Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tuomasv

Sivuja: [1] 2 3 ... 59
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 01.06.17 - klo:22:08 »
Eilen illalla pitkästä aikaa Tali-kierros. Sama ongelma bäkkärien kanssa, osapuilleen 20 astetta oikealle vakiona. Sain tätä kierroksen aikana korjattua aika hyvin kääntämällä kroppaa vastaavasti ennen vauhdinoton aloittamista, ja kierroksen jälkeen pelatuille ykkössektorin bonusväylillä tuntui hetkittäin onnistumisen iloa. Ykköseltä sain ihan kohtuuhelpon birdien hyvällä putilla, viitonen nostolle, kuutonen korista vähän ohi mutta kympin putti ykkösväylältä päin.

Kävin nyt hetki sitten läheisellä nurmikentällä (gps/kartta -tikutus metrien varalle :) )kokeilemassa miten lähtee, hyvä haastava pyörivä tuuli nimittäin. Mukaan otin kolme FD:tä (S, P, C) ja kolme Wraithia (Pro, Pro, Star). Oivallus/ymmärrys siitä, että draiveria ei tarvitse repiä sen kummemmin kuin midaria tai putteria on ollut viime aikojen isoin kehityskohta. Nopeus voiman sijaan. Tuulen vuoksi heitin semmoisia ihmisenkorkuisia laakaheittoja - suunnat ja linjat olivat niitä mitä haettiin ja hetkittäin tuntui aidoilta golf-heitoilta. Parasta oli kuitenkin se, että kiekot olivat hyvin läjässä. FD:t viimeisessä setissä noin 90-95 -metrisinä ja Pro Wraithit 103 ja 108 -metrisinä. Star Wraith on semmoinen jytky että liito lakkaa viimeistään 85-metrisenä mutta sellainen sen tarvitsee ollakin.

S-FD aka. Jackal on vieläpä harrastuksen alkuaikojen kiekko jonka olin hylännyt varmaan kolmeksi vuodeksi flipperinä. Kummasti se nykyään lähtee pikkuhyzeristä flättiin liitoon tuulessakin kun malttaa olla repimättä. Lisäksi Wraitheilla onnistunut toistettava satasen rikkominen lämmittää mieltä.

Ensi viikolla olisi Talissa Tallaajien reikäpeliturnauksen ekan kierroksen matsi. Vastus on kova! Toisaalta Talissa voi sattua vähän kaikenlaista, ainakin itselleni. Tavoitteena roikkua mukana ja pelata inbounds/par -peliä ja muutama birdiemahdollisuus hyödyntäen. Tavoite on toki älyttömän kova ja osapuilleen henkilökohtainen ennätyskierros. Tyytyväinen olen jos saan muutaman pisteen eikä peli pääty kakkossektorin aikana.

2
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 29.05.17 - klo:09:57 »
Yhteenveto ja havaintoja Tyynestä:
Söderkullan kartano
Vain yksi puttimoka alle rinkulasta, mutta tämä tosin vain viisimetrinen. Kympin reunamilta jäi kaksi menemättä, mutta osuivat pömpeliin kumminkin.

Lähestymispeli sujui erinomaisesti ja mahdollisti kohtuullisen hyvän lopputuloksen.

Väylillä 1, 5, 9 huonot väyläavaukset. Näissä yhdistävänä tekijänä kiekon lähteminen reilu 20 astetta liikaa oikealle. Jälkikäteen pohdittuna syynä vauhdinoton virheellinen suunta.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvää omaa peliä. Jos olisin pelannut ihan parasta peliäni, niin tulos olisi 2-3 heittoa vähemmän. Täysin tyytyväinen tähän

Kulmakivenä kiekot:
- Ch. Rhyno lähestymisissä ja puteissa
- Sentinel lähestymisissä
- Star Firebird kämmenheitot vastaiseen tuuleen.
- C-FD suorissa kämmen- ja bäkkäriheitoissa.
- Wraith pitemmissä bäkkäriheitoissa

Sibbe
Puttaaminen melko hyvää, kaikki sisään saatavissa olleet menivät pl. kakkosväylän ketjuista ulos tullut. Kori-osumia muutamia, mutta niitä nyt tulee mulle.

Radan alkupuoli oli itselleni hankalaa, vaikka heittäminen tuntui hyvältä. Kymmenen väylää ja +9. Loppupuoli menikin melko hyvin, eli PAR.

Bogeja tuli näistä syistä:
- 1. väylä, liian kunnianhimoinen lähäri
- 3. ja 4. väylä, bäkkäriavaus Wraithilla taas oikealle liikaa
- Väylä 6: avaus oikealle umpimörriin, älyvapaa seivausyritys, grippari oikealle, huono lähäri, TRIPLA
 
Eli tiiltä heitetyt bäkkäriavaukset bogiväyläillä aina pikkuisen liikaa oikealle.
 
Hyvää:
- radan loppupuoli, hyvää/fiksua peliä!
- lähestymiset loppuysillä
- kämmenpeli
- kakkosväylän avaus korista vähän ohi (itselleni pitkä ja tarkka heitto!)
- ei mennyt hermot alkupuolen vastoinkäymisiin
- vesiallasväylä: vakaa bäkkärihyzer + vakaa kämmenhyzer + nosto sisään

Etuysillä yliyrittämistä + tiidraiveissa grippareita. Takaysi hyvää omaa peliä! Jos etupuolella olisi ymmärtänyt pelata väylää pitkin kontrolliheitoilla niin salettiin olisi saanut 4-5 heittoa pois lopputuloksesta.
 
Kulmakivenä:
- Sentinel, Rhyno, Firebird, Wraith, Ahti
 
Kivikko
Kivikossa tuli laitettua useampi putti kympistä ja pari kauempaakin. Puttimokia ei yllätyksekseni täälläkään.

Etuysi hyvää ja fiksua omaa peliä. Takaysillä kolme tuplaa + kaksi bogia. Yhdistäviä tekijöitä:
- kaksi kertaa bäkkäriavaus liikaa oikealle (taas!)
- liian varovainen midariavaus + ob

Hyvää Kivikossa: lähestymiset, putit, kämmenpeli

Etuysin peli hyvää. Kolme tuplabogia ihan liikaa, näissä syynä liian vaikeiden heittojen yrittäminen. Pitää muistaa pelata semmoisilla heitoilla joista voi arvella etukäteen lopputuloksen. Helposti muutama heitto pois  ilman tyhmiä yrityksiä

Kulmakivenä: Rhyno, Sentinel, Firebird, Wraith, Ahti

------------------------
Kiekkoja bägissä:
Z Challenger -> hyvä ++
Champion Rhyno -> erinomainen, ihan must
Star Aero -> muutama heitto, toisaalta hauskaa liitoa, mutta vähän randomina.
Standard Sentinel -> erinomainen
QMS -> ei kestänyt aina tuulta, mutta silti tärkeä ++
Z Comet -> en muista heitinkö lainkaan. Silti tärkeä mukana.
Star Gator -> toimii kuten pitää
Champion Roc3 -> tärkeä
C-FD -> pääosin hyvää jälkeä kämmenellä ja bäkkärillä
S-FD -> riittävän alivakaa :)
Saint Pro -> en tiedä jääkö matkaan
Champion Valkyrie -> bäkkärillä ongelmia, mutta niin oli vähän kaikkien kiekkojen kanssa
Star Firebird -> erittäin tärkeä kiekko
VIP Ahjo -> päällekkäinen Firen ja PD:n kanssa.
C-PD -> tärkeä
Pro Wraith -> parhaimmillaan pitkälle, välillä liian alivakaa
Star Wraith -> kestää suht hyvin tuulta + luotettava

3
Treenipäiväkirjat / Vs: ymmen tokat fribat
« : 27.05.17 - klo:20:42 »


Finaalista Sibbellä ei ihan hirveästi jäänyt kerrottavaa, tavallaan. Aamusta asti fiilis oli aivan loistava, Södiksessä parin vartin neppailut Ruuskasen kanssa ja pelaamaan. Kaikki vain toimi, foresta bäkkäriin ja lähäristä puttiin ja MA1:n voitto irtosi loppujen lopuksi reiluhkolla neljän heiton erolla alustavalla -6-kiessillä, kun kukaan muu kilpakumppaneista ei oikein pystynyt terävimpään. Alustavaa ratingia ennen MPM ja MPO tuloksia 992, eli tästä tulee varmaan myös meikäläisen kovin kiessi ikinä, kunhan tulokset selkeävät.

Onnittelut voitosta! Hyvää golffia, tälleen voisi itsekin pelata jos taidot antaisivat myöten


4
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 27.05.17 - klo:18:56 »
Kivikko 27.5.2017

Kivikon osalta tavoitteena heittää ehjä kierros. Tyyni-layout ei ole itselleni helpoin, tuuliheittely ei ole ominta alaani. Lopputulos 66 heittoa, eli +8, menee juuri siihen 64-66 (suht ok mulle) -marginaaliin. Tällä oli alustava rating 872 joka tulee tosta varmaan vielä alaspäin kun radalla on vielä jengiä. Etuysi hyvää peliä, par. Sitten napsui muutama perusbogi ja pari tuplaa, takaysillä tehtiin kierroksen lopputulos.

1.    Pitkä dogleg oikealle. Avasin kämmen-Wraithilla takaoikealta puhaltavaan tuuleen. Ihan hyvin melkein sweettiin, mutta muutaman metrin vajaana. Siitä Ahti-kämmen + Fire-kämmen ja reilusta kympistä putti sisään Rhynolla. PAR.

2.    Sentinel-hyzer ob-rajalle, siitä Sentinel hiukan vajaana. Kympin putti ei mennyt. BOGEY +1

3.   Pro Wraith -grippari oikealle puuhun josta kimmoke keskikentälle vajaaksi. Siitä Sentinel-hyzer kivasti korista viisitoista metriä vasemmalle. Putti Rhynolla alarautaan ja BOGEY +2. En pahoittanut mieltäni, putti tuntui tosi hyvältä ja tommoiset menee harvoin sisään kumminkin.

4.   Normileiskan kolmonen. Kova tuuli oikealta, avasin kumminkin Saint Prolla joka turnasi hienosti oikealla olevan hiekkatien päältä korin alle. BIRDIE +1.

5.   Pro Wraith hyzer-flippinä koria kohden mutta puuta päin. Siitä Rhyno-lähäri ja PAR +1.

6.   Star Wraithilla kämmenheitto. Laskeutui tiiltä katsottuna korista noin 12 metriä etuvasempaan rinteeseen. Oli hyvä puttifiilis ja Rhyno pikkuannukassa sisään BIRDIE +0.

7.   Mako3 dropparista muutaman metrin eteen. Siitä Fire-kämmenflexi viisi metriä vajaaksi mutta puttasin ohi! No näitä käy, PAR.

8.   Koivikon läpi mäen laelle. Pro Wraithista jäi anhyzer koivun oksiin ja avaus noin 50 metriä korista vasemmalle vajaaksi. Roc3 muutamaan metriin ja PAR.

9.   Normi-seiska, par 4. Valkyrie melkein hyllylle, mutta ikävä ylämäkistance. FD jäi lyhyeksi ja PAR.

10. Normi-12. Mako3 liian ylös vaikka hyvään suuntaan. OB/Droppari. Gator-kämmen jäi vajaaksi ja kympin putti ei mennyt sisään. TUPLA +2.

11.   PD rajusti lyhyeksi noin 40-metrisenä. Hyvä heitto mutta muutaman metrin korkeampi olisi ollut parempi. No siitä Sentinel korin alle, noin 60-metrinen. PAR.

12.   Half-pipe. Valkyrie liian matalana ränniin, 40 metriä sentään. Siitä toinen liian matala, jäljellä 20-metrinen putti. Ei mene, BOGEY +3.

13.   Kämmenellä Ahti, skippi ei mene koria kohti vaan puskaan 12-13 metriä vasempaan. Osun ketjuihin vaan ei se riitä. PAR.

14.   PD (taas) liian matalana. Oksat sieppaavat oikealle rotkoon. Sieltä Ahdilla iso foreflexi, mutta jää korin viereen männikköön noin kymppiin. Ei ole ikkunaa, turbolla oksien läpi ja liian paha putti jäljellä. Seiftaan vitosen. TUPLA +5.

15.   Normi-8. Roc3-hyzer. Takatuuli painaa kiekkoa alas ja jää vajaaksi. En uskalla yrittää, seifti-PAR.

16.   Yritän korille, mutta laskeutuu ob-rajalle töksähtäen. Skippi puuttui eikä päässyt hakemaan birdietä. Jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt heittää vähän alivakaammalla kuin PD, sillä oli törkeä myötätuuli. Dropparilta kumminkin Rhyno korin alle matolle ja nosto sisään. BOGEY +6.

17.   Vaikea väylä minulle. Kaiken lisäksi oli taka-ysin vaikeuksien jälkeen pikkuisen yliyrittämistä henkisesti, hain kuluneella Roc3:lla 100-metristä hyzerflippiä vastatuuleen. Ei onnistu aina, ei ehkä koskaan.

Oikean laidan puu kopsautti noin 10 metriä verrattain tiiviiseen kuusikkoon. Paluu väylälle vähän takaviistoon turboputilla, niin hyvä mesta. Firebird-kämmenellä yritin suorittaa mutkan mutta jäi kuusen juureen. Tässä vaiheessa käytetty jo kolme heittoa, korin ja minun välillä ei muuta kuin pusikkoa. Vaikea asento, mutta puolimakuulta Sentinelillä S-kurvilla väylän reunaan. Aero-annukka korin yli ja paluuputti reilusta kympistä sisään. Tästä TUPLA, +8

18. Normiykkönen. Hyvännäköinen Star Wraith-bäkkäri, vika mänty sieppaa. Reilusta kympistä ketjuosuma & nosto. PAR.

Koko kierroksen ajan oli vähän ongelmia bäkkärin kanssa mutta näin tällä kertaa.

5
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 26.05.17 - klo:21:02 »
Ja tosiaan ekalle rundille arvottuna pm. 4:20 -startti, Söderkullan kartanolta jaetulle sijalle 12. Tänään 15:10 -startti ja lopputuloksissa nyt jaetulla sijalla 30. Puolivälin paremmalla puolella reilusti.

Kivikko on itselleni suht tuttu. Tyyni-leiska on kerran kierretty, hyvällä pelillä voisi tulla ehkä pari birdietä mutta semmoinen +5 siellä olisi jo ihan ok. Alle kymppiä taas pelaamaan & kisakokemusta kartuttamaan.

6
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 26.05.17 - klo:20:49 »
Vettä on ns. virrannut. Mutta ajankohtaisiin: hankin talvella lisenssin (#93136) ja ekaa kertaa PDGA-kisoissa MM1-luokassa eli amatööriveteraaneissa.

Nyt on takana Söderkullan kartano (+3, alustava rating 895) ja tänään Sibbe (+9, alustava rating 853). Huomenna vielä Kivikko!


-------------------------
Westside Discs Tyyni 2017

25.5.2017 Söderkullan kartano

1.   Avaus bäkkärillä Roc3, puuhun ja noin puoleen väliin väylää. Gatorilla kämmen noin 10 metriä korista vajaana, mutta Challenger sisään. PAR

2.   QMS ns. risteykseen puuosumalla. Siitä Nova-anhyzer korin viereen ja PAR.

3. Bäkkärillä violetti Pro Wraith ehkä noin 90-metrisenä. Siitä Rhyno ob-alueen yli tolppaan ja PAR.

4. Iso anhyzer-väylä. Violetti Pro Wraith anhyzerinä noin 45 m vajaana korista. Rhyno viiteen metriin ja PAR.

5. Suora 105-metrinen. C-FD oikealle metsään ja puun kautta puoleen väliin väylää vasempaan laitaan. Ei voinut heittää kuin kämmenellä Pro Saintin joka osui puihin & tippui 7m vajaana. Putti ohi, 10m paluuputti sisään.
BOGEY, +1

6. Ylämäkimutka. Vanha S-FD Jackal tielle 15m vajaaksi korista. Novalla yritin, paluuputti 5m sisään. PAR.

7. C-PD kentälle, vajaa 20 metriä lähäriä ja PAR.

8. QMS noin 9 metriä vajaana. Rhyno osui tolppaan ja PAR.

9. Alamäkeen Roc3, kippasi yli ja jäin reilu 20-metrinen lähestyminen. Aerosta jäi antsa johonkin ja metsästä yritin vielä, ei mennyt. Rhynolla parimetrinen BOGEY. +2

10. Vip Ahti kovaan tuuleen mutta oli silti ihan riittävän vakaa. Lähestyminen vasemmalta korille, yritin heittää Sentinelin puun läpi, ei mennyt. Rhyno-anhyzer korin viereen ja BOGEY. +3

11. Star Wraith -kämmen, liian matala ja 20 metriä vajaana. Siitä Rhyno tolppaan ja PAR.

12. Star Firebird backhand aika kovaan vastaiseen, jäi vielä tie-ob:sta vajaaksi noin 15 metriä. Gator-hyzer korin viereen, PAR.

13. Liian matala Ahti-kämmen, Rhyno korin katolle ehkä noin 12-13 metriä, PAR.

14. C-FD aika pitkälle pillilinjaa pitkin, siitä Rhyno-bäkkäri vajaan kympin pitkäksi mutta sisään meni. PAR.

15. Star Wraith hyzerinä, 15 metriä vajaa. Novalla korin yli ja paluuputti noin 8-9 metriä sisään. PAR.

16. C-FD liian matalana, kymmenmetrinen putti alapantaan ja PAR.

17. Oli muka myötätuuli, mutta myöhemmin kävi ilmi että oli vastainen, tuuli pyöri. Sininen Pro Wraith, alivakaa, flippasi antsaksi ja cutrollasi noin 40 metriä ennen koria. Siitä Rhyno kahteen metriin ja PAR.

18. Kämmen-Ahti osui oksaan ja jäi ison puskan taakse. Siitä Rhyno-annukka korin ohi ja kolmemetrinen sisään, PAR.

Yhteensä 57 heittoa, +3, alustava pdga-rating 895. Tavoitteena oli 60-62, eli vähän paremmin. Rata ei ole itselleni helppo, vain pari-kolme realistista birdie-väylää, bogimahdollisuuksia runsaasti.


-------------------
26.5.2017 Sibbe

Tavoitteena oli 66-68, 70 tai alle olisi vielä kelpo. Alku oli vähän kylmää kyytiä. Ei satanut, mutta pyörteinen tuuli toi haasteita.

1.   Avaus Ahdilla matalana ja skippiä vasemmalle toivoen. Ei tullut, oli omenapuiden alla. Sieltä hyzer korille, mutta osui ihan vieressä olevaan isoon runkoon rollaten viiteentoista metriin. Rhynolla alle ja BOGEY +1.

2. Vaaleansininen Pro Wraith myötätuuleen hyzerflipillä. Pari metriä ohi korin tasan, mutta vähän vasemmalla. Noin kympin Rhyno-putti viitisen senttiä liian vasemmalle ja tippui ketjujen & korin kautta ulos. PAR. Ihan ok kumminkin, hyvä avaus mulle tommoinen 100-metrinen suora.

3. Violetti Pro Wraith, kääntää liikaa yli ja osuu puolivälissä vasemmalla olevaan mäntyyn. Siitä Challenger-lähäri johonkin oksaan ja vielä jäi 10 metriä koriin. Rhyno nätisti tolppaan ja nosto sisään, BOGEY +2.

4. Hirveä myötätuuli joten en suunnitelman mukaisesti pelannutkaan midarilla väylää myöden. Heitin sitten alivakaammalla Pro Wraithilla liikaa oikealle, mutta meni kumminkin noin 80 metriä pusikkoa pitkin. Väylän oikeasta laidasta Saint Prolla anhyzer ehkä 50 metriä vajaaksi korista ihan vasempaan laitaan. Sieltä Ahti-hyzer, laskeutui hyvin, skippasi isosti. Kympin putti yläpantaan ja BOGEY +3.

5. C-PD kovaa flättinä, hienosti väylän oikeaa puolta mutkan läpi ja hyvältä näytti. QMS käänsi lähestymisessä yli ja jäi kympin birkkuputti kuusen läpi. Yritin, ei mennyt, viitosen paluu sisään ja PAR.

6. Ihan karmeaa peliä. Avaus Saint Prolla oikealle vesakkoon. Siitä pystyikin pelaamaan Rhynolla kolmemetrisen turboputin takaisin avomaastoon. Wraithilla grippari noin 30 astetta liikaa oikealle, tässä vaiheessa heitetty 3 heittoa ja edetty noin 45-50 metriä. Firebird kämmenellä, osuu johonkin, korille yhä 40 metriä. Challenger annukassa, menee korin ohi, paluuputti ei mene, seiska sisään. TRIPLA +6.

7. Roc3 ilman pienintäkään anhyzeriä, suoraan ja sitten vasemmalle. noin 50-metrinen Sentinel-hyzer kahteen metriin, PAR.

8. Star Wraithilla kämmen, vähän liikaa vasemmalle, kuusien vierestä jatko kannon päällä seisten. Alivakaa S-FD periaatteessa ok, mutta laskeutui kuusen taakse. Rhyno-turbo väylälle, Aero korin alle, BOGEY +7

9. C-FD lähti aika hyvin, mutta puuosuma ja alas suolle. Firebirdillä peukku-upsi lähelle koria (kuulemma melkein sisään), kalliorollit, Rhyno alle, BOGEY +8

10. Ylämäkeen: S-FD lipsahtaa vasemmalle. Menee kumminkin noin 40 metriä metsän läpi. Sieltä pääsi Gator-kämmenellä korin viereen, rollit kalliolta, Rhynoputti alarautaan ja BOGEY +9

11. Ahti-kämmen monttuun, Challenger korin alle, PAR.

12. Firebird-kämmen kovaa & flättinä tosi hyvin. Siitä 50-metrinen Roc3-lähäri. Osui puuhun vähän ennen koria, mutta putti sisään PAR.

13. OB-saari ennen koria + tosi kova vastainen tuuli. Heitin Roc3 matalana ja tähdäten ob-saareen. Osui, skippasi hyvin korista kympin vasempaan. Rhyno alapantaan, PAR.

14. Tuplamando. Star Wraithilla grippari. Ei tullut haluttua feidiä kun heitto päätyikin tii-lavalta katsoen suoraan edessä olevaan koivikkoon. Ensin meinasin lähestyä avomaastoon, mutta peli tuntui sujuvan ja hyökkäsin ylämäkeen kämmen-Firebirdillä. Johonkin ryteikköön, josta pikku-upsi ja 5-metrinen PAR.

15. Ylhäältä kaapelikelan päällä olevaan koriin. Ihan karmea vastatuuli. Sentinel pikku-antsassa. Piti hyvin ja flexasi noin 20 metriä korista vasempaan. Rhyno alle ja PAR.

16. C-PD kovaa hyzerinä, jää 15 metriä korista, Rhyno alle ja PAR.

17. Pro Wraith laakana, varmaan semmoinen 120 metriä lensikin. Saint Prolla jäi ehkä 60-70 metriä ja linja koivikon läpi. Melkein meni, 15 metriä Rhynolla alle ja PAR.

18. Veden ylitys. Kova tuuli suoraan korilta päin. Ahdilla matala laakaheitto lammen vasempaan laitaan, ehkä 60 metriä eteenpäin. Siitä Firebird-kämmen korin viereen ja PAR. Kunnon mummotusta mutta poolin ainoa par. Heheh.

Alku oli ihan hirveä, loppu parempi. Yhteensä 69 heittoa, +9. Alle kympin kumminkin enkä ollut pettynyt. Periaattessa ihan tyytyväinen taka-ysin +1 -tulokseen. Etu-ysin +8 ei tosin ollut sitä mitä haettiin. Alustava pdga-rating 853.

7
Radoilla tapahtuu / Vs: Pääkaupunkiseudun radat
« : 02.09.16 - klo:14:14 »
Onko pääkaupunkiseudulla jossain verkkoa, johon voi harjoitella draiveja?
Meikussa on pesiskentän laidalla verkko.

8
Välinekeskustelu / Vs: Bägissä
« : 14.06.16 - klo:13:44 »
Kysyttävää? Kommenttia?
Aika monella on pitkälti päälle 20 kiekkoa bägissä. Haastan selvittämään pärjäisikö vähemmällä ja helpottuisiko kiekon valinta heittopaikalla ilman että jäät mistään paitsi.

Itse kevensin keväällä bägiä viitentoista. Ja kun tapana on ollut pitää kolmea putteria yläkerrassa niin (ensimmäisen maailman) ongelmana on liika tila Gripissä :D  Periaatteessa mulla on eri kiekoilla tehtynä sama jako, mutta neljällä midarilla ja distancekiekoista vähemmällä.

Yritän kumminkin noudattaa periaatetta "kiekko tekee työn", eli jonkun verran työkaluja pitää kulkea mukana. Täsmäisku johonkin tutulle radalle onnistuu viidellä-kahdeksallakin tuloksen pahemmin kärsimättä.

9
Radoilla tapahtuu / Vs: Järva, Tukholma
« : 14.06.16 - klo:09:13 »
- minkälainen tarjonta pro shopista löytyy?

Kuvasta näkee tuon kaupan koon - ei se mikään Frisbeepointti ole mutta ihan ok valikoima Innovaa/Discmaniaa.

- onko järvassa minkälaista treenialuetta?

Driving range ainakin on.

Jep - siinä kahvilarakennuksen edessä on range ja pari koria mihin voi lämmitellä puttia mutta siinä on European Masters layoutin eka väylä samassa et kyl siinä jonkin verran pelataan ihan väylääkin. Mut ainakin viime viikonloppuna siinä mahtui kyllä lämmittelemään hyvin ennen kierrosta.

Ja omaan makuun ihan kiva lämppärirata (Junior Järva DGP), olisiko 6 muutaman kymmenen metrin väylää.

10
Välinekeskustelu / Vs: Innova
« : 14.06.16 - klo:09:03 »
Heitän Pro Wraithia parhaimmillaan 110-120 metriä, mutta golfheitot siinä satasen nurkilla. Ongelmana on pro-muovilla suhteellisen lyhyt ikä ns. sweet spotissa, kulumisen myötä Pro Wraitheista tulee liiankin liukuvia/flippaavia ja feidi häviää. Onhan noille tietysti käyttöä, mutta joku raja hyzerflipeilläkin. Champion on taas ihan liian vakaa vaikka olen semmoista yrittänyt pari vuotta kuluttaa sopivaksi. Otin Kraitin kokeiluun, mutta se onkin ihan eri kiekko sitten ja toiseen tarpeeseen.

Mikä muovi olisi seuraavaksi kevyin heitettävä Wraitheista pron jälkeen? Ehkä kevyempi Star?


11
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 11.04.16 - klo:09:53 »
Pitkä viikonloppu Tukholmassa takana. Perhe oli matkassa, mutta seurakaverien kanssa ehti kuitenkin viettää 6 tuntia Järvassa (27 väylää) ja täyden päivän Kärsönissa (2 x 18, ns. lördagsrunda 1-2). Säät suosivat ja ihan kollegepaidassa sai pistellä menemään. Torstaina aamupäivällä pistäydyin Discsportin kellarimyymälässä Kungsholmenilla. Kiekkoja ne varsinaisesti olisi tarvinnut, mutta ostin kumminkin pirteän keltaisen Kaxen 10x-Birgitta Lagerholm -stämpillä ja myös Grymin Coachman Classic -stämpillä. Heittelyyn ihan.

Järva oli ihan Järva, ei ollut muutamassa vuodessa muuttunut kuin tiipaikat ja ob:t vähäsen. Älyttömän hyvänä lisänä sinne oli rakennettu 6-väyläinen junior-rata, 30-50 -metrisiä pikkuväyliä. Hemmetin hyvä lämmittely, ja tämä olikin se osuus jolloin mentiin miinukselle. 27-väyläinen pelattiin viiden hengen poolissa. Oma tulos oli vissiin +8, jonka aika pitkälti muodostivat pari seiskaa par-kolme -väylillä OB-kikkailujen vuoksi. Hyvää mieltä toivat erityisesti väylä 14 (top of the world) Wraithilla ihan kympin rinkiin (hyvät ob-lisäykset tässä) ja väylän 17 nosto-nelonen. Birdietä sain vain kaksi loppupuolelta, 19-väylän avaus Roc3:lla juureen ja sitten ob-saareen Novalla kolmeen metriin. Sää suosi: välillä paistoi aurinko ja muutaman minuutin satoi rakeita.

Kärsönissä pelattiin sitten vähän isommalla jengillä kaksi kierrosta, eli osapuilleen kaikki väylät Lördgasrunda 1/2 -layouteilla. Hyvä päivä sielläkin ja omaan makuun hyvä rata. Muutama väylä oli ilmeisesti vähän uudempi ja pientä harvennusta vailla. Mutta hyvä metsärata upeassa sekametsässä.

Jos omaa peliä miettii jälkikäteen, niin Kärsönissä plussaa tuli käytännössä yhdeltä väylältä +4 par-3 -väylältä kun en päässyt mörrimetsästä pois. Tässä olisi ihan ehdottomasti pitänyt vaan ottaa bogi ja tulla vaikka taaksepäin. Nyt yritin jotain kämmenhyzeriä kaiken yli/ohi ja sitten seuraavaan puuhun jne. Ja yksi aivan turha bogi tuli kolmen metrin alaraudasta.

Bägistä pari sanaa:
P: näillä 0-75 metriä ehkä tasamaalla
Voodoo SSS ja Voodoo OG, näistä SSS putteihin ja OG ollut heittokäytössä
P-P1 ja P-P2, heittelyyn vaan
Nova, heittoihin
Pinkki Voodoo-SSS toimi puteissa hyvin ja tykkään tosi paljon puskevasta feidittömästä liidosta. Vihreä Voodoo-OG ok myös. P1/P2 tietty molemmat ja Novaa käytin erityisen paljon.

M: Komeetta ja QMS menevät pisimmälle, ehkä +80 tasamaalla, Roci ja Gatori feidaavat.
Glow Comet tai Z Comet, suoriin, pitkiin, ylikääntäviin, rollereihin jopa
Star Gator, ns. "utility disc", mutkaheittoihin ja kämmenelle
FR Champion Roc3, vakaahko midari bh/fh
QMS suoraan midarointiin, käyttökiekko
Kaikki ihan 5/5, eli aika pitkälti pohjautuu peli näihin.

F: parhaimmillaan sataseen
Ch Eagle-X, feidaava väylädraiveri
C-FD, suora väylädraiveri
Ei ollut mukana kuin Eagle ja silläkin heittoja ehkä 3-4. Mutta mukana oli Kaxe Z ja sitten ostamani Kaxe, näistä käytin uutta Kaxea jonkun verran.

D: RR tai Pro Wraith isoilla linjoilla +100, mutta tässä osastossa on sitten hajontaa enemmänkin
Star Roadrunner, suoraan & oikealle bäkkärillä
Champion Firebird, erikoistilanteet ja kämmenrollerit ym. ojasta allikkoon -tilanteet
C-PD, 3-vuotinen & suora
C-PD, uudehko ja vakaa
Champion Wraith, vakaa
Pro Wraith, pituus
Pro Wraith ja uusi Grym pitkiin avauksiin, Grymissä samantyylinen lento kuin Ch. Wraithissa mutta ei ihan niin dumppaava feidi. Roadrunneria käytin ylämäkiavauksiin paljonkin, Firebird lähinnä kämmenpuolen rollereihin ja yksittäisiin kämmenheittoihin. Mutta aika vähillä distance-kiekoilla pärjäisin oikeasti. Ja ylipäätään alkaa olla taas se tilanne että bägissä on tosi kirjava setti kiekkoja :D

bägin kasaamisen ongelmat/hyvät puolet keväällä 2016
+ Puttereiden suhteen ei mitään ongelma putti- tai heittomielessä (näitä 5)
+/- Neljä nykymidaria kaikki tosi tarpeellisia, mutta periaatteessa voisin korvata Cometin ja QMS:n kahdella-kolmella KCR:llä. Tällöin pääsisi siihen tilanteeseen että olisi vain Roc-moldia + Gatori. (4-5?)
-/+ Väylädraiverit: Ehkä vain Kaxe ja Kaxe Z?
+ Distance: Valkyrie, FB, RR, Wraith + Grym (6)
* hankaluuden tähän tuo oikeastaan vain Eaglet, TB:t ja PD:t, periaatteessa näistä voisin ottaa vain yhtä pari kappaletta. Mutta kun kaikkia on kiva heittää tietyissä tilanteissa...

12
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuomaksen treenipäivyri
« : 05.04.16 - klo:13:33 »
Treenipäivyrin hiljaiselo ei tarkoita sitä etteikö talvella olisi käyty heittelemässä. Toki on käyty!

Putti ja lähestymiset tuntuvat sujuvan talven jälkeen, mutta yllätys tuli eilen kun pääsi ekaa kertaa puistoon treenaamaan lähäreitä ja placement-shotteja. Kun talvella on käynyt pääasiassa Talissa ja Meikussa tuntien väylät melkolailla hyvin, niin ei tajunnutkaan kuinka hakusessa etäisyyden hahmotus taas onkaan. 40-60 -metrin lähestymisheitot menivät about kympin rinkiin toki, mutta kympin putti on mulle jo ronskisti epävarman puolella. Mutta eipä siinä, tietää taas mitä harjoitella.

Etäisyyden hahmottaminen on kyllä ihan ensiarvoisen tärkeää vähänkään vieraamilla radoilla. Lähestymisheiton jälkeen kiekko pitää pystyä puttaamaan koriin eikä toivoa että epätoivonyritys nyt tuurilla menisi.

Loppuviikosta Tukholmaan: ohjelmassa Kärsön & Järva. Järvassa olen käynyt viimeksi kolme ja puoli vuotta sitten, jolloin harrastusta oli takana jo 4-5 kuukautta kai. Silloin Järva oli mulle aivan väärä paikka, mutta eipä odotuksia tälläkaan kertaa juuri ole. Väyliä on vissiin tälle kaudelle vaikeutettu entisestään tiipaikkoja siirtelemällä ja perinteiseen tapaan pidentämällä. Kärsönissä en ole käynyt mutta kuullut vain hyvää. Tässä olisi puolitoista työpäivää jäljellä eli kaikinpuolin hyvillä mielin jo!

Mullahan bägi elää osapuilleen viikottain, mutta todennäköisesti näillä mennään tähän kauteen:

P: näillä 0-75 metriä ehkä tasamaalla
Voodoo SSS ja Voodoo OG, näistä SSS putteihin ja OG ollut heittokäytössä
P-P1 ja P-P2, heittelyyn vaan
Nova, heittoihin

M: Komeetta ja QMS menevät pisimmälle, ehkä +80 tasamaalla, Roci ja Gatori feidaavat.
Glow Comet tai Z Comet, suoriin, pitkiin, ylikääntäviin, rollereihin jopa
Star Gator, ns. "utility disc", mutkaheittoihin ja kämmenelle
FR Champion Roc3, vakaahko midari bh/fh
QMS suoraan midarointiin, käyttökiekko

F: parhaimmillaan sataseen
Ch Eagle-X, feidaava väylädraiveri
C-FD, suora väylädraiveri

D: RR tai Pro Wraith isoilla linjoilla +100, mutta tässä osastossa on sitten hajontaa enemmänkin
Star Roadrunner, suoraan & oikealle bäkkärillä
Champion Firebird, erikoistilanteet ja kämmenrollerit ym. ojasta allikkoon -tilanteet
C-PD, 3-vuotinen & suora
C-PD, uudehko ja vakaa
Champion Wraith, vakaa
Pro Wraith, pituus


13
CCDGn podcastissa Youtubessa Eric Oakley ja Simon eritoten puhui tuosta Paulin etulyöntiasemasta just että mies ottaa lajin vakavemmin kuin kukaan muu ja harjoittelumäärät on niin huikeita. Ei sitä rennolla pelailulla hoideta jos toinen painaa lajiharjotteita ja yleiskuntoa tuntikaupalla per päivä.

Mental geimissä on aika vahva tuo asema myös. "Kaks takana, 5 väylää jäljellä, I got this koska olen McBeast." vs. "Vaan kaks kaulaa, viis väylää, ei hitto pysynköhän johdossa kun toi on kuitenki McBeast".

Hyvin pitkälti tämä mun mielestä myös, McBethin tekeminen on kilpaurheilutasolla siinä kun muut vielä käyvät kilpailemassa ja tietysti treenaavat. Kun talvitauolla seurasin hänen instagram-postauksiaan niin aika totista treeniä siellä vedettiin.

Nikko on tosiaan pelannut hyvin Pohjois-Kalifornian kisoissa, mutta 990-jotain rankattuja vastaan peli tuntuu kulkevan törkeästi paremmin kuin sitten isoissa kisoissa.

14
Fribakisat / Vs: Nurmijärvi discgolf experience 2016
« : 05.04.16 - klo:11:56 »
Lainaus käyttäjältä: liiton foorumit
KISAPÄIVÄNÄ PELAAJIEN TAAKKAA VIIMEVUOTISEEN NÄHDEN ON HELPOTETTU :
VÄYLIÄ VÄHEMMÄN
RATA HIEMAN LYHYEMPI N.1KM

:D Eipä sillä, kyllä tuntui ihan kokonaisvaltaisesti viime kevään kisan jälkeen kropassa. Naurattaa vaan "noin kilometrin lyhyempi" kun tietää että heitettävää on silti ihan runsaasti.

15
Frisbeegolf / Vs: Suosikki midarisi -äänestys (round 1)
« : 01.03.16 - klo:19:10 »
Comet puuttuu :(

No äänestin Rocia sitten, KCR:n saa paukuteltua uudehkon Cometin veroiseksi vähällä vaivalla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 59