Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jaani

Sivuja: [1] 2 3 ... 95
1
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 25.02.19 - klo:15:57 »
Jaani kommentoi jossain, että heittämällä pituudet kehittyy. Ja punttitreeni on jotain muuta varten, mitä en nyt ulkoa muista Juu ja ei ja ei ole niin mustavalkoista kuin tuo. Molempi parempi riippuen heittäjän voima- ja tekniikkatasosta. Jaanin voimilla ei varmaan niin isoa etua puntista saakaan, mutta spagettiraajainen...

Ensi kerralla voisit tarkistaa, niin osaisit tuoda jotain arvokasta keskusteluun pelkän tyylillesi uskollisen sekoilun sijaan.

Anyway, takaisin murjottamiseen. Olin joskus aktiivinen foorumisti, mutta jiiärrän lukeminen ja nuolenpäiden setviminen kävi niin ylivoimaiseksi, että päätin lopettaa ensin kirjoittamisen ja sitten myös lukemisen. Pakko se on taas katkaista kaikki siteet tänne, ei vain jaksa tukottaa elämänpoluilleen ylitettäviä sontakasoja, jos sileitäkin polkuja on saatavilla.

Mutta kyllä minä koetin. Koetin uudestaan nyt talvella, jos jokin olisi muuttunut. Ei ole.

Eihän se ketään liikuta eikä onneksi tarvitsekaan, se on oma asiani. Haluan silti murjottaa nyt. Huomaan tällaisen skeidan laskevan mielenlaatuani ja uskoa fribayhteisöön, jopa ns. frisbeespiritiin, joka joskus kuului lajin sanastoon.

Olen viime vuosina koettanut eliminoida paskan vaikutusta arkeeni jättämällä paskan kuluttamisen minimiin. Etten tee asioita, joiden vaikutus hyvinvointiin jää lopulta negatiiviseksi. Myrkylliset ruoat, ihmissuhteet, harrastukset, paska viihde ja paskat piirit. Paska lukemisto.

Minulle foorumit ovat olleet usein kivoja vertaispiirejä vaihdella ajatuksia ja näkemyksiä, tietoja ja taitoja joiden henkilökohtainen rajallisuus vaatii kommunikointia muiden vertaisten kanssa. Foorumeilta on voinut oppia ja antaa oppejaan edelleen muille.

FG-forumkin alkoi ihan hyvänä, oli mielenkiintoisia keskusteluja ja kysymyksiä,  selkeitä vastauksia ja aika vähän yleistä sakkaa jota voisi kutsua trollaukseksi. Harmiksi on pakko todeta, että lusikallinen tervaa pilaa tankillisenkin hunajaa, ja hyväksi havaitun elämänohjeen mukaisesti siitä tankista on terveellisempää päästä eroon kuin kaivella sitä makeiden kohtien toivossa.

Ehkä kokeilen taas parin vuoden päästä uudelleen, josko tätä foorumia voisi lukea ilman... No, mitä tuossa nyt yllä lukee.

 

2
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 22.02.19 - klo:10:42 »
Jaani kuullostaako loogiselta, että eri alojen ihmiset tietävät omasta ajastaan paljon sellaista, mitä muut eivät tiedä? Joten onko ihme, että suurennuslasin vahvistuskertoimissa on eroa havaintoja tehdessä? Sanotaanko welcome to my wheelhouse. Muodollinen pätevyys korkeakoulututkinnon kautta löytyy. Ei kai ole ihme, jos on vähän hiusten halkomiselta helposti näyttävää ei niin alastani perehtyneen silmiin. Se ei tarkoita sitä, ettei kyseessä olisi monessa paikassa make or break tyyppisen tärkeää. Johtamisen laatu näkyy äkkiä, siitä on historia ja nykyhetki täynnä esimerkkejä.

Ensiksin, miten mä liityn tähän mitenkään? Toiseksi, mä en ole vielä lukenut sulta ainuttakaan tolkullista viestiä näiden vuosien aikana. Jossain siellä sanahelinän seassa voi olla tiedonjyvä, mutta kun noista jorinoista ei ota mitään tolkkua.

Kolmanneksi. Rauhoitu nyt hyvä ihminen ja perusta se oma seinäsi, jossa sana on täysin vapaa ja saat ihan vapaasti huudella asioitasi. Niin ovat kaikki muutkin tehneet eivätkä koe sitä loukkauksena tai rajoittamisena.

3
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« : 21.02.19 - klo:18:10 »
No huhhuh.  :-\

4
Fribakisat / Vs: NDGE 1999 - 2019
« : 20.02.19 - klo:18:58 »
Faksi-ilmoittautuminen ehdotettu.

5
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 20.02.19 - klo:16:14 »
On yleinen harhaluulo, että lihas hidastuisi treenaamalla, tai kangistuisi. Sellainen takapakki tapahtuu vain silloin, kun ei heitä aktiivisesti ja totuttaa raajojaan vain hitaaseen liikkeeseen punteilla - muuten ei ole pelkoa hidastumisesta, päin vastoin.

Tokihan ei ole mitään syytä bodata itselleen distancea. Sitä ei tule lihaksia kasvattamalla, mutta esimerkiksi Arin tapauksessa distancea tulee melkein varmasti pelkästään siksi, että punttitreeni kehittää:
Tasapainoa
Liikkuvuutta
Hermotusta
Sekä nostaa testotasoja, eli riskinottoherkkyyttä :)

Mutta kyllä sitten bodattunakin voi pitkälle heittää, jos salikärpänen todella puraisee. Oma suosikkini Gurthie on selkeesti vahva jätkä. Samoin Christian Sandström, Drew Gibson ja David Wiggins ilmiselvästi kehittävät voimaa myös salilla. Voimasta ei ole koskaan haittaa urheilussa tai elämässä, vaikka hyödyn määrästä voidaankin keskustella.

Suosittelen ihan jokaiselle jonkinlaista fysiikkatreeniä. Itse teen nykyään pelkästään kehonpainolla, jolla silläkin saa kaiken tarvittavan vastuksen unohtamatta liikkuvuutta. Pituutta saa parhaiten heittotreeneillä.

6
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 18.02.19 - klo:14:17 »
Hyvä ohjenuora elämässä. Ei ketään kiinnosta. Se on hyvä muistaa salilla aina, koska liika egoilukin tappaa treenit. Ei niitä kiinnosta. Ei edes, vaikka seisoisit yhdellä kädellä ja punnertilisit siitä jalat kattoon. Ja jos jotakuta kiinnostaakin, niin hän tuhlaa vain kallista treeniaikaansa muita tuijotellessaan.

7
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 09.02.19 - klo:14:00 »
Eka kisa oli Suomenlinnassa SM touria, eli 17th Annual Seppo Nieminen Finnish Flying Disc Golf Classic vuonna 2001. Junnuissa pelasin silloin ja siitä neljä vuotta eteenpäin. Silloin kisat eivät olleet PDGA:n alaisia, ja vaikka olisivatkin olleet, niin jäseneksi liityin vasta 2006. Sitä ennen ei ollut pakko, ja sain pelata EM-kisoja sekä Tukholman ja Belgian avoimia ihan ilman lisenssejä.

Ekat PDGA rundini pelasin Nurmijärven Järkäleellä, vuosi oli 2006 ja huhtikuu tietenkin. En muista sitä kisaa, koska sitä ennen olin pelannut varmaan 50-100 viikkokisaa virallisempaa skabaa, mukaan luettuna muutamat EM-kisatkin.

Joka tapauksessa taikapisteet
993, 965, 986 siitä kisasta. Sijoitus taisi olla avoimen 12. Kivaa on palata tänäkin vuonna Väykän huomaan, siellä kun on niin lämmin tunnelma.

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 02.02.19 - klo:12:58 »
Minäkin nyt jauhan.

En itse saa koskaan salilla euforiaa tai mitään sellaista riippuvuutta aiheuttavaa hormonipiikkiä, ulkoista saati sisäistä. Sen sijaan salilla käymisestä voi tehdä tavan, joka näkyy ja tuntuu koska sitä tekee niin säännöllisesti. Kuin hampaiden harjaaminen, ei siitä euforiaa tule mutta paskanmaku kylläkin jos ei sitä tee.

9
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 31.01.19 - klo:20:57 »
Ehkä se tulee, kun olo muuttuu kevyemmäksi ja distance-enkat paukkuu :)

10
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 28.01.19 - klo:11:58 »
Tärkeintähän on seurata sellaista treeniohjelmaa, että salille meneminen ei vituta. Samoin pitää löytää sellainen motivaatio, että salille menemistä ei joka kerta tarvitse perustella itselleen. Tavoitteiden asettamisen sijaan pitää kysyä itseltään "miksi haluan mennä?"

Se on nimenomaan psykologiaa. Keho kyllä keksii aina syyn maata sängyssä, mutta mieli sen sieltä nostaa.

11
Ei tietenkään.

Pitäisikö Meikun tiit vaihtaa?

12
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 28.01.19 - klo:09:46 »
Itse olen käynyt viimeiset 15 vuotta keskimäärin 4 kertaa viikossa salilla tekemässä jotain. Melkein joka viikko tulee opittua jotain uutta jo tuttujen liikkeiden tekniikoista, ja uusia liikkeitä voisi opetella vaikka joka päivä. Ego kandee jättää kotiin ja myöntää, ettei osaa - vain siten voi oppia. Itse satsasin viime vuonna 10 treenikertaan PT:n kanssa, vaikka mukamas "tiesin jo kaiken". Kannatti, avasi ihan uuden polun omaan treenifilosofiaan.

Kaiken edellisen voi siirtää myös frisbeegolfiin. Aina voi oppia jos kehtaa kysyä.

13
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 20.01.19 - klo:23:13 »
Tsemppiä täältäkin!

Kyllähän hyvää ja terveellistä ruokaa on saatavilla supermarketillisia, jos vain tietää mitä hyllystä kaivelee. Sitten vähän ajan kuluttua saattaa tulla sellainenkin tilanne vastaan, että se entinen herkkuruoka ei enää maistukaan kun elimistö on tottunut toisenlaiseen polttoaineeseen. Yhtäkkiä se tuleekin täysin selkärangasta, samaan tapaan kuin että bensakoneeseen ei panna dieseliä, koska pönttö menee sellaisesta sekaisin. Varo vain, ettei käy niin kuin entiselle miehelle, että yhtäkkiä puntilla viihtyykin paremmin kuin kentällä. Voin kertoa, että se saattaa näkyä paitsi kehonkoostumuksessa myös heiton suuntauksessa!

14
Tuli palautusta sievoinen summa, kuten aina.


Kerta- vai jatkuvalämmitteinen kiuas?

15
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« : 29.11.18 - klo:13:16 »
Sanottakoon, että tuleva Kaatis alkaa vaikuttaa oikein varteenotettavalta radalta! Hieno homma!

Alkujaanhan oli puhetta, että par olisi tonnin kiessi. Sitähän ei se ei ole ollut ainakaan niissä kisoissa, joissa minä olen pelannut. Ja sitä par-lukua on toki hilattu vaikeammaksi niillä surullisen kuuluisilla par 2 -väylillä.

Ainakin kuvauksesi perusteella uskon vakaasti, että par tulee asettumaan tonniin, jopa vähän yli, ja se on oikeasti todella hienoa ja harvinaista meillä Suomessa. Väki kehittyy, hyvä että radatkin!


Sivuja: [1] 2 3 ... 95