Frisbeegolf-forum.fi

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - jme

Sivuja: [1]
1
Olen huomannut, että monen vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen en saa heittoihini tarpeeksi voimaa. Eli käytännössä heitän pääosin käsivoimin. Heitot kantautuvat sinne 80m kohdalle pääsääntöisesti. Välillä lähelle 100 metriä.

Olen ymmärtänyt heiton anatomian siten, että kun on saavuttanut täyden taakse viennin, niin varsinainen heitto alkaa sillä, että takimmainen jalka alkaa kääntymään sisäänpäin siten, että polvi painuu alaspäin. Tästä seuraa se, että lantio alkaa kääntymään ja hartiat, jotka sitten tuovat heittokäden core-alueen kohdalle, josta sitten käynnistyy varsinainen kiihdytys ja follow through.

Yhdeksi ongelmaksi olen todennut sen, että en saa siirrettyä voimaa takimmaiseelta jalalta (vasen jalka, olen RHBH) etummaiselle heiton aikana. Usein myös takimmainen jalka laahaa perässä.

Onko ideoita sille, että miten voisin harjoitella ja kehittää voiman siirtoa? Löytyykö keinoja, jolla tätä voisi harjoitella esim ihan kotona?


2
Frisbeegolf / Lapsen mukaan ottaminen radalle
« : 11.05.17 - klo:11:49 »
Olen lajiin todella hurahtanut frisbeegolfaaja sekä 1.5v lapsen isä. Haluaisin kovasti saada pojastakin frisbeegolfaajan (tietenkin hänen oman tahdon mukaan!) ja mietin tässä, että miten ja milloin kannattaisi tutustuttaa kaveri lajin pariin.

Aluksi olen miettinyt, että oistaisin kotiin minikorin ja minikiekot, joilla kaveri saisi kokeilla kotona. Jossain vaiheessa veisin sitten kaverin johonki radalle tai vaikka ihan nurmikolle heittelemään.

Olen nähnyt kuinka porukka on vienyt 2-vuotiaita radalle kokeilemaan. Itselläni tulee tästä ainakin pari mietettä:
- turvallisuus (en halua, että poika saa kiekosta päähän)
- häiriötekijät (aiheuttaako pojan ikä ja yleinen halu josta ympärille paheksuntaa muissa?)

En varmaankaan lähde pojan kanssa ihan vielä Talia kiertämään, muttao lisi hauska viedä poika mahdollisimman pian sinne harjoituskorien luo :D

Miten te muut pienten lapsien isät ja äidit olette tähän hulluun ryhtyneet lapsienne kanssa? Kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksista.

3
Frisbeegolf / Pisin väylä ja suurin par
« : 21.04.17 - klo:09:29 »
Skellefteåssa jonkun openin aikana taisi radalta löytyä par-6 -väylä joka oli noin 350m, mutta onko pisin, maailmasta löytyvä väylä? En tiedä. Mistä löytyy pisin väylä? Kuinka yleisiä nuo par-6 -vyälät ovat?

4
Hei,

löysin tällaisen youtube-kanavan: https://www.youtube.com/channel/UCGXC_YbchbZGwLSGDvegrrA

Olen nyt paria videota katsonut ja herää kysymys, että ovatko kaverin ehdotukset järkeviä? Kannattaako noita seurata ja lähteä toistamaan?

En ole itse juuri kuntosalia kuluttanut, niin koka alue on minulle lähes täysin tuntematon ja en osaa oikein validoida videoiden oikeellisuutta. Oletan tosin, että varmasti löytyy harjoituksia, joista firsbeegolfaajalle on hyötyä.

5
Tekniikkakeskustelu / Koostetut hyvät neuvot
« : 15.09.15 - klo:09:57 »
Tekniikkakeskustelun alta löytyvät triidit sisältävät varmasti sekä hyviä, että vähemmän hyviä ohjeita. Sisältöä ja jaaritteelua on todella paljon. Itse kaipaisin sellaista listaa neuvoista, jotka on vaikkapa poimittu triideistä ja jotka on jotenkin vahvistettu olevan pääosin hyviä ja paikkaansa pitäviä. Vaihtoehtoisesti myös linkkejä ulkopuolisiin youtube-videoihin jne, jotka on yleisesti todettu olevan ns hyvää shittiä. Löytyykö tällaista jo?


6
Tiedä sitten, kuka kirjoituksiani lukee, mutta tässä oman treenipäiväkirjani alustus lyhyellä kuvauksella itsestäni.

Kokeilin frisbeegolfia ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun olin 31-vuotias. Hurahdin lajiin melko nopeasti, olisikohan ollut toisen kerran jälkeen.

Aluksi mielsin frisbeegolfin pelkästään kesälajiksi. Nykyään heittelen läpi vuoden.

Menneinä vuosina en paljolti panostanut oppimiseen, vaan pelkästään kierroksilla käynteihin. Viime vuonna ja varsinkin tänä vuonna olen panostanut paljon enemmän tekniikan puolelle: enemmän toistoja harjoitusrangella ja putatessa. Lisäksi olen yrittänyt ottaa huomioon tuuliolosuhteet heittäessäni. Tänä vuonna olen myös käynyt mm. Frisbeepointin järjestämällä kurssilla (Jalle Stoorin vetämänä) sekä Prodigyn kliniikalla Lahden Mukkulassa.

Kiinnostus lajiin on kieltämättä ottanu jo maanisia piirteitä kun aina pitäisi päästä radalle heittämään. Koskaan en tunne saavani tarpeeksi. Viihdyn väylillä ja nautin heittämisestä täysin rinnoin. Miksi löysin lajin niin vanhana? :(

Frisbeegolfissa lumoaa eniten mahdollisuus parantaa omia tuloksiani, kokea hienoja hetkiä radoilla sekä kokea hienoja maisemia ja olla luonnon helmassa.

En omaa lisenssiä. Viikkokisoissa olen vasta tänä vuonna alkanut käymään.

Tavoitteenani ei ole aiheuttaa McBethissä pelon väristyksiä, vaan nauttia kaikista hetkistä radoilla sekä saada omaan pelaamiseeni tasaisuutta ja tunnetta, että kierroksen jälkeen tunnen hallitsevani rataa, eikä toisinpäin.

Asun Espoossa ja kotiratoina ovat sekä Tali, että Oittaa.

Toimin http://discgolfscores.net-sivuston ylläpitäjänä ja kehittäjänä yhdessä Mikon (omistajan) kanssa (pakollinen pieni buffi ;)). Kirjoittelen joskus myös frisbeegolf-aiheisia juttuja omilla sivuillani (http://janimattiellonen.fi/).

Lempikiekkoja, jotka löytyvät bägistäni:

 • BUZZZ SS x 2: lempi-midarini
 • Star Mamba x 2: Istuu käteeni hyvin. Varsinkin Talissa olen oppinut arvostamaan tätä kiekkoa hyvinkin paljon
 • roc: erittäin kulunut ja yksi takuukiekoistani
 • Discraft ESP Meteor: luottokiekkoni, jos pitää heittää lyhyempiä antsoja. Istuu hyvin käteeni
 • Star/Champion TL:
 • Pro Katana x 2: Vaikka en tällä kauhean usein kierroksilla heittele, niin sillä on harjoitusväylällä kiva heitellä

Bäginä toimii nykyään Dynamic Discsin OGIO.

Lempiradat:

 • Tali: vaikka aika usein jää paska maku suuhun. Silloin kuin onnistuu niin maailma hymyilee
 • Sahanmäki
 • Loviisan frisbeegolfrata: hieman matkaa mutta sen arvoinen
 • Kaatis: maksullinen ja haastava, mutta hienoa rata
 • Nummelanharjun frisbeegolfrata
 • Järva: tällä hetkellä ratojen ehdoton ykkössuosikki. Satumaisen kauniit radat.

Rakkaudesta lajiin, yksinkertaisesti.


7
Ylläpito tiedottaa / Tieto vastauksesta
« : 01.10.13 - klo:22:44 »
Hei,

olisi kiva saada sähköpostiin ilmoitus, mikäli joku on vastannut viestiketjuun, johon on itse kirjoitellut. On ikävästi jäänyt joskus huomaamatta toisten antamat palautteet pitkiksikin ajoiksi kun ei ole muistanut käydä katsomassa.

 

8
Hei kaikki kiekkoilijat!

Uusi vuosi alkanut ja kevät kovaa vauhtia tulossa.

Mitä parannuksia ja uusi toimintoja haluaisitte nähdä DGS Mobilessa? Nyt olisi hyvä aika antaa palautetta.

9
Hei kaikki,

valitettavasti edellinen "Korjaus" meni pieleen ja se synnytti uuden vielä pahemman bugin. Nyt tulokset tallentuvat väärässä järjestyksessä. Tutkin asiaa. Pahoittelen ongelmaa.

10
DGS-keskustelu ja -kysymykset / DGS Mobile toivomukset
« : 23.05.12 - klo:21:20 »
Haluamme tehdä DGS Mobilesta mahtavan ja helppokäyttöisen tulospalvelun mobiililaitteille. Tarvitsemme aktiivipelaajilta toivomuksia ja ehdotuksi liittyen DGS Mobilen toimintoihin ja jatkokehitykseen.

Joten, jos haluat nähdä jonkun toiminnon DGS Mobilessa, niin postaa toiveesi/vaatimuksesi tähän ketjuun.

Pyrimme toteuttamaan selvästi toivotuimmat toiminnallisuudet ja ne, jotka itse näemme oleellisiksi. Pidämme kuitenkin oikeuden hylätä ja karsia ehdotuksia.

Kehitykseen käytettävissä oleva aika on rajattu, joten toivomukset auttavat meitä käyttämään käytettävissä olevan ajan oikeisiin asioihin.

Lisään tänne syötetyt toivomukset/ehdotukset myös tähän viestiketjuun: http://www.frisbeegolf-forum.fi/index.php/topic,310.0.html

Kiitos etukäteen!

Janimatti

- Minut löytää myös irc-kanavalta #dgs-mobile (Freenode) nimimerkillä jme

11
DGS-keskustelu ja -kysymykset / DGS Mobile tilanne
« : 12.05.12 - klo:02:10 »
Ajattelin tähän viestiin lisätä tiedotteet uusimmista DGS mobileen liittyvistä muutoksista.

Viestiketjun tarkoituksena on poistaa turha viestittely kilpailu-ketjusta.

Uusimmat päivitykset:

 • Päänapit vihreän värisinä(ohjaa pelaajaa visuaalisesti)
 • Korjattu Windows Phone- ja HTC-malleihin liittyviä bugeja
 • Lisätty puuttuvia kuvakkeita nappeihin
 • Suosikkirata-listaus listaa nyt myös rataan mahdollisesti kuuluvat useammat eri layoutit
 • Tuloskortissa värikoodataan väyläkohtainen tulos
 • Valitut pelaajat, joille sisäänkirjautunut pelaaja ei voi tallentaa tuloksia, visualisoidaan jo pelaajia valittaessa
 • Radan nimestä pois turha toisto (Esim. "Tali Tali" ja "Julkujärvi DGP DGP A")
 • Tuloksien syöttämistä suoraviivaistetaan - jatkossa OK-nappia ei tartte painaa (paitsi jos hole in one) ja siten vältytään yhdeltä turhalta toistuvalta momentilta (16.5.2012)
 • Mahdollisuus aloittaa uusi kierros samalla radalla ja pelaajilla (24.5.2012)
 • Mahdollisuus valita kierroksen tyyppi (Harjoitus, Testi, Viikkokilpailu, Kilpailu) (31.5.2012)
 • Mahdollisuus lähettää keskeneräisen kierroksen tulokset sähköpostitse (6.6.2012)

Tulevia päivityksiä

 • Parempi visuaalinen feedback käyttäjän tekemiin valintoihin ja nappien painalluksiin

Toivelista

Alla listattuna ihmisiltä saadut toivomukset. Eivät ole missään järjestyksessä ja toteutus täysoin auki. Siirrään ne todo-listalle sitä mukaa kun ne todetaan toteutuskelvollisiksi! :)

 • Sisäänkirjautumiseen "Muista minut"-toiminto
 • Mahdollisuus syöttää rekisteröimättömien pelaajien tulokset
 • Kierroksen keston tallentaminen
 • Kommenttien syöttäminen tallentamisen yhteydessä

12
HUOM! Mobiili-saitti on yhteydessä testiympäristöön, joka löytyy osoitteesta http://test.discgolfscores.net. Eli jos sinulta puuttuu tunnukset, luo ne testiympäristössä. Jos taas omaat tunnukset jo ennestään, kokeile niitä ensin

Kevään testaukset jatkuvat mobiiliversion testauksella. Eli muuten sama idea kuin uuden version testauksessa ja sama kilpailukin on voimassa, mutta testauksen kohteena on kosketusnäyttöisille mobiililaitteille tarkoitettu DGS:n mobiiliversio.

DGS:n mobiiliversio on sekin selainkäyttöinen ja pitäisi periaatteessa toimia kaikissa mobiililaitteissa ja älypuhelimissa, joissa on selain. Mobiilin testiversio löytyy osoitteesta m.test.discgolfscores.net (sieltä ohjataan toistaiseksi vielä IP-osoitteeseen, mutta älkää siitä välittäkö).

Eli ilmoittamalla tässä ketjussa mobiiliversion testiympäristössä havaituista virheistä osallistuu arvontaan, jossa palkintoina DGS kiekkoja. Kiekkoja arvotaan yhteensä kolme kappaletta ja lisäksi ahkerimmalle testaajalle on luvassa DGS kiekkosetti, jonka arvo on noin 50 euroa. Tämä on sama kilpailu ja arvonta kuin normaalisivustonkin testaus eli yhteiset palkinnot.

Testausohjeet ja arvontaan osallistuminen:
1) mene mobiililaitteellasi osoitteeseen m.test.discgolfscores.net
2) kokeile käyttää mobiilisovellusta ihan normaalisti omilla tunnuksillasi
- jos tunnus puuttuu, niin rekisteröi oma tunnus myös testiympäristöön tai käytä yleistä testitunnusta
3) mikäli havaitset selviä virheitä tai muuta korjattavaa, niin ilmoita havainnoista seuraavat asiat:
- käyttäjätunnus, jolla testausta suoritettiin
- mobiililaite, jota käytit testaamiseen, esim. iPhone 4, Samsung Galaxy tai Nokia N9.
- selain ja sen versio
- osoite, jossa virhe tuli vastaan (esim. http://m.test.discgolfscores.net/login)
- mahdollinen virheilmoitus
- kuvaus virheellisestä toiminnosta ja/tai miten sen olisi pitänyt toimia
- edelliset toiminnot eli listaa muutama edellinen klikkaus
- muut huomiot eli mitä tahansa hyödylliseksi koettuja lisätietoja
4) odottele DGS ylläpidon kuittausta virheilmoituksen vastaanotosta
- kuittaus ilmoitetaan tässä viestiketjussa

Huom! Arvontaan otetaan mukaan vain uudet virheilmoitukset, joten samasta asiasta ei kannata ilmoittaa montaa kertaa eri testaajien toimesta. Kannattaa siis lukea muiden tekemät ilmoitukset.

Huomioithan myös, että testiympäristössä ei välttämättä ole kaikkea sitä tietoa, mitä virallisen palvelun puolelta löytyy eli suosikkiratoja, pelaajavalintoja tai tuloksia. Lisäksi on hyvä huomioida, että ennen mobiilitestiä on hyvä käydä normaalisivuston testiympäristössä tarkistamassa esim. suosikkirata- ja pelaajavalinnat.

Jos mielestäsi sinun ilmoittamaa virheraporttia ei ole huomioitu niin ilmoita tästä.

Testaukseen liittyvä arvonta ja kilpailu on käynnissä 16.5. asti.

DGS ylläpidon puolesta,
jme

Vastaanotetut virheilmoitukset
IDPäiväysIlmoittajaYhteenvetoTila
M124.4.2012heceFatal error: Call to a member function getFairwayCount()Uusi
M224.4.2012dppedroCourse\Service\CourseService:saveCourse() must be an instance of Model\Entity\CourseUusi
M324.4.2012dppedroListassa ei enää näkynyt testaajaa eikä nimeä ollut valittavissa alta.Uusi
M424.4.2012dppedroNumeroiden painaminen ei toiminut.Uusi
M524.4.2012OipalSivu kaataa puhelimen selaimen.Uusi
M625.4.2012SanMiguelRadan sai valittua mutta pelaajaa (itseään) ei.Uusi
M725.4.2012dppedroSkandit sekaisin tulos-sähköpostissa.Uusi
M827.4.2012dppedroTabit eivät toimiUusi
M93.5.2012dppedroKenttää haettaessa tulee virhe 'An error occurred. No course was found with the id'.Uusi
M106.5.2012dppedroAloita kierros -nappi ei toimi (ainakaan HTC Desire Z -mallissa)Uusi


Sivuja: [1]