Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kempster

Sivuja: [1] 2 3 ... 80
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 22.03.18 - klo:11:50 »
Ihan vaan vertailun vuoksi; Suomessa on reilu 140 000 rekisteröitynyttä golfin harrastajaa ja ratoja (kenttiä) on 181. Ja sen mitä itse muutaman kerran kesässä käyn lätkimässä, niin ei niillä kyllä tungosta ole (aurinkoisena kesäsunnuntainakaan), toki oma otanta on minimaalinen, mutta sen mitä olen oikeasti golfia harrastavilta kuullut, niin aika hiljaista on ja aina pääsee pelaamaan.

Toki golfissa ei virallinen kilpailubuumi ole likimainkaan samalla tasolla kuin frisbeegolfissa, eikä aktiiviharrastajankaan tuntimäärät yllä siihen mitä perus fribaniilolla – puhumattakaan ratojen bongailusta jne.

Eli jos frisbeegolfilla on Suomessa vajaa 3000 lisenssipelaajaa + 50 000 - 100 000 satunnaisharrastajaa (joista sudenosa on todellakin todella satunnaisesti harrastavia) ja reilu 600 rataa, niin en vielä näe ongelmaa etteikö pelaamaan mahdu. Se on sitten ihan eri asia missä asuu ja kuinka kauaksi kotoa joutuu lähtemään, että täysin tyhjällä radalla saa rauhassa pelata?!?

Oma veikkaus on, että lisenssikisojen kiinnostus lopahtaa ja viikkokisat sekä muut lisenssivapaat ja leppoisat/kevyet/helpot kisat yleistyy – tai sitten lajin parissa tapahtuu jotain aivan muuta, hurjaa ja mullistavaa, ehkäpä jopa ennennäkemätöntä ;)

2
Treenipäiväkirjat / Vs: Touring Amateur
« : 10.03.18 - klo:00:20 »
Todella hyvää tekstiä ja erittäin ajankohtaisia sekä tärkeitä asioita! Luen vielä toistamiseen, sisäistän hiukan paremmin ja pohdin lisää – mutta luultavasti senkin jälkeen olen edellen kaikesta 100% samaa mieltä :)

3
Treenipäiväkirjat / Vs: Tanen kiekkoilut
« : 07.03.18 - klo:17:55 »
Vinkki Jylyyn; laita kiekot metrin välein kaarelle ko. puttietäisyydelle, aloita joltain kiekolta, nosta se maasta, tee pelinomainen puttirutiini ja puttaa, siirry seuraavalle kiekolle (mielellään jotenkin randomisti, ei järjestyksessä). Tuo kisaputtisimulaatiomoodi on toki hitaampi kun normi Jyly, mutta paljon tehokkaampi ja pelinomaisempi — lupaan että tulos paranee reilusti :)

4
Hyvä että maistui edelliset hallitreenit, tänään jatketaan ja syvennytään vähän draivaamisen saloihin!

Kyllä noita treenejä on ollut tarkoitus järjestää aktiivisemminkin, sekä hallissa että ulkona sitten kun kelit paranee – mutta henkilökohtaisesti frisbeegolfin ulkopuolinen elämä on hiukan rajoittanut. Koitetaan tästä eteenpäin skarpata tuollakin sektorilla, eli ainakin hallivuorolla on ohjattuja treenejä (jollakin tasolla) luvassa koko kevään – ja eiköhän tulevalle kaudelle saada myös jotain ulkotreenejä järkättyä.

Multa on moni kysynyt että mikä mies minä olen opettamaan tai vetämään treenejä (noh, parempi varmasti kun se että treenejä/opetusta ei olisi ollenkaan), sillä eihän mulla ole mitään pahveja ko. hommiin (aika harvalla on) ja en ole mikään huippupelaaja (no niistä tosi harva osaa opettaa ja vielä harvemmalla on kiinnostusta/aikaa).

On myös kysytty (ja kyseenalaistettu jopa) että mitkä on mun motiivit?!? Suoraan sanottuna ne on vähän kaksijakoiset, ensinnäkin koen että voin auttaa aloittelevia ja kehitystuskissa kiemurtelevia harrastajia (jopa kokeneempiakin pelaajia jotka ovat valmiita vastaanottamaan), joten autan mielelläni – toisekseen mulla on myös taka-ajatuksia, kun oma kehitys polkee hieman paikoillaan, niin opin opettamalla ja ääneen asioista puhumalla itsekin – kaikki voittaa;)

Hallivuoroista ja -treenaamisesta ennenkin jauhanut, mutta kerrataan vielä yleisesti vähän sitäkin (ja tämä siis yli seurarajojen), jos sinne halliin haluaa tulla talvisin vain ylläpitämään heittokuntoa ja nauttimaan kiekon liidättelystä kesäoloissa eikä miettiä sen enempiä, niin se on ok. Mutta jos haluaa kehittyä ja vielä mielellään niin että se näkyy heti kun kevätlaitumille pääsee, niin kannattaa tehdä edes jonkinlainen, mielellään monipuolinen ja itselleen sopiva sekä mielekäs treeniohjelma hallivuoroille, joko jokaiselle vuorolle erikseen räätälöity tai sitten koko hallikauden pituinen. Ymmärrettävästi tähän ei kaikilla ole paukkuja, puhumattakaan aloittelijoista – mutta eiköhän joka seurasta löydy joku kokeneempi tai avulias pelaaja joka on valmis auttamaan.

Ja vielä seuratoiminnasta; itse en odota 20 euron kausimaksulla suuria, eikä alennukset ja pienet rahalliset edut ole merkityksellisiä – toki on hienoa että meillä (Talin Tallaajat) on hyvät pohjat, pitkät perinteet jne. Kotiratana toimii yksi maan parhaista radoista, mikä korkeasta käyttöasteesta ja muistakin haasteista huolimatta on lähes aina priimakunnossa – joka taas on 100% seuran ansiokkaiden jäsenten ansiota. Itselle seura on tarjonnut ja tarjoaa vaikka mitä (vaikka en mitään ole ko. asioiden eteen tehnyt), mutta myös mahdollisuuden tehdä asioita lajin parissa – ilman seuraa en olisi frisbeegolfissa kokenut paljoakaan saati tehnyt juuri mitään (muuta kun luultavasti pelannut satunnaisesti, joka ei toki ole väärin jos niin haluaa harrastaa;).

Nyt kun omaa seuraa lähdettiin kehumaan, niin kehutaan vielä hiukan lisää (vaikka keuliminen ei ehkä ole fribaspirittiä parhaimmillaan eikä muutenkaan sovi meille suomalaisille, niin välillä voi vähän tabujakin rikkoa;) – eli ilman Talin Tallaajia ei Helsingissä välttämättä olisi fribaskeneä nimeksikään, puhumattakaan radoista, olisi jokunen seurakin saattanut jäädä kokonaan perustamatta muuallakin Suomessa, myös moni huikea frisbeegolfura syntymättä ja ainakin kolmeen tai jopa neljään muuhun kaupunkiin ympäri Suomea levinnyt bussikisa ei olisi ehkä startannut ikinä ja vaikka mitä vielä...

Loppuun vilpitön ja korkea hatunnosto jokaiselle seuralle ja taholle Suomifriban parissa, mutta mulle henkilökohtaisesti Talin Tallaajat on enemmän kun seura joka mahdollistaa kisalisenssin, se on kuin toinen perhe – eikä perheitä noin vain vaihdeta ;)


Edit ja ps: En tiedä vastasinko mihinkään sun kysymyksistä, mutta tuilpahan ainakin tekstiä (jos ei aiheesta niin aiheen vierestä). Nähdään illalla hallissa;)

5
Viikon Vieras / Viikon Vieras #81 — Väinö Mäkelä
« : 13.02.18 - klo:21:23 »
Kaksinkertainen junioreiden Suomen-mestari (2015 ja 2016), junioreiden Euroopan-mestari (2016) ja viime vuoden avoimen luokan SM-kakkonen – tämän hetken toisiksi parhaiten reitattu suomalainen frisbeegolfari, Väinö Mäkelä!

Peruskysymykset:
1. Koska aloitit frisbeegolfin? Voit kertoa myös muuta fribahistoriaasi.
2. Mikä frisbeegolfissa vetoaa, eli miksi pelaat?
3. Oletko asettanut tavoitteita ja jos olet, millaisia?
4. Mitä saavutustasi lajin parissa arvostat eniten?
5. Oletko heittänyt holareita?
6. Kerro kotiradastasi.
7. Mikä on lempikiekkosi?
8. Entä suosikkiratasi?
9. Tomo vai joku muu heitto?

Bonukset:
A. Pääseekö maajoukketason mestarifribaaja intissä helpommalla?
B. Miltä tulevan kauden kisakalenteri näyttää?

Edit: eli herätellään henkiin tämä ketju (ns. luvat on kunnossa). Nyt vaan tähän jo kysymyksiä valmiiksi, niin Väne vastailee kun sulkeisilta ehtii ja pääsee metsäleireiltä linjoille.

6
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 13.02.18 - klo:07:54 »
Viime kausi oli ja meni jo ajat sitten, kuten koko viime vuosikin (samalla tämä blogikin on jäänyt ihan paitsioon) – loppuvuosi ja vuodenvaihe ollut siviilissä kiireinen. Fribahan se on silti usein mielessä, niinku varmaan jotkut on Frisbeegolf Suomi -ryhmässä huomannut. Nyt en lupaa mitään isompia, mutta koitetaan nyt täälläkin taas aktivoitua.

Viime kauden tavoitteet oli aika minimalistiset; pelata mahd. paljon kisoja (18 pelasin), nauttia pelaamisesta, päästä sm-kisoihin, säilyttää rating 950 paremmalla puolen eikä pelata yhtään alle 900-reitattua kierrosta, kaikki muut täyttyi paitsi viimeinen – pitikin lähteä uudistetulle Julkujärven radalle sokkona tötöilemään 899.

Tämän kauden tavoitteita on paljon vähemmän, mutta haastetta löytyy sitäkin enemmän; eli tavoitteina on käydä huomattavasti vähemmän kisoja, keskittyä kaikin puolin laatun eikä määrään ja pelata kaikki kierrokset yli 950!

Kuulostaa hurjalta, mutta ei nuo nyt mitään mahdottomia haasteita ole, ja tässä talven aikana on tullut lukuisissa saunapalavereissa jo tehtyä suunnitelmatkin valmiiksi (joista tuonnempana lisää) – enää pitää vain toteuttaa.

7
Välinekeskustelu / Vs: Bägissä
« : 03.09.17 - klo:22:33 »


En jaksanut kirjottaa bägin sisältöä, niin tein videon ;)

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 03.09.17 - klo:22:30 »
Niko Kempas – In the bagVähän hätänen... ja tuli vahingossa aika heikolla vhs-laadulla :P

9
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 27.08.17 - klo:18:50 »
FGSM 2017 – Osa 5.

Kierros 4.

Taisi olla yhdestä heitosta kiinni että olisin päässyt top-20 joukkoon ja iltapäiväryhmiin pelaamaan, mutta nyt lähdettiin radalle sijalta 24 aamun viimeisessä MPO:n ryhmässä – eikä siinä, heti aamusta on mukava päästä pelaamaan. Enää ei ollut mitään paineita, mutta silti pitäisi jaksaa pysyä pelikirjassa ja muistaa pelata vain omaa peliä – sillä pienikin hairahdus Nummenmäessä voisi käynnistää ketjureaktion, jonka seuraukset saattaisivat olla katastrofaaliset. Ja toki tavoite oli vähintäänkin säilyttää sijoitus, jolla ansaitsisi suoran paikan ensi vuoden SM-kisoihin.

1. Jälleen tarjosin Tiippari, earlynä lipsahtaa vasemmalle, joku neppi vain väylälle. Kolmas heitto jo ns. sweetspottiin, siitä P2:lla vähän löysä lähäri 12m vajaaksi etuoikealle puiden sekaan. Hyvä putti polvelta sisään ja tärkeä bogeypelastus. +1
Tämä väylä meni kisoissa paremmin kuin osasin odottaa, 4 4 4 5 (+1) on koko fieldiin nähden todella hyvin.

2. Tähän vaihtui Beasti Tiippariin, ihan hyvässä kulmassa lähtee antsa mutta vähän liian korkea, ei jaksa pitää kulmaa ja feidaa ennen koria vasuriin. 20 metrinen yritys ja nostopar. +1
Tälle väylälle 2 3 3 3 (-1) on ihan ok statsit.

3. Koska kolmella aiemmalla kierroksella Dessu paineli sweetspotista suoraksi, niin niistä viisastuneena heitin tismalleen saman heiton mutta ylivakaammalla Dessulla – nyt oltiinkin sweetspotista vasemmalla. Jatkoheitto Dessulla fore mutta liian matala ja koska mustikkametsässä ei skippaile, niin taas on tyytyminen hyppyputti + nosto -yhdistelmään. Par. +1
Vain yksi birdie tähän yhdelle radan helpoimmista väylistä, 4 3 4 4 (-1) on melko heikko suoritus.

4. Dessulla mainio hysseflippi ja koria kohti menee… mutta lopussa kääntää vähän yli ja pois linjalta, 20m ennen koria osuu puuhun – hyppy + nosto. Par. +1
Vähän tylsät lukemat 3 3 3 3 (0) mutta ihan jees, toki pirkkoakin oli tarjolla ja tuuri mitä lie.

5. Roc3:lla ihan hyvännäköinen loiva hysse, mutta pikkusen liian löysä ja feidaa ennen koria vasemmalle. Neljätoistametrinen putti uppoaa, jes! Nollilla ollaan.
Yksi pirkkoautomaateista mutta saldona vain 3 2 3 2 (-2), se yksi vitosen sylky kyllä syletti.

6. Dessulla korkeeta isoa antsaa, oikoo sisäkurvista liikaa ja osuu isoon puuhun – kimpoaa 25 metriä takaviistoon ja melkein ob:lle. Huonosta asennosta foreässää Dessulla kohti sweetspottia, osuu matkalla johonkin ja menee puskiin. Venytys puskasta ja joku foreneppi on ainut ase, ihan ok onnistuu ja nyt ollaan jo reilussa puolessa välissä väylää – vielä P2:lla n. 50m suora heitto korille ja nostobogey korttiin. +1
Tämä väylä koitui mulle kompastuskiveksi ja plussakassaksi 5 6 4 5 (+4), ei ole oikeasti noin vaikea mutta ei vaan onnistunut.

7. Uusintaa edelliskierroksilta, Dessulla sinne ja antaa feidata väylään… nyt en jaksanut tuhlata energiaa 25m hyppyputtiin, vaan neppasin vaihtelun vuoksi Gatorilla foren ja nostelin parin pois. +1
Tässä väylässä ei mitään ihmeellistä, kun käsi ei pirkkoputille riitä niin kolmosiin tyydyttiin 3 3 3 3 (0).

8. Nyt vaihtui Tiippari takaisin Rociin ettei mennä pitkäksi, eli Rocilla millin antsaa ja hyvältä näyttää, saattoi vähän oikasta sisämetsän läpi mutta välillä näin – nostokakkonen. 0
Joka kierroksella oli kakkosta tarjolla mutta vain kaksi lunastin, 3 3 2 2 (-2).

9. Kun edelliskierroksilla Tiippari löytyi samasta n. metrin kokoisesta rinkulasta sweetspotista, niin nyt ei ihan löytynyt – lipsahtaa aikaisin puuhun vasuriin ja kimpoaa väylän oikeaan reunaan, edetty ehkä 30m. Paha paikka, vasen jalka syvälle puskaan, polvi maahan ja selkä menosuuntaan sokkona postilaatikon kokoiseen rakoon antsaa – hyvä heitto joka melkein jaksaa sweetspottiin asti mutta ei ihan, ja toki taas oikeaan reunaan. Korille matkaa vielä 90m ja Rocilla pitäisi vaikea patent pending -heitto (eli selkä menosuuntaan) suorittaa – heiton pitäisi osua kapeaan antsatuubiin, liitää matalalla n. 70 metriä, sitten vähän palauttaa ja liitää loput 20 metriä ja laskeutua flättinä korille… Ja edellä mainittu manööverihän onnistui täydellisesti suunnitelmien mukaan (oispa joku saanut filmille;). Helpolla nelimetrisellä putilla erittäin maukas parseivi. 0
Tälle erittäin vaikealle väylälle 3 4 4 4 (-1) on mainiota tekemistä (toki jossitella voi suuntaan jos toiseenkin;).

10. Dessulla isoa hysseä… hitto, taas vähän gripparia tähän – ei jaksa palauttaa väylälle mutta onneksi ei mene kauhean syvälle mordoriin. Taas pitää könytä perse edellä kuusen alle ja heittää silmät selässä – nyt olisi tarjolla yläilmoissa semmonen hula hula -vanteen kokoinen aukko johon pitäisi ensin osua. Sitten kiekon pitäisi kääntää 90 astetta yli ja liitää korille – näin tapahtuu ja tämäkin scrämbläys onnistuu hienosti, hyvä nostopar! Hengityselimet niukasti pinnalla räpiköidään ja pysytellään hengissä. 0
Aivan jees kokonaisuus tälle väylälle 2 2 4 3 (-1).

11. Hohhoijaa, about samaa kun edelliskierroksilla… Hyppyputti liki mutta ei riitä ja nostopar on totuus. 0
Ei ainuttakaan hyvää avausta, kaikissa vähän liikaa repimistä… 3 3 3 3 (0) on aika tylsä rivi.

12. Nyt kokeilin Beastilla, ihan ok linja mutta liian matala ja jää 30m vajaaksi. Neppi + nosto. 0
Tästä väylästä 2 2 3 3 (-2) kelpaa.

13. Mallikas Rociantsa jälleen (joka kierroksella lähes identtinen), nyt jäi putattavaa n. 8 metriä pieneen ylämäkeen – oi voi ja voi voi kun on ujo putti… Tässä kohtaa suljen silmät, että ei tarvitse vastaanottaa verkkokalvoille mielikuvaa alarautaan osuvasta surkeasta putista. Nostopar ja harmillisesti antsaministerin lempiväylän pirkkoputki katkeaa. 0
Neljä sorsaa olisi ollut erittäin hyvä, mutta 2 2 2 3 (-3) otetaan vastaan ja yksi kolmonen laitetaan tilastojen piikkiin.

14. Kuten jo kolmella kierroksella aiemminkin, niin Tiipparilla loiva hysse kasiin – putti sisään. Kylläpäs kesti ja olipas taistelua päästä tällä kierroksilla miinukselle. -1
Noh, olishan tähänkin sen kakkosen joka kierroksella voinut ottaa, mutta 2 2 3 2 (-3) ei ole huonosti.

15. Nyt Dessulla vähän lujempaa, flippaa nätisti flätiksi ja liitää väylää pitkin, feidaa sweetspotissa vähän puskan puolelle vasuriin. Tiipparilla fore jää matalaksi ja samalla 15m vajaaksi – putti ei mene mutta par on mallia nosto. -1
Kyllä 4 3 4 4 (-1) on aika hyvä tähän väylään.

16. Roc3 melkein pönttöön, onneksi heitto oli mallia putoava lehti niin ei mennyt kun 6m pitkäksi – putti sisään. -2
Radan helpoimpia väyliä joten 3 2 2 2 (-3) on perussuorittamista.

17. Dessulla haetaan taas hysseflippiä, irtoaa liian aikaisin kädestä ja vasurin puun kautta pöpelikköön. Sormirolleri on ainut millä pääsee takaisin väylälle, sitten jää vielä 60m korille ja vinkkeli on vaikea – hyvä antsa P2:lla ja nostobogeya luvassa. -1
Vaikea väylä, eikä 3 3 4 4 (+2) ole mikään katastrofi. Jälkiviisaana plussat olis toki ollut helppo välttää.

18. Dessuhysse aivan liian lussu, kiertää kyllä kulman mutta feidaa vähän metsään. Ei mitään muuta mahdollisuutta kun vaan nepata väylälle. Tiipparilla hyvä jatko ja nelimetrisellä putilla ihan ok parlopetus. -1
Tähän väylään 4 4 4 4 (0) on bueno, en valita.

Eilisen malliin 59 (-1) korttiin, ratingit oli nyt vähän huonommat (955) ja sijoituksissakin tuli sen verran takapakkia, että rahasijoista sekä suorasta paikasta ensi vuoden karkeloihin sai vain haaveilla… Mutta positiivisin mielin ja itsensä voittaneena en jaksanut kauaa moisia turhuuksia surra.

Suomenmestaruuskilpailut siis Hyvinkäällä koettu. Villillä kortilla sisään, ennen kisaa "rankattu" sijalle 71/88 ja lopullinen sijoitus 32. Päätavoite oli pelata niin hyvin kuin osaan, nauttia pelaamisesta ja päästä pelaamaan myös sunnuntain finaalikierrokselle – ja kaikissa kolmessa onnistuin!

Vaikka pitkässä kisassa nuorien vauhdissa dieselkoneesta vähän nafta loppuikin, niin hyvillä mielin ja 227 sm-tason heittoa riikkaampana otan seuraavat tavoitteet tähtäimeen  ;) :) ;D 8)

Kiitos Disc Golf Hyvinkää ja Suomen frisbeegolfliitto + kaikki muut kisat mahdollistaneet tahot hienosta kokemuksesta!
Ps. Kiitos kilpakumppaneille, katsojille, kannustajille... Ja onnea voittajille!


Edit: Nyt kun kierrosraportit on saatu tehtyä, niin seuraavaksi heti kun kerkeän laitan vielä jotain mielipiteitä yleisesti SM-kisoihin, rataan jne. liittyen... oli mulla jotain muutakin mielessä mutta unohdin... Kysykää toki jos on kysyttävää tai kommentoikaa jos kommentoitavaa!?!

Edit2: Ei näitä näin kattavia kisaraportteja monesti kyllä jaksa, mutta tekee tosi hyvää ja on opettavaista käydä omaa pelaamista perusteellisesti läpi – silloin tällöin;)

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 23.08.17 - klo:22:56 »
FGSM 2017 – Osa 4.

Kierros 3.

Tähän asti on ensimmäiset SM-kisat mennyt meikäläisen kohdalla todella mukavasti, liki tonnin keskiarvolla ja tällä hetkellä sijalla 15, edellä sekä takana vain huippunimiä! Joku voisi jopa sanoa että raakasti yli odotusten on Kempsteri pelaillut, taikapisteiden ja rankingien valossa kyllä. Itse en niinkään ollut yllättynyt oman pelin tasosta, mutta siitä olin että sillä oltiin noinkin korkealla!?!?!

En antanut hyvänolontunteen vallata enkä todellakaan tuudittautunut tilanteeseen. Tiesin että kisat ovat vasta puolivälissä, jos yhtään löysäilee niin takaa tullaan ohi ja kovaa – sekä edessä olevilla on vielä paukkuja varastossa joilla ottaa enemmän etumatkaa. Kun yksin ajelin aamupäivän sateessa kohti Hyvinkäätä, niin kaikkea siinä ehti miettimään...

Enempää en onneksi ehtinyt kuoria kisasipulia turhuuksiin, joihin ei voi edes itse vaikuttaa. Samat tutut alkulämpät- ja rutiinit, eli kahvia ja sitä itsensä jauhamista tuttujen kanssa + muutama neppi ja pari puttia – rento fiilis oli taas kaivettu esiin ja eiku neloskortissa hiukan sateisen Nummenmäen kimppuun!

1. Tänään vakaampi Tiippari käteen ja millin antsassa matkaan, pitää pitää ja pitää pitkään – todella hieno satametrinen pillisuora heitto joka tipahtaa keskelle väylää ja liukuu vielä muutaman metrin eteenpäin. Korille matkaa n. 84 metriä, Rocilla loivaa hysseä väylää pitkin, hiukan liian löysä heitto ja feidaa ennen aikojaan vasemmalle reiluun kymppiin – ei melkeenkään puttilinjaa, joutuu nivuset paukkuen liki spagaatin venyttämään että saa nepattua korille, nosto ja jälleen par, joka on kyllä hyvä mutta hiukan harmitti kun pirkkoa oli tarjolla. 0

2. Beastilla antsaa, liikaa kulmaa ja dyykkaa vajaaksi. Hyppyputtia pääsee runaamaan – ei mene, nostokolmonen. 0

3. Dessulla vähän liian lujaa, ei kerkee feidata ja jää taas vaikea jyrkkä antsakulma – ihan hyvä antsa Rocilla mutta vähän liikaa vasuriin ja osuu lopussa puuhun, jää 20m – haku ei tuota tulosta, nostopar. 0

4. Noniin, nyt osu Dessu-hysseflippi niin kuin pitää, liitää nätisti matalana suoraan kohti koria keskimmäisestä välistä, vähän feidaa lopussa ja tössähtää kasiin vasuriin – päivän ensimmäinen kunnon puttipaikka – ihan hyvä putti on mutta ei ole tehoja ja alaraudan päälle osuu. Sylettää. Par. 0

5. Vaihdoin tähän Tiipparin Rociin, ihan vaan huvikseen ja ei ainakaan mene pitkäksi;) Rocilla nätti loiva hysse, ja vitosessa lepää – noniin, nyt vois tämän kierroksen pirkkotilin avata. Täydellinen, ei luja eikä löysä vaan kaikin puolin täydellinen putti ihan keskelle pönttöä – mutta Discatcher sanoo ”ptui” ja sylkäisee Aviarin pihalle. Noh, näitä sattuu. Mutta kyllä nyt sylettää. Par. 0

6. Dessulla korkeeta hysseflippiä nyt, flippaa juuri lakipisteessä ennen mutkaa ja lähtee taittaamaan oikealle, vähän ottaa hipsua koivun oksista mutta ihan hienosti jatkaa matkaa. Vähän jää sweetspotista vajaaksi ja harmittavasti liian lähelle pientä puskaa että paikoiltaan pitää jatkaa. Vielä olis reilu satku suoraan päästävä, heitän alivakaan Dessun paikoiltaan hanat, liikaa runttausta ja flippaa lopussa oikealle 30m vajaaksi korista – ei mikään herkullinen paikka, mutta foreneppi jostain raosta Gatorilla onnistuu ja saa käydä nostelemassa parin pois. 0

7. Dessulla vähän liian aikaista irroitusta, sisäkurviin painelee mutta onneksi jää väylän reunaan pelattavaksi – tai noh, pelattavaksi ja pelattavaksi, kyllä sieltä sai scrämblätä aukosta aika vaikean putteriforeantsan – onnistuu kumminkin hyvin ja aivan kuten edellispäivinäkin, niin parin nostelulla jatketaan tällä väylällä. 0

8. Koska Rocit oli jäänyt tässä vähän ujoiksi, niin nyt avasin alivakaalla Tiipparilla väylää pitkin, vähän käänsi lopussa yli ja näytti hyvältä – ja noin kympissä oli siellä melkein takametsässä, hyvä putti sisään ja ei kiessiä ilman böördiä. -1

9. Aivan samanlainen heitto kun aiemmilla kierroksilla; eli alivakaalla Tiipparilla matala hysseflippi tuubiin, flippaa flätiksi mutta ei käännä yli eikä ihan jaksa sweetspottiin. Jatko vasenta ränniä alivakaalla Rocilla, vähän liian korkea, osuu oksaan ja feidaa metsän reunaan 20m vajaaksi – joku neppi korille onnistuu ja nostonelonen. -1

10. Isoa hysseä Dessulla haetaan ja kolmatta pirkkoa tästä väylästä… Pientä hetkittäistä sadetta kun oli pukannut keli silti lämmin ja hiostava, niin oli vähän ollut koko kierroksen grippiongelmia, kättä sai koko ajan olla kuivaamassa ja birdiebagia hiplaamassa, vähän tuntui nihkeältä mutta en jaksanut enää kuivalla ja heitin. Olis pitänyt kuivata lapanen kunnolla, sillä tuli aivan karmea what the fuck Richard -grippari, Dessu oikealle mörriin ja syvälle. Jotenkin sain sieltä kakkosheitolla rimpuiltua vajaa kymmenen metriä väylää päin, sitten näkyi jo korikin jossain 50 metrin päässä. Mutta edessä oli noin viisimetrisiä puita, ainut vaihtoehto oli sormiupsi niiden yli, heitin alivakaalla Tiipparilla paikoiltaan niin paljon kun lähtee, hienosti pyörähti lakipisteessä ja lähti katollaan liitämään koria kohti – tippuu viisi metriä ennen koria ja liukuu loput nostolle. Huh. Meinas tulla rumaa lukemaa mutta tuli ihan hyvä bogeypelastus. 0

11. Nyt lähtee Dessu hyvin linjaan, saattaa jopa mennä ihan mukille… Mutta ei, osuu yhteen niistä ”tuuripuista” n. parissa kympissä, hypäri + nostopar taas. 0

12. Tiippariantsaa, ihan hyvännäköinen on mutta vähän liian matala ja jää 13m vajaaksi. Putti vähän löysä ja feidaa juuri ennen ketjuja, nostopar. 0

13. Samalla kaavalla kun aiemminkin, Rociantsaa ja kuuden metrin putilla rutiinipörö. -1

14. Edelliskierrosten malliin täydellinen loiva Tiipparihysse, mutta ehkä vähän lujempi kun aiemmat… Ja kyllä, pitkäksi on skipannut/liukunut mutta kumminkin nippa nappa ringissä, ehkä ysin putti – iso kuusen oksa roikkuu ärsyttävästi just puttilinjalla, joutuu vetämään vähän omaa mukavuusaluetta matalamman ja lujemman putin – oikeella ketjujen alaosaan osuu, siitä raudan päälle ja ulos + rollit vielä kutoseen. Jännäri paluuputti sisään ja pirkkoputki poikki. -1

15. Beastilla hysseflippi keskelle väylää, taas feidaa vähän liian aikaisin ennen sweettiä keittiön puolelle, väli löytyy mutta pitää heittää alivakaalla P2:lla puskan yli korkea floateri eikä sais feidata koska vasurissa väijyy ob – heitto näyttää hyvältä mutta joku pieni puun perkele teleporttautuu linjalla ja tiputtaa kiekon maahan. Vielä jäi tekemistä 40 metriä mutta hyvä lähäri milliin ja nosto pois. -1

16. Perusheitto, reilu 80 metirä Rocilla suoraan, vähän ennen koria flättinä alas ja liukuu tolppaan kiinni – nostokakkonen. -2

17. Alivakaalla Dessulla hysseflippi ja lateturni päälle, aina saa toivoa lateturnia… eli ei tule vaan painelee suoraan pöpelikköön, ei oikein mitään kunnon rakoa mutta jotenkin sieltä saa vipattua edes koria päin. Vajaa 20m hyppyputti vielä jää, hienosti liitelee kohti pönttöä (uskaltaa jo lähteä lönkyttelemään perään;) – mutta alaraudan päälle tipahtaa ja siitä kiepsahtaa ulos. Olis ollut kyllä kiva parpelastus mutta valitettavasti bogey sieltä napsahti. -1

18. Ykkös- ja kakkoskierrokselta tuttu avaus Dessulla ja jälleen samassa paikassa sweetspotissa. Tiipparilla jatkoheitto mutta aivan liian matala ja jää 30 metriä vajaaksi – neppi + nostopar. Ihan jees lopetus ja hyvää damage controllia. -1

Pikkusen oli huonoa tuuria ja muutama oikeasti huono heittokin, mutta ei yksi alle parin tuolla radalla huono ole. Ratingit 961 ja yhdeksän sijaa turpaan. Mutta ainakin tavoitteet on täyttynyt, kolme niin hyvää kierrosta frisbeegolfia että selviää cutista ja saa vielä pelata sunnuntaina 8)


11
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 22.08.17 - klo:14:53 »
FGSM 2017 – Osa 3.

Kierros 2.

Kutoskortissa ja myöhäinen iltapäivälähtö, aurinko paistoi ja fiilis oli katossa. Kavereiden kyydillä saavuin jo aikaisin kisapaikalle, siellä seurailin muiden peliä, kulutin aikaa minglaamalla ja nautin pelaajille suunnatuista eduista (ilmaiset kahvit ja pullat;) – hyvin tankanneena ja levänneenä tuntui mukavalta lähteä pelaamaan. Lämmittelyalueella pari neppiä ja muutama putti, tiillä lavat auki ja eiku kiekkoa taas Nummenmäen ränneihin!

1. Eilisen jälkeen oli hyvä fiilis ja ykkösväylä näytti leveämmältä, eli Roci vaihtui alivakaaseen Tiippariin ja avausta hain hysseflipillä pidemmälle. Ihan jees heitto mutta vähän liikaa kääntää lopussa yli, hipsu oikealta oksista mutta onneksi tippui keskelle väylää n. 70 metrin kohdille – perään kaksi about samanlaista suoraa putteriheittoa kuin eilenkin ja nostolla hyvä nelonen. 0

2. Vakaalla Beastilla antsaa, lipeää vähän liikaa vasemmalle ja osuu mutkan kohdalla oksaan ja tippuu väylään. Jatkopaikassa on vähän puita ja puskia edessä, Gatorilla 40 metrinen semisokko hyssepommi, jää kasimetrinen putti – putti sisään. 0

3. Dessu flättinä väylään ja feidit keskelle sweetspottia, Rocilla loiva antsa kutoseen ja pirkkoputti keskelle pönttöä. -1

4. Dessulla hysseflippiä ja toivotaan että menee keskeltä, eilen kun oli liian löysä niin nyt toki liian luja heitto – flippaa liikaa ja oikealta 15 metrinen hypäriyritys juureen + nosto. -1

5. Tiipparilla rento loiva hysse, mutta vähän kauempaa kuin eilen että ei osu sisäkurviin, tippuu ja jää vitoseen – helppo ja mukava kakkonen. -2

6. Alivakaalla Dessulla hyvännäköinen hysseflippi, mutta liian matala ja osuu pienen keskimetsän koivun latvoihin ja tippuu sinne puiden sekaan, sieltä foreantsaa ja yritys päästä mahd. pitkälle, osuu johonkin ja kimpoaa vasemmalle. Foreantsalla pakko jatkaa, antsa ei pidä ja feidaa ennen koria kuusen taakse, vaikea paikka. Neppiä pienestä raosta, osuu johonkin ja jää vaikealle kympin putille – haaraputti oksien välistä alikseen ja nostotuplabogey. Hyi! Ei tuo todellakaan noin vaikea väylä ole. 0

7. Dessulla about hanat vaan, mutta raapaisee pienen keskikoivun oksia ja jää n. neljäänkymppiin, mutta onneksi on linjaa ja lähäri P2:lla + nostopar. 0

8. Rocilla flättinä väylään ja päälle vähän ylikääntöä, ei käännä tarpeeksi ja jää 12 metriä vajaaksi –  putti on löysä alarautaan, joten nostopar on taas luvassa. 0

9. Tismalleen samanlainen heitto kun ensimmäisellä kierroksella; alivakaalla Tiipparilla matala hysseflippi tuubiin, ei flippaa tarpeeksi eikä ihan jaksa sweetspottiin vaan feidaa vähän vasuriin. Mutta täällä on se kiva loivasti oikealle taittava linja loppuväylän vasenta ränniä pitkin korille (matkaa n. 80m) – alivakaalla Rocilla hysseflippi, flippaa nätisti ja liitää kohti koria mutta osuu ennen koria väylän vasemmassa reunassa olevaan koivuun, kimpoaa vasemmalle kahdeksaan metriin. Mutta tällä kertaa ei jää polulle eikä puhdasta puttilinja ole, jotain haaravenytystä sieltä kumminkin pääsee yrittämään – lopputulos on ujo weaksideosuma + tuttu ja tympeä nostonelonen. Mutta par on tähän hyvä. 0

10. Taas iso hysse Dessulla takametsän päälle, mutta vähän löysä on ja feidaa ennen aikojaan… löytyi etuvasemmalta – hyvä rako putata ja yksitoistametrinen putti uppoaa. -1

11. Dessulla hanat, taas liian kova runttaus joten flippaa liikaa oikealle. Parista kympistä hyppyputtiyritys + nostopar. -1

12. Tähän vaihtui nyt kiekko, vakaalla Tiipparilla antsaa oikeanpuoleiseen väliin, pitää kulman hyvin ja lopussa feidaa pikkuisen. Tiille näytti että ei kaukaa korista mennyt, ja koska jostain kuului pienet golfaplodit niin pakkohan se oli uskoa että hyvä heitto se oli – sieltähän se löytyi korin juuresta. Nostokakkonen. -2

13. Tuttuun malliin Rocilla antsaa, vähän korkeampi kun eilen niin hyvä on – ja onhan se, seiskassa siellä korikummun juuressa hiukan oikealla ja risujen seassa, mallikas haaraputti oksien välistä sisään. -3

14. Tiipparilla loiva hysse, nätisti keskelle väylää, aivan kuin eilisen uusinta… siellähän se lepää about 30 sentin päässä eilisestä liestä – kuusimetrinen sisään – sama kolmen birdieputki kun eilenkin! -4

15. Tähän vaihdoin Dessun Beastiin, koska kontrolli voittaa pituuden. Matala hyvä loiva hysseflippi liitelee koko matkan keskellä väylää, feidaa sweetspottia ennen pikkuisen sisämetsään. Jatkomestasta löytyy hyvä pieni väli mihin pitää osua ja sen jälkeen väylä korille aukenee (matkaa n. 80m). Alivakaalla Rocilla loiva hysseflippi, osuu hienosti väliin ja liitelee korin tasalle, tippuu korin kohdalla maahan ja liukuu vajaaseen kymppiin – putti sisään ja kolmonen tästä maistuu hyvältä! -5

16. Rocilla rutiini suora heitto, vähän liikaa kääntää yli mutta onneksi oikealla on tilaa. Vitosen putti sisään ja mainio viiden pörön putki päällä. -6

17. Alivakaalla Dessulla hysseflippi, kääntää liikaa yli ja jää vankilaan 15m ennen koria, neppi vankilan ympäri ja nostokolmonen. -6

18. Jyrällä Dessulla kohti takametsää, hyvä feidi + skippi vielä päälle ja sweetissä lepää. Tiipparilla loivaa hysseä jatkoksi, vähän liikaa oikealle, osuu oksiin ja jää mörriin – neppi pienten kuusien yli korille, vielä jäi seiskan putti mutta onneksi uppoaa. Ihan hyvä par. -6

Hyvä kierros! Kahdeksan pirkkoa on todella hyvää tekemistä. Toki se tuplabogey vähän harmittaa, onneksi se oli ainoa oikeasti synkkä hetki – mutta se toimi kyllä hyvänä herättäjänä.

Ratingit 998 ja sijoituksissa nousua neljä sijaa, eli kahden kierroksen jälkeen 15/88.

:)

12
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 21.08.17 - klo:23:52 »
FGSM 2017 – Osa 2.

Kierros 1.

1. Pelikirjassa luki Roc tai Teebird + P2:lla neppi kaksi kertaa ja par korttiin, nelonen tähän on hyvä eikä sillä pitäisi fieldille hävitä. Ajattelin että aloitetaan kisat rauhallisesti, eli vanha suora Roc rennosti keskelle väylää n. 80 metrin kohdille – perään kaksi suoraa 50 metristä heittoa Psycholla ja viiden metrin putilla helppo nelonen (vieläkään ei tuntunut että olis ollut missään kisoissa, sillä edes ensimmäinen putti ei jännittänyt yhtään). 0

2. Vakaalla Beastilla antsaa, kulma näytti siltä että lähtee nätisti plaaniin (mutta ei voi tietää koska tällä väylällä en oo ikinä nähnyt miten ne kiekot sinne mukille päätyy). Yksi kaveri joka lähti seuraamaan meidän ryhmää meni spottaamaan, ja sieltä kuului pienet taputukset ja nousi peukku, eli taisi olla ihan hyvä – ja kuuden metrin päässä koristahan se oli. Putti sisään eikä tunnu missään, peli luistaa. -1

3. Destroyer flättinä väylään ja pitäis feidata sweetspottiin, mutta päivän ensimmäisessä lujassa draivissa olikin jerkkua enemmän kuin arvasin, painelee pitkäksi. Vähän vaikeasta asennosta joutuu heittämään pieneen väliin antsan, osuu nätisti mutta heitto on vähän liian matala ja jää reiluun kymppiin (kun väylä on mustikkamaata niin eihän se liu'u, eli pitääpä laittaa pelikirjaan muistiin;). Puttilinjalla oksa, polvistumaan joutuu ja putti jää vajaaksi. Nostopar. -1

4. Dessulla hysseflippiä ja toivotaan että menee keskeltä, liukastun vähän tiillä ja astun melkein footfaultin arvoisesti jopa yli, tuosta johtuen heitto on löysä ja feidaa ennen aikojaan. Vasemmalta 15 metrinen hypäriyritys kuusenoksat kiertäen tippuu juureen. Par. -1

5. Tiipparilla rento loiva hysse, on liian rento ja liian sisäkurviin, osuu viimeiseen puuhun. Hyppyputti kutittelee ketjuja mutta ei mene. Nostopar. -1

6. Alivakaalla Dessulla hyvä hysseflippi johon tulee vielä mukava suunniteltu lateturni, mutta sen verran liian korkea heitto että turni ei pidä loppuun asti ja feidaa väylän sivuun. Korille matkaa n. 100m, pienestä raosta riskiyritys Beastilla, osuu puuhun melkein heti, onneksi jää hyvään paikkaan mutta vieläkin väylän sivussa – seuraava yritys uudesta riskivälistä Tiipparilla, korille matkaa ehkä 90m. Loiva hysseflippi-heitto osuu nätisti pieneen väliin, flippaa ja lähtee liitämään, tippuu korin juureen mutta skippaa vajaan kympin pitkäksi. Haaraputti pienestä raosta puiden välistä ja kuusenoksien alta, liian ujo ja alarauta kolahtaa. Bogey. 0

7. Tätä en ollut ikinä heittänyt, enkä korinpaikkaakaan nähnyt. Muiden vinkit ja oma mututuntuma osasi kertoa että perus suora heitto Dessulla ja loppuun feidi on hyvä, keskelle väylää ja korille matkaa 30m, P2:lla rento lähäri ja nostopar (luultavasti samaa luvassa joka kierroksella). 0

8. Rocilla flättinä väylään ja ripaus myöhäistä ylikääntöä, kääntää vähän liikaa ja liian aikaisin mutta putilla on, noin kympissä – mutta parin metrin päässä ainoalla puttilinjalla on about puolentoista kiekon levyinen aukko mihin pitäisi osua. Osun keskelle aukkoa ja putti näyttää hyvältä, mutta on sen verran kova ja korkea että yläpannan kauhistuttava ääni rikkoo Nummenmäen metsän seesteisyyden. SPOILER ALERT! Tuo oli muuten meikäläiseltä koko kisojen ainut putti yläpantaan;). Nosto ja paria pukkaa. 0

9. Tämä se on kinkkisen kapea ja pitkä väylä! Monet heittää katon kautta, mutta itse en taivaslinjoja harrasta (niissä on liikaa tuuriaspektia). Alivakaalla Tiipparilla matala hysseflippi tuubiin, ei flippaa tarpeeksi eikä ihan jaksa sweetspottiin vaan feidaa vähän vasuriin. Mutta jes, täältä onkin loivasti oikealle taittava linja loppuväylän vasenta ränniä pitkin korille (matkaa n. 80m) – alivakaalla Rocilla hysseflippi, flippaa nätisti ja liitää kohti koria mutta osuu ennen koria väylän vasemmassa reunassa olevaan koivuun, kimpoaa vasemmalle kahdeksaan metriin. Onneksi siihen polulle ja puttilinja on vapaa, nätisti keskelle pönttöä. Birdie. -1

10. Iso hysse Dessulla takametsän päälle, sieltä näytti nätisti feidaavan korille… löytyi takaoikealta vitosesta, putti sisään. Pirkko. -2

11. Dessulla hanat, liian matala ja kova runttaus joten jää 20m oikealle vajaaksi. Hyppyputtiyritys + nostopar. -2

12. Alivakaalla Dessulla hysseflippi, liian matala taas ja jää vajaaksi. Korille matkaa n. 16m ja pikkusen on alamäkeä, eli ei tarvi hypätä putissa… pehmeä, musta, vanha, kulunut, 170 grammainen Aviar liitelee nätisti korin pohjalle ketjuja kuluttamatta (ja tämä suoritus tarttuu vielä kisaorganisaation filmille;). Kiva kakkonen. -3

13. Ah, bravuuria luvassa, Rocilla antsaa! Mutta jo kiekon kädestä irrotessa huomaan että hiukan liian matala, ei ihan jaksa korille asti… Noh, ysimetrinen putti pieneen ylämäkeen sisään. Sorsa. -4

14. Tiipparilla loiva hyzeri, osuu keskelle väylää ja näyttää hyvältä… Löytyy kuudesta metristä korin oikealta puolelta, nämä naulataan. Maukas kalkkuna! -5

15. Dessulla mahd. suoraan ja pitkälle, kääntää vähän yli ja jää ennen swetaria oikealle, paha paikka… joutuu heittämään postiluukkuun yläilmoissa selkä menosuuntaan korkean putteriantsan, P2 liitelee nätisti vähän sweetspotin paremmalle puolen. Siitä ylikääntävä P2-lähäri ja hyvä nostonelonen. -5

16. En ole laskenut enkä laske, vaikka tiedän about (tai oikeasti aika tarkkaan;) missä tuloksessa menen, mutta en halua tietää… Kypärään ryömii vääriä ajatuksia, eeeiiii!!! Nyt se rento höntsärundifiilis takaisin ja heti! Ok, honoreissa taas, ei muuta kun Rocia keskelle yhtä radan helpoimmista väylistä – hyvinhän se lähtee ja keskellehän se osuu mutta heitto on vähän ujo ja feidaa liian aikaisin. Vasurista jostain viidestätoista hypäri hipoo Catcheria mutta nostopariin on tyytyminen. -5

17. Siirtymällä nollattiin pää ja napattiin pikkusen suklaapatukasta lohtua loppuun. Alivakaalla Dessulla hysseflippi, ei tule tarpeeksi toivottua ja maagista lateturnia, mutta hoh hoijaa taas pääsee 15 metristä kokeilemaan mutta alaraudan alareunaan osuu, kolmonen on tähän jees. -5

18. Alkupalaksi olisi medium+ Dessua keskikorkeana millin hyssessä kohti takametsää ja aistikas feidi suoraan makeaanpisteeseen. Jatkoksi tarjoan pelikirjan reseptillä valmistettua Beastia, ripauksella loivaa hysseä ja hyppysellisellä lateflippiä ja vielä hiukka skippiä. Jälkkäriksi noin yksitoistametrinen putti keskel… eiku vähän oikealle puolelle ketjuja, raudan päälle ja ulos. Olis kyllä ollut todellinen nautinto tästä birdie, mutta ei niin ei – toki ei nelonen huono ole. -5

Ei tuntunut miltään huippukierrokselta, eikä todellakaan tonninrundilta, vaan semmoselta ihan omantasoiselta peruskierrokselta… Mutta mutta, eipä paljoa tarvinut mörriä käydä moikkaamassa, eli heitto onnistui sen verran hyvin ja tuuriakin ehkä oli matkassa kun väylällä pysyin niin mukavasti. Päivän venyessä pidemmälle ja kärkitulostenkin (jotka oli -10) vihdoin ilmestyessä Kisakoneeseen, alkoi valjeta, että se miinus vitonen oli oikeasti enemmän kun ihan jees!

Ratingit 995 ja ensimmäisen kisapäivän jälkeinen sijoitus 19/88.

;)

Edit: Unohtui mainita, että Nummenmäki oli todella hyvässä kunnossa ja nautittava pelata (palataan miinuspuoliin ehkä myöhemmin). Iso peukku ja hatunnosto Disc Golf Hyvinkään seuran talkooväelle!!!

13
Treenipäiväkirjat / Vs: Kempsterin KGB
« : 21.08.17 - klo:16:49 »
Lähes kolmen kuukauden blogitauko, ei tarkoituksella mutta ei ihan vahingossakaan – kesäkausi vaan on ollut aika kiireinen eikä runosuonikaan oikein valoisalla kuki (se odottaa offseasonin pitkiä pimeitä aikoja;). Muutama tyyppi on livenä törmätessä maininnut että hiljaista on meikäläisen treenipäiväkirjassa, kuulemma olisi kiva kuulla kauden seikkailuista. Mutta onneksi foorumi on pysynyt hengissä (vaikka Facebook ottaa valtaa) ja täällä ollut suht vilkasta, on tullut kyllä seurattua… Nyt on taas aika kaivaa tämäkin blogi sieltä kakkossivulta tänne ykkössivun kärkeen.

Mistäs sitä aloittaisi purkamaan, edellinen päivitys on näköjään toukokuulta ei PDGA sanktioitujen kisojen tiimoilta (NDGE ja Stamina), joiden jälkeen on tullut pelattua toistakymmentä PDGA-kisaa – voisi jopa melkein sanoa olleensa tämän kesän ihan tourilla – vaikka välillä on radalla ollut fiilis kuin turistilla torilla. Viimeisimmät kisat, ja vielä oikein arvokisat eli Frisbeegolfin SM-kilpailut pelattiin viime viikonloppuna Hyvinkään Nummenmäessä. Ja koska ne on tuoreessa muistissa niin aloitetaan kauden purku kronologisesti takaperin niistä.


Frisbeegolfin SM-kisat 2017 – Osa 1.

Kesäkuun alussa, juuri kun SM-kisojen ilmo aukeni niin oma rating tipahti (954 > 948), eikä sillä taikanumerolla saanut kun nimensä jonotuslistalle. Heinäkuun alussa aukesi villi kortti -vaihe, laitoin hakemusta sisään – ja pari viikkoa myöhemmin kolahti postiluukusta villi kortti. Jes, vihdoin pääsen kokemaan suomenmestaruuskilpailut! Ja heti perään iski pieni masennus, kun muistin missä ne pelataan, metsähelv… eiku Hyvinkään Nummenmäessä – radalla joka ei todellakaan ole lukeutunut omiin lemppareihin, rata jolla olen pelannut ehkä kuusi kierrosta ja kaikki tulokset välillä par/+5. No mutta ainakin on kisoihin lyhyt matka, autolla hurauttaa 40 minuuttia suuntaansa Helsingistä Hyvinkäälle.

Pari viikkoa ennen kisoja kävin Nummenmäessä treenikierroksella paikallisten isokäsien kanssa, kokemus oli yllättävän positiivinen – sitten kevään edellisen käyntikerran jälkeen radalla oli talkoiltu ja urakalla! Silti siellä oli vielä ne Nummenmäen signaturemörrit tallella, ja SM-kisoja ajatellen ne pelottivat jo etukäteen. Uusista väylistä kolme ensimmäistä oli pelattavissa (SM-leiskan 3-5), ne oli paljon normileiskan väyliä helpompia eikä niissä ollut mitään ihmeellistä, pari ns. pakkopirkkoa, kaikista par vaikka silmät kiinni ja bogiin saa jo sössiä. Seuraavat kolme uutta oli vaiheessa (7, 11 ja 12), ei heittopaikkoja eikä koreja (tai parilla oli jotkut maton riekaleet), niitä ei heitetty mutta käytiin kävelemässä läpi – kahdessa ensimmäisessä ei mitään ihmeellistä, toisessa pitäisi heittää n. 120 metriä suoraan ja toisessa liki 130m hyssessä, eli näillä käsillä pareja luvassa ellei pitkät putit uppoa – kolmannessa valitaan alussa jompi kumpi väleistä, sitten mennään koko matka oikealle reilun satkun verran, lopussa hiukan tuuripuita, kakkosen voi ottaa mutta kolmosta rumempaa ei pitäisi tehdä.

Vielä reilu viikko ennen kisoja kävin nopealla "tuloskierroksella", pelasin joku kolme-neljä alle (ilman kolmea em. vieläkin keskeneräistä lisäväylää). Pahimmat kauneusvirheet oli siivottu ja rataa oli muutenkin talkoiltu taas siistimmäksi, talkoolaisia oli silloinkin hommissa kymmenkunta... Tuon visiitin jälkeen tulikin tehtyä vain mielikuvaharjoitteita Nummenmäkeen liittyen. Sillä ennen kisoja pidin kolmen päivän totaalitauon, en koskenut kertaakaan kiekkoihin – se teki oikein hyvää. Ensimmäisenä kisa-aamuna oli erittäin mainio fiilis! Radalle aamun toisessa ryhmässä, alkulämmöt oli aika perinteiset, kahvia ja rupattelua tuttujen kanssa… No kyllä mä vähän venyttelin, heitin kaksi rentoa putteriheittoa lämmittelyalueella ja puttasinkin kolmesti – kaikki oli hyviä suorituksia – ei se tatsi mihinkään muutamassa päivässä saa hävitä.

Keskellä metsää ykkösen tiillä ei torstaina aamutuimaan paljoa SM-kisahumua ollut, meidän ryhmän lisäksi siinä hengaili muutama seuraavan ryhmän pelaaja ja yksi kisaorganisaation henkilö – kun heittueessakin oli vain entuudestaan tuttuja kavereita, niin tuntui kuin oltaisiin lähdössä rennolle höntsärundille ;)

Jatkuu illemmalla…

14
Treenipäiväkirjat / Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« : 14.08.17 - klo:17:18 »
Joo, tuo Nummenmäen SM-leiska todellakin on helpompi kuin normi, eikä Mikko ole ensimmäinen joka mainitsee että miksi SM-kisoihin on helpotettu rataa... Mun mielestä muutokset on hyviä, uudet väylät on kaikki aivan erilaisia kuin mikään normileiskassa, niin heittolinjaltaan kuin visuaalisestikin – rataan tuli niiden kautta vähän enemmän rytmiä ja monipuolisuutta.

Niin, ja vaikka onkin kyse Suomenmestaruuskilpailuista, niin pitää muistaa että siellä pelaa myös naiset ja ikäluokat – eli tasapuolisuuden nimissä ihan hyvät muutokset. Jos pelkkä avoin luokka olisi kilvoittelemassa kisoissa, niin ymmärtäisi että olisi jopa rankasti vaikeutettu entisestään.

Ps. Veikkaan että avoimen ja mpm:n parempaa puoliskoa lukuun ottamatta ei Kisakoneessa paljon punaista näy :P

15
Treenipäiväkirjat / Vs: Uraohjus Uuraisen blogi
« : 10.08.17 - klo:20:26 »
Nimi mainittu, joten otetaan vähän kantaa...

Itsellä on ihan päinvastainen homma, treenaaminen ja kunnon kisailu kiinnostaa enemmän kuin höntsärundit, hupikisat tai ratojen bongailu – vaikka nuo jälkimmäiset mukavaa puuhaa onkin, niin en meinaa enää millään syttyä niihin – pitää olla vähintään jokin kisapelaamista kehittävä teema tai sitten jotain pikku betsiä muiden pelaajien kanssa, bongattavan radan pitää olla satavarmasti hyvä ja hieno että kiinnostaa lähteä testaamaan jne. – mutta virallisen kisan ei tarvitse olla iso, että se sytyttää... Onko ne ne ratingit, se että siitä on maksanut ja siitä voi jotain saada, vai se klassinen "kun numerolapun laittaa rintaan niin..."?!?

Miksi noin, ehkä siksi että ensimmäiset kahdeksan vuotta (kesää) harrastin frisbeegolfia juuri noin, kavereiden kanssa aikaa viettäen, höntsäillen, ratoja keräillen ja kisat kaukaa kiertäen – en vahingossakaan halunnut että tämä alkaa tuntumaan totiselta urheilulta, koska nelos- ja kolmosdivarissa futiksen pelaaminen oli juuri sitä (muutama muukin aika totinen harrastus oli vielä silloin). Mutta nyt kun olen viimeiset 4-5 vuotta panostanut vain frisbeegolfiin (urheiluharrastuksista, toki muitakin harrastuksia vielä on (mutta aika vähän;)) – niin ensimmäisen kerran elämässäni, missään lajissa, olen oikeasti kehittynyt.

Ja mun kohdalla se onnistui vain fokusoimalla tietoisesti kaikki paukut yhteen lajiin. Frisbeegolfissa onneksi voi hyödyntää monen lajin taustaa (ja monia lajeja on tullut harrastettua, about yhtä montaa kun Väykkä;), ja niistä on ollut paljon hyötyä. Mutta mä oon ollut kaikissa harrastamissani lajeissa aina (vain) ihan jees, joten seinä tuli yleensä viimeistään kolmosdivaritasolla vastaan – enkä fribassakaan ole paljoa keskivertoheittäjää parempi – mutta tuntuu että annettavaa on vielä paljon enemmän.

Toki rasitteena (haasteena;) on perhe, työt ja se koko ajan lähestyvä maaginen neljänkympin ikäkin... että treenaamaan ja pelaamaan ei pääse niin paljon kuin esim. opiskeleva parikymppinen sinkku, tai vastaavalla "luppoaikaa" omaavalla profiililla varustettu henkilö – joten uhrauksia on tehtävä, jotta aikaa löytyy tähän intohimoon sen verran että pahin kutina lievittää ja kehitystäkin tapahtuu.

Itse en treenaa isoja tuntimääriä, mutta olen yrittänyt treenata tehokkaasti ja mielekkäästi – ehkä se onkin ollut se juttu miksi kiinnostaa treenata, koska itse saa päättää mitä ja miten treenaa (ei ole treeniaikoja eikä valmentajaa määräämässä:P). Lisäksi mentaaliharjoittelu on iän ja kokemuksen karttuessa noussut isoon ja tärkeään rooliin, nuorempana en osannut vaikka kuinka yritin, en ollut henkisesti valmis – aina oli muka jotain "oikeampaa" ja mielenkiintoisempaa.

Ja uhrauksia, niitä joutuu tekemään kehityksen eteen, siinä missä uhraukset esim. jollain teinillä on poissa kavereiden kanssa hengailusta tai pleikkarilla pelailusta, jollakin menevällä festareista, matkustamisesta tai mistä lie, laiskalla sohvaperunalla lempisarjan tuoreimmasta tuotantokaudesta jne. jne... Niin itselläni ne uhraukset on nykyään helppo tehdä, on velvollisuuksia ja sitten on valintoja – ennen en olisi osannut sanoa ei jollekin hauskalle ajanvietolle koska olisi pitänyt treenata, nykyään osaan – mutta onneksi mun ei pidäkään treenata, vaan minä haluan treenata ja kehittyä, silloin saa kissanristiäiset jäädä!


Ps. Tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä, solvata kenenkään henkilökohtaisia mieltymyksiä tai kyseenalaistaa kenenkään omia valintoja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 80