipaidat saapui janseen kunniaksi otin oman korin nurmelle mukaan. Laitettiin vähän kartioita 10m välein kentälle ja sitten viskottiin kiekkoa menemään. Takatuuleen lensi midarit vaivattomasti ja bägiin laitetut zonet sai mukavasti tuntuma aikaa.
Uusi Crystal Flex pääsi ulkoilmaan ja hyvin tutustuttiin. Mukavaa treeniä ulkoilmassa hyvässä seurassa.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 28.06.22 - klo:17:10 »
Aamutuimaan Ahvenlammelle. No ei se nyt niin kovin aamu enää ollut kun päästiin liikkeelle, mutta ei nyt ihan kuumin iltapäiväkään. Ukkosen jyrinää kuului kaukaisuudesta, mutta se ei haitannut menoa. Näköjään on tullut nyt tavaksi käydä aina aamuisin kierros jossain. Iltaisin sitten lisää jos vielä siltä tuntuu, ja yleensä tuntuu. Paitsi tänään ei, sillä varasin ajan hierojalta.

Edellisestä hierojalla käynnistä onkin kulunut jo yli vuosi. Olen kyllä huomannut, että sillä on merkitystä heittoihin. Nyt ei tarvitse mihinkään kisoihin valmistautua, mutta paikat on niin jumissa joka puolelta, että pelkkä oleminenkin alkaa olla jo hankalaa. Vielä kun saisi aikaiseksi että alkaisi hiukan jumpata ja venytellä omatoimisesti, mutta luulen että sitä saa odottaa…

Viikonloppuna tulee odotettu tauko fribaan, kun matkustan SM-viikolle Saloon. En toki pituusheittoa harrastamaan, eihän siellä ollut edes ikäluokkasarjoja, vaan bridgeä pelaamaan. Jospa siitä saisi mitalin. Ei ole kyllä tullut sitäkään lajia harjoiteltua eikä opiskeltua enää vuosiin, joten ei se ole todennäköistä. Todennäköisempää kuitenkin kuin voittaa avoimessa sarjassa pituusheiton mestaruus.
10
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 27.06.22 - klo:22:58 »
Kori viritetty kotipihalle ja melko mielenkiintoisia mahdollisuuksia tarjoaa hiekan keskelle majoitettu Innovan keltapantainen kummajainen. Hyvää putti treeniä polvelta oksien alta, tasapainoilua luonnon kivillä, epätasaista maata ja urbaaneja esteitä.
Illan viiletessä päätin käydä Backby radalla vähän ihmettelemässä miksi kiekot lähtee hyssessä kädestä heittäessä alamäkeen ja syykin löytyi joten siinä hieman ihmettelemistä. Otan risti askeleen liikaa vasemmalle ja sitten tulee kiire väistää omaa kroppaa ja käden asento eteenpäin tullessa on viisto hyssekulma. Tästä syystä ilmeisesti myös paikaltaan vasen jalka haluaa olla melko väärässä kohdassa ja kun koittaa laittaa lähtökulmaa antsaksi niin grippari siitä syntyy kuin varkain. Loppuun käväisin Oittaalla mutta oli niin kansaivälinen meininki ja paljon lokkeja ettei kiinnostanut sen enempää vippailla. Semmosta tällä kertaa.
Pages: [1] 2 3 ... 10