Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JanneRäsänen

Sivuja: [1]
1
Frisbeegolf / PDGA Europe palkkaa työntekijän
« : 08.12.18 - klo:16:10 »
https://www.pdga.com/pdga-documents/international/pdga-europe-administrator

Oletko halunnut tienata frisbeegolfilla? Tässä työpaikka, minkä vaatimuksissa on muun muassa Suomen kielen taito. Jos ei mene ulkomaalaisille, on melkoinen kunnia maallemme ja fribaskenelle kansantalouttammekin parantava työpaikka.

Hakemuksia peliin, ettei PDGAlle jää käteen tyhjä kortti ja täyttämätön vakanssi Suomeen perustettavalle työpaikalle. En pysty hakemaan tätä työtä, joku muu onnekas saa pitää lippua korkealla.

2
5.7.2018 Helsingin Sanomat sivulla a 17 kertoo, että Vantaan kaupunki on purkanut vuokrasopimuksen Vantaan golfpuiston kanssa. Petikon kaupunginosassa sijaitsee tuo paikka. Golfradalle luulisi pystyvän vähällä työllä pystyvän perustamaan radan, jos luvan saa.

3
Jotain vastaavia ketjuja on joitain alueita ajatellen muistaakseni ollut, mutten löytänyt helposti etsintätoiminnolla. Joten olisiko tässä käypä ketju kysymysten esittämiselle? Saa siirtää sopivaan ketjuun, jos vastaavaa aiempaa löytyy.

Kävi kivasti niin, että jouduin niin virallisessa paikassa kuin tässä maassa järjestetään Suomen parhaan tittelin ottamaan vastaan ja seurauksena team Finlandin toisena puoliskona "pitää" lähteä kaunista kotimaatamme edustamaaan vajaan kuukauden päästä Essenin Saksaan. Onko kenelläkään alueen frisbeegolfratojen kokemuksia ja suosituksia, mihin kannattaa mennä pelaamaan? Ja muitakin ehdotuksia otetaan vastaan kivoista ajanavietteistä ja vierailupaikoista kitollisena.

4
Frisbeegolf / Eettisiä valintoja
« : 14.08.15 - klo:16:31 »
Kumpi on pahempi, nillittää etiketistä, vai antaa edellämenijöiden pitää hauskaa keskenään omalla tavallaan? Far be it from me to rain on somebody else's parade, mutta kyrsihän se tietysti olla jumissa porukan perässä. Varmaan yksi perhe, kun mukana eri rotuja ja ikiä vaahtosammuttimesta 25 vuotiaaksi. Ei selvinnyt ketkä olivat porukan isä ja äiti :-) Heitä oli yhdessä heittueessa vain 17. En valehtele. Eilen Meilahdessa pari vikaa väylää mielenkiinnolla seuraten kolmen metrin draiveja peräkkäin. Monta.

Eli pistäkääs tänne hmm hetkiänne ja valintanne sekä mihin homma johti. Minulla johti nukkumaan pääsyn myöhästymiseen ja väsytykseen.

Mikä on suurin yhdellä väylällä näkemänne ryhmäkoko?

5
Muu keskustelu / onko täällä faq/ukk?
« : 10.08.14 - klo:11:26 »
5 v päivittäin itseään toistaminen osoittaa, että samat kysymykset toistuvat usein. Tekniikoita ja niksejä, variantteja ja yksilöllisiä eroja sekä makuja on valtavasti. Silti voisi auttaa lukijoita ja vastaajia, jos pikkuhiljaa kasattaisiin usein kysytyt kysymykset. Onko sellaista kasattu frisbeegolfliiton valmennusohjelmaa sunnitellessa?

Jos tälläinen tehdään, olisi hyvä kuvailla yleisimmät tekniikat ja niiden edut sekä haitat.

Jos tällaiseen projektiin nähdään tarvetta, miten se kannattaisi toteuttaa? Ketjuna, johon päätyy keskustelun tulos siitä, mitä kurjataan, miten ja tuo vääntö eri ketjussa, vai wikin sijaan yhden hengen tai pienen porukan työnä? Missä laajuudessa? Tulee äkkiä kirja tavaraa, jos kaikki nippelit speksataan. Valitettavasti käytännössä kehitys jumii usein yhden asian pielessä olemiseen ja nippelit aukovat kehitystien seuraavalle tasolle.  Joten jos tekniikkaa ei avata nippelitasolla, hyödyllisyys omaehtoisessa valmennuksessa kärsii. Kauheasti nippeleitä sekoittaa helposti pään ja jää lukematta. Liian vähän ongelmakohtien ratkaisua ei aja ukk tarkoitusta, eli alkuinfopakettia ja toistuvien ohjeiden jatkuvan kirjoittamisen vähentämistä. Mikä olisi järkevä laajuus kuvata tekniikoita, eli mitä kannattaa jättää henkilökohtaisen kehitysketjun varaan? Videopalautteetkin toistavat itseään.

Kommentteja, neuvoja, ehdotuksia?

6
Viikon Vieras / Viikon vieras #62 Antero Erhiö
« : 06.01.14 - klo:16:36 »
Antero ei ehkä ole kaikkein tunnetuin hahmo Suomen skenessä, koska hän tekee niin paljon lajinedistämistyötä, ettei pahemmin ehdi kisaamaan. Talin tallaajien firmagolfvastaavana ja itseoikeutettuna radan ylläpidon Suomen epävirallisena mestarina hän on ollut avaintekijä Tali Openien ja muiden kisojen järjestämisen mahdollistajana. Ei taida maasta löytyä monta ihmistä, jotka voivat haastaa Anteroa leikatun nurmikon määrässä.

Antero on sanavalmis mies ja mielestäni on aika antaa noin suuren kokemuksen syvän rintaäänen kertoa, miten lajiamme voisi parantaa. Joten anteeksi monet kiperät kysymykset. Kyseessä on mies, jolla on varmasti asia jos toinenkin mietittynä, kun hän on tehnyt niin paljon vapaaehtoistyötä lajin parissa, että on ollut aikaa ideoida.

1. Koska aloitit frisbeegolfin? Voit kertoa myös muuta fribahistoriaasi.
2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?
3. Oletko asettanut tavoitteita ja jos olet, millaisia?
4. Mitä saavutustasi lajin parissa arvostat eniten?
5. Oletko heittänyt holareita?
6. Kerro kotiradastasi
7. Mikä on lempikiekkosi?
8. Entä suosikkiratasi?
9. Tomo vai joku muu heitto?

Lisäksi kuinka suurta osuutta radan ylläpidossa sekä kehittämisessä ja kisojen budjetissa näyttelee firmagolf? Kuinka suuri osuus Talin tallaajien ja Puskaputtaajien vuosibudjetista katetaan firmagolfien tuotoilla?

Mitä vinkkejä sinulla on antaa firmojen ja muiden yhteisöjen virkistystoiminnasta frisbeegolfin parissa muille seuroille?

Mitä nämä tapahtumat merkitsevät lajin tunnettuuden ja imagon kasvamiselle?

Mikä on mielipiteesi pelaajien käyttäytymisestä silloin, kun rataa ollaan hoitamassa? Onko sinua kohti heitetty? Onko tullut osumia?

Kuinka tärkeää radan siisti kunto on pelaajien lisäksi muille sidosryhmille, kuten  ulkoilijoille, jotka käyvät radalla tai kulkevat vierestä, viranomaisille puisto-osastolla jne? Onko kyseessä vain lajin imago, pelaajien turvallisuus ja mukava kierros, kun ei kaatuile roskaan, peitettyihin kuoppiin, märkään ruohoon ym. Merkitseekö siisti rata jotain vielä enemmän?

Kuinka merkittävässä roolissa on suurissa asutuskeskuksissa lajin ulkopuolisille näytettävän imagon merkitys? Ohikulkijoita voi olla sadoista yli tuhanteen per rata päivässä puistoissa. Miten mahdumme parhaiten suosiolla sekaan kaikkien muiden kuntalaisten kanssa?

Miten näkisit, että siisteyttä ja imagoa voisi kehittää entisestään kaikkialla maassa?

Miten rahoitetaan radan ylläpitovälineet parhaiten siellä, missä ei kunta hoida rataa?

Mikä malli olisi paras ratojen parhaan kunnon ylläpitämiseksi, seura, kunta yhteistyö vai jotain muuta?

Miten saada tarpeeksi ihmisiä hoitamaan rataa kiireisessä elämässä? Ainakin pääkaupunkiseudulla on niin paljon kilpailevia ajankäyttötapoja, että on vaikeaa pitää Tali parhaassa tikissä, kun niin harva osallistuu huoltotöihin talkoiden ulkopuolella. Miten asiaa voisi korjata? Mikä on näkemyksesi maksuradoista? Voisiko se parantaa radan kuntoa paremmaksi kuin maassamme on missään tällä hetkellä? Kuinka paljon luulet pelaajien maksavan pelikerrasta tai vuositasolla päästäkseen pelaamaan maailmanluokan radalla suunnitelultaan ja ylläpidoltaan?

Voiko maksuradat vähentää ruuhkaa radoilla?

Olisiko jonkinmoisesta green card vaatimuksesta hyötyä pelin turvallisuuden kasvattamiselle ja ruuhkan vähentämiseksi radoilla? Voisiko green card vaade joillain radoilla ja vapaa kortittomuus toimia muilla radoilla samanaikaisesti?

Miten mahdollistaa kaikkien halukkaiden pääseminen pelaamaan?

Mikä on pahin moka, jonka olet nähnyt frisbeegolfradalla?

Mikä on hauskin tapahtuma, jonka olet nähnyt frisbeegolfradalla?

Sivuja: [1]