Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JanneRäsänen

Sivuja: [1] 2 3 ... 109
1
Minua et kyllä syytä, vaikka olenkin mainostanut ilman ajattelua heittämistä  ;) Se kun alkaa vasta tuulen tarkastuksen, kiekkovalinnan ja heittosuunnitelman (teho, kulma, korkeus, tähtäyspisteen valinta) tekemisen jälkeen  8)

Mainio idea tuo valkun kanssa heittäminen! Suosittelen lämpimästi muillekin.

2
Treenipäiväkirjat / Vs: Makken kisamuistiot
« : 11.05.19 - klo:14:54 »
Älä ota paineita 900 mörköstä, sillä itsensä paineistus on paras tapa sössiä heittäminen telomisen jälkeen. Onnea  :)

3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« : 11.05.19 - klo:14:40 »
Kolmannella koriin koirapuiston kautta oblta flexforella?  :o  8)

4
Frisbeegolf / Vs: Frisbeevideoita Youtubesta
« : 11.05.19 - klo:14:21 »
Tammer Open 2019 parikisan osa 1:



Osa 2:



Tammer Open 2019 kierros 1 ilman juontoa:



Sama kotimaisella juonnolla:



Tammer Open 2019 kierros 2:



Sama kotimaisella juonnolla:


5
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 25.04.19 - klo:22:34 »
Pah viime Tyynessä kolhittu koipi tarvitsee edelleen kuntoutusta ainakin kuukausia, joten en uskalla ainakaan alkukesästä kuvata kisoja. Pitää katsoa edistymisen mukaan, miten uskallan kuvata ekalla kerralla ja milloin.

Jottei liian hyvin menisi, elokuulla on kirurgin soittoaika ja sitten leikkausjonoon toisesta syystä. Tulee tauko omaishoitajana toimimiseen, kun ekalla viikolla saa nostaa puoli kiloa maksimissaan ja 3-4 viikon kohdalla saa ensimmäisen kerran kokeilla pieniä määriä kiinteää ruokaa.

Työterveyslääkäri sanoi, että 3 viikon sairaslomaa vaatii. Kuulostaa toimistotyöläisille mitoitetulta sairaslomalta, jos pitäisi palata töihin, kun kroppa ei kestä kiinteän ruoan ateriaa. Ei ole eka kerta, kun mulle on yritetty iskeä leikkauksen jälkeen toimistotyöntekijän sairaslomaa. Ekalla kerralla vammauduin lisää ja nykyään lekurit ovat oppineet pidemmän kuntoutuksen tarpeen kyseisessä leikkauksessa. Vähän myöhässä kannaltani.

Kauhuskenaariona luin tulevasta leikkauksesta uuden haavan syntymisen sisäisesti suomalaiselle potilaalle leikkausjäljen revettyä. Potilas meinasi kuolla sisäiseen verenvuotoon ja uusiin vammoihin, mitä repeämästä syntyi ohi alkuperäisen vaivan. Tietenkin terkkarissa ei uskottu ongelmiin, vaikka kivusta lähes tajuton viime voimilla raahautui sisään ja leikkaus oli potilastiedoissa. Ja kertoi tuoreesta leikkauksesta.  :o Piti ensin oksentaa iso lätäkkö verta ja sitten kiireellä leikkuriin. Sairaanhoidossa palkataan yleisnerojakin, ei ole eka kerta, kun on potilaan henkeä vaarannettu.

6
Frisbeegolf / Vs: Frisbeevideoita Youtubesta
« : 25.04.19 - klo:22:20 »
Nokia Open 2018 finaalissa Väinö Mäkelä, Jesse Nieminen, Teemu Nissinen ja Albert Tamm.




7
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen fribat
« : 25.04.19 - klo:22:09 »
Viileässä alkulämmittelyn merkitys korostuu. Jos kroppa on jähmeä alkuun, voi sipuli kuoriutua niin, että menee helposti hällä väliä meiningiksi. Kaikki ovat kai kokeneet sen.

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Makken kisamuistiot
« : 24.04.19 - klo:06:40 »
Kaveri on kova puttaaja. 8 kk pelitauon jälkeinen eka kierros eilen Beastilla putaten (jep! :o) kaksi heittoa ohi kaikilta matkoilta putaten kahdella kierroksella, pisin sisään mennyt jotain 12-13 m. Että silleen. Amatöörit reenaa, vai miten se meni? Häne ei treenaa puttaamista. Aika moni vihaa hyvää puttaajaa  ;D

9
Frisbeegolf / Vs: Hehkutusketju
« : 24.04.19 - klo:06:28 »
Eilen oli, tänään ei, alennuksessa xxlssä 65 cm pilatespalla 9,90 €. Minkään kiekon hankinta ei paranna peliä pitkässä juoksussa yhtä paljon kuin useimpia kiekkkoja halvempi mahtava treeniväline. Paitsi ehkä moderni Comet :-) Ei siis monta vuotta flippaava versio, vaan nykyinen vakausspektri 90 m ehkä asteen flippaava Z, flippaamaton ESP swirl new stamp, karvan enemmän kuin ESP tuulta sietävä Michael Johansen, mikä feidaa hieman enemmän ja Michael Johansen swirl Glo, mikä kestää taas akarvan enemmän tuulta feidaten enemmän. Noin minun omistamieni yksilöiden perusteella, vaihtelua lienee yksilöiden välillä. Kaikki mahtavia kiekkoja ja isokätisille noin metrin lyhyempänä ja Michael Johansenin tavoin lentävä on Legacy Icon Gauge.

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 05.03.19 - klo:11:14 »
Molemmissa heitoissa ranne ei ole painettu alemmas kuin kyynräpään ja ranteen väliset luut. Toinen nokkakulman ylös keulassa osoittamiseen johtava tekijä on kiekon korkeus takana. Sen verran matalalla käy, ettet onnistu pitämään samaa tasoa, mikä sinänsä on mahdollista tehdä. Esimerkiksi Jesper Lundmark viskoo vielä alempaa välillä ilman nokan laahausta. Vauhtiin nähden pitkä viimeinen askel vaikeuttaa kropan painopisteen siirtoa eteen, joten koko mies nojaa taakse nostaen nokkaa. Noita viilaamalla saat päät korkuisia nokka samalla korkeudella kuin perä heittoja.

Kun nokka ylhäällä lento on korjattu, voit kääntää ekan ja ristiasakeleen jalkaterien osoitussuunnan vielä enemmän taakse, jolloin taakse vienti on pidempi. Silloin veto pitenee ja luo mahdollisuuden pidemmälle heitolle. Aluksi voi ajoitukset ja tasapainon pitäminen olla niin vaikeaa, että heitot voivat lyhentyä. On kyllä arvokas askel taakse ennen kahta eteen treeni. Jos vain terveydessä ei ole rajoittavia tekijöitä.

11
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« : 03.03.19 - klo:14:26 »
Oliko tarkoituksellista, että kiekko vaihteli korkeutta koko ajan aloituksesta taakse vientiin ja eteen heitettäessä? Ei auta nokan alas ja matalalle heittämässä. Kiekon olisi toistettavuutta ja pituusheittoa  nokka samalla korkeudella kuin perä ajatellen pitää samalla korkeudella.

12
Onnea voitosta. Kaikkiin treeni ei vaikuta samalla tavalla, mutta määräkin merkkaa ja onhan sulla ennekin ollut vaikeuksia treenata yhtä paljon kuin joidenkin. Siksi laatuun on satsattava, jos et halua tai pysty lisämään treenimäärää. Silloin minimoit eron kauden aikana siitä, mitä tapahtuu himotreenajien määräerosta. Siinä määrin kuin on eroa rajoittaa.

13
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:11:48 »
Jaani kommentoi jossain, että heittämällä pituudet kehittyy. Ja punttitreeni on jotain muuta varten, mitä en nyt ulkoa muista Juu ja ei ja ei ole niin mustavalkoista kuin tuo. Molempi parempi riippuen heittäjän voima- ja tekniikkatasosta. Jaanin voimilla ei varmaan niin isoa etua puntista saakaan, mutta spagettiraajainen...

Ensi kerralla voisit tarkistaa, niin osaisit tuoda jotain arvokasta keskusteluun pelkän tyylillesi uskollisen sekoilun sijaan.

Anyway, takaisin murjottamiseen. Olin joskus aktiivinen foorumisti, mutta jiiärrän lukeminen ja nuolenpäiden setviminen kävi niin ylivoimaiseksi, että päätin lopettaa ensin kirjoittamisen ja sitten myös lukemisen. Pakko se on taas katkaista kaikki siteet tänne, ei vain jaksa tukottaa elämänpoluilleen ylitettäviä sontakasoja, jos sileitäkin polkuja on saatavilla.

Mutta kyllä minä koetin. Koetin uudestaan nyt talvella, jos jokin olisi muuttunut. Ei ole.

Eihän se ketään liikuta eikä onneksi tarvitsekaan, se on oma asiani. Haluan silti murjottaa nyt. Huomaan tällaisen skeidan laskevan mielenlaatuani ja uskoa fribayhteisöön, jopa ns. frisbeespiritiin, joka joskus kuului lajin sanastoon.

Olen viime vuosina koettanut eliminoida paskan vaikutusta arkeeni jättämällä paskan kuluttamisen minimiin. Etten tee asioita, joiden vaikutus hyvinvointiin jää lopulta negatiiviseksi. Myrkylliset ruoat, ihmissuhteet, harrastukset, paska viihde ja paskat piirit. Paska lukemisto.

Minulle foorumit ovat olleet usein kivoja vertaispiirejä vaihdella ajatuksia ja näkemyksiä, tietoja ja taitoja joiden henkilökohtainen rajallisuus vaatii kommunikointia muiden vertaisten kanssa. Foorumeilta on voinut oppia ja antaa oppejaan edelleen muille.

FG-forumkin alkoi ihan hyvänä, oli mielenkiintoisia keskusteluja ja kysymyksiä,  selkeitä vastauksia ja aika vähän yleistä sakkaa jota voisi kutsua trollaukseksi. Harmiksi on pakko todeta, että lusikallinen tervaa pilaa tankillisenkin hunajaa, ja hyväksi havaitun elämänohjeen mukaisesti siitä tankista on terveellisempää päästä eroon kuin kaivella sitä makeiden kohtien toivossa.

Ehkä kokeilen taas parin vuoden päästä uudelleen, josko tätä foorumia voisi lukea ilman... No, mitä tuossa nyt yllä lukee.

No niin nyt tuli hyvä esimerkki due diligencen puolihuolimattomasti suorittamisen vaikutuksista ja mokastani. Taas kerran julkisesti myönnän tehneeni virheen kuten aikuinen ja yrittäisin oppia, jos näkisin Jaanille kirjoittamisen hyödyllisenä. Tuleepa nyt todistettua taas kerran Arin vänkäämän valheellisen kommentin, että minä muka käyttäydyn kuim kaikkitietävä. En ole, mutta ettei Ari käyttäisi reflektio nimistä psykologista persdefenssimekanismia? En se minä ollut, vaan sinä, joka käyttäydyt kaikkitietävästi.

Minulla oli muistissa ja en tarkistanut kaikkea Jaanin kirjoittamaan Arin ketjusta tälläinen Jaanin kirjoittama viesti päiväyksellä 31.1. : "Ehkä se tulee, kun olo muuttuu kevyemmäksi ja distance-enkat paukkuu :)" Se liittyi Arin punttisalilla  käynnin aloittamiseen.

Tein tilanteesta silleen virheellisen päätelmän Jaanin tarkoituksesta, että yhdistin tuon melkein kuukauden vanhan  muistikuvan (sori, ettei ole 100 % muistia) siihen, että muka vain punttia repimällä distancet kasvavat. En maininnut asiasta, kun murjotin itsekseni kun harvoin Jaanille faktat ja järkipuhe menee läpi, joten en satsannut hirveästi. Todiste myös siitä, ettei mulla ole tarvetta auttaa Aria, toinen virheellinen jankkaus Arilta. Nostin vain esille siksi, että todistin oman erehtyväisyyteni ja Arin itsensä ketjussa mainitseman ongelman Faccebookin keskusteluissa vaikeuden seurata, kuka sanoi mitäkin, kun puhutaan monesta asiasta yhtä aikaa. Sama vaikeus on sensuurin seurauksena toisessa ketjussa toiminnassa kuin siinä, mihin en saa kuulemma kirjoittaa. Sori siitä, ettei tullut täydellistä jälkeä, kun Jaani itse ansiokkaasti myöhemmässä viimeaikaisessa viestissään osoitti tietävänsä paremmin. En lainannut sitä viestiä tähän, kun en näe tarpeelliseksi.

En jaksanut ekan virheeni löydettyäni ja siten pointtieni sensuurista ja erehtyväisyydestäni tultua todistetuksi kaivaa esiin, oliko joku jossain joskus sanonut myös mahdollisen virheellisen mielikuvani mukaan Jaanin kirjoituksesta, että pituus tulee heittämällä tai puntilla, ei molemmilla yhdessä. Aika rajusti muisti erosi Jaanin kirjoittamasta grr :-( My bad ja sori häröstä ja ajan hukasta tämän mokani osalta. Näin aikuinen ihminen myöntää virheensä ja yrittää oppia. Ihan kuin putissa 99 % keskittyminen tuo 1 % onnistumistason, due diligencestä lipsuminen aiheuttaa ennemmin tai myöhemmin urakan kusemisen. Minkä todistin nolosti, ei vain jaksa toistuvasta rautalankamallin vääntämisen jälkeisen ymmärtämättömyyden jälkeen satsata.

Olisiko tästä mokastani opittavissa pointtini koko asiasta, että crossing the Tees and dotting the Is merkkaa? Tuplaten johtamistyylin, organisaatiokulttuurin, lajin hengen ja sidosryhmäsuhteiden ja etenkin viranomaistahojen suhteen. Erehtyminen on ihmillistä. Jopa itsensä ja sitä pitäisi vihata kuin pirua ja tehdä kaikkensa. On vain noi masentavat tapaukset, joille ei viitsi sosiaaliapua loputtomiin jatkuvan käteen puremisen seurauksena panostaa. Ei ne opi kumminkaan  nopealla aikataululla tai isolla onnistumisprosentilla. Siksi on kevyempää satsata oppimiskykyisempiin tyyppeihin. Vastainen todiste taas Arin mantraa Jannella on tarve auttaa, ei ole edes halua henkilökohtaiseen apuun kaikille, jotka ovat osoittaneet olevansa kyvyttömiä ja haluttomia, eikä muutenkaan ansaitsevia. Siis tyypit alle common courtesyn ja hyvän tahdon, joka osoitetaan tuntemattomille lähtökohtaisesti hyvä tyyppi olettamuksella.

Kun todisteet osoittavat riman alituksesta, niin en ole rakastamasta teitä tukahdukseen kukkahattutädin tavoin, ennemmin ajatelkaa ansaitsemanne mukaan kohtelua. Se että käytän kokemuksianne kaikille vastaan tulevien ilmiöiden ratkaisuun on muiden auttamista osaltani. Ei teille osoitettua. Kun väkeä on vähän, joutuu käyttämään välillä teidänkin kokemuksia tosimaailmaesimerkkeinä ilmiön olemassaolosta. Ei sillä, että arvostaisin äänestyksen vaivan vertaa teitä ja vielä vähemmän henkilökohtaisen avun antamisen vaivan verran. Ei millään pahalla, mutta ei ole taloudellista lannoittaa kuollutta maaperää, kun on elävääkin autettavaksi. Ei siis mitään henkilökohtaista antipatiaa tässä, elämä on liian lyhyt teille, kuten Jaani kommentoi minusta myrkkynä. Ette te niin pahaa jälkeä tekisi yksilöinä, että henkilöinä teitä myrkyllisinä pitäisin, kuten Jaani minua. Riski vaan nousee nopeasti organisaation portailla noustessa tieojen vajeesta ja sekään ei ole minulle syy inhota henkilökohtaisesti, vaan todeta, että paremmin toimivien oletus muilta kuplilta on olemassa ja paremminkin voisi osua pj valinta osaamiseltaan tiedoiltaan jne.

14
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:11:00 »
Piti kuplista vielä verran kirjata yksi juttu, mutta unohtui. Eipä silti eivät kaikki ole kykeneet edes ylläolevan viestin pituutta hanskaamaan. Ja sekään ei soita kelloja hmm  8)

Cock suret oman tietonsa ja kuplansa täydellisyyteen uskovat ovat pitkän historian omaava ilmiö, ehkäpä tuhoisimpia ovat poliittiset liikkeet. Järkky määrä kiinalaisia kuoli nälkään kulttuurivallankumouksessa, kun puolue käski listiä varpuset. Lintujen syömien tuhohyönteisten määrä räjähti pienentyneen lintukannan myötä ja viljat menivät huonompiin suihin, ihmiset kuoli nälkään. Mikään ei voi mennä pieleen.

Mikään ei voi mennä pieleen Neuvostoliiton laivaston päämajassa, kun käskivät kolmea sukellusvenettä upottamaan jokaisen saatettavan laivan kulkua pysäyttävät amerikkalaislaivat Kuuban saarron yhteydessä. Sukellusvenelaivueen komentaja ja kapteenit juttelivat käskyistä satamassa ennen lähtöä ja totesivat, että jenkkilaivojen upotus on kansainvälisen lain mukaan sotatoimi ja Kennedy oli julkisesti uhannut täydellä ydinasearsenaalilla kostoa, jos jenkkejä vastaan hyökätään. Sukellusvenemiehet tiesivät, että heidän aseensa eivät riitä kuin osan itärannikkoa ja keskilänttä tuhoon, joten kaikki Euroopan ja laivoissa olevat NATOn aseet ammuttaisiin Neukkulaan ja hasta la vista baby. Joten totesivat käskyt tulevan tyypeiltä, jotka eivät tiedä, mitä tekevät. Ja rikkoivat käskyt, eivätkä tuhonneet maailmaa aloittamalla ydinsotaa.

Töllössä pari vuotta sitten haastateltiin ex NL everstiluutnanttia, joka oli Moskovan ilmavalvonnan päivystysupseerina 80-luvun alussa, kun arveli jo aiemmin tapahtuneiden tutkajärjestelmän tietokonehäiriöiden aiheuttaneen tutkakuvan 4 kohti tulevasta ydinohjuksesta. Riskillä päätteli, ettei länsi aloita sotaa 4 ohjuksella yhteen paikkaan, kun muualla ei ollut hyökkäyksiä käynnissä. Jätti sitten ohjeiden mukaisen vastahyökkäyskäskyn ydinaseilla antamatta ja päätti uransa sillä. Tiesi, ettei Neuvostoliitto tee virheitä, siksi heidän ydinaseistaan puuttuu itsetuho. Kun on kerran laukaistu, menee perille, ei petturit oman nahkansa pelastamiseksi katko omaa hyökkäystä siinä toivossa, että lännen ohjukset tuhoaa länsi itse. Vihollisen tuhoaminen on aina tärkeämpää kuin omien henkiin jääminen.

Tubesta löytyy Sir Arthur Harris -nimisen hepun haastattelu, jonka arvioidaan olleen johtajana osavastuussa yli miljoonan saksalaisen kuolemaan. Johti Englannin pommitusvoimia toisessa maailmansodassa. Kertoi, että natsikupla luuli sodan alusssa olevansa ainoita, jotka voivat pommittaa muita ja kun itse ollaan erehtymättömiä, ei heitä voi pommittaa. Piti ajattelua naiivina ja jälkikäteen haastateltavana oli näytöt. Hampuri 2 pv jenkit ja 3 Britit putkeen pommittaen 1942 paloi 80 % ja 80 000 kuoli. Ei ollut pahin tuho edes.

Jos joku osaa yhdistää kuviosta pisteet, annetaanko anteeksi heille, että kuvasta saattaa muodostua sellainen, että edes kupla ei aina ole erehtymätön ja ne pikku puuttuvat osat palapeliä voivat maksaa aika tavalla? Julkeaa väkeä, jotka kehtaavatkin mokomat kyseenalaistaa omnipotenssifantasiasta kärsivää. Psykologien mukaan noin 3 vuoden iässä alkaa kaikkivoipaisuuskuvitelma murtua normaalisti kehittyvällä ihmisellä. Ei tietysti kaikilla. Todellisuudella on todellakin paljon tervaa varastossa jaettavana ja mitä nopeammin haistaa kahvin, sitä paremmat mahdollisuudet on sopeuttaa toimintaa todellisuuden vaatimusten mukaiseksi.

Taidealan Jaani kyseenalaistaa käytännöllisten asioiden hoitamiseen koulutettua. Onneksi cock surena ei tarvitse epäillä tietojensa määrää ja soveltuvuutta sekä muihin kupliin, kuten viranomaisiin suhtautumista, kun eivät ne mitään meille täydellisille voi. En ihmettele, miksi Jaani käy on käynyt psykologien  pakeilla, mutta eipä ole edistystä tullut tarpeeksi. Mikä on Arin selitys?  ::) Oikeasti ei kiinnosta henkilötasolla yhtään, vain muiden edun kautta ja mies ei näytä ymmärrys- tai oppimiskykyseltä ja/tai -haluiselta. Fine. On suuren yleisön pääteltävissä, mitä asialle tehdään tai ei tehdä. Ääniä löytyy jäseniltä ilmaista kantansa. Toisin kuin vaikuttaa käyttäytymisen perusteella uskomus olevan, muillakin on puheenjohtajuuteen sanansa sanottavana. Jopa oman kuplan ulkopuolisilla, eikö demokratia olekin ikävää?

15
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 27.02.19 - klo:10:32 »
Jos sen verran jatkan ennen lopettamsta tästä asiasta, kun olen mielipiteeni tuonut julki, että on se murjotuksen aihe, kun ylimmällä tasolla lakien ymmärrys ja miksi niitä on olemassa ei ole jakelussa käytänön esimerkkien kautta. Toivottavasti ette opi koko lajin edun haitaksi kantapään kautta, ettette määrää totuutta, vaan löytyy viranomaisia toimeenpanovaltuuksin ja rahallaan äänestäviä sponsoreita. Kumman omenan ostat sponsorina kaupasta, sen josta kiipeää matoja ja kärpäsiä, vai ehjän? Kukin taaplaa tyylillään ei päde siihen, kun ollaan edustamassa tuhansia muita. Se, että tykkää matoisista omenoista ei vielä tarkoita sitä, että sen mukaan toimiminen maistuu muille ja sponsoreille.

Jaanilla oli hyvä vertaus sillä erolla, että yhteinen lajon etu lusikkana hunajaa saa äkkiä tynnyrin tervaa, jos johto ei ymmärrä vaaraa laittomuuksista. Ja muut jo mainitut uhkakuvat. Siinä on syy toivoa olevansa näkemättä näitä heppuja ikinä ja vielä vähemmän edustamassa parempaa jäsenistöä, mikä on tietysti kaino toive, kun en tunne kaikkia. Jos vaikka hengenheimolaisia joukossa olisi vaikka enemmistöksi asti, ei se tarkoita sitä, että heidänkään etua palvelee johtamistapa, josta pitävät. Ymmärtävät etuaan tai ei. Kun on niitä eri tavoin ajattelevia kuplia, jotka haluavat pysyä erossa tuollaisesta menosta.

Yhteensopivuusongelma kuten minun ja muiden jäärien välillä. Ikään kuin olettavat kaikkien olevan automaattisesti heidän kanssaan samaa mieltä, kun he eivät voi olla väärässä ja tietävät kaiken, joten ei voi tulla mitään maton jalkojen alta vetävää faktaa ulkopuoliselta. Kupla on rakennettu. Tarvitsee enää puolustaa ja hyökkäys on tietysti paras puolustus noin ajattelevilla. Toivotan hyvää jatkoa. Ja jos ulkopuoliset pitävät touhua naurettavana/ihmeellisenä, nostan Jaanin aiemmin mainitseman pointin esiin. Hän mainitsi ettei ymmärrä kirjoituksistani mitään. Niinpä ja vastustaa pitää silti aina, olisiko siinä viisauden ydin, että jos ei ymmärrä, pitäisi pysyä kuunteluoppilaana, kun olemme eri tiedoilla varustettuja eri alojen ammattilaisia? Se ei ole mitenkään estänyt ketään vastuksesta vastustamasta. Englannissa on termi cock sure. Sitä tuntuvat herrat olevan siitä, että mitä eivät tiedä, ei ole ta isillä ei ole väliä. The devil is not in the details väittävät nippeleihin koulutetulle. Yrittävät opettaa isäänsä nussimaan.

Ei ihme, että ollaan öljy ja vesi ja molemminpuolisesti pidetään toista puolta paskaisena lajin kannalta. Ulkopuoliselta katsojalta toivon arviota siitä, mikä toimii lajoin kehityksen kannalta. Siitä voi sitten päätellä tervankaatajat. Ja mikä on todellista frisbee spiritiä yhteisen asian  edistämistä ja yhden köyden vetoa kohti hyödyttävää päämäärää. Ne joiden mielestä asiat ovat täydellisesti nyt ja mikään ei voi tällä menolla mennä pieleen, vai minä joka yrittää auttaa kaikkia vastustuksesta huolimatta nostamalla sudenkuoppia eteen.

Myös pyöräilevänä voin kertoa esimerkin toisesta lajista, joka sopii tähän tilanteeseen: Ryhmässä ajaessa on sääntö, että ensimmäisenä ajava havaitessaan tiellä vaaran varoittaa takana tulevia osoittamalla tievaurion sijainnin ja tyypin. Yleensä käsimerkin lisäksi huutamalla tievaurion tyypin ja  sijainnin, jotta kauempanakin takana olevat, jotka eivät välissä olevien takia näe ensimmäisen käsimerkkiä tiedostavat skarppaustarpeen. Siksi että takana olevat eivät näe ensimmäisen läpi. Lisäksi kaikkien seuraavien pitää toistaa varoitusmerkki, jotta jokainen taaempikin tietää varoa ajamasta väärään paikkaan tai ainakin pitävät tiukasti ohjaustangosta, jotteivat kaadu ja keilaa muita nurin. Kaikki pitävät huolta toisistaan ja yhteisestä edusta. Sitä yritän täällä, vaikka kaikki eivät sitä haluakaan.

Ei ole ihme, että se koira ulahtaa, johon varoitus vaaran sijainnista ja tyypistä kalahtaa täällä. Minusta ei ole lajin hengen mukaista antaa kuskin ajaa talla pohjassa kädet silmillä mutkasta rotkoon ilman varoitusta, että voisi ottaa kädet silmiltä ja kääntää tielle. Kukin on vapaa vetämään omat tulkintansa tilanneanalyysistäni.

Sivuja: [1] 2 3 ... 109