Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)  (Luettu 23861 kertaa)

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #30 : 23.02.14 - klo:17:05 »


Viikkokisat Joensuun Utrassa kahdeksantoista ukon voimin. Lämpötila oli nollassa ja tuultakaan ei hirveämmin ollut. Hyvä heittokeli siis.

Tulokset: http://www.joenliitokiekko.com/keskustelu/viewtopic.php?f=8&t=207&p=2519#p2519
Ratakartta: http://www.joenliitokiekko.com/utra.jpg

Tänään avaukset toimivat tavoista poiketen yllättävän hyvin, mutta putin kanssa oli vaikeuksia. Tosin alussa parin huonon avauksen takia tuli otettua kaksi bogia, mutta sen jälkeen heitot pysyivät yllättävän hyvin väylillä. Putit olivat puolestaan ihan liian varovaisia, enkä onnistunut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta puttaamaan samalla tekniikalla kuin harjoitellessa. Kaikeksi onneksi säästyin suuremmilta virheiltä ja kun birdietä tuli lopussa tasaisesti, niin kisasta tuli voitto neljän heiton erolla seuraavaan. Ensi viikolla paljon puttitreeniä, niin lauantaina pääse testaamaan putin toimivuutta Peurungan karvalakkisarjassa.

Tänään vielä illalla Joensuu Areenalle treenaamaan seuran vuorolle.

#03: 2 (-1)
#04: 4 (+1)
#05: 4 (+1)
#06: 2 (-1)
#07: 3
#08: 4
#09: 3
#10: 2 (-1)
#11: 3
#12: 3
#13: 2 (-1)
#14: 3
#15: 2 (-1)
#16: 3
#17: 2 (-1)
#18: 2 (-1)
#01: 3
#02: 4
---------------
= 51 (-5)

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #31 : 26.02.14 - klo:16:55 »


Eilen tuli käytyä seurakavereiden kanssa Joensuu Areenassa puttailemassa ja lähäreitä heittämässä. Kolme tuntia hurahti ja treenistä jäi ihan positiivinen mieli. Putteja tuli heitettyä yhteensä n. 600 kpl ja lähäreitäkin kuutisenkymmentä, joten toistoja tuli ihan riittämiin. Jälleen piti alussa hieman muistuttaa itselle millä tekniikalla pitikään puttailla, mutta toistojen myötä korejakin alkoi tulla.

6m: 82/100
8m: 70/100
10m: 51/100
6m: 81/100 (haaraputteja)

Aikaisemmin päivällä tuli käytyä pitkästä aikaa Joensuun Kirkkopuistossa heittelemässä. Siellä väylät olivat peilijäässä ja tuuli puhalsi voimakkaasti, joten reissusta jäi paha maku suuhun. Heittelin jokaiselle väylälle viitisen kiekkoa, mutta tulos oli huono, koska pitoa ei ollut ja selkä oli jumissa.Tänään tuli seurakavereiden kanssa käytyä heittelemässä Utran rataa kuuden tunnin ajan. Ensin ihan normaalikierros, joka meni par-tulokseen. Liukkauden lisäksi ongelmana oli alaselän jumi, joka antoi vihlovaa kipua, kun yritti heittää vasemman käden rystyllä yli 80% tehoilla. Oikean käden rystyllä ja upsilla pystyi puolestaan heittämään ihan normaalisti.

Toinen kierros pelattiin pidennetyillä väylillä, eli aloituspaikkaa siirrettiin normaalia kauemmaksi, jolloin myös heitot ja heittolinjat muuttuivat. Mukavaa oli, vaikka heittoja joutui hieman varomaan. Positiivistä oli myös se, että putit kymppimetrin tuntumasta onnistuivat yllättävän hyvin. Kerrankin sain pidettyä tekniikan sellaisena, kuin harjoitellessakin. Paikat kuntoon, niin tästä on hyvä jatkaa.

Poissa Jesse

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 6
  • Profiili
 • Oikea nimi: Jesse Nieminen
 • Seura: Vuorelan Veikot
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #32 : 26.02.14 - klo:20:52 »
Joo kannattaa lepäillä ennen viikonloppua niin pääset myllyttää  ;) Hyvin on kyl ainakin putti tikissä.

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #33 : 02.03.14 - klo:01:00 »


Lauantaina oli vuorossa Karvalakkisarjan osakilpailu Peurungassa. Matkaan oli jo lähdetty perjantaina, jottei lähtöä tarvinnut ajoittaa aamuyöhön. Rentouttavan kylpyläkäynnin, hyvien unien ja selän eristämisen kinesioteipillä jälkeen kisat olivat valmiina alkamaan 59 heittäjän voimin. Rataa tuli viime vuonna heiteltyä pariin otteeseen, joten väylät olivat jo valmiiksi tuttuja ja heittolinjat jotakuinkin tiedossa.

Sää ei olisi voinut olla paljoa parempi, sillä lämpötila pyöri nollan tuntumassa ja tuulta ei juuri ollut. Kaiken lisäksi lunta oli vain muutamalla väylällä. Ainoa ongelma oli jää, jota löytyi radalta erittäin paljon. Varsinkin alun peltoväylien heitoissa sai olla tarkkana, koska kiekot halusivat liukua OB-rajojen ulkopuolelle. Erityisesti jään takia lähdin kisaan vältellen turhia riskejä ja pyrin ottamaan birdiet helpoimmilta väyliltä. Olin kaivanut mukaan vanhat pesäpallopiikkarit ja niistä oli kieltämättä suuri apu liukkailla väylillä.

1.KIERROS

Kierros lähti väylältä #20 pienellä puuosumalla (puuosumat olivat kieltämättä kisassa melko suosiollisia), mutta kiekko leijui vielä kuuteen metriin, josta birdie. Seuraava birdie tuli kakkosväylällä, josta 6 metrin alamäkiputti meni yläpannan kautta koriin. Kolmoselta kierroksen ensimmäinen bogey, kun Premium Jokeri lähti liikaa vasemmalle ja ylitti OB-rajan jo väylän puolessa välissä.Tämän jälkeen heittelin kuusi väylää par-tuloksia. Mukaan mahtui hyviä ja huonoja suorituksia. Pari kertaa pääsin birdie -putille, mutta päivän ongelmana oli yli 8 metrin putit, sillä niihin ei liukkauden pelossa uskaltanut laittaa voimaa ja ne usein feidasivat ohi korista.

Kymppiväylällä kulunut Premium Jokeri kääntyi alamäessä hieman yli, mutta onnistui nipin napin väistämään puut ja sopivasti hidastumaan lopun pikku risuista. Viiden metrin birdie putti sisään ja siirtyminen seuraavalle väylälle. Yhdeltätoista tuli sitten heitettyä huono avaus, -lähestyminen ja -putti, joten kierroksen toinen bogey oli selviö. Tämän jälkeen sain taisteltua seuraavat neljä väylää par-tuloksiin, sillä en päässyt niissä kunnolla edes yrittäämään birdietä. Kuudellatoista heitin Champion Firebirdillä n. 100 metrisen upsiavauksen, joka vielä pomppasi pienestä rinteestä suosiollisesti koria päin, josta 7m putti sisään. Seitsemällätoista Firebird upsilla (kello 10 kulmalla, jotta kiekko pomppaa lopuksi pitkälle vasemmalle) väylästä läpi ja n. 9 metrinen koriin. Väylällä #18 Basic Jokerilla väylää pitkin, mutta kiekko ehtii feidata oikealle, mutta onnekseni sain n. 10 metrisen putin sisään. Viimeisellä väylällä kevyt putteriheitto vasenta väylää pitkin pienellä feidillä, josta kiekko lopuksi pyörii miltei korin alle -> nostopirkko.

Kierroksen lopputulos siis -5 ja melko yllättäen sillä irtosi kisan kärkipaikka, kun ennakkosuosikit eivät päässeet vielä esittämään parastaan. Positiivistä oli myös se, että pystyin parantamaan viime vuotista ennätystäni kahdella heitolla, vaikka olosuhteet olivat aiempaa hankalammat. Aiemmin viikolla vaivannut selkä vihlasi oikeastaan vain yhdessä heitossa, joten heittämiseen se ei päässyt vaikuttamaan.

#20: 2 (-1)
#01: 3
#02: 2 (-1)
#03: 4 (+1)
#04: 3
#05: 3
#06: 3
#07: 3
#08: 3
#09: 3
#10: 2 (-1)
#11: 4 (+1)
#12: 3
#13: 3
#14: 3
#15: 4
#16: 2 (-1)
#17: 2 (-1)
#18: 2 (-1)
#19: 2 (-1)
---------------
= 56 (-5)

Sijoitus: 1/59

2. KIERROS

Toiselle kierrokselle Leinosen, Saukon ja Mäkelän kanssa ykkösryhmään, jossa tarkoituksena oli vain pelata omaa peliä, eikä tuijottaa toisten tuloksia. Tiesin, että tulisin jäämään muiden vauhdista alkuväylillä, mutta tarkoitus oli, että saisin kirittyä eron takaisin loppuväylien aikana. Noh, alku oli oletettua murskaavampi, kun kolmikko oli ottanut minut kiinni jo toisen väylän jälkeen ja Leinonen & Mäkelä olivat neljän väylän jälkeen jo kaukana edessä. Itse heitin kolmosella epäonnistuneen upsin korin tasalta OB-rajojen yli ja kiekkoa hakiessa jalat lähtivät aika puhtaasti alta ja lensin jäälle kyljelleni. Onnekseni reppu suojasi hieman alastulossa, joten selvisin pienillä ranne- ja nilkkaruhjeilla. Kun sain vielä tilanteesta 10 metrisen par-putin sisään, niin taistelu jatkui edelleen.

Väylällä 4, joka oli puhdasta jäätä alusta loppuun, oli tarkoitus heittää vain varma heitto 80 metrin päässä olevan OB-rajan etupuolelle ja siitä heittää lähestyminen korin lähistölle. Valitettavasti kiekko liukui jäätä pitkin viimeiset 30 metriä ja pysähtyi keskelle OB-aluetta, joten dropparilta jatko ja bogia korttiin. Vitosväylällä onnistui yksi päivän parhaista upseista (upsiheittojen onnistumisprosentti oli tänään n. 50), kun Firebird lenteli n. 16 metriin korista. Loivaan ylämäkeen heitetty putti meni kuitenkin vasemmalta ohi, joten par-tulos tästä. Kutonen meni huonon avauksen takia par varmisteluksi ja sama näytti tapahtuvan seiskaväylällä, mutta viiden metrin putissa tuli "aivokuolema" ja se jäi varovaisena alarautaan.

Yksi päivän iloisimmista onnistumisista tuli kasiväylällä, kun C-line PD löysi tiensä puiden välistä n. 12 metriin, josta Jokeri sitten "leijaili" sopivasti koriin. Seuraava onnistuminen tuli kympiltä, kun viime kertaista vakaampi Premium Jokeri liiteli mukavasti korin juureen ja nostobirdie oli tosiasia. Ensimmäistä kierrosta noudattaen yhdellätoista jälleen huono avaus, -lähestyminen ja -putti, joten ilo muuttui heti bogeyksi. Kahdellatoista hysseavaus lensi väylän loppupuolen puuhun, josta kiekko lensi OB:lle. Onnekseni sain upotettua 9 metrisen ylämäkiputin koriin, joten säästyin bogilta.

Kolmellatoista yritin Roc3:lla vain pysyä väylällä, mutta kiekko kimposi 60 metrin jälkeen puiden taakse oikealle, josta hysse kahdeksaan metriin. Harmikseni putin edessä sattui olemaan iso männyn oksa, jota en onnistunut kunnolla ylittämään, joten bogi korttiin. Neljällätoista sain avauksessa viimeinkin hyssekulman ja suunnan onnistumaan niin, että pääsin puttaamaan birdietä. Tällä kertaa 7 metrinen jäi koriin ja sain nostettua toisen kierroksen tuloksen +1:een. Tässä vaiheessa minulla ei ollut mitään tietoa ovatko muut tuloksissa edessä vai takana. Sen olin ainoastaan pystynyt laskeskelemaan, että Leinonen oli kaukana tavoittamattomissa. Ihan hyvä, etten tiennyt tilannetta, sillä helposti olisi tullut yritettyä liikoja.

Kolmella seuraavalla väylällä jouduin keskittymään vain par-pelastuksiin, sillä avaukset olivat järjestään huonoja (mm. kaksi epäonnistunutta upsia), mutta lähestymisien avulla pystyin sinnittelemään. Kahdeksallatoista sain heitettyä Basic Jokerin väylää pitkin neljään metriin, joten onnistuin nousemaan kierroksen osalta par-tulokseen. Vastapainoksi onnistuin yhdeksällätoista epäonnistumaan helpossa viiden metrin haaraputissa, kun käsi ei suostunut päästämään kiekosta irti. Vielä kun viimeisen väylän avaus oli liian varovainen ja edessä oli viidentoista metrin alamäkiputti, niin tilanne ei näyttänyt kovin valoisalta. Onnekseni en lähtenyt tilanteessa varmistelemaan, vaan puttasin kiekon keskelle koria. Tuloslaskennassa nimittäin selvisi, että tuon viimeisen putin ansiosta onnistuin pitämään Jani Saukon takanani. Vähän aikaa näytti siltä, että tulos olisi riittänyt kakkosijaan, mutta lopulta Peksi Luoma kiilasi heiton erolla eteen, kun oli onnistunut toisella kierrokselle tekemään hämmentävän -8 tuloksen.

#01: 3
#02: 3
#03: 3
#04: 4 (+1)
#05: 3
#06: 3
#07: 4 (+1)
#08: 2 (-1)
#09: 3
#10: 2 (-1)
#11: 4 (+1)
#12: 3
#13: 4 (+1)
#14: 2 (-1)
#15: 4
#16: 3
#17: 3
#18: 2 (-1)
#19: 3
#20: 2 (-1)
---------------
= 60 (-1)

Yhteensä = 116 (-6)

Sijoitus: 3/59

Kaiken kaikkiaan pitää olla omaan suoritukseen tyytyväinen. Ensimmäinen kierros oli suurimmaksi osaksi hyvää tekemistä ja pystyin pitämään pään joten kuten kasassa, ettei toisella kierroksella tullut mitään romahdusta. Jossitella ei kannata, sillä paljon oli tuuria matkassa ja tulos olisi voinut olla huomattavasti huonompi. Liukas keli oli ilmeisesti etuni, sillä monella oli sen kanssa ongelmia (toki myös minulla).

Kisat jatkuvat sunnuntaina Joensuun viikkokisoilla ja todennäköisesti illemmalla pääsee testaamaan kuinka kovaa sitä saa heitettyä kiekkoa tutkaan.
« Viimeksi muokattu: 03.03.14 - klo:00:16 kirjoittanut Wotson »

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #34 : 03.03.14 - klo:00:06 »


Tänään taas viikkokisat Joensuun Utrassa. Mukaan oli tullut 19 heittäjää, joten radan ja heittopaikkojen liukkaus ei verottanut osallistujien määrää.
Oma peli oli tänään hieman tasapaksua. Hyviä onnistumisia ei kovin montaa nähty, mutta tyhmät virheet olivat myös vähissä. Perusvarmaa peliä, joten en lähde analysoimaan sitä sen tarkemmin. Kierroksen kohokohdat olivat väylän kolmetoista n. 11 metrinen birdieputti ja väylän kahdeksantoista avaus, jossa C-line PD lensi väylää pitkin feidaten kolmeen metriin.

Tuon viimeisen väylän pirkon ansiosta nousin jakaaman ykkössijaa Kempaksen Jessen kanssa, joten lähdimme ratkaisemaan voittajan "sudarissa". Pelasimme SD:ssä custom-väyliä ja olisin voinut ratkaista voiton edukseni ojasta heitetyllä kahdentoista metrin putilla, mutta putit eivät olleet tänään kovin hyvässä kunnossa. Ratkaisu tuli toisella väylällä, kun itse heitin huonon avauksen, enkä saanut lähestymistä riittävän lähelle koria. Putti ohi ja Jesselle viikkokisavoitto.

Kisan jälkeen lähdettiin vielä viiden hengen porukalla puoleksitoista tunniksi kiertelemään väyliä. Tosin puoli tuntia kului siihen, että yritimme saada kiekkoa alas kutosväylällä olevasta männystä. Tuli ainakin hyvää upsitreeniä.

#01: 3
#02: 3 (-1)
#03: 3
#04: 3
#05: 3
#06: 3
#07: 3
#08: 4
#09: 4 (+1)
#10: 3
#11: 3
#12: 2 (-1)
#13: 2 (-1)
#14: 3
#15: 3
#16: 3
#17: 3
#18: 2 (-1)
---------------
= 53 (-3)

Sijoitus: 2/19
Illalla oli vielä seuran sisävuoro Joensuu Areenassa. Porukkaa oli oikein mukavasti paikalla ja saatiin paikalle vielä nopeustutka, johon sitten heiteltiin. Itsellä yritykset olivat aika repimistä, mutta kertoo hyvin tämän hetken tilanteesta. Räjähtävyyttä pitäisi saada vielä lisää. Rennommalla heitolla olisi voinut tulla muutama kilometri lisänopeutta.

Vasemman käden rysty: 94 km/h
Oikean käden rysty: 88 km/h
Oikea käden upsi (tomahawk): 108 km/h

Poissa HAH

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 3 174
  • Profiili
 • Oikea nimi: Harri H.
 • Seura: 7k
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #35 : 03.03.14 - klo:12:17 »
Mietinkin jo, että eikö sulle ole lainkaan vastusta noissa viikkokisoissa. Näköjään joskus joku muukin vie. Kiintoisa tuo Peurungan raportti. Kolmas sijahan on vallan bueno. Onnittelut siitä.

Poissa AMA

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 192
  • Profiili
 • Oikea nimi: Markus Mäntylä
 • Seura: Tampereen Frisbeeseura
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #36 : 03.03.14 - klo:12:22 »
Onpas asiallinen treeniblogi! Hyvin jäsenneltyä tekstiä on mukava lukea. Yleensä skippaan koko osion, kunnen jaksa porukan tajunnan virtaa, mutta tätähän voisi jopa seurata :)

Mukava muutenkin, kun Itä-Suomesta alkaa nousemaan aktiiveja. Siellä suunnalla ei liikaa ole kilpailutoimintaa yms ollut, mutta ehkä siihenkin saadaan nyt muutosta. Itse tulee vietettyä Liperissä appivanhemmilla aikaa muutaman kerran vuodessa ja sitä kautta alueen radat ovat tuttuja. Toivottavasti joskus natsais joidenkin kisojen aikaan, niin vois tulla paikallista skeneäkin ihastelemaan. Etenkin Juankoskella olisi joskus mukava kilpailla, mahtava rata!


Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #37 : 03.03.14 - klo:20:08 »
Mietinkin jo, että eikö sulle ole lainkaan vastusta noissa viikkokisoissa. Näköjään joskus joku muukin vie. Kiintoisa tuo Peurungan raportti. Kolmas sijahan on vallan bueno. Onnittelut siitä.

Tällä hetkellä meillä on sellainen viiden ukon ryhmä, joka yleensä taistelee viikkokisojen voitosta ja koko ajan taustalla kehittyy lisää haastajia (Harmittaa vain, että junnuja ei olla vielä saatu toimintaan mukaan). Oma vahvuus on ollut tasaisuus (selviän vähemmillä bogeilla), jonka takia sitä tulee oltua yleensä kärkipaikoilla. Lumien sulaminen tuo varmasti muutosta tilanteeseen.

Ja paljon kiitoksia onnitteluista. Oma tavoite Peurunkaan lähdettäessä oli pelata kisa alle par:iin ja hyvä sijoitus tuli sieltä hieman yllättäen. Kävin nimittäin joulukuussa piipahtamassa Peurungan viikkokisoissa ja silloin tuloksena oli kauhia +9.

Onpas asiallinen treeniblogi! Hyvin jäsenneltyä tekstiä on mukava lukea. Yleensä skippaan koko osion, kunnen jaksa porukan tajunnan virtaa, mutta tätähän voisi jopa seurata :)

Mukava muutenkin, kun Itä-Suomesta alkaa nousemaan aktiiveja. Siellä suunnalla ei liikaa ole kilpailutoimintaa yms ollut, mutta ehkä siihenkin saadaan nyt muutosta. Itse tulee vietettyä Liperissä appivanhemmilla aikaa muutaman kerran vuodessa ja sitä kautta alueen radat ovat tuttuja. Toivottavasti joskus natsais joidenkin kisojen aikaan, niin vois tulla paikallista skeneäkin ihastelemaan. Etenkin Juankoskella olisi joskus mukava kilpailla, mahtava rata!

Kiitoksia lämpimistä sanoista! Täällä ollaan tosiaan lajin suhteen vielä lapsenkengissä, mutta varsinkin viime ja tänä vuonna on ollut nähtävissä, että lajikulttuuri on täälläkin kehittymässä parempaan suuntaan. Kovastihan täällä olisi halukkuutta järjestää SFL-kisat Joensuussa, mutta nähtäväksi jää saadaanko se toteutettua tänä vuonna vai meneekö ensi vuoden puolelle. Ilmeisesti saman suuntaisia ajatuksia on Juankoskellakin.

Ja itseasiassa satuin törmäämään appivanhempiisi Liperin radan avajaisissa ja vaihdoimmekin siellä muutaman sanan. Muistivat mainita sinut ;D

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #38 : 03.03.14 - klo:23:41 »


Tänään tuli töiden jälkeen käytyä Joensuun Kirkkopuistossa heittämässä pari kierrosta (heittäminen oli huonoa ja kierrokset menivät plussalle). Keli oli tuulinen, jäätä ja lunta oli maassa ja välillä satoi räntää, joten olosuhteet olivat haastavat.

Nopeasti tuli selväksi, että draivitekniikka on tällä hetkellä hakusessa. Heitossa tulee selkeää OAT:ia, eli itselläni heittokäden kämmen kääntyy heiton lopuksi ylöspäin ja samalla käsi tippuu alaviistoon. Tällä tavoin kiekko lähtee kädestä pienessä annukassa ja näin ollen myös väärään suuntaan. Kyseinen ongelma on haitannut heittoja satunnaisesti, mutta nyt se toistui liian usein. Pitänee miettiä onko gripissä jotakin korjattavaa ja tehdä paljon toistoja pyyhkeen kanssa kotona, jotta käsi ei pääse tippumaan heiton lopuksi.

Kierroksista jäi huono maku, joten päätin käydä vielä illalla Joensuu Areenalla laittamaan heittoa kuntoon. Noh, unohdin sisäkengät kotiin, joten treeni koostui lopulta puttailusta ja 30-60 metrin kopitteluista (Jokeri, Dart ja Roc) seurakaverin kanssa. Kaksi ja puoli tuntia kului nopeasti ja treenistä jäi hyvä maku suuhun. Putti sujui sisätiloissa rennolta ja helpolta, sekä lähestymiset lensivät yleensä sinne minne niitä yritti heittää.  Huomenna uudestaan kenkien kanssa.

Poissa AMA

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 192
  • Profiili
 • Oikea nimi: Markus Mäntylä
 • Seura: Tampereen Frisbeeseura
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #39 : 04.03.14 - klo:12:07 »
Ja itseasiassa satuin törmäämään appivanhempiisi Liperin radan avajaisissa ja vaihdoimmekin siellä muutaman sanan. Muistivat mainita sinut ;D
Haha, pieni maailma :D

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #40 : 06.03.14 - klo:20:49 »


Eilen ja tänään tuli käytyä heittelemässä Joensuun Kirkkopuistossa. Eilen meni reilu tunti kopitellessa seurakaverin kanssa puttereilla ja midareilla 30-50 metrin lähäreitä ja tänään tuli kierrettyä rata pariin kertaan. Tuloksellisesti ei mitään erityisen hyvää, mutta alkuviikosta vaivannut OAT -ongelma onneksi selvisi.

Ote oli näköjään pikku hiljaa vaihtunut ja grippiä vaihtamalla (peukaloa hiukan enemmän kiekon päälle) heittoihin sai taas tasaisuutta. Pienestä on kiinni epäonnistumisen ja onnistumisen raja.

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #41 : 07.03.14 - klo:20:35 »
Kesä lähestyy uhkaavaa vauhtia ja tuli mieleen listata tämän hetken omat rataennätykset. Kaikille radoille en varmastikaan tule pääsemään, mutta jospa sitä edes muutaman ennätyksen saisi rikottua.

 • Ahmo DiscGolfPark, Siilinjärvi:
  34 (-4)
 • Aholahden frisbeegolfrata, Savonlinna:
  48 (-12)
 • Hammaslahden frisbeegolfrata, Joensuu:
  26 (-5)
 • Heinämäki DiscGolfPark, Sotkamo: (yksi kierros ja kaikki heittopaikat eivät olleet vielä valmiit)
  53 (-1)
 • Juankosken frisbeegolfrata:
  51 (-6)
 • Karsikon frisbeegolfrata, Joensuu:
  21 (-6)
 • Liikuntahallin frisbeegolfrata, Tohmajärvi:
  23 (-4)
 • Kirkkopuiston frisbeegolfrata, Joensuu:
  23 (-4)
 • Loma-Kolin frisbeegolfrata, Koli:
  24 (-5)
 • Laajavuori, Jyväskylä: (Normaali layout)
  54 (-3)
 • Laajavuori, Jyväskylä: (2013 kisalayout)
  55 (-8)
 • Lehtikangas Disgolfpark, Kajaani:
  44 (-10)
 • Lieksa DiscGolfPark:
  24 (-6)
 • Liperin frisbeegolfrata: (Alkuperäinen layout, ainakin yksi väylä muuttunut sen jälkeen)
  20 (-8)
 • Meri-Toppila, Oulu: (Normaali layout. Yksi kierros)
  62 (+5)
 • Meri-Toppila, Oulu: (Kisalayout)
  63 (+3)
 • Nerkoon frisbeegolfrata, Lapinlahti:
  23 (-4)
 • Paloisvuori, Iisalmi:
  27 (-2)
 • Peurunka, Laukaa:
  56 (-5)
 • Suonenjoki DiscGolfPark: (yksi kierros)
  58 (+4)
 • Ukkohalla DiscGolfPark, Hyrynsalmi:
  54 (-6)
 • Utran frisbeegolfrata, Joensuu:
  48 (-8)
 • Vaala Disgolfpark:
  64 (+4)
 • Vanha Kaivos, Outokumpu:
  46 (-3)
 • Vimpelinvaara, Kajaani:
  61 (+3)
 • Vuokatin frisbeegolfrata:
  21 (-6)

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #42 : 09.03.14 - klo:16:22 »


Viikkokisat Joensuun Utrassa kuudellatoista heittäjällä. Lämpötila +3 ja tuuli puuskittainen n. 3-4 m/s. Heittopaikat olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jäiset.
Joo, eli tämän kertainen viikkokisa oli omalta osaltani kauden pohjanoteeraus ja samalla huonoin tulokseni koskaan (+7) Utran 18-väyläisellä. Tulokseen vaikutti monikin asia (mm. huonot heitto- ja kiekkovalinnat ja pään hajoaminen), mutta tästäkin pitää ottaa vain opiksi ja olla seuraavalla kerralla viisaampi. Kierrokseen mahtui vain pari kolme avausta, joihin pystyi olemaan tyytyväinen. Toisin sanoen birdie-putit olivat melko vähissä. Avausten lisäksi lähestymiset olivat yleensä juuri sen verran epätarkkoja, että kiekot osuivat väylän vieressä oleviin puihin.

Ensi viikon teemana olkoon avausten korjaaminen, sillä pidemmissä heitoissa tuntuu siltä, että kiekkoon ei saa välitettyä riittävästi voimaa. Ote kiekosta ja käden liike menee suurennuslasin alle.

#07: 3
#08: 6 (+2)
#09: 4 (+1)
#10: 3
#11: 3
#12: 3
#13: 3
#14: 5 (+2)
#15: 3
#16: 4 (+1)
#17: 3
#18: 2 (-1)
#01: 3
#02: 6 (+2)
#03: 2 (-1)
#04: 3
#05: 3
#06: 4 (+1)
---------------
= 63 (+7)

Sijoitus: 8/16

Poissa Wotson

 • Juniori
 • **
 • Viestejä: 98
  • Profiili
 • Oikea nimi: Miika Voutilainen
 • Seura: Joen Liitokiekko
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #43 : 10.03.14 - klo:22:10 »


Tänään Joensuu Areenalla pari tuntia heittelyä. Lämmittelyksi puolisen tuntia puttailua eri matkoilta ja sen jälkeen loppuaika draivia verkkoon. Tavoitteena oli saada heittoon enemmän räjähtävyyttä vartalosta ja käden liikkeestä.

Suurin yksittäinen asia mitä tuli tehtyä oli gripin muuttaminen. Normaalisti laitan powergripissä kiekon  kämmenen pohjalle, jonka jälkeen tuon sormet rimmille ja peukalon kiekon päälle. Nyt laitoin sormet ja peukalon ensin ja enkä vienyt kiekkoa kämmenen pohjalle asti, vaan jätin kiekon ja kämmenen väliin pikkurillin kokoisen raon. En tiedä miten ote toimii radalla, mutta ainakin treeniheittojen perusteella kiekko lähti kädestä normaalia paremmalla spinillä.

Toinen asia minkä huomasin oli se että tukijalan käyttö on tällä hetkellä melko huonoa ja heittäessä sen käyttöä piti erityisen paljon miettiä, että se toimi edes joten kuten. Veikkaan, että liukkaalla heittäminen on muokannut heittoa vähän väärään suuntaan. Toivon mukaan jäät kohta hellittäisivät, jotta vauhdinottoa ei tarvitsisi varoa niin paljoa.

Kolmas asia minkä huomasin oli oikean käden foren löytyminen. Heittelen viitisenkymmentä forea ja vaikutti siltä, että sitä voisi tarvittaessa käyttää radallakin, jos vasemman käden rystyyn ei ole riittävästi tilaa. Parhaimmat heitot lähtivät kädestä arviolta 80-90 km/h nopeudella ja yllättävän flättinä. Toki hajonta oli melkoinen ja huonoja heittoja oli kiitettävästi, joten paljon pitäisi heitellä, jotta varmuutta löytyisi. Pelastusheitoissa voisi kuitenkin toimia.

Poissa JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 630
  • Profiili
Vs: Miikan treeniblogi (Joen Liitokiekko)
« Vastaus #44 : 11.03.14 - klo:08:52 »
Kun kiekko on kauempana kämmenestä se pyörähtää suuremmalla kaarella etusormen ja peukalon välissä lisäten vauhtia ja kierteitä. Jos siirtää kiekon etu ja keskisormen uloimpien nivelien kohdalle alimmalta osalta kiekkoa saa vielä laajemman kaaren kiekon pyörähdykseen. Lipeämisvaara kasvaa noin varsinkin kylmällä ja märällä säällä. Näppivoimilla ja tahmeammilla kiekoilla sekä pitoa lisäävillä aineilla saa apuja.
« Viimeksi muokattu: 11.03.14 - klo:08:55 kirjoittanut JanneRäsänen »