Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gummi

Pages: [1] 2 3 ... 24
1
Muu keskustelu / Vs: Tapatalk-tuki?
« on: 13.03.18 - klo:14:30 »
Joo sama ongelma on varmasti kaikilla. Tämän takia ainakin itsellä on käyttö jäänyt aika paljon vähemmälle kun oli jo tuohon tapatalkkiin tottunut...

2
Välinekeskustelu / Vs: Bägit
« on: 02.03.18 - klo:14:48 »
Onko kellään kokemusta tuosta zucan backbag väristä? Lähinnä että mitä reppuja ootte saanut sinne mahtumaan?

Hommasin tuon zucan reppukehikon ja omista bägeistä Prodicus 'rekka' 30+ ei todellakaan mahdu tuohon mitenkään järkevästi (tämä oli toki jo ennakkoon tiedossa) mutta Grip:n DGWT reppu (B-series) menee siihen mutta ei sekään mielestäni erityisen kätevä siinä ole. Lähinnä sivutaskujen käyttö on vaan aika hankalaa. Oma ajatus on tehdä tuohon kehikkoon kuoret ympärille + kiekkoteline sisälle ja käyttää sitä lähinnä kisoissa missä tietää että tarvii säästellä paikkoja + kärryn vetäminen ei tuota ongelmaa ko radalla.

3
Tapatalkilla ei tunnu enää toimivan... :(

4
Frisbeegolf / Vs: Millä radoilla olet pelannut?
« on: 02.01.18 - klo:09:41 »
Epilä, Tampere
Hattula, Hattula
Kivikko, Helsinki
Lilmärsan, Hanko
Meilahti, Helsinki
Munkkiniemi, Helsinki
Nummelanharju, Vihti
Santasport, Rovaniemi
Sappee, Pälkäne
Sloterpark, Amsterdam
Siltamäki, Helsinki
Talsoila, Forssa
Vihioja, Tampere
Västerby, Tammisaari

Uudet radat nyt alkukesän jälkeen:
Aholahti, Savonlinna
Hammaslahti, Joensuu
Kirkkopuisto, Joensuu
Mikonpuisto, Imatra
Mäntsälä DGP, Mäntsälä
Savonranta, Savonlinna
Tali, Helsinki

Ja päivitystä taas kun kesä alkaa oleen ohi ja syksy tekee tuloaan...

Maple Hill, Leicester MA
Mukkula, Lahti
Simonds Park, Burlington MA
Veikkola, Kirkkonummi

Muutama (hyvä) rata lisää tältä kesältä.

Hyvinkää DGP, Hyvinkää
Karkkila DGP, Karkkila
Landsbron puistoalue, Karjaa
Riutta DGP, Riihimäki

Se on taas se aika vuodesta että pitänee vähän miettiä missä on käyty heittämässä...

Tuusula DGP, Tuusula
Kisakeskus, Raasepori
Mundaring DGP, Perth
Peurunka Lakeview, Laukaa
Julkujärvi DGP, Ylöjärvi
Beast (EO2015), Nokia
Söderkulla DGP, Sipoo
Keinukallio, Kerava
Kaatis, Vihti

Järva DGP, Tukholma
Joensuun Tila, Sipoo
Lauste, Turku
Mellilänjärvi, Loimaa
Jokioinen DGP, Jokioinen
Hunnari, Forssa
Tarinalaakso DGP, Siilinjärvi

Ja näköjään Loviisakin on unohtunut jo aiemmilta vuosilta listata - hyvä rata sekin. Ja loppuun vielä erityismainintana NDGE16 kisarata Nurmijärvellä - oli se vaan mahtavuutta!

Vuosi 2017 on nyt pelattu joten katsotaanpa tuliko sitä mitään uutta nähtyä.

Ristikivi, Tuusula
Puolarmaari, Espoo
Nõmme Disc Golf Park, Tallinna
Ykslammi, Hausjärvi
Palomiehen puisto, Riihimäki
Nurmijärvi Golf (18), Nurmijärvi

Tuon lisäksi Perthissä tuli pelattua muutama rata Mundaringin lisäksi; Chichester Park DiscGolfPark, Curtin University Disc Golf Course, Rob Hancock Memorial Disc Golf Course ja Taylor Reserve DiscGolfPark. Ja toki muutama pop-up rata vielä päälle mm. Sipoon Kartano (Tyyni), Lakisto Golf (GrandSlam) ja Tuusulan Urheilupuisto (Nurmijärvi Open).

5
Fribakisat / Vs: NDGE18 juhlakisa
« on: 14.12.17 - klo:16:15 »
Varmasti tuota luokkaa, eli uskoisin että lähelle tunnin vähentää kierrosaikaa. Se voisi olla ihan hyvä juttu. Ainakin sen suuntaista palautetta on tullut.
Ja jos kisa ei täyty, niin lyhenee entisestään.

Pitkiä kierroksiahan ne ovat olleet mutta eikö se ole osa sitä viehätystä? Ihmettelisin jos kisa ei täyty - toki viikolla aikaistaminen saattaa vaikuttaa keliin tuolloin keväällä. Mutta kaikilla on kuitenkin kevätkiima taas päällä talven jälkeen joten uskoisin että osallistujia tulee kaikesta huolimatta. :)

6
Lauantaina Nurmijärvi Openissa pääsin näkemään kuinka voi rolleriakin hyödyntää kun sen osaa. Nimittäin herrat Nieminen ja Vesala näyttivät mallia kiekon pyörittämisestä. Tosin sitäkin tekniikkaa käyttäen voi epäonnistua.

Viittasitko sä muhun tuolla epäonnistumisella vai eikö ne mun rollerit muuten vaan kelvannut malliksi? ;)

Aloitimme väylältä 5. Väylähän on vielä par 3, mutta yleisön painostuksen takia se muuttuu ensi kesänä par neloseksi. Kuulemma vain kovakätiset voivat sen pariin heittää.

Suoritin päivän ensimmäisen heittoni avauksessa, mikä olikin erinomainen. Kakkosheitto olikin sitten vielä parempi, ja sillä päädyin neljään metriin. Kun muut puttasivat siitä kauempaa nelosia, niin minä suoritin päivän ensimmäisen putin ketjujen kautta ulos....minullekin nelonen! Minunkin kaltainen pelle voi siis kuitenkin siitä kolmosen raapia.
Epäonnistuneen putin yritin korvata kutosen avauksessa....surkeasti. Onnistuin kuitenkin parin pelastamaan, eli ihan OK!
Väylän 7 avasin oikein hyvin verrattuna muihin poolini pelaajiin (muut avasivat sinne oikealle metsään. Manasivat kapeaa väylää ;)) Metsästä päästyään kyselivät että onko korin takana mitään erikoista. Punkkerilla yritin heitä säikytellä, mutta kylmähermoisesti he kuitenkin korille heittivät. Niin minäkin. Kaikkien kiekot jäivät korin ja takana väijyneen punkkerin välissä....niin paitsi minun. Kiekkoni löytyi tietysti hiekkaesteen pohjalta OB!
Kasi väylällä varoittelin vasemmalla puolella olevasta OB linjasta. Kaverithan uskoivat ja heittivät nätisti keskelle väylää alas laakson pohjalle. Minä en itseäni tietenkään uskonut (jääräpää), ja heitin muovi läpyskäni auttiin.

Kyllähän se #5 on haastava PAR3 mutta eihän se nyt mitenkään mahdoton oo paariin pelata (ellei mokaa lähäriä) mut pirkkoja siitä ei kyl oteta ilman todella kovaa avausta...
Ja seiskalla sun olis pitänyt heittää ekana ja näyttää se linja meille! Eihän sitä siitä tiiltä nähnyt et keskelle väylää kannattais yrittää. ;)

Kiitos vielä osaltani kaikille järjestäjille - etenkin sinulle - hienoa tuonne on päästä kisaamaan vaikka vähän sataisikin. Rajamäellä oli tosiaan vähän väykkä-speciaalia tarjolla mutta sieltäkin selvittiin hengissä - vain parilla väylällä meinas vähän ahdistaa (omat heitot). :D

7
Frisbeegolf / Vs: Hole In One
« on: 16.05.17 - klo:09:01 »
Ainiin meinas ihan unohtua - Keinarin #6 suora D-P3 neppi koriin muutama viikko sitten. Lyhythän tuo on mut kai sekin lasketaan. :)

8
Frisbeegolf / Vs: Pisin väylä ja suurin par
« on: 21.04.17 - klo:12:32 »
Mundaring DGP #16 (Perth, Australia); PAR5 375m on ainakin pisin minkä mä oon nähnyt tähän asti.
Joo oli kai sama ku Aussie Open kisassa?

Siitäkin Pauli otti kolmosen korttiin, KAHDESTI!???!!??

Jep - juuri sama väylä. Ja kyllä tuolla aika moni noista Pro pelaajista otti eaglea. Meille amatööreille se olikin sitten vähän eri väylä; Birdie 0%, Par ~10%, Bogey ~50% ja loput sit isompaa tulosta. Toi väylä on just sellainen millä siitä isosta kädestä on aika paljon etua...

9
Frisbeegolf / Vs: Pisin väylä ja suurin par
« on: 21.04.17 - klo:10:36 »
Mundaring DGP #16 (Perth, Australia); PAR5 375m on ainakin pisin minkä mä oon nähnyt tähän asti.

10
Välinekeskustelu / Vs: Bägissä
« on: 08.03.17 - klo:14:14 »
Saatika P-MD2 tai jopa D-MD2 jos haluaa nopeasti todella alivakaata. :)

Juu, toki, jotenkin unohtunut tuo moldi oikeestaan kokonaan. Tosin MD2:ssa P-line taitaa olla sitä mitä sokkona luulisi S-lineksi, en tiedä miten kuluu, mutta D-linehän kulahtaa joo äkkiä. :)

Joo itelläkin kyllä aika minimaalinen kokemus noista perus P-line MD2:sta... Sitten ne vanhat R-Pro MD2:set onkin ihan parhautta. :) Niiden saatavuus on vaan aika lähellä nollaa...

11
Välinekeskustelu / Vs: Bägissä
« on: 08.03.17 - klo:10:15 »
Discmanialta ei vain löydy midareissa kahta ääripäätä eli kunnolla alivakaata [ja ylivakaata] midaria.

P-MD3 ei paljoa tarvi kulutella niin pitäisi olla alivakaa. Uutenakin jo suora.

Saatika P-MD2 tai jopa D-MD2 jos haluaa nopeasti todella alivakaata. :)

12
Välinekeskustelu / Vs: Prodigy
« on: 01.03.17 - klo:18:02 »
Mikäs tossa BP-1:ssä on vikana kun Powergrip myy 119 eurolla?

Laatu ja arvatenkin sekin vaikuttaa että BP-2 tullee kohta myyntiin niin haluavat myydä varastoja tyhjemmäksi.

Laatu? Samaa hintaluokkaa OVH:ltaan kun esimerkiksi DD Ranger, Prodiscus 20+ ja Latituden Luxury. Keskimmäisen noista omistaneena ei voi sanoa etteikö olisi ollut laadukas.

En tiedä asiasta sen enempää mutta ainakin oman kokemuksen perusteella laadussa on aika paljon parantamisen varaa kun vertaa Prodiscussiin. Prodiscus on tullee nyt viiden kesän jälkeen tiensä päähän - tai ainakin vaatii jo suutaria jos haluaa pidentää käyttöikää. BP-1 meni vuodessa kerran takuisiin vetoketjun takia ja toisesta yksilöstä meni olkaimet jo pehmeiksi parissa kuukaudessa. Harmi sinänsä kun BP-1 oli kyllä just sopivan kokoinen omaan käyttöön...

13
Välinekeskustelu / Vs: Prodigy
« on: 01.03.17 - klo:16:46 »
Mikäs tossa BP-1:ssä on vikana kun Powergrip myy 119 eurolla?

Laatu ja arvatenkin sekin vaikuttaa että BP-2 tullee kohta myyntiin niin haluavat myydä varastoja tyhjemmäksi.

14
Pelasit kyllä hienosti Aussie Openissa!
Mutta teitkö virheen, vai tuntuiko se vaan siltä? Kisahan oli tiukka loppuun asti. Toki enhän tiedä kun numeroista, varsinaisia väyläkohtaisia hyviä, ja huonoja heittoja en ole nähnyt.

Nyt mä valtaan kokonaan sun blogin omilla kertomuksilla mut vastataan nyt. :D

Kyllä mä tein ihan selvän virheen väylällä #15 - päätin lähteä vähän hyökkäämään vaikka tilanne oli vielä siinä kohtaa täysin auki. Olin edellisellä väylällä päästänyt kaverin heitolla ohi koska tuuli pääsi yllättämään avauksessa (OB) ja missasin vielä niukasti putin 10,5m kohdalta bunkkerin reunalta. Päätin lähteä hyökkään tilannetta heti seuraavalla tasoihin vaikka jälkeenpäin ajateltuna fiksumpaa olisi ollut seiftailla vaan paaria ja odottaa kaverin virhettä parilla seuraavalla väylällä. Lopputuloksena OB bogey tuolle viidelletoista ja kahden heiton ero ennen kolmea vikaa. Toki parhaani yritin lopussa - eikä tuuriakaan ollut yhtään mukana niin heitto siihen jäi vielä ja sehän riittää...
Kerrottakoon nyt vielä esim väylä #17 jossa tarjottiin kyllä paikkaa tasoittaa peli; kärki avasi OB:lle, itse heitin kyllä hyvän heiton mutta siihen hiton ojan töyrääseen se jäi kuten Eaglelläkin vikalla kierroksella - harmittavat 15cm outissa. Tämän jälkeen vielä laitoin _melkein_ elämäni putin sisään - tai näin ainakin luulin kun sieltä mantereen päästä kova putti feidas hienosti ketjuihin - tuuletin jo kun näin ketjujen kilisevän ja käänsin selkäni samalla kun kiekko kuulemma jotenkin kiipes sieltä korin takaa ulos. Lopputuloksena molemmille bogey. Vikalla väylällä ei sit enää ollutkaan mitään tehtävissä kun holariin ei edes unelmaheitolla riitä käsi - no pirkkoon oli kuitenkin hyvä lopettaa kisa.

15
...
Viimeisimmät herättäjät olen löytänyt Kempsterin blogista, ja siellä olevista vastauksista, lukekaa ihmeessä!
...
Olen haltioissani lukenut viime vuosina esim. Arin ja Miikkan kisaan valmistautumisia. Tarkat pelikirjat on luotu, ja niiden toteutumisista on ollut ilo lukea kohta kisan jälkeen.
...
PT:ni antoi minulle hyvän vinkin. Ja jos nauratte, kun näette minut joskus ennen kisaa keppijumppaavan, niin siinä naurun seassa voitte ajatella että nyt on papparainen astunut jonkun rajan yli...tai tullut hulluksi.
Seppo (Paju) lämmittelee samalla tavalla pyyhkeen kanssa, enkä usko sen olevan yhtään huono asia.
Olen huomannut, ettei kisaradan kiertäminen ainakaan kisa aamuna anna minulle mitään hyötyä.
Kroppa auki keppi tai pyyhe jumpalla, ja muutamalla venytysliikkeellä. Joitakin lämmittely draiveja, putin kohdistus ja se on siinä!

Mulla on ihan sama juttu että etenkin noi Kepsterin tekstit ovat viime aikoina ns kolahtaneet ja laittaneet ajattelemaan omaa peliä, tavoitteita yms vähän uudestaan. Suosittelen kanssa lämpimästi kaikille!

Mitä tulee tuohon pelikirjaan & kisaan valmistautumiseen niin tein itse viime vuonna päätöksen että valmistaudun Aussie Openiin paljon paremmin kuin yhteenkään kisaan aiemmin. Loin pelikirjan, päätin että kolme ekaa kierrosta pelaan pelikirjan mukaan, treenasin ennen reissua heittoja joita olin päättänyt heittää (etenkin niitä mitkä tiesin vähän vaikeammiksi itselleni) jne. Vikalle kierrokselle olin päättänyt että sitten katsotaan tilanteen mukaan miten pitää pelata - ja rehellisesti se oli ehkä pieni virhe koska vikalla kierroksellahan sitten tipun kärkipaikalta toiseksi, tosin hienon taistelun jälkeen. Mutta pointtina tässä on se että oikeasti pelaaminen kisassa oli helppoa; ei tarvinnut miettiä että yritetäänkö avauksella jotain sankarilinjaa vai sieftaillaanko - katsoi vaan muistiinpanoista mitä pelikirjaan oli kirjoitettu ja sitten vaan toteuttamaan sitä. Voin suositella samaa väykälle ja kaikille muilla kilpailijoille lämpimästi.
Ja tuosta kropan availusta sen verran että itsekin sen verran taas jännitin kisaamista että heräsin AO kisapäivinä ennen auringon nousua ja käytin sen hyväkseni tekemällä pienet joogat jolla kummasti saa kropan auki. Kisapaikalla sitten tosiaan joitakin draiveja (ehkä 10-15, niistäkin osa ihan vaan puttereilla&midareilla) ja vähän putin kohdistusta ja kropan lämmittelyä. Nää on tietysti täysin henkilökohtaisia juttuja et mikä toimii kenelläkin mut ainakin nämä tuntui toimivan ihan hyvin meikäläisen kohdalla joten en ihmettelisi jos keppijumppa toimii sulla.

PS. Kaikille jotka ovat katsoneet Aussien videoita niin voin sanoa että se rata ei ollut ihan niin helppo kuin miltä tuo kärkikortti saa sen näyttämään. :D Amatöörien pelikirjat oli vähän erilaisia kuin mitä nuo proot tuolla heitteli...

Pages: [1] 2 3 ... 24