Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Rakkaudesta lajiin  (Read 811604 times)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1335 on: 31.10.17 - klo:13:03 »
Harvoin on harmittamatta kun jättää kisoihin menemättä. Lohjalla olisi uimarannalla ollut viime viikonloppuna kisahommia. Arvelin, että kyllä sinne tulee tilaa kun kisapäivä lähestyy. Tulihan sinne. Ehkä eniten siksi että maassa oli lunta ja lauantaina satoi vettä.
Onnittelin itseäni kun en ollut tunkenut mukaan. Mielenkiintoisen näköisiä väyliä, mutta ei yhtään haitannut touhailla muita juttuja kotosalla.

Nyt ollaan sitten oltu hetki heittämättä ja huomenaamulla alkaa retki Kroatiaan. Videoiden katselu oli turhaa, siellä on laitettu kenttä uusiksi ja viety Kotamäen Villeltäkin etu meikäläiseen nähden. Joten tasoissa ollaan ennenkuin on yhtään heittoa heitetty. Kroatiassakin on ollut varsin viileätä meininkiä, mutta nyt ollaan luvattu 16 astetta eli sortsikelihän se on. Erinomaista.

Saa nähdä kun Finnairin pojat on uhkailleet punnitsevansa noita käsimatkatavaroita, mitä ne meikäläisen bägistä meinaa. Meikäläisen punnitseminen lienisi hyvä tienesti jos ylipainosta aletaan laskuttaa lisärahaa että lentotoiminta on kannattavaa.

Liiton puolella valtionapuhakemus, ensi vuoden SM-kisat ja protourit ynnä yhdenvertaisuussuunnitelma (aika hieno u ja s hässäkkä) ovat agendalla.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1336 on: 02.11.17 - klo:23:36 »
http://www.dravaforester.com/en/component/k2/7-varazdinski-disc-golf-challenge-drava-forester.html

Drava Forester, Kroatia.

Ennenkaikkea tapahtuma, vähän kuin Japan Open, mutta pienemmässä mittakaavassa. Pelaamista, ohjelmaa ja yhdessäoloa. Erinomaista.

Tänään kierrettiin kertaalleen kenttä, 21 väylää ympäri. Tällä kertaa keskityin avauksiin, joihinkin lähäreihin ja muutamaan puttiin. Ei siis tuloskierrosta.
http://www.dravaforester.com/en/teren/download/28_c2357931d188973bb76382496817809c.html

Ratakartasta näkee, että yhdeksän ensimmäistä väylää mennään avoimella ja loput sitten aika paljolti metsässä. Metsässä ei juuri ole ylimääräistä tilaa, joten väylää pitkin pitäisi mennä.
Aika paljon mandoja, pari erikoista ratkaisua joihin on saatu lupa jenkkilästä.
Mando, tuplamando, hazard, buncker hazard jne. Kaikenlaista on. Ykkösväylän mando pelataan ilman rankkaria siten että jos ei pääse portista niin pitää kiertää takaisin mandon ulkopuolelta. Jännä nähdä miten toimii erilaisissa tilanteissa. Ei kuitenkaan vaikuttane nopealla ajattelulla tuloksiin juurikaan.

Haastava rata on. Olisi ehkä ollut hienoa vetää toinenkin kierros, mutta aika paljon tuli heittoja jo ekalla kerralla joten voisi olla kädet kipeänä.

Ensimmäisen kierroksen ryhmät arvottiin onlinena pelaajakokouksen jälkeen. Se oli aika hauska nyanssi joka tuntui kiinnostavan kaikkia.
Mielenkiintoinen kokemus näyttäisi olevan tarjolla.

Ratingin perusteella tosiaan sijoitus olisi jossain 20 paikkeilla joten lienee sopivaa tavoitella itseään parempaa sijoitusta.


Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1337 on: 03.11.17 - klo:13:40 »
Maailmanmestari Scott Stokely sanoi, että: "Kuuntele aina paikallisten neuvoja". Pari muta maailmanmestaria ovat tössineet vaaran paikoissa, kun eivät kuunnelleet vinkkejäni. Hää hää oma vika, kun mokelsivat :-) Ja vielä videolla nyäh nyäh.  8) Sellainen henkilö, joka silittää jo nimen mainintana joitakin vastakarvaan sanoi yhdestä tiheiköstä, että tuossa on heittolinjavalikoimaa "out the wazoo". Ja jatkoi, että aika harvalle tulee mieleen niin monta mahdollisuutta tässä, mutta vielä pahempaa muilla vähemmän haastavilla väylillä. Ja päätteli, että olisi hyvä joskus jokaiselle käydä läpi eri ratoja porukalla läpi analysoiden, mitä voi tehdä, kuinka outoa tahansa, ja perustella, mitkä ovat edut ja vaarat. Siis luoda useita pelikirjoja samalle radalle. 

Olen pelolla ihmetellyt, mitähän porukka tarkoittaa pelikirjan teolla ja miten tarkalleen ottaen se tehdään, kun on monta mahdollista tapaa sudenkuoppineen olemassa. En teidä, onko olemassa jotain gurun luomaa ideaalitapaa, mutta jos edes jotain tolkkua ohi perinteisen mantran riski vastaan palkinto latteuden. Eihän se lattea ole sikäli, että se olisi täysin väärin, vaan niin arkipäiv'inen, että en ole ollenkaan varma siitä, onko kyseesä paras tapa tehdä pineintä tulosta pitkässä juoksussa. Vaatii avaamista, kun pitäisi esitellä kaikki tavat, miten voi luoda pelikirja etuineen, haittoineen ja vaaran paikkoineen. Tuskin oeln ajatellut kaikkea, mutta luon usean skenaarion jokaiselle riskien ja palkintojen punnituksin. Tee tyynellä kisasuunnitelma uudella radalla ja mitä tapahtuu myrskyssä? Jos yrittä tyynen sään pelikirjalla mennä, moro ja onnea.

Lähinnä karikkopaikkoja ovat mielestäni eniten muttuvat olosuhteet enemmän kuin "väärä" tapa luoda pelikirja. Niitä minun tapani on oikea, osta kirjani, anna rahaa väittäjiä on maailma tulvillaan ja mitäpä minä heistä. Jokainen taaplaa tyylillään ja tarpeeksi moni kun analysoi muiden metodit, huoma, että jokaisella on loogisia perusteluita, miksi voi ampua alas kaikkien muiden metodit, noin yleensä nyrkkisääntönä. Edes joku pelikirja on parempi kuin ei ollenkaan ehkä harvat intuitiolla pelaajat lukuunottamatta. Suunnitelmista on sanottu, että ekassa kontaktissa vastustajaan ne lentävät romukoppaan ja suunnitelma on huono, jos sitä ei voi muuttaa onnistumiseen päästäkseen. Kun naapuri vetää maton alta tai olosuhteet, äärikireä suunnitelma ei kestä yhtään virhettä tai kaatuu muilla elämän aloilla. Kun golfista sanotaan samaa, joka pitää fribassa kutinsa myös, ei ole täydellisyyden peli, vaan se voittaa, joka tekee vähiten virheitä. On aika etu, jos vastustaja ei tee pelikirjaa ja itse tekee. On aika etu, jos pelikirja ja asenne on niin joustava, että taipuu olosuhteiden mutokseen treenikeissin ja kisan välisissä muutoksissa.

Karu kokemus second tai third round bluesilla aloittamisesta kertoo, että ei ole pelkästään ulkoiset tekijät, jotka muuttuvat. Mitä useammat peliin vaikuttavat tekijät huomioiden yhdessä ratkeaiseva suunnitelma on osoittautunut paremmaksi kuin normitilanteen normisään suunnitelma.

Kun analyysiä vie tarpeeksi ptikälle, huomaakin, että näin pitkän kylmän ja märän kauden maassa mahdollisuudet kaiken toteuttamiselle kärsivät ja välineiden merkitys korostuu. Ohi yleensä miellettyjen kiekkojen ja pyyhkeiden riittävyyden. Tyyliin kotimainen Sarva monisivuisen nastan lisäpito ruåttalaisen IceBugin ympyränastaan verrattuna ja huonon lämpöä hukkaavan termospullon vaihto oikeasti koko päivän kisan kuumana juoman pitävään. Juu Thermos tekee äkkiä kylmentyviä sekä oikeasti lämpöä pitäviä puteleita muut puhumattakaan.

Vaatteiden joustavuus, lämmittävyys, tuulenpitävyys ja kosteuden siirto ulos ovat varsinainen suo, jos on huonokuntoinen hikoileva läski TM, kuten allekirjoittanut. Materiaalivalintoja ja toteustustapoja on miljoona. Keinokuidut vs luonnon jne jo pudottavat kokeneista ulkoilijoista enemistön ulalle optimia hakiessa. Kun on vaan niin jumalattoman kallista ideaalivälineet. Joita voi tehdä monin tavoin monista materiaaleista.

Niin se huonon kunnon mittari: ilman kenkiä juoksumatolla keuhkot silti kärsien sisätilan lämmöstä huolimatta 2610 m Cooper juoksumatolla kuukausi sitten. Rasvaprosenttia en edes halua tietää, vaan vähentää. Ei auta sittenkään, kun sukuvikana olen hikisäkki :-(

Hanskoissa on eroa kuin yöllä ja päivällä. Draiveissa paras löytämäni on bambuhanska otepinnalla http://www.granberg.no/catalog-fi-fi/108.0600. Kylmällä säällä tarvitsee päälleen tumpun heittojen välillä. On liian paksu pinnoite minun kokoisille sormille putatessa tatsin säilymiseen. Nitriilihanska Tarjoustalosta työhanskojen osastolta on seitinohut ja osin läpinäkyvä kämmenselän puolelta ja nitriili jonkun aikaa pitävä ennen kuivahtamista. Se on tuoreena paras puttaushanska märällä ja kylmällä säällä, mitä olen kokeillut. Ei lämmitä juuri mitään. Onneksi suuren osan vuodesta xxl.fi myymät ainakin tarjouksessa vitosen maksavat tumput ovat pop. Ja niin edelleen.

Vaatetus lienee vaikeampaa kuin kiekkovalinnat ja vaatii eniten kokeilua ollen kalleinta ja yksilöllisintä. Kuka tahansa pärjää tahmaisella tuulisietoisella kiekolla lähemmäs normitasoaan näissä säissä vs peililiukkaalla kiekolla sormet kankeina jäästä vilustuneena litimärissä vaatteissa hangessa tuulessa heittovuoroa odottaessa seisten. Kun kunto ei riitä liikkumiseen ja luo lisää hikeä kastelemaan vaatteisiin, kun ei ne väärät kuteet kumminkaan hengitä enenn kuin on keuhkokuume hankittu viimassa t paidassa ollen, kun takki on aukaistu...

Tietenkin enemmistön kokeiluprotokollat eivät riitä totuuteen pääsemiseen osan huippuvaatteiden kanssakaan, kun yhtä osaa vaihtamalla tuomitaan joku materiaali tai valmistustapa tajuamatta kokonaissysteemin vaikutusta. Siis kokemukseni viikkoja ulkona vuodessa yöpyvien kokemuksia perkanneena valtaosan porukasta harhaan mennessä. Ei ihme, kun harvaa kiinnostaa kokeilla useampaa satasien hifistelyvehjettä, joka kuluu systeeminä päälleen. Riittää yksi muovisäkki, joka ei hengitä kastelemaan heittäjän vaatteiden alta ja silloin korruptoituu data kaikista muista vaatteista, vaikka kuinka olisivat maailman huippuja.

Miksi keuhkoan vaatteista, ne ei oo mun aatteet, mutta ovat tärkeitä, kuten kiekotkin? Olen nähnyt jäätyneiden huippupelaajien kyntävän jopa minua huonommilla tuloksilla talvella. Se on jo paljon sanottu se, mutta totta. Mitalisti vs mä pitäisi olla selvä tapaus, eikö vain? No oho, elämä ja friba on vaikeaa kesälläkin, puhumattakaan arktiksesta.

Jos noilla ei saa suksia ristiin kenenkään kanssa, miten olisi treenaustavat? Maantiepyöräilyssä Team Sky on dominoinut maailman suurinta vuosittain järjestettävää urheilukilpailua Le Tour De Francea vuodesta 2012 alkaen ja jokainen sieltä lähtenyt ajaja on uusissa talleissa jatkuvan kysymystulvan kohteena, miten siellä tehtiin tämä ja tämä? Miksi? Mikä etu siitä on? Kun Sky tekee kaiken tieteellisellä tarkkuudella tutkien ja miaten sekä sunnitellen kaiken paremmin kuin muut, jolloin toimintatavat, johtopäätökset sekä treenitavat eroavat muista. Ruokaa myöden. Sky perkaa jatkuvasti uusimpia urheilutiedetutkimuksia muistakin lajeista eri yliopistoista ja tekee yhteistyötä kansainvälisesti hyvien brittiyliopistojen kanssa uusein tutkimusten tekemisessä. Tulokset ovat selvät. Bradley Wigginsin nimeen lisättiin eteen Sir voittonsa ja muiden meriittien ansiosta sekä Chris Froome voitti nyt neljännen kerran, joista kolme putkeen. Sitä on tapahtunut viimeksi melkein 100 v sitten. Syy on selvä. Kompetenssi ja ammattimaisuus parhaan saatavilla olevan tiedon hyödyntämisen ohella. Ja köh köh parhaiaden mahdollisten kilpailijoiden, joita rahalla voi ostaa apuajajiksi Froomelle, jotteivat kilpaile häntä vastaan. Tarkoittaa sitä, että harvat haastajat väkisin ajavat huonommalla avustajakaartilla, kun Froomella on useamman muiden tallien kapteenien tasoisten apuajajien armada tukena.

Pyöräily on joukkuelaji, jossa myös luonnonlakien edessä nöyrtyminen tuo parhaat tulokset, kuten fribassa. Ilmalla on paljon vaikutusta molempiin nopeisiin lajeihin ja se joka luulee pärjävänsä luontoäitiä vastaaan viiman nopeutuessa... Sanotaanko niin, että pyöräilyssä palkintopallisijat merkkaavat ja fribassa saa heittää mittaa Lizottea ja Wiggins Junioria vastaan rauhassa pelkällä itseluottamuksella. Yhteistä se, ettei pelkkä tiedon puute konkretisoidu voitoiksi.
« Last Edit: 03.11.17 - klo:13:46 by JanneRäsänen »

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1338 on: 03.11.17 - klo:19:13 »
En ole ihan varma kommentoiko JR johonkin vai päättikö kirjoitusinnon iskiessä kirjoittaa minun tekstini perään, mutta kirjoittipa kumminkin.

Hifistely on varmasti suhteessa tavoitteiden korkeuteen. Ihan kaikkea ei tarvitse maksimoida jos on myös tarkoitus pitää hauskaa.

Ensimmäinen kierros pelattu. Aloitin keskeltä metsää, tietenkin. Kahden ekan väylän jälkeen tilanteessa -2 oli mukava fiilis. Pikku tuurillakin tulivat nuo pirkot, toki heitotkin olivat kelpoja.
Siitä se sitten hiljalleen tasaantui. Lopputulos -2 ratinkia 963, sijoituksen 14 ja kolmosryhmään huomenna. Kärkeen on kilometri, mutta neljänteen sijaan neljä heittoa.
Aika perusrundi, sattui kaikenlaista. Puttaaminen ei ollut hääviä, tosi lyhyitä en missannut yhtään, mutta sitten meni useampia ohi jotka olisi pitänyt laittaa.

Uutena kokemuksena oli rouva mukana. Ei kuitenkaan caddiena, vaan pyörimässä siinä lähistöllä. Etukäteen vähän mietitytti, mutta ei haitannut rouvan läsnäolo.

Kierroksen jälkeen ilmoittauduttiin heittämään lisää. Perustettiin vauhdissa Team Finland, kolmen hengen joukkue. Yhdeksän väylää. Altrnatea niin, että jokaisen piti avata kolme väylää. Jos tulokseksi olisi tullut enemmän kuin kolme, merkattiin korttiin aina neljä. Par nelosilla nelosta isompiin vitonen. Väylän aikana avaaja ei saanut heittää uudestaan ennenkuin kaikki muut ovat heittäneet. Par nelosilla sitten kun kaikki olivat heittäneet saatiin päättää kuka heittää seuraavaksi. Mielenkiintoinen pelimuoto joka tuntui toimivan ihan hauskasti. Ollaan kakkosena tällä hetkellä kun huomenna jatketaan.

Lizotte ei tehnyt kuin kaksi eaglea, joista molemmat olivat kyllä aika maagisia. Toiseen 170m avaus pellolla ja toiseen iso annukka outin yli saareen, muistaakseni 165m tjms. Väylät 5 ja 12.

Täällä on muuten jonkinlainen livescoring joka löytyy facebook-tapahtuman sivuilta. Drava Forester taisi olla nimi. Metrixistä tietenkin löytyy myös.
Huomenna paikallista aikaa 9.30 jatketaan.

Hyvällä pelillä pystyy pelaamaan paremmin kuin tänään ja huonolla helposti huonommin :) onneksi sinne jäi kuitenkin otettavaa.

Hauska tapahtuma edelleen. :)

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1339 on: 04.11.17 - klo:15:21 »
AA musti se ihana kanan pituinen. Helppohan se siellä etelässä on lämpimähkössä on heittää. Itse asiassa onneksi täälläkin on suhteellisesti ottaen lämpöaalto. Odotapa kun pääset taas tänne loskaan ja jäähän sitten hankeen liukastelemaan, niin se hifi alkaa muistua mieleen. Kun pyöreän piikin IceBugitkaan eivät riitä, vaan on siirryttävä joko Sarvan viiskulmiopiikkeihiin tai Yaktrax tai oikeasti heavy duty pidon lisääjiin. Kommentoin kyllä aiempaa juttuasi. Tsemppiä kisaan!

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1340 on: 04.11.17 - klo:23:38 »
Pakko myöntää että joko puhumme eri kieltä tai minä en ymmärrä mitä yritit sanoa.

Tänään pelattiin toinen kierros.
Aikamoista painimista oli. Muutama hyvä väylä birdiellä varustettuna ja sitten pari juttua jotka jäi mieleen.
Väylä 7, buncr hazard. Avaus ihan jees. Paitsi että spotteri näki väärin ja ehdin kävellä paikalle tuomitsemaan itseni ulos. Kävely takaisin ja huono heitto. Ei mennyt sekään. Kolmannella kuitenkin sisään ja surkealla putilla vitonen korttiin. Plussalle kertalaakista. Tämä meinasi olla paha paikka.
Väylä 2. Viimeinen väylä. Hyssellä avaus sinne johki. Sieltä kakkosheitto tuulessa 70 kapean reunuksen päälle jonka takana joki. Ei ihan uskaltanut ja tuuli huolehti lopusta painaen kiekon maahan. Korille noin 20m. Zonella rauhassa neppi siihen tasanteelle ihan niinkuin yritinkin. Paitsi että vaikka vauhti oli jo pois ja loogisesti ajateltuna kiekon olisi pitänyt vain kuolla siihen, nousi se pystyyn ja rollasi jokeen. Niinpä niin. Tupla korttiin ja lopputulemana +1.
Sijoitus taisi jäädä samaksi kuin eilen, mutta olipa vääntämistä.
Huomenna sitten vielä.

Kokeilin haastaa herra Lizotten kasipallossa. Onnistuin haastamisessa, mutta en voittamisessa. Aika hyvin pelaa Simon ja itseltä huomasi ettei ole tullut pelattua.
Pidetäänpä mieles

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1341 on: 05.11.17 - klo:16:41 »
Jospa lukisit uudestaan viestini etsien sanaa pelikirja. Vastasin siihen, kun Villen kanssa pähkäilitte ja perustelitte eri vaihtoehtoja tehden riskianalyysiä per väylä eri kiekoin. Se on vasta alku, todellisuudessa koko heittoura on treeniä ja tietojen kartuttamista paljon laajemman suunnitelman tekoa varten. Siis pelikirjat, ei yksikkö. Olen viskonut tuttuja väyliä vuosien varrella sadoin erilaisin kiekoin. Siihen monella yhtymäkobta rajoittuu. Täällä on ketjuja muistakin varusteista, kuten fribailuun sopivista kengistä. Aika pieni osa kaikesta, mitä ihminen päälle laittaa paleltumista välttääkseen. Vaikeaksi menee kylmän kauden myötä, kun on liukasta ja vaatteiden ei ole hyvä olla Michelin miehen kaltaista jarruttavaa ja liikerajoja rajaavaa.

Vaatetus on vasta yksi osa 365 pelaamista. Viittasin aiemmin koko uran kokemuksien kartuttamiseen ja kun sitä on tarpeeksi, huomaa, että kun on vaatteet ja kiekot optimoitu, on kyse oikean analyysin teosta, sopivan heiton valinnasta sekä toteutuksesta. Vuosien aikana samat väylät monin kiekoin heittämisen lisäksi on tullut viskottua eri tekniikoilla, on rystyä, upsia, forea, rolleria, forerolleria, rystyrolleria, backspinniä you name it. Ja vasemmalla kädellä myös.

Siitä alkaa harvemmin pelikirjan teon kanssa puhuttu asia, suunnitelmallinen eri heittojen opiskelu uran aikana. Ei ole ihme, että pitkään pelanneilta useammin löytyy laaja valikoima erikoisheittoja kuin vähän pelanneilta.

Jos joku ässä löytyy hihasta tokaan heittoon, pitää eka heitto muokata sure shotille pääsyyn. Jolloin riskianalyysi, kiekko- ja lentorata muuttuvat vs eka heitto tavanomaiseen paikkaan ja kakkosheittona joku tavanomainen. Eikö? Mitä siitä seuraa? Kaiken optimointi, kiekoista varusteista, olosuhteiden lukemisesta -30-+35 C, tuulee tai ei sataa mitä olomuotoa tahansa jne. On yksi asia yletryä putteridraivilla korille vs hangessa midarilla jäädä lyhyeksi death putin kanssa kuoppa korin takana. Havaittu vikalla Meikun väylällä Millenniumissa. Pisti miettimään ja tarjoaa monta wri vaihtoehtoa niin kesällä kuin talvellakin.

On siis treenattava eri vaatteissa, eri kiekoin ja eri lentoradoin, jokaisella mahdollisella heitolla joka väylä, jos haluaa optimoida kaikissa olosuhteissa pelikirjansa. Nimimerkki 8 m/s vastuulessa putteridriveja kiekkojen välistä testiä tänään tehnyt. Pyörä- ja hölkkälenkin jälkeen vasemmalla kädellä. Olen oikeakätinen. Opittavaa riittää vuosien jälkeenkin.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1342 on: 05.11.17 - klo:16:49 »
Tuli mieleen se, mitä kaikki tämä tarkoittaa valmennuksen ja liiton sekä seurojen ynnä vapaaehtoistyön kannalta fribailun opettamisessa aloittajasta maajoukkueurheilijaan. Monessa lajissa ei voi pärjätä ilman viisaiden päiden yhteen lyömistä tyyliin Ville ja Ari pelikirjoja luomassa lisättynä viime viestini pointeilla.

Se että täällä ollaan toiseksi kovin maa tässä lajissa maailmalla huippu-urheilussa, ei tarkoita, että on pakko levätä laakereilla. Järjen käyttö ja tiedon jako on sallittua.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1343 on: 05.11.17 - klo:19:43 »
Selvenihän se vähän. Ehkä sun kannattaa selkeyttää tuota tekstiä, että satunnainen lukija voi sen oikein ymmärtää. :)

Kroatia ja viimeinen kierros.
Eilisen jälkeen sijoituksella 14. Ei se ihan huono ole, joskin voisi olla parempikin jos pelaisi paremmin. Hyvä kierros on vielä tekemättä.

Lämmittelyssä oivalsin yhden osan putista ja alkoi taas osua. Ainakin lämmittelyssä.

Peli lähti aika kivasti käyntiin kun toisella väylällä naulasin kakkosen reilun kympin putilla. Metsäosuudella hyvää peliä ja kolme alle ulos metsästä.
Sitten vähän peruspeliä jossa sitten sattui ja tapahtui. Kuitenkin siten että neljä väylää ennen loppua olin puttaamassa seiskasta kakkosta väylällä 9. Ketjuista ulos ja mentiin lopuille metsäväylille erinomaisesti tilanteessa -4.

Kapea ränni väylällä 10. DD jää vähän käteen ja painuu lepikkoon oikealle. Sieltä ei ihminen pääse pois, joten bogihan se siitä. Kolme alle ja vähän alkaa hermostuttaa. Seuraavan väylän turva-avaus forella menee 16m päähän korista. Hyvä puttihaku napsahtaa yläpantaan. Ai, että olisi ollut kiva korjata tilanne takaisin sankariputilla. Ei sitten.
Yksi väylä, kolme alle. Ihan hyvä.
12. Vaikea väylä, jossa on outoja sääntöjä. Kori on saaressa. Jos heittää ensimmäisen heiton outtiin, menee dropparille ”rannikolla”. Jos heittää toiswnkin outin, menee dropparille saaressa. Erikoista, mutta ei ainakaan kukaan tyhjennä laukkuaan yrittäessään saareen. Hankaluus oli että oikein sellaista selkeää väylää ei ole, joten oikeastaan on hyvä vaihtoehto heittää iso antsa täysillä. Jos kiekko menee outtiin, tekee todennäköisesti nelosen dropparilta.
Puolen tunnin odottelun jälkeen heittämään. Annukkaa lähtee liikaa ja tuuli auttaa vielä lisää. Kiekko menee ikävästi puskan sisään. Sieltä hädintuskin pääsee pois puun oksien alle. Kaverit ovat samantyyppisessä tilanteessa ja heittävät vuorollaan outtiin. Päädyn puttaamaan outin rajalle ja siitä saareen. Putti sisään, vitonen ja bogey. Lopputulos kaksi alle. Ihan jees.
Etukäteen ajateltuna hyvä kierros, mutta näinpäin romahtaminen tuntuu aina pahalta.

Lopputulos 14, joka on tavoitteen mukainen :)

Sitten spekulointiin. Ei niinkään säännöistä vaan oikeastaan pelin hengestä.
Juuri tuolla väylällä 12 joku oli keksinyt, että tiiltä voikin heittää taaksepäin asvalttitielle, joka on outtia. Heitto outtiin tarkoittaa jatkamista dropparilta. Eli pääset ns. rannikon reunalle noin sata metriä kohti koria puttaamalla taaksepäin outtiin. Uuh.
Ei ollut kiellettyä ja sääntöjen mukaan pelattiin, mutta onko lajin hengen mukaista putata taaksepäin outtiin? Vain siksi, että TD ei ollut tajunnut asiaa?
Omasta mielestä urheilullisesti ajateltuna tällaisen porsaanreiän hyväksikäyttö on juuri sellaista käytöstä minkä takia meidän sääntökirjaa kirjoittaessa pitää miettiä liian tarkkaan erilaiset vaihtoehdot.
TD mokasi, huono väylä, mutta se ei tarkoita sitä että pelin hengen mukaista olisi käyttää sääntöä hyväksi. Itseä jo vähän mietitytti onko pelin hengen mukaista heittää sitä isoa antsaa jossa outtiin heittäminen tarkoittaa dropparia ja todennäköistä nelosta.

Tarkoitan, että jos pelattaisiin yleisesti reilua peliä niin meidän sääntökirjassa ei tarvitsisi yrittää tukkia porsaanreikiä vaan osaisimme pelata pelin hengen mukaisesti. Eli yrittää suorittaa väylä mahdollisimman vähillä heitoilla (ehkä jopa väylää pitkin).


Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1344 on: 06.11.17 - klo:10:47 »
Siiis minun vikani, kun et muistanut pelikirjasta kirjoittaneesi ja tajunnut samaa sanaa käyttävästä viestistä, mistä puhun. Vaikeaa ottaa koppia syyllistyksestä. Ennemmin tutkailisin sinuna sitä, mikset ymmärrä äidinkielistä tekstiä. Lukihäiriö, vauhdilla huitaisten luku joka toisen rivin lukien tyyliin keskittymishäiriö, muut häiriöt, kuten väsy, melu, kipu, saunakaljapalaveri...? Jos ei ole näitä perinteisiä selityksiä, seuraava vaihtoehto on vakavampi ja pelottavampi.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1345 on: 06.11.17 - klo:12:13 »
Mahtavasti meni pieleen osoittaen oikeaksi, mistä kirjoitin aiemmin ollosuhteiden vaikutuksesta Leo kirjaan. Aluksi 90 m usein vasurilla ongelmitta. 10 min tauko bluetooth yhteyden katkettua ja uusimismisyritystä myöhemmin näpit kylmät, märät ja liukkaat, mies kylmissään ja hauis jäykkänä. Luultavasti jäykistyminen rajasi liikeratoja karvan verran. Eiliseen verrattuna yksi kerros vaatteita lisää.

Seurauksena grippareita, lipsumisia ja kiekko nokka alhaalla yritettynä ennen heittoa irtosikin kauheasti nokia pystyssä hyssessä flättiä yrittäessä. Välillä koivet menivät minne sattui ja käsi putosi saatossa antsaan kiekkoa kääntäen. 10 %' heitoista lähti flättinä oikeaan suuntaan ja ne lensivät hitaampia vauhteja treenin vuoksi käyttäen 60 m. Korkeat sakkaavat 40-50m.

Kun aivot eivät vielä vähästä treenistä johtuen osaa ohjata lihaksia vasurina oikein, olin tuplajäykkä normaaliin verrattuna jäähdyttyäni. Yritin tarkoituksella välttää läheltä vartaloa vetoa, jottei hauiksen jäykkyys lisääntyisi ennestään. Ei juuri apua. Ennemmin snap vähentyi. Arvaa ketuttiko ja menikö itseluottamus?

Jaani on isohauiksisena kirjoittanut lihasten jäykkyydestä ja Barry Schultzin käsi lähes suorana kyynärpäätä melkein taittamatta. Ja itseluottamuksesta. Tuttu juttu kun aloitin vasurilla, olipahan käsi rautakankena. Nyt jäähtymisen jälkeen uudestaan.

Koko uran treeni ja kerätyt opit auttoivat aika vähän lipsuvin näpein. Kun tavallisesti kesällä käytetty kahden sormen ote ei riittänyt, siirryin kolmeen kiekon alla ja änkesin kiekon niin syvälle kämmeneen kuin meni. Perinteisin vaikutuksin plus gripparit. Tyypillisesti lihakset jäykistyvät sormien määrää lisätessä ja kun kiekko on sormien päissä, mittaa tulee lisää.

Vaikka yritin Meikkuun pariin oikeaan menevään lyhyeen väylään vähentää mittaa ja heittää köh kontrolliheittoa ja paikaltaan, ei vain onnistu. Meni vielä lyhyemmäksi. Olen edelleen niin tönkkö, etten saa kyynärpäätä eteen tarpeeksi pitkälle jäähtyneenä. Plus muut mukavat ongelmat.

Luo siinä sitten pelikirjaa, jos oikea käsi on pitkään treenattu, vasen vuoden ja kylmällä molemmat pari viikkoa-vuotta treeniä vastaavia. Siihen jäätä tiille ei nastakenkiä tai paksu pöperöinen lumi ja pelikirjassa lukee mitä? Ei luottoa otteeseen, neljän sormen power grip ja pudonnut pituus. Sitten oletat liukastuvasi, joten hidastat askelia ja taas meni distanssia. Vasurina alkuvauhdin puute vähentää momentumia, joka saa edes kesällä kyynärpään eteen kunnon vauhdit otettua. Ei tietysti hitain askelein tai paikaltaan vasurilla ohiauskyky riitä edes kesällä.

Siihen sitten eteen hidas ryhmä, jonotus minuutteja kesä tai talvi... Hikiset tai kylmät vaatteet... Kiristävät vaatteet, kun alle piti tuulen pitävyyden luomiseksi laittaa lisäkerros. Milloin laittaa hanskat? Minkälaiset? Ohut puttitatsiin, vai gekon tassua imitoiva superpitävä draiveihin? Vielä en ole löytänyt gekkomaista ohutta, tatsin säilyttävää hanskaa.

Pelikirjassa riskianalyysissä normaalin viiden tehosyöpön ja kuuden jäykistävän tekijän päälle grippihaasteet, niin saa kesäopit unohtaa, vaihtaa speed 13 Championit speed 7 FLX kiekkoihin, vaihtaa hanskat joka kerran draivin ja putin välillä IceBugit kauppaaan jättäen Sarvat ostaen, kunnes nekään eivät riitä pidoltaan. Ja lämmitykseltään SealSkinz vedenpitävät sukat alla varpaat hioten ja väliin merino villasukat ilman kiertoa ja hikisyyttä vähentäen sittenkin lipsuen. Joten milloin vaihdetaan YakTraxeihin, ja kuinka monen sentin hangessa ne irtoavat ja jäävät hankeen? Jos astuu jäätyneeseen jalanjälkeen, kuinka paljon matalampaan hankeen YakTrax irtoaa kuin pehmeään hankeen? Minkä syviä kolmioita pohjassa ketjupitoisen pidonlisääjän hankkii hankien kasvaessa? Mitä tehdä, kun kyseiset pidonlisääjät eivät toimi jäällä, kun tiit on lakaistu tai aiemmassa ryhmässä joku potkii lumet? Sarva ja syvän lumen pidonlisääjät mukaan?

Kun tietää, että kuitenkin liukuu ja sutii vajain vauhdein ja otteeseen ei ole luottoa, seiftaa 30m joka heitolla? Kovasti riuhtoen menee pitkälle, ehkä harvoin jopa keskelle, mutta millä onnistumisprosentilla?

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1346 on: 06.11.17 - klo:12:14 »
Nyt vittu oikeasti. Älä Janne ikinä kirjoita ainakaan minun treenipäiväkirjaan mitään.

Onnea matkaan courtesy ja frisbee spirit violationin kanssa. Yritän muistaa välttää kirjoittamista ja olisiko chill pillille käyttöä? Hyvää joulunodotusta sinnekin.

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1347 on: 06.11.17 - klo:13:15 »
Janne, oletko harkinnut oman treenipäiväkirjan tai blogin kirjoittamista? Minullakin oli aikoinaan tapana vain lukea muiden juttuja ja kommentoida sinne sun tänne, mutta sitten lopulta sorruin houkutukseen ja aloin kirjoittamaan omaa. Se on toisinaan ihan mukavaa puuhaa.
Lie lie missä lie liemissä.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1348 on: 06.11.17 - klo:17:19 »
On ehkä hieman jopa harvinaista että täällä näihin kommentoidaan. Palailin juuri kotiin ja yritin tavoittaa JR:n kirjoituksesta jotain.
Minulle on ennenkin tullut mieleen että Janne kirjoittaa pitkiä tekstejä jotka saattavat olla aika ajatuksenjuoksultaan lennokkaita mutta nyt en pysy enää kärryillä.
Jannella on varmaankin itsellään selkeä käsitys mitä on kirjoittanut, mutta minulla on usein vaikeuksia hahmottaa mistä puhutaan.
Tämähän ei ole välttämättä Jannen vika, voihan itseni rajallinen käsityskyky olla rajoittava tekijä. Lopputulos on toki sama.
Otan tähän nyt esimerkiksi yhden Jannen vastauksen ensimmäisen kappaleen.

”Mahtavasti meni pieleen osoittaen oikeaksi, mistä kirjoitin aiemmin ollosuhteiden vaikutuksesta Leo kirjaan. Aluksi 90 m usein vasurilla ongelmitta. 10 min tauko bluetooth yhteyden katkettua ja uusimismisyritystä myöhemmin näpit kylmät, märät ja liukkaat, mies kylmissään ja hauis jäykkänä. Luultavasti jäykistyminen rajasi liikeratoja karvan verran. Eiliseen verrattuna yksi kerros vaatteita lisää.”

Jos tuossa kappaleessa Leo on pelikirja, niinkuin oletan en edelleenkään ymmärrä mistä puhutaan. Olosuhteet pitää ottaa pelikirjassa tietenkin huomioon, mutta tekstin loppu tuntuu kertovan Jannen omista ongelmista enemmän kuin olosuhteiden huomioonottamista.

Keskustelu on iloinen asia ja sitä pitää olla. Vahvasti suosittelisin Jannelle minäkin oman blogin kirjoittamista.

Ei ole tarkoitus provosoida eikä provosoitua. En vain aina käsitä edes mistä puhutaan. Eikä ole muuten mitään hajua omastakaan kirjoittamisesta. Saako siitäkään kaikki selvää, saatika sitten tykkää.
Itse tiedostan varsin hyvin rajallisen ilmaisukapasiteettini ja toki toivon ihmisten yleisesti ymmärtävän mitä kirjoitan, parhaimmillaan jopa mitä yritän sanoa :)

Peace.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Reply #1349 on: 07.11.17 - klo:04:38 »
Olen niiin kyllästynyt Huawein huonolla näppiksellä kirjoittamiseen. Se pakana korjailee helposti ohi menevien kirjainten lisäksi jo kirjoitetut sanat muuksi.

Jätin joka heiton suunnitteluun vaikuttavien tekijöiden esittelyn ja niistä seuraavien johtopäätösten teon tarkoituksella lukijan vastuulle, jotta olisi hyötyä pohtimisesta. Sama asia, mitä Ari.ja Ville tekivät vertaillessaan omia pelikirjojaan keskenään. Ei kukaan voi etänä toiselle kertoa, jonkin väylän heittomahiksia ympäri vuoden käymättä paikalla kokeilematta eri heittoja eri kiekoin eri säissä eri vaatteissa. Siksi on kyettävä itse analysoimaan, miten saatavilla oleva data jalostetaan turvallisimmaksi parhaan tuloksen antavaksi tavaksi hanskata koko väylä. Ei vain avaus ja sitten katsotaan, mihin jouduttiin.

Ongelmalistauksessa osoitin tietäväni, mistä Jaani kirjoitti aiemmin henkisestä puolesta. Minulle kävi vielä köpelömmin mielestäni kuin käteen jäänyt putti. Kylmetyttyäni yksi heitto köh tai ei jäi käteen. Hidas heitto. Ei mennyt kuin Strömsössä ja vaikka kyseessä oli asian, jota en osaa treeni tarkoituksella ohi mukavuusalueen treeni, nauratuksen lisäksi ketutti kovaa ja luotto lopun päivän tekemiseen meni.

Teepä tuolla 90 % epäonnistumistahdilla ja 60 asteen spraylla pelikirja. En osaa sanoa, heitinkö sen jälkeen vielä huonommin, kun otti pattiin ja ei voinut sanoa, lähteekö 30 astetta vasemmalle vai oikealle. Ja kiusaksi harvoin keskelle. Moniko on täällä kirjoittanut sipulin kuorimisesta ja henkisen kantin pettämisestä kesken kisan? Aika moni. Otti sitten päähän Suomen sää, kokemattomuus vasurina kylmässä ihan fudiskentällä. Lisää puut ja ob kisan tulospaineineen ja 30 s sääntöineen. Jotkut ottavat lisäongelmia päälle yleisöstä. Miten te ratkaisisitte nuo haasteet pelikirjoissa kesä vs talvi?

En muista kenenkään nostaneen esiin suunnitelmallista pelikirjan luomista pään kunnon säilyttämiseen. Ehkä olisi tarkempi tutkailu kuin toteaminen, että harva asia kuorii puttiongelmien ohella sipulia yhtä pahasti kuin epäonnistunut seiftaus. Mitä mieltä olette, kannattaako näiden henkisten kompastuskivien huomiointi pelikirjoja tehdessä?

On joskus vuosia sitten joku pro videolla maininnut, että monelle on vaikeaa alentaa odotuksiaan. Paha on pakkasessa kipeänä toistaa kesän suoritustasoa ehjänä, eikö? Silti moni ottaa pultit, kun ei mene kylmällä yhtä hyvin kuin lämpimässä. Minä varsinkin.

Vihaan talviheittämistä tuloksen teon vaikeudeltaan ja osaan silti odottaa huonompaa tulosta. Vihaan vaikeutettuja olosuhteita ja silti pelaan talvet. Rakkaudesta lajiin ja koska huonokin heittäminen pitää hupia myös sisällä. Vaikka liukastelu viekin tikkarin vauvalta. Miten käy perfektionistille hangessa, jos ei suostu alentamaan odotuksiaan? Pitäisikö sittenkin luoda myös pääpelin kannalta eri pelikirja eri vuodenajoille?

Kovasti on ihmetyttänyt, kun muut puhuvat pelikirjan teosta, eikä sarjakertomuksesta eri niteineen eri päiville. Moni täällä myöntää poikkeavan välillä joillain väylillä pelikirjasta olosuhteiden tai henkisen tilan muutoksista johtuen.

Olisiko joskus tarve vaihtaa joka väylälle eri kirjan sisältö? Second round blues, eli väsähtäminen voisi olla yksi tekijä pelikirjan vaihtoon. Onko ähkyssä 20 m alle normimittojen parempi seiftata par kuin luukuttaa avaus riskillä päästäkseen 20 m putille? Moniko putti uppoaa vs moniko draivi menee mörriin?