Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 18.01.21 - klo:22:47 »
Ledeilyä Äänekoskella. Ei tullut onnistumisia. Sitten tuli epäonnistumisia. Niitä tuli paljon. Ei oikein ollut kunnon yritystä. Putit olivat epävarmoja ja avaukset arvasin jo etukäteen etten saa niitä menemään niin kuin pitäisi. Jatkuvasti OB:n rajoilla, milloin milläkin puolella rajaa.

Alan uskoa että en näe enää kunnolla hämärässä. Heitin kiekon väylää pitkin, ja 50 metrin jälkeen ei mitään havaintoa missä se menee. Kaveri vieressä näki hyvin. Sama useammalla väylällä. Muutenkin sellainen olo, että pimeässä pelaaminen ei ole mun juttu. Ei hermot kestä kun kiekot ei tottele.
2
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 17.01.21 - klo:19:55 »
MP40 tyynessä on muuten varma iltapäivä kun pelaavat samassa lohkossa kuin MA40 mutta lähtevät vasta MA40 perään. Itse pari viime kertaa pelannut MP40 juuri tuosta varmasta iltapäivä paikasta vaikka omat taidot ei riitä siellä kuin perän pitäjiin niin lähtöaika kuitenkin on 15 aikaan joka päivä.

Kiitos, hyvä vinkki. Täytyy katsoa vielä tarkemmin tuota.

Puolimetrisessä hangessa pelattiin tänään Suolahdessa. Arvasin että kiekkoja tulee Vesitorninmäellä hukkumaan, joten varauduin siten, että otin vain kaksi kiekkoa mukaan. Näin en voi hukata enempää. Avauksiin varasin heittämättömän Innovan midarin, joka on ollut hyllyssä koskemattomana noin neljä vuotta. Sain sen varmaan joskus Laajiksessa jostain kisasta tai jotain sellaista. En kokisi menetystä, vaikka se hukkuisikin. Puttaamiseen toki sitten Zero Soft Mercy. Niitä riittää itsellä vaikka se jäisikin hankeen.

Avaus väylältä 3. Puuosuman jälkeen par. Väylälle neljä sai sitten heittää kiekkoa jo tosissaan.Niiasi hiukan oikealle, mutta onnekkaan puuosuman jälkeen sai lisää vauhtia ja tuli takaisin väylälle. Sitten se hävisi. Ei löytynyt mistään. Kahden kiekon kisakierros muuttui hetkessä puttiputterikierrokseksi.

Eipä siinä mitään, mukava oli treenata putteriheittoja. Yleensä vain heitän Opto-muovista. Softit tuppaa jotenkin helpommin jäämään käteen. Niin nytkin pari kertaa, mutta sain rimpuiltua nollatuloksen silti. Muutama oikein hyvä heitto.

Neljän asteen pakkanen tuntui liian lämpimältä. Paita oli märkä kierroksen jälkeen. Olisi pitänyt osata pukea vähemmän.
3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 17.01.21 - klo:12:17 »
On kyllä suurin friba kiima itseltä karissut vihdoin vartijoita,kun pätkääkään ei kiinnosta lähteä 50cm syvään hankeen -20 asteeseen pelaamaan. Monet näyttää painavan intopiukeena pitkin ratoja ja hyvä niin. Kaikella on aikansa.
Karjaan seura otti yhteyttä kisahommien puolesta ja Raaseporin helmeen näköjään TD hommiin lähdetään. Kisat tarkoitus pitää 24-25.07.2021 joten tänään laitetaan kisahakemus tulille kun muut valmistelut käyvät jo järjestävän seuran puolesta kuumina.
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 17.01.21 - klo:12:13 »
MP40 tyynessä on muuten varma iltapäivä kun pelaavat samassa lohkossa kuin MA40 mutta lähtevät vasta MA40 perään. Itse pari viime kertaa pelannut MP40 juuri tuosta varmasta iltapäivä paikasta vaikka omat taidot ei riitä siellä kuin perän pitäjiin niin lähtöaika kuitenkin on 15 aikaan joka päivä.
5
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 16.01.21 - klo:18:25 »
Aivan pahin pakkanen oli hellittänyt, vaikka aamulla mittari näyttikin vielä -20. Äänekosken viikkokisat pelattiin nyt kahdessa lohkossa että useampi pelaaja mahtui mukaan. Suomen parhaalle talviradalle on tulijoita pakkasesta huolimatta. Edellisellä viikollahan kisa oli jo keskiviikkona täynnä.

3. Hysse korille pitkähkölle kuolemanputille. Hyvä startti, putti sisään. -1
4. Verottaja iski välittömästi. Muistissa miten ledikiekot flippaavat (vastatuulessa, nyt oli tyyntä!!!) ja heitin jyräkiekkoa korkeana, hiljaa ja hyssessä. Puoli metriä vasemman reunan OB-rajan yli. Kauaa ei tarvinnut odotella ekaa bogia. +0
5.  Par neloselle hyvä avaus ja putterilähäri nostolle. -1
6. Erinomainen avaus ringin sisään. Putti alkoi jännittää ja siitä ei hyvä seurannut. Tästä par, mutta korvien välissä löi tyhjää, ja keskittyminen meni. Tuollaista puttia vain ei saa munata. -1
7. Avaus kohtalaisesti, mutta kopsahti puuhun.  Hermostunut lähäri seuraavaan puuhun. Pää hajosi. +0
8. Avaus kippasi miltei OB:lle. Jäi lyhyeksikin. +0
9. Midarilla mukavasti ylikääntävä, mutta liukui korin tasalla oikealle OB:lle. Putti sisään ja ympyräkolmonen. -0
10. Oli vähän nihkeä fiilis kun ei ollut onnistumisia tullut mutamaan väylään. Ei tullut tästäkään. Oikein mukavan näköinen avaus, mutta hipaisi puuta ja kapeasta kolosta lähäri jäi lyhyeksi, eikä olllut luottoa puttiinkaan enää. Bogi. +1
1. Täydellinen avaus tolpan juureen. -0
2. Hyvä avaus hyppyputille. +0

Nolla ei ollut vielä katastrofi joten päätin vielä yrittää parantaa toisella kierroksella.

3. Hysse mukille, pirkolla liikkeelle. -1
4. Hiukan parempi avaus kuin edellisellä kierroksella. Birdieputti alaraudan päältä OB:lle. Se siitä loppukiristä.  Rukkanen kädessä lyhyt putti vielä yläpantaan ja tattis. Tuplabogi. +1
5. Hyvä avaus. Lähäri jäi täydellisesti näppiin ja liiteli naapuriväylän yli OB:lle. +2
6. Taas hyvä avaus tähän väylään jolla en ole vielä onnistunut kunnolla tänä talvena. Nyt ei tarvinnut enää edes putata. Nostopirkko. +1
7. Vaihdoin taktiikkaa ja heitin hysseflipin väylää pitkin. Käänsi hiukan liikaa. +1
8. Nyt vähän enemmän hysseä lähtöön kuin edellisellä kierroksella. Hyvä avaus muuten, mutta meni pitkäksi. Pitkä hyppyputti laakana sisään, ja saman tien ulos. Melkein onnistui. +1
9. Avaus puuhun. Kämmenlähäri korille. +1
10. Nyt en osunut puuhun vaan kiveen juuri kun katsoin että nyt tulee hyvä skippi korille. +1
1. Ei aivan täydellinen avaus, mutta riittävän hyvä. +0
2. Hyvä hysse hyppyputille, joka meni oikeaa linjaa pitkin mutta korin yli. +0

Kumpikin kierros nollaan. Huono suoritus näin hyvässä kelissä aurinkoisena ja tuulettomana päivänä. Pari epäonnistumista alkupuolella vei fiiliksen vähän huihaiksi ja sen huomasi. Silti tuollakin tuloksella melkein 950 rating Metrixissä.

Huomiseksi pitää keksiä jotain. Äänekosken hassutteluparikisa (avaukset arvotuilla kiekoilla) ei oikein innosta. Menisikö taas Suolahteen vai jonnekin muualle. Saapa nähdä. Niin ja Tyynen ilmoittautumiset on käynnissä. Hetken harkitsin aamulla, mutta en nyt vielä ainakaan innostunut. MP50 pelataan näemmä pääosin Porvoossa. MA40 olisi kiinnostavammilla radoilla mutta siinä on riski että joutuisi olemaan aamukuudelta(!) heittämässä. Ei kiitos.

Ai niin, kuulin kisoissa että minulla on lukija näille jorinoille. Kuulemma kerran vuoteen käy lukemassa mitä olen kirjoitellut kun tarpeeksi tylsä päivä. Hienoa että jollekin on tästä piristystä!
6
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 14.01.21 - klo:18:53 »
Keran tallien frisbeevalmennuksen tilan toinen treeni vuoro tunti takana.. saavuin 30min ennen vuoroa jotta lumen luonti hommissa jäykistetyt lihakset saadaan lämpimiksi kävelemällä ja venyttelemällä lämpimässä sisähallissa. Padel harrastajia näyttäisi aika paljon olen.  alkuun otettiin vähän drive harjoitusta 30m päästä koria kohti eli ihan perus vauhdilla avauksia pyrkien pitämään kiekon suoralla matalalla linjalla.kaksi yläpantaa ja yksi ketjuosuma sekä yksi ns koriin mennyt avaus keskelle pönttöä. Vähän kyllä koria käy sääliksi kun heittää 75+ metrin putteri drivea ja kori vaan on tiellä.. sen jälkeen perus puttia 20min 6-13m sinne tänne eri koreihin paikalla olleita pieniä joulukuusia ja puita esteitä käyttämällä. vähän fore neppejä ja pieni tauko. Tauko sai paikat jumiin ja 5min totaali musta hetki nähtiin tölväisy putteja viljelemällä. Selkeästi alaselkä alkaa juilia siellä 100putin jälkeen. No sitten harjoiteltiin istuma asennossa kunnon nokka ylös spin puttia ja aika kauas se kiekko jaksaa painaa kun kierrettä löytyy vaikka paljoa ei liike voimaa saada aikaan. Hauskaa oli taas. Joskus voisi suunnitelmallisesti ottaa sen 2h vuoron myös pienemmällä porukalla ja painaa drive treeniä verkkoon. Aika näyttää mutta selkeästi ihan tarvetta on tälläiselle, eikä tila. Tarvitse olla kuin tuo 30m x 10m ja hyvin siinä mahtuu 6-7 henkeä puuhastelemaan. Loppuun pieni putti kisailu taas 6 henkeä 2 kiekkoa ja erilaisia putteja ja piste per sisään mennyt. 4/12 oli saldo.. vähän keskittyminen puuttui lopussa. No sellasta se.
7
Treenipäiväkirjat / Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Uusin viesti kirjoittanut Tuplabogey 14.01.21 - klo:18:45 »
#102
28.11.2020 Seinäjoki
Haalin frisbeegolfrata (B1)


Tämän päivän minikiertueen ensimmäisenä ratana Haalin frisbeegolfrata Seinäjoella/Nurmossa. Radan perustamisvuodesta ei mainintaa, mutta sanoisin että vähintään pari vuotta vanhasta radasta on kyse. Rata sijaitsee lenkkeilyalueella ja urheilukentän ympärillä. Radalla on 10 väylää ja koreina Prodiscuksen Targetit.

Väylä 1 (Par 3)
43-metrinen suora väylä. Kori ei paikoillaan tällä hetkellä, mutta pelataan juuren ja nostokakkonen. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
70-metrinen suora ja kapea väylä. Ennen koria on muutama puu väylällä, joten korille pääsemiseksi vaatii hieman onneakin. (par)

Väylä 3 (Par 3)
67-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
67-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
127-metrinen vasemmalle kaartuva täysin avoin väylä urheilukenttää pitkin. Tiin edessä on suuri mänty, joka toimii samalla myös mandona ja se on kierrettävä vasemmalta puolelta. Kori sijaitsee hieman metsän puolella, joten lähestyminen ei ole mikään simppeli. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
81-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylää vaikeuttaa 30 metrin päässä oleva todella pieni triplamandoportti. Portti on ainoastaan noin 3 metriä leveä ja 3 metriä korkea, joten avaukseen tulee aivan varmasti jännitystä kun tiille astuu. Todella vaikea väylä, ainakin jos missaa mandon. (par)

Väylä 7 (Par 3)
66-metrinen suora ja avoin väylä loivaan ylämäkeen. Väylän vasemmalla reunalla on hyppyrimäkialue, joka on outtia. Kori sijaitsee kumpareen päällä, joka viettää joka suuntaan ja lähestyminen on tästä johtuen todella haastavaa. Myös puttirollit ovat vaarana, jos kiekko ei jää putatessa kuppiin. Todella hyvä väylä. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
58-metrinen suora ja avoin väylä alamäkeen. Takana olevat tiet ovat outtia. Suurin haaste väylällä on väistellä korin oikealla puolella olevat kierrätyspisteen roskapöntöt, sillä niiden takaa on todella hankalaa puttailla. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
82-metrinen vasemmalle kaartuva avoin väylä. Noin 30 metriä ennen koria on mando, joka on suoritettava oikealta puolelta, mutta se ei oikeasti vaikuta mitenkään peliin. Kori sijaitsee hieman metsän puolella kulman takana, joten heitto ei ole aivan simppeli. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
67-metrinen oikealle kaartuva todella kapea väylä. Kori sijaitsee parin suuren kiven takana, joten heitto ei saa olla matala. (par)


Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Sanoisin että väylä kaksi on radan paras ja samalla radan haastavin väylä. Todella kapea ja hieno metsäränni, jossa hieman tuuriakin tarvitaan mukaan.

Ratakartta löytyy huoltorakennuksen seinästä ja rakennuksen seinällä on myös valtava nuoli osoittamassa mistä rata alkaa. Kaikilla väylillä on väyläopasteet paikoillaan ja ne ovat todella selkeät, jokaisesta väyläopastetolpasta löytyy myös roskakorit, joten rata pysyy siistinä. Näitä roskakoreja ei koskaan ole radalla liikaa. Yksi kori valitettavasti uupuu, mutta se on vain väliaikaisesti otettu pois, sillä alueella on kesken kaapelointityö, mutta ei anneta korin uupumisesta sakkoa. Tiipaikat ovat kaikki riittävän suuria väyläpituuksiin nähden ja ne ovat kaikki hyvässä kunnossa ja kunnollisesti perustettuja. Siirtymät ovat todella lyhyet ja rata sijaitseekin todella pienellä alueella ja sanoisinkin, että tämä on parhaiten toteutettu rata alueen kokoon nähden, todella hyvää suunnittelua, pisteet siitä kotiin. Rata on hyvin hoidettu ja mitään pusikoita/heinikoita ei alueelta löydy. Ainoa miinus tulee siitä, että osa väylistä hieman risteää urheilukentän ja leikkialueen kanssa, joten jos muita liikkujia on alueella, niin varovainen saa olla. Väyläsuunnittelu on todella hyvää ja ei ole yritetty mitään liikoja, vaan väylät ovat pääsääntöisesti lyhyitä, mutta kuitenkin vaihtelevia ja niitä on mukava pelata. On radalle saatu myös yksi pidempikin väylä (väylä 5), joten täysiäkin saa välillä heittää. Alueella ei ole mitään valtavia korkeuseroja, mutta alueen ainut kukkula on otettu hyvin käyttöön ja sen avulla on saatu erinomainen väylä.

Todella mukavan oloinen rata, jota oli ilo pelata. Sopii hyvin aloittelijoille ja enemmän harrastaneille tämä toimii erittäin hyvänä lähäritreeninä. Kannattaa ehdottomasti käydä rata tsekkaamassa, ei rataa voi moittia.


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.5
Yleisfiilis radasta:1.6


Loppuarvosana: 6.9
8
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 14.01.21 - klo:18:37 »
Mitäs Arin pelisuunnitelmiin kuuluu 2021 osalta nyt kun SFL hallitusnuija on luovutettu eteenpäin?
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 14.01.21 - klo:10:02 »
Tänään on talven ensimmäinen oikeasti kylmä päivä. 25 pakkasta näillä nurkilla. Eilen ei ollut ihan näin viileä, vain -18. Erinomainen ledeilyilma Äänekoskella. Peli ei vain kulkenut. En sano, että vaatteita oli liikaa päällä, kun ei varsinaisesti ollut liian kuuma, ei kyllä kylmäkään, paitsi että jäinen kiekko paleli paljaita sormia ennen kuin siihen tottui, mutta sen verran tuli tuhdisti puettua, että käsi ei meinannut nousta, kun takki hankasi vastaan. Alkuun meni kaikki putit ihan minne sattuu, ja sama tapahtui lähestymisille. Tuli 30 metrin lähäreitä heitettyä OB:lle. Ensimmäinen kierros +5, toinen +1, eli hiukan alkoi puttikin löytyä toisella kierroksella.
Viime sunnuntaina kävin Suolahdessa pelaamassa viikkokisaa. Siellä pääsin sentään miinukselle, mutta ei silti mitään juhlan aihetta ollut sekään.

Tänäänkin pääsisi ledeilemään Äänekoskelle, mutta säälin autoparkaa ja pysyn kotona. Jos malttaisi lauantaihin saakka odottaa ennen kuin seuraavan kerran menee viskomaan.
10
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 12.01.21 - klo:22:04 »
Noin saatiin vuoden ekat kisat sanctioitua ja lady open 2021 ilmo avattiin. Piazza open odottelee vielä tovin jotta saadaan viimeisteltyä luokkapaikka määrät.
Talvi tulikin isolla T kirjaimella joten hetki menee ennen ku kiinnostaa ulos lähteä vippailemaan. Torstaisin jatketaan treenamisen merkeissä sisätiloissa ja koitetaan tehdä oikeitakin töitä välillä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10