Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 470435 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1575 on: 28.06.23 - klo:08:43 »
En pelannut Keljonkankaalla huonommin kuin Viitasaarella. Pelasin tasan yhtä huonosti. Jokunen hyvä väylä, ja sitten taas vähän huonompaa tekemistä. Laskeskelin jo alussa, että neljän pelatun väylän jälkeen olin putannut neljä kertaa alarautaan. Yhteensä tuollaisia melkein osumisia tuli kierrokselle lähemmäs kymmenen. Väkisinkin se vaikuttaa sitten muuhunkin suorittamiseen. Kun ei tule onnistumisia, niin itseluottamus murenee, ja sopassa ollaan.

Kierroksen lopputulos oli +3. Metrix 901 ja PDGA 865. Oikeastaan aika surkuhupaisia numeroita, kun vertaa alkuvuoteen. Silloin pelasin 925 keskiarvolla, ja olin tyytymätön tuloksiin, koska olisin pystynyt parempaankin. Nyt olen noihin tyytyväinen, ja tuntuu, etten pelaa tippaakaan tuota paremmin. Aiemmista vuosista saatujen kokemusten mukaan osaan yhdistää tämän siihen, kun toukokuun lomailun jälkeen tulin taas töihin. Ennenkin on käynyt niin, että loman jälkeen pari viikkoa töitä, ja peli alkaa takkuamaan. Mitäpä tuosta, antaa takuta.

Ikävämpi juttu oli se, että kyynärpää oli taas pahuksen arka. Jouduin kierroksen aikana puttailemaan koko ajan kakkosringistä, ja se on myrkkyä, kun kättä ei kärsi kunnolla suoristaa. Jo ennen kierrosta jätin lämppäheitot pois kokonaan, etten rasittaisi kättä yhtään enempää kuin on pakko. Nyt olisi tarkoitus pitää heittotaukoa. Keskittyä muihin asioihin välillä. Voi olla, että nämä liigat jää nyt pelaamatta loppuun, mikä hiukan harmittaa, mutta elämä on.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1576 on: 29.06.23 - klo:08:17 »
Olin jo päättänyt että pidän heittotaukoa, mutta kaveri kysyi sitten Peurunkaan, niin äkkiäkös minä päätökseni osaan muuttaa.

Heittelin sellaisia 70% heittoja kättä säästääkseni, ja hyppyputit laitoin suosiolla vain korin alle. Sen verran käden suoristaminen sattuu, ettei viitsi rasittaa kyynärpäätä yhtään liikaa. Selvisin, jos en nyt kunnialla, nin suurinpiirtein samassa kunnossa, radalta pois kuin olin sinne mennessäkin. Lopputulos +jotain..olisiko ollut viisi. Ei mikään varsinainen ennätyskierros, mutta samassa linjassa koko viikon tekemisten kanssa. Puhdasta kuraa, mutta tuli ulkoiltua ja hengästyttyä. Sehän se pääasia. Mökkiaskareet siirtyivät taas eteenpäin, mutta onnistuneesti olen niitä siirrellyt jo useamman vuoden, joten ei mitään uutta siinäkään.

Uimassa on tullut käytyä useampana päivänä. Sekin sattuu käteen, mutta sattukoon. Täytyy vaikka syksyllä miettiä sitten pitääkö magneettikuva kustantaa omasta pussista kun ei työnantaja sitä suostu maksamaan, ja julkisilta ei tunnu jono etenevän mihinkään.

Tuli postia Pieksämäeltä. Reilun viikon päästä olisi Itä-Suomen masters. Siihen on nyt tähtäin, eli käden kuntoutusta. Kunhan loma alkaa huomenna niin pitää muistaa, että tuoppi on vasemmassa, eikä oikeassa kädessä.
« Last Edit: 29.06.23 - klo:08:22 by takarivi »

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 710
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1577 on: 04.07.23 - klo:18:17 »
Vissiin 180e tällä hetkellä käden magneettihinnat yksityisillä etelässä halvimmillaan että kannattaa varmaan sen verran sijoittaa itse ja saa hommat eteenpäin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1578 on: 05.07.23 - klo:11:50 »
Vissiin 180e tällä hetkellä käden magneettihinnat yksityisillä etelässä halvimmillaan että kannattaa varmaan sen verran sijoittaa itse ja saa hommat eteenpäin.

Kiitos vinkistä, täytyy kesän jälkeen ottaa harkintaan. Tammikussa kun kysyin paikallisesta, niin puhuttiin useista satasista.

Viikon fribatauko ei muuttanut mitään. Käsi oli ”normaali”, eli ei ollut ennen kisaa juurikaan kipeä, mutta puolimatkassa alkoi olla tosi paha.

JyLin PDGA-liigaa pelattiin Hiiskassa. Tuli melko värikäs paperi siitä: neljä pirkkoa, neljä bogia, kaksi tuplaa, ja kaksi triplaa. Tekee yhteensä kymmenen plussaa. Toki oli tuulinen keli, mutta se ei oikeasti vaikuttanut hirmu paljoa. Muutama mörriseikkailu tuli ihan omista huonoista ratkaisuista. Tulos antoi PDGA-ratingin 906. Tuuli teki pelin vaikeaksi kaikille. Pitäisi pystyä parempaan vaan kun en nyt pysty.

Nyt pitää vielä miettiä mitä teen jatkossa. Loma on alkanut ja sen puolesta tekisi mieli pelaamaan. Tuntuu että lepo ei auta käteen yhtään, joten senkin puolesta on sama, vaikka kävisikin heittelemässä. Toisaalta lomasää on perinteistä vesisadetta, niin ettei ole hirveä hinkua pelaamaan. Kuitenkin, jos istun vain sisällä katselemassa ikkunasta pihalle, niin miten tämä eroaa työpäivästä? Toki harmaana päivänä voi ottaa harmaata juomaa, mutta ei sitäkään viitsi määräänsä enempää. No, kunhan sade pitää pienen tauon niin menen pilkkomaan puita. Ja kantamaan viime kesän pölleiksi sahattuja tuulenkaatoja liiterille odottamaan vuoroaan. On meinaan fyysinen urakka, kun ovat jyrkän rinteen pohjalla. Se hyvä puoli on, kun on yksin mökillä, että voi kiroilla rauhassa. Oravat ei siitä häiriinny.
« Last Edit: 05.07.23 - klo:13:03 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1579 on: 07.07.23 - klo:22:33 »
Eilen pelasin pari kierrosta. Halusin nähdä kestääkö käsi sellaista, ennen kuin menen sunnuntaina Pieksämäelle. Päivällä oli tarkoitus heittää Peurungassa personal best, ja pelasinkin takametsään asti. Sitten paikalle tuli kavereita, joilla oli vain niukasti aikaa, niin pelasin heidän kanssaan takametsän parikisana. Sitten jatkoin taas omaa peliä siitä loppuun asti. Ihan hyvä kierros tuli: -11.

Illalla päätin käydä Laajiksen viikkokisoissa. En ollutkaan tämän vuotista leiskaa käynyt vielä kokeilemassa. Eipä ollut sinänsä kovin hyvään suuntaan muutokset. Inhokkiväylät olivat ennallaan, mutta pari suosikkiväylää oli tuhottu. Jyrkimpään rinteeseen oli tehty täyteväylä. Ei tunnu niin pahalta kiivetä mäelle, kun on heitettävää matkalla. Vaikka se onkin äärimmäisen tylsä väylä, jossa normaali pelaaja ei voi saada mitään muuta kuin kolmosen, niin silti se oli hyvä muutos. Lopputulos oli +3 kun otin viimeisenä pelatulta liidätysväylältä (17) tuplabogin. Aika heikko esitys, kun se on oikeasti helpoimpia pirkotettavia, kunhan vain saa avauksen väylään. Itselle alamäet ovat aina olleet vaikeita. Metrix 939. Hyvä uutinen on se, että käsi kesti kummatkin kierrokset melkein loppuun saakka. Itse asiassa vasta viimeisen väylän pitkissä puteissa sattui käteen.

Tänään olin ajatellut pitää huilipäivän (tai siis mökkityöpäivän), mutta Äänekoskelle oli laitettu illaksi parikisa, niin tuli sitten siihen ilmoittauduttua. Päivällä vain vähän heiluttelin moottorisahaa metsässä ja yritin paikkailla puhki ruostunutta ränniä pihassa. Parikisa oli tuloksen osalta aivan surkea. Vain kolme pirkkoa, kun kumpikin meistä ottaa yleensä enemmän ihan normikierroksellakin. No, pirkkoputilla taidettiin olla silti yhtä väylää vaille joka väylällä, tosin yleensä kakkosringissä, mutta kummallekaan ei sattunut mitenkään loistelias puttipäivä.

Huomiseksi lupaa hiukan viileämpää ja sateisempaa vuorostaan. Jospa sen sitten huilaisi oikeasti. Vain vähän kannan sahattuja rankoja liiterille. Jos jaksan.Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1580 on: 09.07.23 - klo:21:34 »
Kisapäivä aurinkoisella Partaharjun radalla takana. Itä-Suomi Masters 2023 on pelattu ja reissusta kotiuduttu. Kotiin tuomisina on pyyhe, kuulakärkikynä ja joku patukka. Pelaajapakettiin kuulunut kivennäisvesi tuli juotua jo aamukierroksen aikana.

En pelannut mitenkään hyvin. Avaukset olivat hiukan liian hiljaisia, ja jos yritin kovempaa, niin kiekot karkasivat oikealle. Puttaaminenkin oli sellaista käsi koukussa –tekemistä. Tahtoivat jäädä alarautaan. Minkäs teet, kun kyynärpää on ollut yli puoli vuotta kipeänä, niin sitä on alkanut varoa aivan väkisin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin kuusikymppisten sarjassa jaetulla kärkipaikalla. Toisen kierroksen jälkeen olin siellä yksin. Kierrostulokset +4 ja +3. Tiedän toistavani itseäni, mutta sanon silti: en ole tyytyväinen kumpaankaan kierrokseen. Kuusi tai seitsemän alarautaputtia on liikaa. Samoin aivan hölmöimmät puttirallit voisi jättää ottamatta (kummun päällä oleva kori ja 16 metriä matkaa…joku viisaampi saattaisi pelata alle). PDGA sanoo, että suoritukset olivat arvoltaan 917 ja 928. Haluaisin olla parempi.

Nyt käsi kesti pelata molemmat kierrokset. Siitä merkintä plus-sarakkeeseen. Keli oli mainio. Seura erinomaista. Kaiken kaikkiaan luulen, että kokemus oli ihan positiivinen. Pelataan joskus paremmin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1581 on: 11.07.23 - klo:08:39 »
Maanantai-illat ovat menneet Äänekosken kesäliigaa pelatessa. Niin eilenkin. Tällä kertaa Suolahden radalla. Aamulla oli orastavaa migreeniä, niin tuli otettua särkylääkettä. Päivä meni mökillä torkkuen. Pari kertaa pihalla vähän risuja kantamassa, ja ehkä muutama putti pihan koriin siinä ohi kulkiessa. Illalla olinkin sitten ihan hyvässä iskussa. Särkylääke vei kyynärpääkivunkin mennessään.

Putti oli rautaa. Ei alarautaa, vaan ihan ketjuja ja korin pohjaa. Ringistä varmaankin virheetöntä, ja muutama ylipitkäkin osui kohdalleen. Yhden bogin sain, kun par-nelosella kakkosheittoon piti yrittää kapeaan koloon kämmentä. Hipaisi sen verran jotain roikkuvaa oksaa, että kiekosta lähti vauhti pois, ja tapahtui mandorike. Sellaista sattuu, minkäs sille. 11 pirkkoa sain leivottua kuitenkin, ja päädyin tulokseen -10. PDGA 977. Samalla kesäliigan kokonaiskilpailussa alkaa näyttää siltä, että jos viitsin mennä ensi maanantaina Viitasaarelle, niin saisin varmaankin sarjavoiton. Jos en mene, niin tulen toiseksi, sillä kokonaiskilpailussa lasketaan viisi parasta tulosta kuudesta, ja minulla yksi kisa jäi väliin jo lomamatkan takia. No… tuskinpa tuo palkinto olisi juuri sen suurempi kuin bensarahat Viitasaarelle, joten täytyy nyt katsoa, jaksanko vaivautua, ja millaista keliä lupaa.

PDGA-ratingit taas päivittyivät. Sen verran on epätasaista tekemistä ollut, että nyt mukaan laskettiin myös aikaisin keväällä pelatun Kaatiksen kisan 860-tulos. Sen myötä rating putosi muutaman pinnan, ja on nyt 919. Global Masters Series Rankissa ei suurta muutosta. Nyt sijalla 86. Suomalaisista kolmantena. Ensi kuussa mukaan tulee sitten tuo Itä-Suomen Masters, se ei tulosta juuri heilauta, sillä keskiarvo oli vähän päälle 920. Samoin tulevat varmaan jo nuo kesäliigatkin. Niissä on hyvin vaihtelevaa suorittamista ollut. Katsotaanpas… Äänekoskella 906, 985, 865 ja 977. Keskiarvo 933. Jyväskylän liigassa taas 894, 965, 918, 923, 865 ja 906. Keskiarvo 911. Eli eipä taida hirmuisesti tuosta muuttua. Katsotaan nyt sitten, kuinka huonosti tulee pelattua nuo loput kisat. Aika heikkoa on tosiaankin ollut välillä. Global Seriesissä voi tulla vähän nousua, kun pari kelvollistakin kierrosta on mukana. Tänä iltana Keljonkankaalle yrittämään parannusta.   


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1582 on: 12.07.23 - klo:22:33 »
Onhan tullut taas heiteltyä. Eilen kävin JyLin PDGA-liigaa pelaamassa Keljonkankaalla. En ole jostain syystä saanut yhtäkään oikeasti onnistunutta kierrosta tuolla radalla tänä vuonna. Muistaakseni ennen olen onnistunut paremmin. Tai sitten vain muistan huonosti. Pikainen vilkaisu Metrixiin kertoi että viime kesänä heitin -5. Ratahan on oikeasti nykyisin melko helppo. Tulee vain tössittyä. Helppoja virheitä. Esim. sellaisia, että saat avauksen sweetiin. Jäljellä on 70 metrin suora lähestyminen ilman mitään esteitä. Heität 15 metrin päähän korista. Niitä tuli kaksi tai kolme eilen. Lopputulos oli nyt -1. PDGA 919. Olen liigan kokonaispisteissä viisikymppisten sarjassa toisena. Voittaja ratkesi jo eilen. Vielä pari osakilpailua jäljellä.

Tänään sitten oli joka paikka jumissa aamulla. Tuntui, että on tullut pelattua liikaa, vaikka pelasinkin eilen vain yhden kierroksen. Samoin toissa päivänä. Sunnuntaina toki kaksi. No, oli vaihtoehtona, että vedän peiton korville, ja huilailen tämän päivän, tai sitten lähden parantamaan kroppaa sillä, millä se on kipeytynytkin, eli pelaamalla lisää. Valitsin jälkimmäisen hoitokeinon.

Muutaman whatsapp-viestin jälkeen auton nokka lähti kohti Petäjävettä, ja Kettulanvuoren fribarataa. Siellähän olisi reilun viikon päästä kisat, johon ilmoittauduin. Joitain väyliä oli muutettu, joten halusin käydä katsomassa miltä siellä nyt näyttää. En koko kesänä olekaan ehtinyt siellä pyörähtää. No nyt on nähty. Osa muutoksista oli oikein hyviä, mutta osa taas pahaa takapakkia. Kaksi väylää oli yhdistetty, ja siirretty tien viereen metsään, tai oikeastaan suolle. Se oli nyt kuivaankin aikaan hiukan epämiellyttävän kostea ja pehmeä…en halua olla kokemassa millaista siellä on pelata sateisena aikana. No kaikesta selvittiin. Jopa ilman bogeja toiseksi viimeiselle väylälle asti. Sitten en osunut triplamandoon ja otin yhden bogin. Lopputulos -3. Metrix 977. Luulen, että kunhan nykyinen leiska saa lisää tuloksia, niin tuo tulee putoamaan matalammaksi.

Osa porukasta ei ollut vielä käynyt koskaan Piispalassa, niin päätettiin sitten ajella illaksi Kannonkoskelle. Itsellehän se oli jo tuttu. Pääsin tuokseen +2. Metrix 936. Viisi bogia ja kolme pirkkoa.

Autossa tuli istuttua siis noin neljä tuntia yhteensä. Radoissa meni varmaan viisi tuntia. Eiköhän se työpäivästä (tai siis lomapäivästä) käy. Kun pääsin takaisin mökille, niin pieni uinti teki hyvää. Enää ei kolota mistään. Voisin tästä päätellä, että hoito tehosi. Sitä, millainen olo huomisaamuna on, en halua arvailla vielä. Jokaiselle päivälle omat murheensa.
« Last Edit: 12.07.23 - klo:22:37 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1583 on: 17.07.23 - klo:10:19 »
Loppuviikko ja viikonloppu menivät miltei ilman fribaa. Sukulaisissa käyntiä ja sen sellaista. Eilen (onhan tänään maanantai, vai onko?) kävin illalla heittämässä pikakierroksen Äänekosken Liikuntapuistossa. Ei mitään suurempaa mainittavaa, mutta sainpahan elämäni ensimmäisen pirkon tuohon uusittuun kakkosväylään! En heittänyt nelosta viime kesänä (silloin se oli vielä par 4), enkä tänä kesänä tähän mennessä. Yleensä tuloksena on ollut kuutonen, eli bogi. Nyt sain hyvän antsa-avauksen, ja kakkosheittokin osui puiden väliin. Mainiota.  Sitten loppukierros olikin sellaista melkein hyvää peliä, mutta tuttuja ongelmia oli tutuilla väylillä. Tarpeeksi kauan kun kiertää sama rataa, niin ei enää oikein jaksa edes yrittää sen kummempaa. Same old shit. Lopputulos +2. Normirundi siis tuota yhtä väylää lukuun ottamatta.

Tänään pitäisi tehdä päätöksiä. Lähdenkö hakemaan Äänekosken liigan pappasarjan voittoa Viitasaarelta illalla, ja aionko loppujen lopuksi osallistua ensi viikonloppuna Discooter Tourin Petäjäveden kisaan. Se pitäisi maksaa tämän päivän aikana, jos aion. Ensi viikonloppuun on niin pitkä aika, etten oikein osaa vielä sanoa mitään. Juuri nyt väsyttää sen verran, että en ehkä, mutta toisaalta jos ei sataisi, niin jospa sitä…mutta ennuste povaa sateista viikonloppua- Toisaalta sateiden ennustaminen viiden päivän päähän on ihan lottoa, se on nähty….  Oikeastaan koko loppuvuonna ei ole ainuttakan sellaista kisaa, joihin olisi jonkin asteista paloa päästä. Ei ole mitään odotettavissa, eikä sitä kautta mitään intoa käydä edes treenaamassa mitään. Ne kisat menivät jo toukokuussa. Auton imurointi ja peseminenkin kiinnostavat nyt enemmän, enkä oikein niitäkään jaksa tehdä. ”Tulkaa, viekää sitten vaikka tuhkat pesästä, mut minä nautin kesästä”, lauloi Junnu Vainio aikanaan. Taidan perua se Petäjäveden. En tuota Touria ole muutenkaan pelannut, niin on varmaan turha tässä vaiheessa aloittaa. Nyt on loma.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1584 on: 17.07.23 - klo:21:34 »
Nyt on Äänekosken ensimmäinen PDGA-liiga takana. Pientä hiomista vaatii tuo formaatti vielä jatkossa, sillä viimeiselle kierrokselle Viitasaarelle meitä oli tullut vain seitsemän lisenssipelaajaa. No, eiköhän se siitä hioudu. Saman verran oli lisenssittömiä kirittäjiä kuitenkin matkassa.

Olen viime päivä lähinnä laiskotellut, joten päätin lähteä hyvissä ajoin matkaan, että ehtisin hiukan herätellä kroppaa ennen kierrosta, vaikkei tuossa minulla ollutkaan mitään varsinaista panosta. Lämmitellessä sain hyviä heittoja useampia. Siksi kisan alkaessa olikin itselle yllätys, miten voimatonta oli pelaaminen. Missasin pirkot ykkös- ja kakkosväyliltä, vaikka ne ovat oikeasti hirveän helppoja. Näin vain kävi. Samoin puttaaminen oli koko kierroksen ajan sellaista voimatonta alarautaa. Ehkä lämmittelin sitten hiukan liikaa, mistä näitä aina tietää. Putteja en kyllä lämmitellyt ollenkaan, eli se saattaa selittää miksi se oli niin vaikeaa alkukierroksella.

Kaikkiaan pelasin silti ihan kelvollisesti tänään. Yhden bogin sain, ja viisi pirkkoa. Muutama pirkko jäi ottamatta mainittujen puttiongelmien takia, ja jokunen lähäri jäi hiukan vaisuksi. Sanon silti, että pelasin hyvin, sillä nyt ei tullut yhtäkään ajatusvirhettä! Ei tullut sellaisia, että miksi heitin tuolla kiekolla enkä tuolla toisella, tai että olisin yrittänyt väärää linjaa. Sellaisia tulee aika usein, mutta nyt pää pysyi kasassa. Virheet olivat ainoastaan heikkoja heittoja. Ne kestän paremmin kuin hölmöilyn. Heikkoja heittoja tulee, kun ei ole harjoitellut tarpeeksi. Tulee heitettyä liian hiljaa, tai kiekko karkaa sormista yms. Hyväksyn sen täysin. Tyhmiä ratkaisuja taas en siedä itseltäni.

Lopputulos oli -4. Metrix 952 ja PDGA alustavasti 942.

JyLin liigaa olisi vielä kaksi tiistaita jäljellä. Katsotaan millaista keliä on luvassa, ja päätetään niistä sitten.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1585 on: 20.07.23 - klo:22:33 »
Niin se vaan tämäkin lomaviikko uhkaa kääntyä lopuilleen, vaikka vasta alkoi. Kävin tiistaina pelaamassa Hiiskassa JyLin PDGA-liigaa ja keskiviikkona ajelin turistiksi Nokialle katsomaan, miten maailman parhaat pelaavat. Samoja virheitä näyttävät tekevän sielläkin.

Hiiskassa…. hmm… mitähän siellä tuli pelattua…Muistikuva on, että jotenkin tasaisehkosti.  Jatkuvasti olin puttaamassa melko kaukaa korista, mutta onneksi oli sellainen päivä, että putit upposivat. Miinuksella pelailin aina viimeiselle väylälle asti. Siinäkin sain avauksen hyvin keskelle väylää, tuurin avustamana toki, mutta sitten halusin harjoitella kämmenlähäriä, vaikka olisin hyppyputillakin päässyt varmasti korin alle. Niinhän siinä kävi, että kiekko liiteli hiukan pitkäksi, ja putosi mäkeä alas kappaleen matkaa. Hankalasta asennosta ei rinneputti osunut sitten enää, ja päädyin nollaan. Sen jälkeen kaveri, joka piti kirjaa, sanoi, että siinä meni voitto. No voi peeveli… olisinpa tuon tiennyt, niin olisin voinut varmistaa liigan kakkossijan. Nyt joutuu vielä ensi viikolla taistelemaan. Mitä tästä opimme? Kannattaa harjoitella vielä lisää niitä kämmenlähäreitä. Metrix 986, PDGA 948.

Nokialla taas oli suuren maailman meininkiä, kun USA ja Eurooppa taistelivat joukkuekilpailua keskiviikkona. Oli jännää viimeiseen väylään asti.

Tänään kävin vielä hetken aikaa katselemassa European Openin ensimmäistä kierrosta, mutta en jaksanut jäädä koko kisaa ihmettelemään. Ajelin takaisin kotimökille jo hyvissä ajoin. Uintireissun ja saunan jälkeen voikin nyt alkaa miettiä mitä seuraavaksi keksisi. Lauantain Petäjäveden kisanhan jo peruin alkuviikosta. Ei ollut nyt sellainen olo, että jaksaisi pelata tosissaan.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1586 on: 21.07.23 - klo:23:12 »
Kävin heittelemässä hiukan kentällä. Ei oikein irronnut sellaisia mittoja kuin haluaisin. Tuli kuitenkin eri kiekkoja viskottua sen verran, että ehkä niiden toiminnasta jotain jäi selkäytimeen. Sitä voi joskus tarvita.

Illalla sitten oli porukkaa lähdössä kiertämään Äänekosken rataa, niin tuli lähdettyä mukaan. Hirveän vähän saan nykyisin siellä pirkkoja. Olen sitten yrittänyt vähentää bogien määrää. Ei sillä pelillä hyvää tulosta saa, mutta ei ihan huonoakaan. Tänään -1. Kolme pirkkoa ja kaksi bogia. Useita putteja keskelle koria yläpantaan. Sitten vastapainoksi yksi äärimmäisen hieno pirkkoputti väylään 14. Sellainen pieneen ylämäkeen hiukan oikealle kääntyvä väylä, jossa käsi ei vain riitä korille. Sain nyt todella kaukaa kakkosringistä (saattoi olla sen ulkoakin, ei tullut mitattua) laserin suoran askelputin sisään. Piti laittaa, kun oli niin usein joku puu aina edessä, ettei voinut edes kunnolla yrittää. Nyt ei ollut. Elämäni toinen pörö tuohon väylään. Aika monta vuotta on rataa kuitenkin jo tullut kierrettyä.

Lauantaiksi suunniteltiin, että lähdetään jonnekin pelaamaan. Päätetään aamulla mihin ilmansuuntaan.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1587 on: 22.07.23 - klo:22:31 »
Laitetaas jotain muistiin tästäkin päivästä. Käytiin Centerillä. Kotimatkalla kierros Jämsänkoskella.

Neljä porukkaa oli jonossa edellä, kun saavuttiin Centerille. Ei siinä viitsinyt sitten lähteä minnekään rangelle lähteä lämmittelemään, ettei menetä paikkaansa jonossa. Viime viikonlopun jäljiltä radalla oli edelleen Amateur Openin leiska pelattavissa, joten sillä sitten mentiin. Kylmiltään pitkälle ykkösväylälle ilman ainuttakaan harjoitusheittoa. Eipä ihme, että tuli otettua siihen triplabogi!

Kierros meni kohtuu seiftiä pelaten. Parilla väylällä eksyin pelaamaan metsästä metsään, ja silloinhan tulee lukua. Lopulta päädyin tulokseen +11. Aika lailla odotettu suoritus. Sillä hävisin kuitenkin 5 euroa. Metrix 931.

Kotimatkalla otettiin stoppi Jämsän kohdalla, ja käytiin pelaamassa Myllymäen rata. Oikein hieno paikka, jossa väyliä oli muutettu sitten kevään vierailun. Siellä hävisin viisi euroa lisää. Ei ollut minun päivä. Metrix 928.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1588 on: 23.07.23 - klo:22:38 »
Sunnuntai meni kiekkoa heitellen. Ei iso yllätys. Hiukan oli paikat jäykkinä edellisen päivän reissusta, mutta ei mitään sellaista, mikä estäisi pelaamisen.

Ajeltiin ensin Kivijärvelle. Siellä ei olekaan tullut käytyä muutamaan vuoteen. Muutoksiakin oli vähän tullut radalle, mutta ei mahdottoman paljoa. Mielenkiintoinen ja monipuolinen rata, kuten ennenkin. Peli sujui kohtalaisesti. Pari ajatusvirhettä ja jokunen ohiheitto. Muutama heitto miinuksella taisi olla lopputulos. Ehkä tuolla pitäisi pystyä hiukan parempaankin.

Matka jatkui Kyyjärvelle. Harsunkankaan radallakaan ei ole tullut käytyä pariin vuoteen. Siellä oli tehty enemmän muutoksia, mutta onneksi mukana oli kaveri, joka on käynyt siellä useammin, niin ei tullut suunnistusongelmia. Kun ratojen välissä tuli käytyä syömässä huoltoaseman noutopöydässä, niin ei oikein ollut paras pelivire enää kuitenkaan. Aurinkokin alkoi paistaa pilven raosta sen verran, että saatiin nälkäisiä paarmoja kimppuun. Lopulta taisi tuokin rata mennä hiukan miinuksen puolelle. Olisi pitänyt mennä enemmän.

Nyt tekisi mieli pitää pieni tauko taas pelaamisesta. Ehkä se järjestyy kun ei mene radalle. Onneksi ei ole mitään pakollista.
« Last Edit: 24.07.23 - klo:14:21 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 582
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1589 on: 25.07.23 - klo:22:44 »
No niin, nyt on JyLin PDGA-liiga takana. Viimeinen kierros pelattiin Keljonkankaalla.

Ennen sitä kävin kuitenkin päivällä hiukan heittelemässä Vihtavuoressa. Siksi vain ”hiukan”, että hukkasin kiekkoni. Laki ei salli kertoa mitä mieltä olen radan kunnossapidosta, sillä olen saman työnantajan palveluksessa. Siinä aikani kun potkin metristä nokkosviidakoa, löysin jonkun toisen kiekon, ja sain sen pelastettua oikealle omistajalleen, mutta omaani en löytänyt. Tuli mieleen, että silloin kun aloittelin lajia, potkin niitä samoja heiniä Väinö Mäkelän kanssa. Onneksi sentäs Väinö on edennyt urallaan.

Illalla kisa oli hiukan samoissa tunnelmissa. Ensimmäinen lämmittelyheitto ei ihan osunut väylään, ja sitä kiekkoa etsiskelinkin sitten aivan viimeisille minuuteille asti, ennen kuin kisa alkoi. Onneksi löysin silti. Kisakierroksen aikanakin tuli haeskeltua kiekkoja enemmän kuin aiemmilla pelikerroilla yhteensä. Milloin omia, milloin jonkun toisen. Jotkut päivät ovat sellaisia.

Aloitin pirkolla, eikä se koskaan tiedä hyvää. Sain pyristeltyä itseni nollatulokseen, mutta se ei riittänyt. Putosin liigan kokonaistuloksissa kolmanneksi. Pari erittäin tyhmää virhettä tuli tehtyä kierroksen aikana. Pitkään ylämäkiväylään heitin distancelätyllä lähäriä, ja kappas vaan kun se feidasi vasemmalle. Ei pitäsi olla yllätys. Otin sitten bogin. Ja eräällä väylällä korjasin edellistä parin viikon takaista heittoani, joka meni liian suorana oikealle OB:lle, heittämällä nyt ylivakaata hyssessä. No se löytyi vasemman puolen OB:lta. Sellaista frisbeegolf on, eipä siinä mitään. Yritetään oppia, vaikka se vaikeaa onkin. Tuntuu että alkaa unohtaa nopeammin kuin oppii uutta. Metrix 928 ja PDGA 897. Ei siis vieläkään onnistunutta kierrosta Keljonkankaalla. Viisi kertaa kuitenkin tuli yritettyä. Jostain syystä ei onnistumisia tänä kesänä.