Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Liukkonen & läpimurtokausi 2021?  (Read 108241 times)

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Liukkonen & läpimurtokausi 2021?
« on: 14.11.16 - klo:16:50 »
Hola!

Eka kisavuosi takana joten tässä voisi alkaa pitämään päiväkirjaa siitä kuinka huonoa/hyvää tämä treenaaminen ja pelaaminen oikein on.

Omalla kohdalla päälaji on aina ollut jalkapallo (pelaaminen aloitettu -89) mutta nyt yritetään oikeasti siirtää focusta frisbeegolffiin. Vuosi sitten yritin jo lajinvaihtoa mutta huonoin tuloksin. Nyt vaikuttaa siltä että päätös vihdoin pitää vaikka meinaankin futista höntsätä jossain ikämiesporukassa kerran viikossa ihan kuntoilumielessä. Friba muuten aloitettu oikeilla kiekoilla 2011..

EDIT: 2007!

mutta pari kolme ekaa vuotta hyvin epäsäännöllistä pelailua kerran kaksi kuussa. Pari viime vuotta tiiviimmin ja nyt voidaan jo puhua ihan lajin treenaamisesta päivittäin. Ekat kokemukset "frisbeen" heittämisestä 90-luvun alusta milloin muistan viskoneeni muovista ämpärinkantta pellon toiseen päähän (ehkä 60-70m) Jätti jo silloin hyvät fiilikset kun heitto onnistui.

Tällä hetkellä paras osa-alueeni taitaa olla tarkat kontrolliheitot putterilla/midarilla. Käyn paljon umpimetsässä puttereiden kanssa ja heittelen erilaisia kapeita puukujia mitä edestäni löydän. Ratojen puukujat tuntuvat metsän jälkeen avarilta. Paitsi Lausteen Kukkulan Kuninkaan väylä 25 :)
Käyn myös paljon urheilukentällä missä kuvaan astuu sitten draivit ja muut enemmän tilaa vaativat heitot. Nyt talvisin kierrän lähialueiden pururatoja parin ledikiekon kanssa. Radalla käyn tällä hetkellä kerran viikossa. Olen aloittanut pelaamisen fore-painoitteisena pelaajana mutta tällä hetkellä yhä isompi osa heitoista lähtee rystyltä.

Eka kisavuosi takana, miten meni?

Aluksi on ehkä hyvä mainita että kiitos erään S. Lizotten klinikan alkukesästä laitoin remonttiin draivin sekä putin. Jälkikäteen on selvää että Simonin neuvoin sainkin molemmat ihan eri tasolle mutta tietysti aluksi en osunut esim rystydraivilla ladon seinään.

Amatöörien Kyy (Lauste). Kierrokset menivät +23 ja +21. Rempattu draivi oli täysin kadoksissa ja tokan kiekan vedinkin pääosin forella. Sijoitus 32 amatööreissä.

Tähän perään oli kotikaupunkissani Heinolassa Heinäheitot: Kierrokset +16 ja +8. Sija 21. Tokalla kierroksella oli jo hiukan valoa näkyvissä tunnelin päässä.

Heinola Open pelattiin elokuussa ja rata sopikin lyhyiden ja tarkkojen väylien takia sopivasti sen hetken pelilleni. Kierrokset +3, +6, +1 ja 0. Eka top-10 sijoitus avoimessa sarjassa. Kisan voittaja Pasi Koivu meni tietysti ihan eri kymmenluvuilla kuin muut.

Kesän kuntopiikki osui Lohjan October Disc Golf Festiin viime kuussa. Radalla en ollut ennen käynyt mutta kierrokset meni silti -1 ja paariin toka. Molemmat yli 900 reitattuja kierroksia ja MA3 sarjassa tällä irtosi sija 4/29. Eka lahjakorttipalkinto kassiin ja roppakaupalla lisää treenimotivaatiota.

Samassa kuussa kävin pelaamassa Liedon avoimet missä läpsyttelin aika seiftillä kierrokset -1 ja par millä irtosi sija 18 avoimissa. Helpohko rata mikä pienellä treenauksella pitäisi alkaa menemään pakkaselle säännöllisesti.

Rating muuten nousi kesällä lähtölukemista 827 ->854. Seuraavaksi sitten 900 rikki.

Vuoden vikat kisat taisi olla viime viikonloppuna Valkeakoskella. Monien jo ennakkoon parjaamat ratamuutokset olivat lienee syynä todella huonoon tulostasoon. Jopa avoimen kärki ei ollut lähelläkään miinuslukemia ja omakin peli flunssaisena oli kaukana parhaasta. +16 ja +17 kierroksilla irtosi 4 sija MA3 ryhmässä ja ihme kyllä yhden sijan parannuksella olisi päästy palkittavien joukkoon. Itseäni ei haitannut huippuvaikea rata mutta olihan se jännää että esim väylällä 11 (220m/par-5) vain yksi henkilä koko kilpailussa pystyi heittämään par-tuloksen. Väylä oli kapeahko pieni mutkitteleva metsätie ylös laskettelurinteen takapuolella. Anyway, kisat oli muuten hyvin järjestetty ja keli oli mainio. Jäi reissusta ihan hyvät fiilikset.

Kunhan saan tämän lenssun selätettyä niin loppuvuosi mennään kaavalla päivittäistä treenaamista ja vknloppuisin viikkokisoja. Viikossa 1-2 huilipäivää. Puttiaputtiaputtia ja ledien kanssa pururadalle tai valaistuun koulun pihaan lähäreitä. 7K:n sisävuoroa odotellessa!


Liuge

 
« Last Edit: 27.01.21 - klo:12:26 by Rockatansky »

Offline HAH

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 3 174
  • View Profile
 • Oikea nimi: Harri H.
 • Seura: 7k
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #1 on: 15.11.16 - klo:21:33 »
Uulalaa. Uusi treenis seurattavaksi. Ratingin nostaminen yhdeksäänsataan vaatii sellaiset 4-5 heittoa paremmat kierrokset. Pientä analyysiä millä saat nuo heitot pois 18 väylän setistä?

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #2 on: 17.11.16 - klo:11:44 »
Uulalaa. Uusi treenis seurattavaksi. Ratingin nostaminen yhdeksäänsataan vaatii sellaiset 4-5 heittoa paremmat kierrokset. Pientä analyysiä millä saat nuo heitot pois 18 väylän setistä?

Kyllä, analyysi on se juttu! Tällä hetkellä käyn aina kisojen jälkeen heittoni väylä väylältä läpi. Missä takkus? Missä onnistuin? Tätä kautta hakee ne heikot osa-alueet mitä voi sitten taas hioa treenikentällä. Tällä hetkellä tietysti duunia on aika paljon edessä vielä joka osa-alueella :D

Mutta vastaus kysymykseen on helppo. Mun tarttee vaan heittää vähän pidemmälle, vähän tarkemmin ja putata vähän paremmin. Sillä saa 4-5 heittoo pois :)

Menneenä kesänä heitin melkein joka toiset kisat radalla missä en ollut ennen käynyt.  Hauskaa sekin mutta siinä antaa aika paljon etumatkaa niille ketä on radan ehtinyt muutamaan otteeseen jo heittää. Edes Masku missä olen eniten radoista käynyt niin ei ole pelikirjan osalta läheskään selvää kauraa joten hitosti enemmän kierroksia tarttis ehtiä myös radoilla heittää.

Rating muuten nousi nyt 827 -> 854 -> 878 ekan kisavuoden aikana. Iloitaan vielä kun voidaan :)

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #3 on: 21.11.16 - klo:16:55 »
Lauantain koulutuspäivä tuli käytettyä hyväksi ja loin itselleni viikkotreeniohjelman. Selkärankana nyt talvella maanantain ja torstain 7K:n sisävuorot ja sunnuntaisin joko viikkokisat tai muuten vaan radalle. Välipäivinä spessumpaa treeniä tai jumppaa lepopäiviä unohtamatta.

Lihaskunnon puolella määritin tietyt tavoitearvot joillekkin perusjutuille (ainakin punnerrus, lankku, leuat, kyykkypito, vatsat..) mihin yrittää sitten talven aikana päästä. Sunnuntaina jumppasit lähtöarvot paperille ja katsotaan miten miehen käy. Esimerkkinä otin punnerustavoitteeksi 50 (nyt menee 30) mikä pitäisi olla nopeasti tavoitettavissa. Sitten toisaalta 10 leukaa tuntuu pahalta kun nyt ei mene yhtään (!). Anyway, kotona jumppaaminen on ollut viime kuukausina niin huonoa, katsotaan jos tavoitteellisuus piristäisi hommaa. Puntillekkin mieli vetäisi.

Sunnuntaina kävin kaverin kanssa kiertämässä Haunisten radan lauantain keikan ja lyhyiden yöunien jälkeen. Pirkotin heti avausväylän ja heitto tuntui kierroksen alussa hyvältä. Lopulta kuitenkin lopussa romahdin kunnolla yhdellä väylällä triplaan ja kierroksen lopputulokseksi jäi heikko +5. Laitoin kylmästi univelan piikkiin. Kaveri pelasi huonon alun jälkeen mielestäni todella hyvin kierroksen (+1) ja ansaitsi voiton keskinäisestä. Anyway, keli oli hyvä ja onhan noi casual kierrokset vaan niin jättekivaa. Toivottavasti ei tuu lunta koko talvena! ;)

Tänään alkaa 7K:n sisävuorot joten pääsee hiomaan heittoa ja puttia sitten ihan ihanneoloissa. Hyvät fiilikset!


Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #4 on: 05.12.16 - klo:13:56 »
Menin sitten rikkomaan sormeni autohommissa melko hyvin. Yli viikko tuhraantui sormea parannellessa. Perjantaina kuitenkin pystyin taas heittämään ja lauantaina vedin heittotreenit sekä aamulla että illalla. Myös puntilla on tullut käytyä n. kerta viikkoon ja sekin maistuu taas pitkän tauon jälkeen.

Eilen kävin paikallisissa viikkokisoissa mitkä pelattiin tällä kertaa Liedossa. Pääsin superjunnujen kanssa samaan pooliin ja aloitettiin 5. väylältä. Alku oli huono avauksen jäätyä puihin ja suoraa reittiä ei korille ollut. Bogey korttiin. Seuraavilla 13 väylällä onnistuin kuitenkin heittämään 6 pirkkoa ja vain 2 bogia ja huomasinkin olevani kisan jaetulla ykköstilalla. Yleensähän näissä paikallisissa viikkokisoissa on Sokan ja Aulun tapaisia paikallisia mahtipelaajia joten Liukkosen nimi kolmen joukossa on ollut aika hiljaista :D

Kun väylät 1-4 oli enään jäljellä ajattelin vaan seiftata lopun ja ottaa jonkun pienen rahapussin kotiin viemisenä. Kolmosväylällä kuitenkin kosahti. Fore avaus oli vielä ihan ok, pääsin hyllylle ja korille matkaa ehkä 13m, ei mitään edessä. Tässä kohtaa päätin kuitenkin ahnehtia pirkkua ja ohihan se meni. Paluu putti ei ollut mikään mahdoton vaikka aika kauas keikko skippas. Huono putti heikommalle puolelle ja ahneudesta sakotettu bogi korttiin. Radan ainoa par-4 eli väylä nelonen oli mihin lopetettiin mentiin järkevästi väylää pitkin ja par korttiin. Latokylä vei ansaitusti voiton -5 tuloksella mutta ilman kolmos väylän puppelointia olisin ollut jaetulla 2. sijalla.

Nyt päädyin jaetulle kolmossijalle kahden muun kanssa ja päätimme heittää sudarin väylällä 18 (CTP-kisa). Mitään kovin hyviä ei kenenkään heitot olleet. Itse kuvittelin heittäväni Buzzzin aika flättinä ettei tulisi mitään kilometrin skippiä. Noh, flättinä se lähti eikä feidannut sitten juuri ollenkaan :D
Sudarin voittotulos oli joku melkein 10 metriä joten tässä olisi kyllä ollut paikat nostaa massit.. ehkä ensi kerralla

Eka top-3 sijoitus viikkokisoissa silti konttiin ja sit takas treenikentälle :)




Offline Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 4 848
 • Discmania
  • View Profile
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #5 on: 07.12.16 - klo:15:37 »
Leuanvetoja saa nopiasti lisää tällä ohjelmalla: http://twentypullups.com/20-pull-ups_ilka-helo.pdf

Kympiin, vähän yli menee helposti. 20 joutuu sit tekeen vähän enempi töitä. Mitä tuo sit hyödyttää, no pystyy vetämään enemmän leukoja ;)
Discmania Media Partner 2017-2019
Team Discmania, Discmania Ambassador

Link | P2 | Tactic | Origin | MD3 | MD4 | Anvil | Essence | FD | FD3 | Fortress | CD2 | DD3 | Rampage | Spirit
http://www.instagram.com/Crushing_Plastic
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 326
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #6 on: 07.12.16 - klo:16:53 »
Maan vetovoima on kyllä aina voittanut ja voittikin,koska olkapää ei meikäläisellä kestä mitään leuan vetoja, en muista koskaa tehneen yhtään leuanvetoa, joten ei pääse mun treeni ohjelmaan ☺ .
Hyvä startti ja kehityksen seuraaminen on aina mukavaa, tsemppiä harjotus kaudelle ja olisihan sitä vielä kisaakin tarjolla tällä kaudella.
Veikkolassa ei meinaan ilman OB rajoja näin vähillä mandoilla paljon pelata kuin "end of 2016" kisassa.

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #7 on: 07.12.16 - klo:19:42 »
Leuanvetoja saa nopiasti lisää tällä ohjelmalla: http://twentypullups.com/20-pull-ups_ilka-helo.pdf

Kympiin, vähän yli menee helposti. 20 joutuu sit tekeen vähän enempi töitä. Mitä tuo sit hyödyttää, no pystyy vetämään enemmän leukoja ;)

Thanks! Täytyy ottaa toi ohjelma lähempään tarkasteluun. Lähinnä mulla on ollut mielessä tuon leuanvedon kanssa sen positiivinen vaikutus esim leveisiin selkälihaksiin. Itsellä kun on tämmönen moniongelmainen selkä niin ylipäätänsä pelkkä roikkuminen tangossa tekee hyvää.

mykey: saa nähdä kauanko nämä leuat pysyy mun treeniohjelmassa ;) Täytyy ottaa myös noi Veikkolan kisat lähempään tarkasteluun.

Tiistai oli hyvä treenipäivä. Sain vedettyä kaksi eri heittotreeniä (aamulla ja iltapäivällä) ja tein myös pienen jumpan mikä koostui 15min alkulämmöstä soutulaitteella ja sarjasta punnerruksia. Myöhäisillasta kävin vielä 30min puttailemassa kellarissa, tässä vaiheessa tosin alkoi olla vähän väsynyttä miestä..

Harmi kun normaali arkipäivinä tuo leipätyö vaikeuttaa harrastustoimintaa..

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #8 on: 13.12.16 - klo:11:31 »
Aloitin viime viikolla tosiaan tuon 6 viikon leuanveto -ohjelman ja kyllähän tuloksiakin tuli nopeasti. Nyt menee melkein kaksi leukaa :D
En tiedä onko muilla käsitreenin aloittaminen sotkenut heitto tuntumaa mutta itse huomasin perjantaina Impivaaran futishallissa heitellessäni että ei meinaa osua ladon seinään. Ilmeisesti kädet vähän "tukossa" tms..

Sunnuntaina kisailtiin Maskun viikkokisat kirpeässä -14 asteen talvikelissä. Tosin lunta ei ollut ja jäätäkin ihan nimeksi. Oma tekeminen oli perjantain tapaan melkoista konttausta. +8 tuloksella pääsi sijalle 10/12 avoimessa. Kierros on käyty läpi ja tässä vähän raaka dataa. Puttipeli oli ala-arvoista (7kpl), huono avaus (5kpl) ja väärä kiekkovalinta (5kpl).

5. Avaus Buzzilla hienosti putkeen mutta asteen liian matala ja rollaa rinteen alkuun. Par
6. Mako3 liian alivakaa näissä pakkaslukemissa, kippaa oikealle. Par
7. Mako3 liian alivakaa näissä pakkaslukemissa, kippaa oikealle (mies ei usko). Lähestyminen puuhun, toka jää 10 metriin mutta OB korin takana pakottaa seiftaa alle. +2
8. Birdie
9. Avaus hivenen liikaa vasemmalle, kimpoaa kujan puolesta välistä kohti pururataa. Lähestymisen jälkeen epäonnistunut helpohko putti. +1
10. Nappi avaus triplamandon läpi sweetspottiin mutta helppo kakkosheitto epäonnistuu (väärä kiekkovalinta). Par
11. Täydellinen avaus rotkon reunalle. Käsittämätön epäonnistuminen saattaa kiekko korin juurelle (ihme griplock putterilla ja kiekko liikaa oikealle) Huono putti. +1 EI NÄIN
12. Avaus FD:llä, näpit luistaa ja kiekko feidaa korista vasemmalle. Par
13. Par
14. Fore hiukan onnella korille. Missaan hyvän pirkkopaikan koska putti. Par
15.Seiftiavaus osuu puuhun ja kimpoaa oikealle. Pääsen puttaamaan nelosta mutta ei.. +1
16. Ok. Par
17. Avaus hyvä, kiekkovalinta ei. FD menee suoraan oikealle pöheikköön. Foreneppi jää oksaan minkä jälkeen vedän vielä kunnon puttirallit. +2
18. Par
1. Ok avaus. Pirkkoputti ei uppoa.
2. 2 ekaa heittoa täydelliset, kolmas heitto ei + huono putti. +2
3. Huono avaus. Par
4. Forella Fire ihan liian pystyssä. Par

Sysihuono kierros mutta näitä tulee.

Ensi sunnuntaina kisaillaan nääillä näkymin Lausteella joten viikko aikaa saada homma toimimaan :)

Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #9 on: 16.12.16 - klo:12:47 »
Oletko kokeillut käsien hermoratojen venyttelyä leuanvedot tehtyäsi? Kun turvotus ja lihasten kireys voi kinnata hermoja, on hyvä vähentää painetta ohentamalla lihaksia ja hermoja palauttamalla ne normaaliin halkaisijaan. Toivottavasti poistaen tukotuksen palauttaen täyden esteettömän liikkuvuuden. Eri juttu kuin esteellinen liikkuvuus lihasten täyteen liikerataan. Lihakset voivat venyä esteettä, vaikka hermot kinnaavat. Netistä löytynee hermoratavenytysohjeita. Raju venytys on kämmenet yhteen peukalot sydämen kohdalla rinnassa kiinni käsiä niin sivuille vuoron perään siirtäen. Mieto kämmen ylös ja alas kiertäen käsi etuviistossa olkapään yläpuolella. Puolivälimalli on kämmenselkä maata kohden käsi suorana paitsi ranteesta sisäkautta ulos kierto. Melko kovia ovat kämmen vatsalta kättä sivulle vieden ranteesta ylös taittaen kämmenselkä korvaa kohti kääntö sekä pää sivulle vastakkainen käsi ranne alas taittaminen.

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #10 on: 16.12.16 - klo:13:06 »
Oletko kokeillut käsien hermoratojen venyttelyä leuanvedot tehtyäsi? Kun turvotus ja lihasten kireys voi kinnata hermoja, on hyvä vähentää painetta ohentamalla lihaksia ja hermoja palauttamalla ne normaaliin halkaisijaan. Toivottavasti poistaen tukotuksen palauttaen täyden esteettömän liikkuvuuden. Eri juttu kuin esteellinen liikkuvuus lihasten täyteen liikerataan. Lihakset voivat venyä esteettä, vaikka hermot kinnaavat. Netistä löytynee hermoratavenytysohjeita. Raju venytys on kämmenet yhteen peukalot sydämen kohdalla rinnassa kiinni käsiä niin sivuille vuoron perään siirtäen. Mieto kämmen ylös ja alas kiertäen käsi etuviistossa olkapään yläpuolella. Puolivälimalli on kämmenselkä maata kohden käsi suorana paitsi ranteesta sisäkautta ulos kierto. Melko kovia ovat kämmen vatsalta kättä sivulle vieden ranteesta ylös taittaen kämmenselkä korvaa kohti kääntö sekä pää sivulle vastakkainen käsi ranne alas taittaminen.

Kiitti vinkistä. Täytyy tutustua aiheeseen!

Eilen Kupittaan sisävuorolla tartuttiin Professori Heikkasen kanssa rystyheittoni ongelmakohtiin eli todella vajaaseen yläkropan kiertoon reachback -vaiheessa ja myös vartalon kierto heiton jälkeen on täysin puutteellinen. Yksinkertaistimme myös ristiaskellustani vähän.

Kiitos Harrin ja videokamera -avun saimmekin solmukohtia paljon paremmiksi ja jäljelle jäi oikeastaan enään se kantapää pyörähdys/kropan kääntäminen heiton jälkeen. Nyt täytyy vaan saada alle hitosti toistoja että saan sen puolen vielä kuntoon.

Se on tätä kun vanhalle koiralle opettaa uusia temppuja, ei oo helppoo!

Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #11 on: 17.12.16 - klo:17:17 »
Kädessä on useita kalvoja, joista mikä vain voi jumittaa myös, joten kalvohierontakin voi auttaa. Jääpallo lajin pallo on kätevä. Sillä on ok paine saatavissa aikaan, jos toki liikaakin. Idea menee niin, että ylimääräiset kiinnikkeet on rikottava, jotta eri kudokset liikkuvat vapaasti niin kuin vammautumattomalla levänneellä. Pallolla käydään koko käsi läpi alkuun ainakin kevyesti painaen, kunnes löytyy arka paikka tai "herne". Siihen pallo jumittamaan paikalleen ja seuraavaksi alempaa niveltä hitaasti kaikkiin suuntiin liikuttaen.

Jänteitä ei passaa pallolla murjoa ja helposti liiallista tehoa käyttää tähtien näkemiseen asti. Siitä menee liian pahaksi käsi, siksi kevyt aloituspaine. Tehoa tulee kyllä hyvin alemman nivelen liikuttamisella.

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #12 on: 19.12.16 - klo:10:22 »
Kädessä on useita kalvoja, joista mikä vain voi jumittaa myös, joten kalvohierontakin voi auttaa. Jääpallo lajin pallo on kätevä. Sillä on ok paine saatavissa aikaan, jos toki liikaakin. Idea menee niin, että ylimääräiset kiinnikkeet on rikottava, jotta eri kudokset liikkuvat vapaasti niin kuin vammautumattomalla levänneellä. Pallolla käydään koko käsi läpi alkuun ainakin kevyesti painaen, kunnes löytyy arka paikka tai "herne". Siihen pallo jumittamaan paikalleen ja seuraavaksi alempaa niveltä hitaasti kaikkiin suuntiin liikuttaen.

Jänteitä ei passaa pallolla murjoa ja helposti liiallista tehoa käyttää tähtien näkemiseen asti. Siitä menee liian pahaksi käsi, siksi kevyt aloituspaine. Tehoa tulee kyllä hyvin alemman nivelen liikuttamisella.

Jeps, multa itseasiassa löytyykin hierontapallo millä futiksessa oon käynyt läpi noita lihaskalvoja. Auttaa monesti kun venyttely ei tahdo oikein enään riittää. Täytyy ihmetellä miten yläkropan/käsien hieronta sillä onnistuu.

Viime viikko meni treenien suhteen muuten melko harakoille flunssan iskettyä (jälleen). Menin kuitenkin asteen verran vajaakuntoisena sunnuntaina Liedon viikkokisoihin.
Peli sujuikin kohtalaisesti aloitusväylältä 5 väylälle 16, vain yksi bogi ja pari pirkkoa. Lopussa romahdettiin kuitenkin totaalisesti. Viimeiseltä 6 väylältä 5 bogia ja lopputulema +4. Tällä irtosi sija 18/29 avoimissa. Voittoon meni muuten Seppo Paju -10 ja kakkosena Sokka -9.

Nyt on jo parissa viime viikkokisoissa tullut todella iso repeäminen lopussa. Täytyy funtsia miksi ei keskittyminen riitä koko kierrosta. Tietysti vajaakuntoisuus vaikuttaa mutta onko siinä kaikki. Tekniikka treenit jatkunee tänään Kupittaa sisävuorolla ja huomenna puntille jos olo parempi.

Joulu on muuten ovella. Oon tainnu olla niin kiltti että pukki tuo mulle Mystery Boxin. Sitä odotellessa  :P




Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #13 on: 20.12.16 - klo:18:06 »
Käsien hieronta on helppoa, käy kaiken läpi, kun ei vain jänteita, eli lihasten ääripäitä hiero. selkälihaksia ja pakaroita voi hieroa nojaamalla palloa vasten, joka on seinässä kiinni. No mä käytän ovenpieliä, jotten kuluta tapettia.

Offline Rockatansky

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 419
  • View Profile
 • Oikea nimi: Henry Liukkonen
 • Seura: LDG
Vs: Hattutempuista triplabogeihin - Liuge fribaa (LDG/7K)
« Reply #14 on: 23.12.16 - klo:08:57 »
Tiistaina hallivuorolla Heikkanen esitteli puttipelin nimeltä Turkulainen. Käytännössä siinä putattiin 2kpl 5 putin sarjaa 5m, 10m ja 15m viivalta. Pisteet menivät 1, 2 ja 3 pistettä. Onnistuin voittamaan 3 hengen skabamme 32 pisteellä. Sitä lähdetään sitten parantamaan jossain vaiheessa. Joku jutteli että 41 olisi talven enkka på Turku?

Tiistaihin tuli extra-treeni Sokan saatua TPK:n futsalvuoron Samppalinnan koululta 7K:n käyttöön. Päätimme pelata salibandya ja porukkaakin tuli aika kivasti yli 20. Seppo Paju oli kohtuullinen peluri tässäkin lajissa tosin lajitaustaa taisi teinivuosilta olla. Ihan jees välipäivän treeni.

Keskiviikkona uuden kiekkolähetyksen tultua Powergripiltä innostuin lähtemään Moision koulun pihaan tekemään pienen heittotreenin. Nopeasti huomasin kuitenkin että tuuliolot on aika haastavat. Vastatuuleen heitettäessä korkeammat heitot lähtivät tulemaan takaisin päin. Oli matkassa pelkkiä midareita. Valkoinen M5 löytyy muuten koulun katolta jos joku tarttee. Kyllä, testasin sitäkin vastatuuleen :D

Nyt toivotan hyvät Joulut ja palataan ensi viikolla asiaan!