Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 308487 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1290 on: 25.06.21 - klo:21:34 »
Juhannus Helsingissä, päivä 2. Jussin kisat ensimmäinen päivä. Helsingin matkailukohteiden lomassa ehtii käydä myös kiekkoa heittämässä, joten rentoa vippailua Sibbessä PDGA-kisojen merkeissä.

Kun nyt vielä lauantaina pitää nuo samat väylät kiertää niin yritän muistella mitä on tullut tehtyä, vaikka vaikealta tuntuu...katsotaan muistanko mitään. Se voi auttaa miettimään mitä teen huomenna paremmin. Lopputulos +4, josta alustava rating 903. Yksi heitto (tai putti) paremmin, niin olisin ollut suunnilleen omassa ratingissa, joten ei auta kitistä, mutta oikeasti jäi todella paljon hampaankoloon.

1. Ford Hybrid 1. Ei ollut ehkä viisain ratkaisu ottaa ensimmäiseen heittoon kiekkoa, jolla on viime syksyn jälkeen heittänyt tasan yhden heiton, ja senkin huonosti. Anchor kuitenkin tuntui parhaalta vaihtoehdolta, eikä se ihan pieleen mennyt. Vain hiukan lyhyeksi jäi (liian varovainen heitto), ja puskan taakse. Polviasennosta puun takaa 6 metrin putti ohi. +0 (Anchor)

2. Ford Hybrid 2. 246 metriä pitkä hieno väylä. Avaus hiukan liian pitkään suorana, ja jäi puun taakse. Sieltä ei päässyt kuin rollerilla, joka onnistuikin yli odotusten. Kolmas heitto sitten valitettavasti helposta paikasta puuhun ja toivottomaan koloon, josta ei ollut mitään pääsyä korille. Tuplabogi, vaikka kahden heiton jälkeen olin jo varma että saan parin. +2 (Snow Ballista, Air Halo, Compass)

3. Ford Hybrid 3. Alamäkeen tuplamandosta 94 metriä hyssenä. Helppo homma Jokerille. Ensimmäinen pörö. +1 (Ultrium Jokeri)

4. Ford Hybrid 4. Reilu 100 metriä puiden takana tien vasemmalla puolella kori. OB myös oikealla. Ajatus oli heittää lievä antsa, joka kiertää oikealta takaisin korille. Laitoin takakenosta aivan liikaa kulmaa, ja kiekko painui tien yli OB:lle. +2 (Snow Ballista)

5. Ramirent 5. Tällä väylällä piti vain välttää pari ohutta puuta keskellä väylää. Onnistuin. Helppo pirkko. +1  (Laseri)

6. Ramirent 6. Nyt en ole varma...olikohan tämä se vanha antsaväylä. Laitoin liikaa kulmaa ja kiekko kopsui sisäkurvissa puihin. +1 (Compass)

7. Ramirent 7. En muista mikä väylä. Oikealle kääntävä par4...Nämä oli varmaan niitä missä olin hiukan väylän sivussa, enkä voinut kuin nepata takaisin väylään.  Bogi tullut. +2 (En muista kiekkoa)

8. Ramirent 8. 69 metriä hiukan vasemmalle kääntävä...ratakarttaan piirretty suota vasemmalle. Taaskaan en ole varma… olisiko tämä se, jossa heitin korkean hyssen, ja tuuli painoi sen reilusti vasemmalle. Jyrkänteen pohjalta upsilla kuulemma melkein koriin. +2  Ei sittenkään, tämä oli joku suorempi neppi (Compass)

9. Ramirent 9. 170 metriä koko ajan vasemmalle kääntävä par 5 väylä. Ei mitään muistikuvaa. Bogin olen ottanut, joten ilmeisesti en ole pysynyt väylällä. +3 (En muista kiekkoa)

10. Ford Hybrid 5. Tämän väylän valitettavasti muistan.Kolme kertaa jouduin neppaamaan mörristä pari metriä takaisin väylään. Tai jotain sellaista. Lopussa olin jo korin tasalla miltei ringissä, mutta ainoa sauma päästä mörristä ulos oli täysi kiskaisu päin pusikkoa, ja sitten etsimään minne kauas kiekko lenteli. 9 heittoa on aina niin mukava lopputulos. +7 (Heitot millä lie, olisinko käyttänyt Gold Ballistaa ainakin jossain kohdassa) Nämä ovat niitä väyliä, joiden takia tulen joskus lopettamaan kisoissa käynnin. Toivottavasti en kuitenkaan ihan vielä.

11. Ford Hybrid 6. Veikkaan että tämä on se väylä, jsosa heitetään kalliolle puiden välistä. Tämän osasin. Se aina helpottaa kun näkee minne heittää. +6 (Compass)

12. Ford Hybrid 7. Tämä olikin se väylä jota muistekin väylän 8 kohdalla. Hysse meni siis liikaa vasemmalle  (tuulen vika sanon minä). +6 (Linnoitus)

13. Ford Hybrid 8. Pitkä loivasti mutkitteleva väylä. Sain ernomaisen avauksen, mutta kiekko jäi aavistuksen hankalaan paikkaan, josta lähärin joutui heittämään käsi ylhäällä. Se jäi vähän lyhyeksi, olisi ollut hyvä mahdollisuus ottaa pirkko. +6 (Air Halo, Ultrium Jokeri)

14. Ford Hybrid 9. Ylhäältä piti osua sydämen muotoiseen alueeseen. Kokeilin upsilla, mutta huonolla heitolla jäin lyhyeksi. Pitkä putti hasardista vähän ohi. +7 (Linnoitus)

15. Ford Hybrid 10. Antsa, jonka joutuu heittämään koivujen läpi. Nyt onnistui. +6. (Air Halo)

16. Ford Hybrid 11. Ylämäkeen, josta vasemmalle taittava pitkähkö väylä. Avaus meni liian pitkään suorana, ja lähäri jäi lyhyeksi. +6. (Air Maailma, Snow Ballista).

17. Ramirent 12. Alamäkeen neppasin vasenta reunaa ja odotin putterin kääntävän hiukan. Käänsi vähemmän kuin kuvittelin, sillä heitto taisi olla hiukan löysä. Pitkä putti upposi silti nätisti. +5. (Basic Sparta)

18. Ramirent 13. Helppo hysse korille ja pirkko. +4. (Ultrium Respecti)

19. Ramirent 14. Vielä helpompi hysse korille. +3 (Ultrium Jokeri)

20. Ford Hybrid 15. Oli OB:ta, puskaa, puuta ja hasardia. Silti oikeasti helppo hysse korille, paitsi jos ei huomaa korkealla puussa roikkuvia oksia, joihin kiekko osuu, jos niitä ei näe. Osuin, en nähnyt. +3. (Ultrium Slaidi)

21. Ford Hybrid 16. Todella tiukka pilliväylä. Joko avaus osuu väylään, tai olet poispääsemättömässä metsässä. Olin metsässä, eikä tuolla ollut helppoa päästä edes neppaamaan takaisin väylään. Bogi oli selviö heti avauksen jälkeen. +4 (Basic Sparta) Jostain syystä (kostean nihkeä keli) putterimuovit ovat jääneet tänä viikonloppuna herkästi käteen, ja lentäneet oikealle. Siksi olen niitä vältellyt eilisen Talin jälkeen.

22. X17 (ilmeisesti joku yhdistelmäväylä Fordia ja Ramirentia).  Avaus sillalle, lähäri 7 metriin. Pirkko korttiin. +3 (Opto ProBallista, Ultrium Jokeri)

23. Ford Hybrid 18. Mandon jälkeen pitäisi päästä reilusti oikealle. Tuli monta virhettä viimeiseen väylään. Vasemmalta puhaltavaan tuuleen aivan liian alivakaa antsakiekko, ja aivan liikaa kulmaa. Rollasi ylämäkeen kauemmas korista. Pitkä lähäri jätti 8 metrin putin, jota ei enää jaksanut viimeisillä voimilla upottaa. +4 (Air Halo, Ultrium Jokeri)


Jotain olen unohtanut, tai muistanut väärin, sillä en löydä tästä sitä väylää, jonka heitin ylikääntävänä mutkan taakse, ja kiekko meni lopussa metsään. Sieltä ei päässyt kuin nepillä väylään...otin vielä vitosen korttiin, kun puttasinkin huonosti kun jalka ei mahtunut juurien väliin. Mikähän hiton väylä se oli.... Juu, se oli tuo Ramirent 7, jota en ollut muistanut. Hyvä avaus siis, joka melkein tuli hyvälle paikalle, mutta oli oikeasti toivoton.


« Last Edit: 25.06.21 - klo:21:42 by takarivi »

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 366
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1291 on: 26.06.21 - klo:00:09 »
Aika solidia peliä kuitenkin toisin kun eräällä sankarille joka yritti putatta mahdottamatkin ja eipä ollu onni suosimassa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1292 on: 26.06.21 - klo:21:04 »
Toinen päivä Jussin kisoissa Sibbessä ei ollut yhtään sen parempi kuin ensimmäinenkään. Oikeastaan olen vähän yllättynyt. Pystyin vähentämään bogien määrää reilusti, mutta samaan aikaan vähenivät myös pirkot. Kun perjantaina tein 8 pirkkoa, niin nyt lauantaina niitä tuli enää kolme!

Kierroksen alku oli kuin kopio eilisestä. Samat heitot, samat virheet. Esimerkiksi avausväylällä avaus 4 metriin ja putti alarautaan. Laitoin sen alkuhermoilun piikkiin, mutta kun koko kierros oli takana, tajusin sen olleen koko päivän kestävä tarina. Ei ollut väliä oliko putti 5 metriä tai 15 metriä, alarautoihin osuin häkellyttävällä prosentilla. Luulisi että joskus edes menisi koriinkin (onhan alarauta pienempi kuin ketjut!!!), mutta tänään ei mennyt. Likemmäs kymmenen alarautaa. Kun onnistumisia ei alkanut tulla niin tilanne vain synkkeni.

Oli jotenkin luovuttanut olo jo kierrokselle lähtiessä. Tuntui, että ne missä on epäonnistunut ekalla kierroksella, tulee olemaan vaikeita tänäänkin. Ja sitten taas ne missä onnistui eilen, ei varmaan mitenkään voi onnistua toista kertaa. Vähän selainen tuplanegatiivinen olo koko ajan, ja onhan se itsensä toteuttava ennuste.

Oikeasti on ihme että selvisin vain yden heiton heikommalla tuloksella kuin eilen. Varmaan jos pelattaisi kolmaskin päivä, tulos heikkenisi entisestään. Näin se vaan menee. Tarvitsen vähintään kymmenen kierrosta uudella radalla ennen kuin alan yhtään oppia mitä siellä pitäisi tehdä.

Tulos siis tänään +5, kun se eilen oli +4. Parannusta tuli siinä, etten ottanut ysiä millekään väylälle, siihen tuli seiska, eli tupla. Muita tuplabogeja ei tullut. Valitettavasti kun saa viisi pirkkoa vähemmän, niin ei voi juuri parantaa… Ratingeista en vielä tiedä kun porukka pelaa vielä toista kierrosta, mutta eiköhän se ole samaa luokkaa kuin eilen, eli menee alle 900. Huono tulos, mutta ihan hieno kokemus. En silti pidä F5-väylästä. Jos koko ajan joutuu heittämään antsaa mutkan taakse näkymättömiin, niin ei kiitos, ei kiinnosta, pelaan mieluummin muualla.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1293 on: 27.06.21 - klo:19:37 »
Sunnuntai oli juhannusviikonlopun kotimatkapäivä. Kotimatkan varrella on Heinolan Kippasuo, joten tuli otettua stoppi sillä kohdalla viikkokisoihin. Varsinaisesti ei kyllä poltellut päästä pelaamaan, mutta mielenkiinnosta haluin nähdä mitä muutoksia rataan on tehty sitten viime näkemän, josta on jo joku vuosi aikaa.

Varsinaisesti en ilahtunut näkemistäni muutoksista. Pelkkää pitkää väylää oli tarjolla. Kyllähän ne muuten, mutta kun käsi ei ole ihan niin vahva kuin toivoisi, niin menee hiukan repimiseksi ja golfin peluu jää vähemmälle. Pelin aikana tulikin mieleen, etten saanut ainuttakaan hyvää avausta. Joka ainoa epäonnistui jollain tavalla. Karkasi kädestä, lähti matalana, lähti oikealle. Mitä niitä nyt onkaan mahdollisuuksia munata. Ehkä joskus olisi hyvä käydä kokeilemassa uusiksi levänneenä.

Tuskin tulen tuolla pelaamaan enää tänä kesänä, joten en taida viitsiä joka väylän sössimisiä käydä läpi. Riittänee kun totean, että väsytti, oli hiki, ja kaikki hyttyskarkotteet unohtuivat autoon. Niitä kun ei tarvinnut Sibbessä (siitä Sibelle iso plussa!). Sain kunnian pelata kolmen teinin kanssa samassa ryhmässä. Oikein mukavaa porukkaa. Pari heistä oli kuulemma pelannut vasta vuoden, mutta heittelivät huikeita avauksia, joista meikäläinen voi vain haaveilla. Vielä kun maltti kasvaa puttiringissä ja lähäreissä niin hyvä tulee.

Juhannusviikonlopun saldo oli siis Talin viikkokisa Metrix 891, Jussin kisat Sibbessä PDGA 902 ja 905 ja Heinola Metrix 901. Aika selkeästi on siis nähtävissä, että juuri tällä hetkellä olen aika tarkasti 900 pelaaja. Jospa loppukesästä vähän saisi parannettua pelaamista.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1294 on: 28.06.21 - klo:20:56 »
Reissun jälkeen mökillä lomailemassa. Eihän sitä malttanut sitten kuitenkaan kauaa makailla laiskana, vaan tuli lähdettyä Peurunkaan muoveja heittämään.
Menin kolmosväylälle testaamaan pitkiä heittoja. Tai niin ainakin kuvittelin ennen kuin totuus iski märällä rätillä vasten kasvoja. Ei ne mitään pitkiä heittoja olleet. En saanut mitään itsestäni irti. Hidasta liikettä huonolla tekniikalla. Repiminen aiheutti vain sen, että kiekko painui ykkösväylälle. Kahdeksalla kiekolla viskoin useampaan kertaan, enkä saanut kertaakaan sellaista avausta, jolla olisi edes lähellä puttirinkiä. Onneksi sain seuraa, ja lähdettiin sitten kiertämään rataa. Se oli viisas päätös, kun nyt kerran kädestä irronnut mitään kelvollista heittoa, niin turha repiä itseään rikki.
Kierros ei mennyt mitenkään huonosti. Toki muutama harhalaukaus mahtui sekaan.

5. Stari nostolle -1
6. Sinus feidasi OB:lle. +0
8. Korotetulta tiiltä en uskalla heittää vauhdilla…miksen muista, että pitäisi heittää sitten vain paikaltaan. Nyt suorilta jaloilta Escape hirveässä antsassa. Kakkosheitto liukui pitkäksi ja rotkon pohjalle. +1
13. Kämmenavaus Anchorilla ja pitkä putti sisään. +0
15. Escape mukin juureen. -1
19. Sparta neljään metriin. -2

Siinäpä nuo merkitykselliset tapahtumat. Olihan siellä toki muutakin puuhastelua, mutta niistä selvisi ilman merkintää tuloskorttiin.

Iltapäivän sitten huilailin mökillä, mutta niin vain vielä illaksi sain päähäni lähteä Saarijärvelle Kusiaismäen viikkokisoihin. Kusiaismäessä oli ruohot ja nokkoset kasvaneet reippaasti. Enemmän etsittiin kiekkoja kuin heitettiin. Kaverin puolesta alkoi ottaa päähän, kun sai erinomaisen ja pitkän avauksen väylää pitkin mutkan taakse. Kuinka pitkälle se lopulta menikään jää ikuiseksi arvoitukseksi, sillä lättyä ei löytynyt mistään, vaikka etsittiin ainakin kymmenen minuuttia. Meni vähän fiilis kaikilta. Onneksi sama mies heitti sitten muutaman väylän jälkeen holarin ja korjasi holaripotin itselleen, niin eiköhän se iloksi muuttunut.

Oma peli ei ollut kummoista. Aloitin bogilla, ja se taisikin jäädä ainoaksi bogiksi. Lopputulos -4. Parempaankin oli saumoja, mutta ei tänään.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1295 on: 01.07.21 - klo:22:55 »
Vihdoinkin sain sen verran aikaiseksi, että ripustin heittoverkon mökillä. Aika hyvin, ollaan vasta heinäkuun alussa. Viime kesänä en jaksanut tehdä sitä ollenkaan…enkä muista edellisestäkään kesästä varmasti.

Muutaman kerran heitin vajaa kolmekymmentä kiekkoa verkkoon, toki huilaten välillä. Se on aika väsyttävää puuhaa loppujen lopuksi. Yritin kokeilla miten heitto lähtisi, jos oikeasti keskittyisi ristiaskeliin, lantion käyttöön ja kaikkeen sellaiseen. Kuten arvata saattaa, eihän siinä hyvin käy. Aina kun kuvitteli, että nyt ajoitus on oikein, ja että pitää katseen pitkään eteenpäin ja että liike lähtee jaloista, niin lopputulos oli sellainen grippari että hyvä kun viisi metriä leveä verkko riitti pysäyttämään kiekon, vaikka heitin metrin päästä verkosta. Kun on kuusi vuotta heittänyt miten sattuu, niin ei sitä hetkessä korjata…ja kun aikani olin itseäni kiusannut niin selkä sanoi että lopeta jo. Sitten lopetin.

Illalla mentiin Laajikseen treenaamaan taas sekapari-SM:ää varten. Kun viimeksi heitettiin tuloskierros bestiä, niin nyt kokeiltiin sitten jatkaa huonommasta kiekosta. Pirkkoja ei tullut mutta ihan joka väylältä ei tullut bogejakaan. +16 oli lopputulos, ja seassa oli kuitenkin joku tripla ja tuplakin. Ihan hyvä fiilis siitä jäi.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1296 on: 04.07.21 - klo:22:13 »
Kaveri kysyi mukaan Heinolaan kun hänen pitää treenata kisoja varten, eikä ole koskaan käynyt siellä. No eihän minua tarvitse yllyttää, vaikka vasta viikko sitten ohikulkumatkalla kävinkin jo katsastamassa Kippasuon. Totta kai lähdin.    Taas viikkokisoihin heittämään pitkää väylää.

Minulla oli olevinaan se etu, että olin jo viikkoa aikaisemin pelannut tuon sinisen pro-leiskan. No ei siitä ollut apuja. Pelasin huonommin nyt kuin silloin. Jotkut väylät toki paremmin, mutta toisissa tein ihan samat virheet kuin aiemminkin. Ja sitten keksin lisää virheitä. +12 tänään ja Metrix rating luokkaa 860. Draivit lähtevät kädestä hitaasti ja huonosti.

Kun oli niin mukava fribakeli (vain 29 lämmintä) niin katsottiin kisan jälkeen kelloa, ja todettiin että saatetaan vielä ehtiä Peurungan viikkokisoihinkin. Vajaa 2 tuntia ajomatkaa. Oltiin väylällä viittä vaille.

Peurungassa peli sujui molemmilla paremmin. Aloitin hyvällä pirkkoputkella, ensimmäisen 7 väylän jälkeen olin viisi miinuksella. Sitten oli heikompi jakso, jossa vain bogeja ja pareja. Vielä viimeiselle väylälle mennessä kaksi miinuksella, mutta bogi siitä lopetti pyristelyn tulokseen miinus  yksi. -1 toi Metrix ratinkia 969, eli yli 100 pinnaa paremmin kuin Heinolassa. Ehkä putti oli parempaa Peurungassa, mutta vaikea keksiä muuta selitystä tapahtuneelle. Toki Peurunka on kotirata, joten pitää siellä vähän paremmin pelatakin.

Iltauinnin jälkeen onkin nyt mukava katsella Tyynin finaalikierrosta.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1297 on: 05.07.21 - klo:23:03 »
Kierros Laajiksessa alkoi kehnosti kun puttasin ensimmäisellä väylällä kuuden metrin putin ketjuista ulos.

Seuraavaa bogia saikin sitten odottaa väylälle 17 asti. Ja sitten myös päätösväylällä tuli heitettyä ulos. Siinä välissä muutama pirkko, joten ihan hyvä kierros kuitenkin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1298 on: 06.07.21 - klo:20:26 »
Takaisin mökille ja sen kunniaksi kierros Äänekoskella.

Aloitin birdiellä. Sitä ei olekaan tapahtunut koko kesänä äänekosken ykkösväylälle. Oli mukava takatuuli niin sain draivin menemään riittävän pitkälle, ja kakkosheittokin putosi ringin sisään. Ei siitä enää kehdannut ohi putata. Ja kakkosväylälle heti perään toinen pirkko. Huhhuh. No kyllä se siitä tasaantui. Vasta kutosväylään sain ensimmäisen parin. Siihen saakka kolme pöröä ja kaksi bogia.

Lopputulos oli kolme miiinuksella. Sillä hävisin kolme euroa, mutta olen ihan tyytyväinen omaan peliin. Vain yksi missattu lyhyt putti jäi kaivelemaan. 

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1299 on: 07.07.21 - klo:23:50 »
Lomapäivä, jolloin ei ollut mitään pakollista tekemistä. En kyllä oikein olisi jaksanutkaan. Ei pitäisi yrittää katsoa jalkapalloa puolen yön aikaan, valvominen ei sovi minulle.

Olin jo ajatellut, että makailen vain päivän, mutta sitten älysinkin, että on jotain asioita Jyväskylässä kuitenkin. No, samalla jos sinne ajaa, niin käyhän sitä heittämässäkin. Menin Vesalan Montulle viikkokisoihin. Sillä radalla en olekaan vielä tänä kesänä ehtinyt vierailla.

Jotain pieniä muutoksia oli tullut rataan sitten edellisen käynnin, mutta ei mitään kovin suuria. Joku uusi väylä tullut lisää, ja joku poistunut. Jospa tuolla tulisi joku toinenkin kerta vielä käytyä tänä kesänä, niin yritän kaivella muistista mitä väyliä siellä on.

2. Sokkoväylään reipas antsa, mieluummin liikaa oikealle kuin että kiekko ei pitäisi loppuun asti. Riittävän pitkällä heitolla pääsee puista eroon. Feidi lopussa korille olisi bonusta. Nyt alivakaahko Opto Ballista hyvin aukealle, josta hyppyputtilähäri korille. +0
3. Avaus suorana, varmasti mandosta ohi, sitten feidi tietä pitkin. Kakkosheiton piti olla helppo, mutta laitoin Compassiin antsakulmaa aivan turhaan. Vastatuuliputti oli luokattoman huono, ja paluuputtikin tuli sitten ketjuista ulos. Alkoi tulla olo, että tällainenko päivä tämä on…. +1
4. Melko suora hiukan vasemmalle taittava väylä. Compass onnistui luovimaan parin puun välistä korille. +0
5. Pitkälle väylälle kaksi kertaa Ballista, sitten lähäri Respectillä, mutta jäin 8 metrin ylämäkiputille, enkä uskaltanut putata kunnolla. Kolmosväylän epäonnistuminen vei luoton puttiin. Ei voi mitään. Par kuitenkin. +0
6. 130 metrinen väylä, joka taittaa lopussa ylämäkeen oikealle. Vasemmalla OB alkumatkasta. Tein virheen valitsemalla alivakaan kiekon. En kuitenkaan pääse korille, joten on ihan turha päästä oikealle. Ja se vasen OB loppuu jo puolimatkassa, joten sitä ei tarvitsisi pelätä. Nyt olin liikaa oikealla hankalassa paikassa, ja antsalähäri jäi lyhyeksi. Ensi kerralla olen viisaampi. +1
7. Reilu satametrinen suora pilli pieneen alamäkeen. Kokeilin Saintilla flipata suoraksi, mutta vastatuuli käänsi kiekon oikealle. Onneksi ei ihan tielle asti. +1
8. Mandoväylä, jossa 80 metrin jälkeen väylä jatkuu vasemmalle. Varoin mandoa liikaa, ja kiekko purjehti oikealle, josta potku vasuriin. Mando meni oikein, mutta seuraavan heiton heitin puuhun, ja sähläsin sitten huolella muutenkin. Ei enää ollut tietoakaan keskittymisestä peliin, kunhan viskelin. +2
9. Väylällä jossa ei ole väylää osuin puuhun. Kakkosheitto kaukaa hiukan liian matalana koria kohti. Vähän liian pitkä ylämäkiputti, tai oikeastaan en edes kunnolla yrittänyt sisään, pelasin vain alle. +2
10. Oikealle kääntävä väylä oli kapeampi kuin muistinkaan. Ja varsinkin se ensimmäinen puu vasemmalla pari metriä korin jälkeen on todella hankalassa paikassa. Ei ole kiva heittää, ja heitinkin sitten siihen puuhun ja etenin vain mäen alle. Kakkosheitto oli sitten ihan kelvollinen hysse korille kaikkia metsän puita uhmaten. +2
11. Uusi väylä, joka korvaa vanhan. Harmi sinänsä, sillä se vanha oli minusta ihan hyvä väylä. No ei tämä uusikaan huono ole. Aivan suora väylä, jossa on mando puolimatkassa. Par 4. Heitin Compassilla suoran heiton väylää pitkin ja missasin mandon. En kyllä ymmärrä miksi siinä pitää se mando olla. Lähinnä tulee mieleen vain kiusanteko. No dropparilta sitten seuraava suora heitto Compassilla menee mainiosti kohti koria, kunnes napsahtaa johonkin kuivaan oksaan, joka roikkuu keskellä väylää.  Meni kyllä lottohommiksi, eikä ollut yhtään kivaa. Kaksi hyvää suoraa heittoa väylää pitkin molemmat, ja viitonen korttiin. Sellaista se on. +3
12. Ylipitkä par-kolmonen joka taittaa puolimatkassa oikealle. Hyvä avaus aukosta läpi. Lähäriä häiritsi yksi sormen vahvuinen puu muutaman metrin päässä. Sitä yritin kiertää vasemmalta, mutta valitsin liian vakaan Jokerin, ja lopussa feidasin hiukan kummulla sijainneen korin ohi. Lyhyt putti, mutta nuoren männyn takaa, enkä oikein jaksanut enää keskittyä peliin. Puttasin ohi. Onneksi paluuputti sentään meni. +4
13. Alkumatkasta alamäkeen, sitten suuri aukea, josta pienestä kolosta pitää päästä ulos. Koska väylä taittaa oikealle, niin heitin antsan. Kiekko lähti hyvän näköisesti, mutta heittopaikalle ei voi nähdä minne se menee. Pitkä ja hyvä heitto, mutta liikaa oikealla. Oli noussut rinnettä metsän keskelle. Ei enää jaksanut miettiä miten sieltä pääsisi yrittämään korille, niin neppasin vain väylälle takaisin, että pääsin mukaan etsimään toisen heittäjän kiekkoa. Lähäri jäi hiukan lyhyeksi, ja kahdeksan metrin putin jaksoin vain alarautaan asti.  +5
14. Väylää oli pidennetty viime vuodesta, mutta nyt heitettiin ylempää. Ei sinänsä vaikutusta. En heittänyt tarpeeksi kovaa ja jäin vähän lyhyeksi. +5
15. CTP-väylä. Jyrkkä ja kapea alamäkipilli. Ajattelin heittää holarin. Opto Mercy vasenta reunaa kohti, niin että kiekolla on tilaa vähän kääntyä. Kiekko lähti hyvin kädestä, ja kääntyi todella hitaasti, kunnes aivan viimeisiin puihin napsahti, mutta putosi sitten kuitenkin korin lähelle. 205 cm toi CTP-palkinnon, eli lahjakortin Kotipizzaan. Päivän toinen pörö. +4
16. 130 metrinen aukea väylä, jossa ei ole mitään välissä. Vain oikealla puolella menee OB-raja. Hyvästä edellisestä väylästä innostuneena päätin kokeilla miten pitkälle pääsen. En päässyt pitkälle. En ottanut huomioon reipasta vastatuulta, ja Opto Ballista käänsi yli, ja kuoli aivan kesken lennon, vähän sen jälkeen kun oli lentänyt OB:lle. Masentunut lähäri jäi lyhyeksi ja korotettu kori sylkäisi putin oikealle. Tuplabogi. +6
17. Alamäkiantsaväylään halusin kokeilla alivakaata Gold Saintia. Laitoin aivan turhaan antsaa kiekkoon, ja se jäi lyhyeksi. +6
18. Tälläkin väylällä heitetään nyt kauempaa ja korkeammalta. Taaskaan en usko, että se hirmuisesti vaikuttaa peliin, muuten kuin sillä tavalla, että epäonnistuneet heitot menevät helpommin synkkään metsään kun lähtevät korkeana hyssenä. Itse sain ihan hyvän avauksen ringin sisään, mutten jaksanut putata koriin, mutta kaverin avaus tipahti kuulemma metrin päähän jotain kanssapelaajaa siellä metsän keskellä. Onneksi ei sattunut pahempaa. +6
1. Pari kertaa oli tullut se tilanne, että kiekko kääntää liikaa yli niin tähän alamäkiväylään otin sitten vakaamman kiekon ja heitin sitä riittävän varovasti ja hyssessä. Vähemmän yllättäen päädyin korin vasemmalle puolelle aivan liian lyhyenä, mutta kuitenkin niin pitkänä, ettei puiden läpi voinut lähestyä korille. Jouduin turvautumaan putteriforeantsaan kiertäen koko puolen hehtaarin metsän. Se onnistui hienosti. +6

Vieläkään Vesalan Monttu ei muuttunut suosikkiradaksi, mutta kyllä siellä pelaamaan pystyy. Ehkä käyn vielä toisenkin kerran kokeilemassa. Pari ahaa-elämystä jo sain.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1300 on: 08.07.21 - klo:23:35 »
Viimeisiä lomapäiviä viedään. Tänään kulutin aikaa Tampereella. Vuorossa oli Sentterin kesäkisa. Yhden kierroksen PDGA C-tier -kilpailu illalla. Ajelin sinne jo aamupäivän aikana kun en muutakaan tekemistä jaksanut keksiä.

Kävin päivällä vähän kokeilemassa, millainen on heittofiilis. Se oli pelottavan hyvä. Ykkösväylään puttereita ja midaria rinkiin. Kakkosväylään helppo kolmonen kahdella putteriheitolla. Kolmosväylällä kori oli väliaikaisella paikalla lähempänä, siihen nosto (illaksi kori siirtyi normipaikalle). Nelosväylällä oli joku perhe heittelemässä niin en jaksanut niiden takana odotella, enkä halunnut häiritä heidän hyvää harrastustaan niin koukkasin sukellusveneväylälle. Jokeri vitosen rinkiin. Eli neljä testiväylää ja niistä kolme pöröä.

Maa oli sateen jäljiltä kostea ja muutenkin oli turhan trooppinen ilmasto, niin siirryin järven toiselle puolelle uimarannalle jatkamaan ajan tappamista. Ehtiihän sitä jatkaa pelaamista illalla kisassa.

Itse kisa alkoi oikeastaan hyvin. Väylältä kolme kun lähdin, niin otin kahdeksan par-tulosta peräkkäin. Sitten bogi, radan helpoimmalla väylällä. Olin juuri heittänyt hienon parin kymppiväylälle ja astelin tiille pelaamaan ensimmäistä pirkkoa. Kuului molskahdus, kun joku heitti vieressä kymppiväylällä kiekkonsa kuralampeen. Tämä yksi ääni sekoitti koko päänupin minulta. Ei heti, mutta asiat seurasivat toistaan. Hätäilin sen avaukseni kanssa ennen kuin alkaa kiekkoja sadella niskaan, kun olisi pitänyt ottaa aikalisä. Heitin kiireessä ja Jokeri jäi näppiin, niin että puuosumien jälkeen olin puskassa vain kaksikymmentä metriä tiiltä. Menin niin sekaisin tuosta epäonnesta, että valitsin aivan väärän kiekon ja sellaisen heiton, jota ei pystynyt ahtaassa paikassa oikein heittämään. Jäin pitkälle putille puiden oksien taakse ja otin bogin. Tästä jäi pään sisään ajatus, että putteriheitot eivät onnistu tänään. Aivan hullu ajatus (olihan putteriheitot aivan loistavia päivällä), mutta en vain mahtanut sille mitään. Sellainen ennustus toteuttaa itse itsensä.

En kuitenkaan vielä yhdestä epäonnistumisesta masentunut, vaan sen jälkeen pelasin kaksi pirkkoa. Ja puttipeli toimi edelleen hienosti.

23. En muista milloin olisin viimeksi pelannut tätä väylää. Heitin liian pitkälle suorana, kun piti kääntyä aikaisemmin oikealle. Sitä ei näe tiille. Foreneppi väylään, ja sitten oli jäljellä suora 60-70 metrin heitto. Pelkäsin gripparia niin paljon, että kiekko karkasi vasemmalle liian löysänä, ja bogi korttiin. +0

24. Alamäkeen rantaa kohti arvailin kiekkoa, ja valitsin liian alivakaan Ballistan, joka kuoli antsaan (olikin vastatuuli). Olin kuitenkin melko hyvällä paikalla pelaamaan nepin korin alle, mutta pelkäsin putteriheittoa ja neppasin forella aivan liian lyhyen lähärin. Hyvä 20 metin hyppyputti meni hiukan korin ohi. +1

25. Radan vaikeimpaan pilliväylään en uskaltanut ottaa putteria enkä midaria koska edelleen korvien välissä joku sanoi, että ne lähtevät kädestä huonosti. Gold Saint vasenta reunaa flipaten, mutta kiekko kääntyi hiukan hitaammin kuin kuvittelin. Lopussa puuosuma, ja kiekko vasemmalle mörriin. Toivoton paikka. Yritin venyttää itseäni, että voisin kokeilla foreantsaa, mutta se ei ollut mahdollinen. Neppi väylälle tuntui pahalta, joten kokeilin upsia kapeasta kolosta. Osuin puuhun, ja kiekko kimposi takaisin. Olin edennyt yhden metrin, eikä paikka muuttunut tippaakaan helpommaksi. Nyt ymmärsin tehdä sen, mikä piti tehdä heti, eli neppasin pari metriä väylälle. Kolmen heiton jälkeen en ollut vielä päässyt siis edes pois metsästä, ja edessä oli vielä taitto oikealle ja pitkä ylämäki. Annan itselleni papukaijamerkin siitä, että selvisin kuutosella koriin! Nelosheitto korkeana antsana pellon yli tielle. Siitä pakotettuna puun takaa jouduin heittämään ylämäkeen forella. Kiekko tuli maahan korin viereen, mutta skippasi ja rollasi yli kymppiin. Rohkea putti pelasti tuplabogin. +3

26. Sukellusveneväylään heitin päivällä Jokerilla parhaiten. Nyt päädyin Kompassiin. (se ajatus vieläkin päässä, että putteriheitot epäonnistuvat tänään). Heitin vahingossa antsassa, ja kiekko meni oikean reunan puuhun. Lähäri sitten putterilla, ja se epäonnistui lentäen oikealle. Pitkä ylämäkiputtikaan ei jäänyt sisään. +4

27. Puuosumat pudottavat kiekon varmasti leveään kuraojaan, joten etsin bägistä vain kiekon, jonka hukkuminen ei itketä, ja heitin täysiä silmät kiinni. Pääsin ojan yli, ja hyppyputti korille. +4

1. No niin, se kolmas väylä, josta olin etukäteen budjetoinut pirkon itselleni. Kaksi edellistä olivat päätyneet bogeiksi… Ei kai tätä voi niin pahasti munata? Päivällä Jokeri lensi parhaiten korille, joten siitä kiekko kouraan ja menoksi. Ei tullut gripparia. En uskaltanut pitää kiekosta kiinni oikeastaan ollenkaan ja heitin vasemmalle ensimmäisiin puihin, ja kiekko putosi mäen alle. Taas oli putterilähärin vuoro, ja heitin sen leveäksi. Täysin masentuneena puttasinkin vielä ohi, ja otin siitä kolmannesta pirkkoväylästä myös bogin. +5.

2. Pelikirjassa luki tällä kohdalla että putterilla tai midarilla keskelle väylää ja seuraavalla korille. Putterit menivät päivällä parhaiten, mutta otin sitten kuitenkin kompassin. Heitin sen antsakulmassa (taas, miksi?!) oikealle pusikkoon. Sieltä rollerilla sen mitä mahdollista (ei paljoa). Bogiin loppui tämä pyristely. +6


Ilman erinomaista puttipäivää, olisin pelannut paljon huonommin. Toisaalta myös moni avaus ja draiverilla heitetty jatkoheitto olivat hyviä. Peli kaatui tänään siihen yhteen epäonniseen grippariin, jonka jälkeen luottamus omiin putteriheittoihin meni. Se vaikutti melkein kaikilla loppuväylillä. Harmittavasti ne kolme etukäteen helpointa väylää muuttuivat sitten bogeiksi, eli kuusi heittoa muuttui kahdeksitoista. Ei voi mitään, tuskin minään päivänä niitä kaikkia kolmea saisin kuitenkaan pirkotettua. Mahdollisuuksia oli siis vaikka mihin, mutta nyt tuo +6 antoi alustavan ratingin 918. Ihan omaa tasoa siis, joten mitäs minä tässä valitan. Sitä paitsi pappasarjan voitosta saa rahaa.
« Last Edit: 08.07.21 - klo:23:49 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1301 on: 09.07.21 - klo:23:19 »
Nyt on tullut pelattua joka päivä ja se tuntuu kropassa. Siellä täällä jotain pientä, muttei onneksi pahempaa.

Tänäänkään ei ollut huilipäivä, vaan käytiin treenaamassa Laajiksen sekaparikisoihin. Kokeiltiin vähän miten alternate sujuu. Nyt on pelattu kierrokset kaikilla tavoilla, mutta en muista tuloksia.

Lauantaina olisi sitten kisa edessä. Kaksi kierrosta lämpimissä olosuhteissa. No kyllä se aina sateen voittaa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1302 on: 10.07.21 - klo:14:07 »
Kyllä lämmin ilma aina sateen voittaa, sanoin eilen. No, sateessa pelattiin.

Sekaparien SM Laajiksessa on menossa. Ensimmäinen kierros takana alternatea pelaten. Ei paras vaihtoehto aloituspelimuodoksi kun siinä tulee niin vähän heittoja. Ei pääse pelivireeseen. Pelattiin joka tapauksessa huonosti, minä varsinkin. Liian matalia tai muuten varovaisia heittoja koko kierros. Toki vähän loppua kohti parantaen. Vain yksi pirkko niistä muutamasta mitä olin itselleni budjetoinut. Pelissähän piti etukäteen päättää kumpi avaa parilliset ja kumpi parittomat väylät. Laskin itselleni etukäteen mahdolisuudet pirkkoihin väyliltä 4, 8, 12 ja 14. Näistä realisoitui vain väylä 8.

Kehnoja avauksia pahempia olivat liian lyhyet lähärit. En voi ymmärtää miksen heittänyt esim. ykkösväylällä korin alle sitä kakkosheittoa, vaan jäin yli 10 metriä. Ehkäpä kehno alku selittää osittain miten en päässyt vireeseen: aloitettiin väylältä 15, ja partneri avasi puuhun. Oli ihan kelvollinen paikka kuitenkin jatkaa ja ottaa par, mutta valitsin edessä olevan puun takia foreheiton, enkä tajunnut miten alhaalta kämmenheitto lähtee! Käsi ja kiekko osuivat rinteeseen kaiteeksi jätettyyn naruun, ja kiekko kimposi vasemmalle ties minne.

Puttipeli oli hyvää mutta tehotonta. Ensimmäinen putti oli toisella väylällä, jossa puttasin kuuden metrin putin ohi, mutta jatkossa puttasin 12 metrin putteja ohi. Pitkiä hyviä putteja alarautaan tuli useampia. Harmittavasti vain ne eivät auta tuloksessa mitenkään.

Avoin ryhmä pelasi ilman sadetta, mutta B-ryhmä kastui. En ole koskaan oikein pelannut hyvin sateenvarjon kanssa. Märät kiekot eivät olleet ongelma, sain ne kyllä kuivaksi, mutta varjon kanssa säätäminen häiritsee keskittymistä. En ole siihen koskaan oppinut.

Yhdeksän heittoa kärkeen matkaa ja kaksi kierrosta jäljellä. Aika toivottomalle tuntuu, mutta yritetään. Ryhmiä toiselle kierrokselle ei ole vielä julkaistu joten en tiedä aloitammeko toughilla vai
bestillä. Ihan sama, paremmin pitää pelata kuin aamulla.
« Last Edit: 10.07.21 - klo:14:33 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1303 on: 10.07.21 - klo:22:31 »
Illan kierros meni jo paremmin Laajiksessa. Aloitettiin kahdella best-väylällä, sitten yhdeksän toughia, ja loput taas bestiä. Best-kierroksista tuli vain yksi birdie, ja siihen olen pettynyt. Olin odottanut itseltäni enemmän, mutta vain avausväylältä tuli pirkko, kun eagle-putti meni korin ali. Loput väylät par-tulokseen. Tough-väylille tuli enemmän tapahtumia. Kolme bogia ja yksi tupla. Väylät 1-3 ovat sen verran pitkiä, että bogit olivat odotettavissakin. Pelasimme loput tough-väylät hyvin. Tuplabogi tuli ysiväylään kun avaus osui mandopuuhun.

Iltapäivän kierros +4 oli viisikymppisten paras. Harmi että aamukierros oli niin heikko. Kun antaa yhdeksän heittoa etumatkaa alussa, niin sitä ei ihan helpolla enää kiritä. Nyt vain yksi tai kaksi heittoa saatiin kiinni kärkikolmikkoa.

Sunnuntaina tough ja best -väylät vaihtavat paikkaansa, joten tulee mielenkiintoinen kierros sunnuntaiaamulle. Millähän saisi pelivireen päälle niin aikaisin?

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1304 on: 11.07.21 - klo:21:07 »
Sekaparien SM tältä vuodelta takana. Pudottiin viidenneksi. Se taisi olla meidän sijoitus jo ratingeissakin, joten ihan odotusten mukaan meni. Ei olla pettyneitä. Kisahan oli mitalien osalta meillä ohi käytännössä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toinen ja kolmas kierros meni ihan mitalistien kanssa samassa tahdissa.

Bestinä pelatuissa väylissä 1-9 otettiin kolme pöröä (enemmän kuin kukaan muu viisikymppisissä) ja yksi bogi (väylällä jossa eilen toughina pelatessa pelasimme parin). Takaväylät olivatkin sitten odotetun vaikeita. En ole tyytyväinen koko viikonlopun puttipeliini. Monta hyvää yritystä, mutta palkinto jäi puuttumaan. Parini pelasi hyvin.

Erikoinen episodi tapahtui saariväylällä… niin hämmentävä, että en tiedä viitsiikö sitä edes julkisesti laittaa näkyviin. Sanotaanko että outoa puuttumista peliin kilpailun ulkopuoliselta henkilöltä. Ihmisillä on outo tapa yrittää päästä pätemään asioissa joka eivät heille mitenkään kuulu, ja joista he ovat täysin pihalla. Sen olen toki tiennyt ennenkin, joten ei mitään uutta. Vaikka mitä puhutaan fribaspiritistä, niin samoja ihmisiä tuolla tuntuu liikkuvan kuin muuallakin.

Virkistävä sadekin saatiin toiseksi viimeisellä väylällä. Kastuttiin läpimäräksi. Se oli oikeasti virkistävää helteisen kiipeilyn jälkeen. Muutenkin kisasta jäi taas oikein mukava ja piristävä maku suuhun.

Illaksi ehdin vielä Peurungan viikkokisoihin. Virtaa ei kyllä ollut koneessa tippaakaan, mutta sinne vain tuli mentyä. Tuloksesta ei voi puhua mitään. Puusta puuhun heittelin, mutta ihan heittämisen halusta. Tuloksesta en välittänyt. Yritin saada hienoja heittoja. Pari onnistuikin oikein hyvin. Myös kämmenheittoja kokeilin monella väylällä. Vaihtelevasti onnistuen.

Nyt on loma ohi. Alkuviikoksi töihin, ja loppuviikosta Nokialle Keisari Openiin. Onneksi kesä jatkuu, vaikka loma loppuu.