Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Saturin Miikan mutinat  (Read 680209 times)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1845 on: 18.08.20 - klo:17:47 »
Levon ajattelu kesti vajaa 30min ja huomasin ilmoittautuneeni Karkkilan viikkokisoihin maanantaina kun Vihtiin oli muutakin asiaa.. tutussa seurassa pääsi pelaamaan väylältä 10 alkaen.. lämmiteltyä tuli vähäsen ja ihan hyvältä tuntui kun oli Burana naposteltu ja voideltu ice poweria ärtyneempiin kohtiin.
Alkuun oikeastaan erinomaista peliä mutta pöröjä ei saatu tehtyä kun viimeinen silaus vähän uupui väylät 10-21 ja +3 taulussa yhdellä OB:lla kun 21 tuli kammo gripparit.
Ykköselle kävellessä käsi alkoi puutumaan ja siitä ne ongelmat sitten alkoivat napsahdella pikku hiljaa tuloksen paisuessa loppua kohti. Lopputulos +11. Pelistä jäi kuitenkin hyvä olo, kummallista kyllä. Siinä ajellessa kotiin päin tuli mietittyä kuluvaa kautta ja pelin tason laskua viimeisen vuoden aikana. Huomasin että rystyllä näköjään heitän nykyään lähes poikkeuksetta vauhdin kanssa ja paikaltaan heittäminen tuntuukin jo aika kummallisen epätoivoiselta. Sitä miettiessä havaitsin teknisen virheen ja epäonnistumisen yhtälön ,jossa olen syyttänyt kättä grippareista mutta todellisuudessa toistettavuus eri kiekoilla ja rysty vauhdilla on suurin ongelma ja jos ei keskity rauhallisuuteen huomaa sähläävänsä vauhdin oton kanssa saman tien.. eli liian nopeasti menee juoksuksi ja vanha kroppa ei ehdi mukaan ja sitten satelee grippareita, toisenlainen ongelma on liiallinen taakseveto kun ei ehdi kiekko sitten eteen kun kurottaa liiaksi taakse. Sama ongelma on foressa. Eli suomeksi olen hyväksynyt huonon tuloksen vääränlaisen analysoinnin mukaan.
Kun yhtälöön lisää vielä sen että yleisesti pelissä on pyritty vähentämään riskejä tekemällä järkevämpiä valintoja niin myös birdey määrät ovat vähentyneet ja epäonnistumisen määrä on pysynyt samassa. Vielä kun oikeastaan on totuttanut itsensä vaan tuuppailemaan ilman sen kummempaa tekemisen miettimistä asenteella "kun tulosta ei kuitenkaan tule".tämähän korostuu upeasti puttaamisessa, kun ajatus on että ei se mene kuitenkaan ja rollaa jonnekin hornan tuuttiin niin kylläpä alkaa kiekot pomppimaan kummasti. Loviisan kisa oli pitkästä aikaa sellainen jossa toivoi onnistuvansa että saisi jotain kipinää edes roihahtamaan.
Mielenkiintoista omassa tekemisessä on se että ajoittain heitän parempia heittoja kuin koskaan ennen, mutta fyysisesti ollaan kyllä siinä kunnossa että aika paljon enemmän rauhallisia toistoja pitää jatkossa tehdä ja oikeasti keksiä muutakin tekemistä kuin toivoa onnistuvansa. Tarttis varmaan tehdä jotain.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1846 on: 18.08.20 - klo:22:26 »
Mielenkiintoisia ajatelmia omasta tekemisestä.
Karkkilan viikkokisoihin kun oli muutenkin Vihtiin asiaa :)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1847 on: 20.08.20 - klo:18:42 »
Suunta oli oikea, joten samalla pääsi hiukan etenemällä käväisemään pakollisen kerran kaudessa Karkkila.. jep ymmärsin ironian..
No tiistaina sitten iltasella ei kipuja ollut ,joten into piukeena suunnittelin meneväni vähän treenaamaan zone lähäreitä punametsän koululle kun korit sopivasta noin 50m toisistaan.. siinä huomasi sitten keränneensä bägillisen pelkkää discraft limppua ja ulos ovesta.. päätin sitten kuitenkin kaartaa puolarmaarin radalle kun seuraakin sai  20:00 startille.
Huvittavaa taas puskista vedellä kiekoilla joista ei mitää käsitystä/lihas muistia miten toimivat... Alkuun painettiinkin par junassa kun zone pelasti pahimmat lepsut. Sitten alkoi osua ja kolme pöröä putkeen.. pikkuhiljaa alkoi käden voimat ehtyä ja ilta muuttui hämäräksi trooppiseksi saunaksi.
Persvako märkänä ja puolisokeana pimeän tullessa lopulta tulos tasan par.. muutama heitto oli liikaa repivä ja sen myötä Grip ongelma tulee esiin heti kun käden tunto menee.. sieltä tuli bogey ja tuplaa korttiin mutta pelasti onneksi suoja birdeyt.
Noita premium muovin zoneja ei oikein osaa heittää tarpeeksi ilmaan kun putoavat ennenaikaisesti alas.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1848 on: 21.08.20 - klo:21:08 »
Näköjään lajista saa hauskoja hetkiä monella tavalla. Kaupasta Discmania Tactic ja Sensei ja ilman heittoakaan suoraan radalle kahden kiekon kilpailu käyntiin.. ratana kiekko testeillä hauskuutta tuova Oittaan rantapuiston 9-väyläinen jonka tunnissa ehti kiertää sen kolme kertaa kahdella kiekolla. Tactic oli lopulta kaksi heittoa parempi ja kumimaisuudessaan melko loistava lähäri kiekko. Vähän sellainen zonen ja jokerin välistä. Sensei oli sitten suoristavalta liidoltaan loistavasti kulmansa pitävä ja yllättäen onnistuin putteri antsa heitoissa kelpo lailla.
Tulos taso heitteli -3 ja -8 välissä per yhdeksän väylää.  No tukiperhe vkl edessä joten heittelyt tänä viikonloppuna oli siinä.
« Last Edit: 22.08.20 - klo:21:46 by mykey »

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1849 on: 24.08.20 - klo:19:42 »
Sunnuntai aamuna yllätti poika Puolarmaarin kierrokselle kutsulla kesken aamukahvin ,joten äkkiä vaan jotain bägiin ja menoksi. Sää osoittautui turkkilaiseksi saunaksi ja pitkät housut aivan vääräksi valinnaksi ja sen myötä meni vähän tuuppailuksi koko himmeli. No kotia selvittiin ja seuraava kutsu pelaamaan tuli kun jamon kanssa puhetta oli että johonkin mentäis. No sovittiin 12 aikaan että mennään bongaa joku uusi rata matkalla ja Lausteelle katsomaan MP40 ryhmän kello 16 lähtevää kärkikorttia.
Märynummi valittiin ja hetkeä myöhemmin kävi selväksi että siellä on viikkokisat menossa joten viikkareiden perään vaan matkaan. Rata osoittautui par lukemaltaan kummallisen kesyksi hyvän mielen radaksi, kun par4 väyliä oli 8kpl joista kaikki olisi voinut olla par3 väyliäkin. Semmoisia 3.5 par lukemaltaan. No eipä siinä, metrix katsottiin että meidän päivän tasolla par62 olisi kuitenkin oma taso. Vekkulia väyliä, joista sokkona vähän oltiin kysymysmerkkinä ja selväksi kävi että täällä kyllä tulosta voi tehdä seuraavalla kerralla.. nyt kompuroitiin vähäsen ja lopulta Jamo vei voiton heittämällä 60 ja mä 61. Eli -2 ja -1. Rata oli siis semmoinen Skogby vaikeustasoa. No kahvin kautta kohti Laustetta.
En ollut siellä aikaisemmin käynyt ja aika pihalla olin layoutista vaikka videoita olikin tullut ahmittua ennakkoon. Ukot pisti pystyyn jännitysnäytelmän ja vähiten heittänyt voitti.. Onnea Hirsille.
Itse rata ei kyllä sen kummemmin nostanut minkäänlaista kiinnostusta vippailla. Ihan perus metsää ja paljon nurmikkoa, kapeita rännejä avauksessa joissa olisi varmaan tällä haulikolla kopisteltu puita sen verran että pahamieli olisi tullut melko helpolla. En ainakaan löytänyt mitään wau efektiä miltään väylältä hyvin ajetun nurmikon lisäksi? Ehkä olisi pitänyt itse olla vippailemassa?
Oikeastaan mieleen lähinnä kisoja sivusta seuratessa jäi ajatus että olikohan väylä par lukemat ihan ajateltu master kisoja varten oikein? Melko paljon oli väyliä johon kukaan ei tahtonut pirkkoa tehdä ja tuloksetkin vähän puhui sen puolesta että semmonen 6 heittoa oli par luvut liian pieniä omaan makuun kierrosta kohden. Mun mielestä pelaaja fieldin mukaisesti pitäisi väylät rakentaa niin että parhaat tulokset on -9/-10 taitotasoon nähden. Nyt oltiin aika kaukana noista lukemista.
Toki tuohon voi sanoa aina että yhteistulos ratkaisee, mutta omasta mielestä radan par lukeman ja väylien kokonaisuuden pitäisi vastata kilpailuun saapuvan porukan tekemisen tasoa. Eli kyy noilla par lukemilla ja väylillä ei vaan omaan makuun soveltunut kaikkien master luokkien peliareenaksi. Esim mp60 luokan voittaja pelasi neljä kierrosta tulokseen +43 voittajan tehdessä 4/72 birdeytä.. mp70 luokassa voittaja pelasi +85 tehden 9/72 par tulosta ja koko luokassa yksi birdey?
Naiset pelasi +39 ja +55.
Kun luokkia Mp55 ja mp65 tai FP55 ei pelattu laisinkaan niin ehkä ensi vuonna kannattaisi miettiä että jaettaisiin kahteen lohkoon jotka pelaisi ihan eri radoilla ja saataisiin nuo +5 luokat mukaan myös.
Tai mitäpä s meille kuuluu mutta itse huomannut että kyseisiin luokkiin MP55 ja FP55 on ollut tulijoita aika paljonkin..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1850 on: 25.08.20 - klo:06:59 »
Iltakävelyllä Oittaan rantapuiston radalla..
Poika halusi tyttöystävänsä kanssa iltakävelylle parantamaan omia ennätyksiä Oittaan rantapuiston radalle.
Joo alla ennätys oli -4 ja Annilla +6.
Ensimmäisellä kierroksella parin väylän jälkeen huomasin että homma tarvitsee vähän tasoitus järjestelmää että Annilla ei mene vati jumiin. Joten 9heittoa sovittiin Annille tasoitusta ja heti parantui fiilis ja tyttö teki oman ennätyksen +5 Joonan jäädessä yhden omastaan -3. Itse neppailin -5. Toisella kierroksella kaikki pelasivat samat tulokset. Lisäsin itselle tasoitusta 11 heittoa Annia vastaan ja viimeiselle kierrokselle pariskunta vetäisi sitten pöröt kahdelle ensimmäiselle väylälle mun puttaillessa holari hakujen jälkeen pantoihin. Oma tulos jäi-5 mutta Anni paukutti tasan par tuloksen parantaen ennätystä lopulta kuudella heitolla. Joona puttasi kaiken sisään ja teki oman ennätyksen -7.  Ero oli huomattava tässä ihmiskokeessa kun lisättiin tasoitus niin mielihyvän mukana tuoma mahdollisuus voitosta parani ja tekeminen sen myötä samalla kun turhautuminen ei vienyt keskittymistä. Mielenkiintoista , täytyy keksiä oma järjestelmä sipulia suojaamaan jos mielialan hallinta muuttaa noin vahvasti tekemisen tasoa jo pienillä muutoksilla.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1851 on: 26.08.20 - klo:22:11 »
Pelaisiko sitä huomenna Sibbe liigaa Ramirent layoutilla PDGA kierroksen vai ei?
Sään pitäisi olla ihan ok, kenttähän on aika jepa kunnossa. voi olla kroppakin ihan ok? Nilkka nyt vähän juilii jostain syystä X ja niska menee jumiin kun joutuu liikaa istumaan konttorilla.
Postissa on tulossa vähän kiekko namusia Amerikasta joita tuossa odottelen kunhan nyt posti kulkisi..
Sen verran vinkkiä otin vastaan että työkalulaatikko pitäisi hiukan vakioida jotta saataisiin kiekoille riittävää tuntumaa tekemiseen. No katsotaan nyt miten tässä edetään..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1852 on: 28.08.20 - klo:22:02 »
Amerikan paketti noudettiin tänään postista ja olihan melkoisia puurolautasia tarjolla kun lucid-X sheriffi cameliont erikois- värissä avattiin paketista ulos. Saman kiekon biofusion on tasan sentin matalampi ja tuo lucid-x muovi tuolla kuvalla on ihan järjettömän ylivakaa.. loisto homma koska menee forella horisonttiin ja hysse pommilla juuri niin kuin ylivakaan pitääkin. Loiatohankinta siis. Sibbe liigaa tuli siis pelattua torstaina MPO sarjassa jossa muut oli yli 900 ratattua väkeä. Kierroksen pelattua huomasin ilokseni  että en ollut viimeinen ja alustavat 894 rating pistettä -1 tuloksella Ramirent layoutilla ei ollut ihan paskaa.
7birdeytä oli ihan jepa. Mörköllä perus en tiedä mitä tehdä ja vitonen korttiin söi kyllä tulosta pahasti.. pari 2-4 veti kanssa hieman tulosta alas,mutta kivaa oli. Se on tärkeintä koska aika syvissä vesissä ollaan painittu koko kesä kropan ollessa mitä on ja tuloksen melkoista kauhutarinaa kierrosten päätyttyä. Puttasin hyvin kiitos uuden sensein joka näköjään menee ihan hyvin koriin asti. Hieman bägi oli myös kevennetty ja Ramirent layout näyttää olevan omalle tekemiselle riittävän leppoisa. Taidan käydä uudestaankin ,kun kerran jää hyvä maku tekemisestä.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1853 on: 30.08.20 - klo:17:27 »
Länsiväylästä tuli luettua artikkeli jossa kerrottiin että Rinnekoti säätiö yhdessä Espoon kaupungin kanssa oli aikaan saanut fribarata.fi suunnitteleman ja toimeen paneman Lakiston frisbeegolfpark nimisen radan. Kotiovelta siis noin 10km pohjoiseen.. sinnepä sitten lauantai illaksi katsomaan mitä aikaan on saatu.
Rata alueella on futisgolf ja kolme erilaista frisbeegolffille suunniteltua kokonaisuutta.
Esteettömille suunniteltu IISI-9 eli yhdeksän väyläinen kentälle tehty rata jossa kuusi väylää 19-35metrisiä sinisiin Prodigy koreihin tehtyjä väyliä golf kentän veroisella nurmikolla ja kolme väylää ns Ace machine koneen luona. Soveltuu siis pyörätuolilla kulkemiseen. Tuo Ace machine on korista muokattu laite jossa heität kiekon koriin josta kiekko ohjautuu pystyssä suoralle rännille ja pyörii sisälle siniseen Prodigy koriin. Kentällä on kivien lisäksi isoja tukkeja, öljy tynnyreitä, traktorin pyörä ja muuta rekvisiittaa. Toinen pelattava layout on startti-9 eli yhdeksän väylää joista osa on kentän viereisessä pienessä joulukuusi metsässä ja osa kentän ympärillä ja tässä ei enää pelata ace machine konetta ollenkaan. Väylä pituudet 21-36m.
Lisäksi on vielä startti-18 jossa kierretään joulukuusi metsässä olevia ja kentällä olevia väyliä mukavasti poukkoillen 19-36m väyliä. Joulukuusi metsä oli myös yllättäen kylvettyä nurmikkoa pienine  heittoalustoineen. Pelattiin siinä kaikki kolme versiota ja hauskaa oli. Ajoittain jopa niin hauskaa että naurun lomassa vatsalihakset kipeytyi.. miellyttävä paikka käydä harjoittelemassa pitkiä putteja ja pieniä teknisiä lähestymisiä.
Käytännössä kentällä on vielä kolme putti koria ,joten tuolla kelpaa harjoitella ja viettää aikaa esimerkiksi lasten kanssa.
Onnistumiset kasvattaa mielihyvää ja hyvällä fiiliksellä itseluottamus kasvaa. Kun käytännössä toistot tulee kovalla vauhdilla niin sitä alkaa kroppa heräillä pelituntumalle.. lähdettiin naamat hymyssä iltaa kohti vielä Oittaan rantapuiston radalle jossa väylät on 31-60m pitkiä ja kaksi kierrosta 9 väyläistä antoi yhden par tuloksen ja 17 pöröä. Putit meni sisälle 12m takaa vakuuttavasti Sensei kourassa. Aika jepa.. tänään sitten keskimmäisen syntymäpäivä ja tyttö kavereineen Zibby kiipeily puistoon ja itse Meilahteen kahden kiekon kierrokselle.
Mukana Justice ja Sensei ja menoksi.. 5pöröä ,tupla ja kolme bogey korttiin eli 16 väylää ja tasan Par. Justice oli aika hankala kun koitti suoraan heittää ylivakautensa ansiosta mutta hoiti fore hommat mallikkaasti.. Sensei leijuu vastatuuli putissa helposti melko kauas, joten koriin pitää osua jos pitkältä jatkossa haluaa sisään laittaa.. Piipolta sain 187g Condor kiekon ja olihan mielenkiintoinen aaveliito limppu..suoraan meni ja pitkään..
Huomenna treenaamaan Sibbe Ramirent layouttia ihan aidosti kisaa varten ajatuksella pojan kanssa koska torstaina olisi taas PDGA kisa kierros tulossa liigan osalta..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1854 on: 31.08.20 - klo:11:53 »
Tuli tuossa asetettua sellainen normi itselle että uusien puttereiden ja midarien pääsy kisabägiin vaatii vähintään sen että tulos yhdellä kiekolla pelattaessa Oittaan rantapuiston radalla on -8 eli yksi par sallitaan. Jos ei pysty niin oma kyky käyttää kiekkoa monipuolisesti ei ole riittävä.testi kierrosten Max lukumäärä on asetettu 5kpl. Eli yhteensä 45 avausta ja puttia koriin.
Seuraavana testissä on Piipolta ostettu 187g Innova Condor joka kenttä testissä osoittautui erittäin aaveliitomaiseksi ja kulmansa pitäväksi suoraksi kiekoksi jolla pääsee 80m melko lailla luoti suoraan.
Saapi nähdä miten pärjää rantapuiston radalla. Sibbe treenit ehkä peruuntuu tänään,joten Condor saattaa päästä tositoimiin jo heti tänään.. jännitystä ilmassa. Myös lakistoon pitää päästä uudelleen ja idea kilpailu lämmittelystä Lakiston frisbeegolf parkissa kuulostaa melko järkevältä koska siellä saa erilaisia 20-36m pitkiä putteja ja lähestymistä kohdistettua aika nopeasti kohdilleen ja kentällä on tilaa hoitaa myös kaikki muut 120m saakka vippailtavat heitot.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1855 on: 01.09.20 - klo:22:35 »
Ei nyt ihan Condor mennyt koriin puttaamalla helpolla ja -3 ja -5 tulokset saatiin vaan aikaan kun ekalla tupla bogey ja toisella bogey koristelivat korttia..
Matka jatkui sateisella Puolarmaarin radalle ja kuviteltiin ettei siellä nyt ketään ole mutta väärässä oltiin.. junnuviikkokisat ja muutenkin melkoisesti väkeä paikalla.. onhan melkoista vaikka sataa tihkutti maanantai iltana menemään.
Alku oli hankala ja pientä kiekko testiä oli ilmassa Condor lisäksikin.. lipsui kiekot ja yhtäkkiä oltiin +4 tilanteessa.. sitten alkoi pöröje. Paukuttelu ja 7kpl saatiin lopulta korttiin ja jos ihan jännäksi loppua kohti.. muummoassa väylä16 nosto korin takaa pörö oli aika maukas vaikka vähän onnella oikealta väisteli puut ja laskeutui korin taakse. Loppuun pieni sulaminen kahdella bogeylla kun Jamo meni menojaan.. no semmoista se.. torstaina sitten Sibbe liigaan Ramirent layout kimppuun..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1856 on: 03.09.20 - klo:11:17 »
Pelikirja suunnitelma Sibbe Ramirent PDGA liiga 4/6 torstaille 03.09.2020
Väylä1 fore justice vajaana vasemmalta alle.
Väylä2 rysty Comet pikku hyssessä suoraan
Väylä3 rysty biosheriff nurmikolle ,jatko hysse anax rystyllä korille
Väylä4 rysty thief oikealta suoraan vajaana ,varo ob ja liian korkeata.
Väylä5 rysty pieni hysse flippi väylädriver obsidian discillä suoraan ja antaa palauttaa korille..
Väylä6 rysty sensei suoraan
Väylä7 fore dessulla keltainen suoraan ja jyrkästi oikealle
Väylä8 fore valkoinen dessu suoraan ja oikealle kalliolle josta jatko sensei rystyllä korille, älä heitä pitkäksi.
Väylä 9 rysty Comet suoraan mäkeen.
Väylä10 rysty väylis obsidian mini hysse joka suoristaa kulmassa tarpeeksi matala ettei pompi mörriin. Jatkot ulos kentälle varmasti ja korille.
Väylä11 rysty lämät renegade ja forella korille
Väylä12 fore tactic.
Väylä 13 rystyllä instinct kun muut menee pitkäksi..
Väylä 14 rysty verdict
Väylä15 rysty verdict
Väylä16 Mörkö.. forella kevyesti eagle suoraan vaan ränniin matalana.
Väylä17 rystyllä captain ja suspect korille.
Väylä18 justice fore..

Tarkoitus pari heittoa parantaa vaikka keli huonompi eli -3 tulosta tavoitellaan..
Bogey varaus väylillä R10 eli par neljä ja Mörkö väylä.. birdeytä pitäis tehdä mutta katsotaan... Tavoite vaatii 5kpl jos kaksi bogey laskettu mukaan.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1857 on: 04.09.20 - klo:07:28 »
Sibbe liiga 03.09
Ilmassa leijuu uhkaavan kaatosateen tuoksu kun kierros 17:30 alkoi tummien pilvien saattelemana..
Pelikirja oli tehty ja sitä noudatettiin aika mallikkaasti kierroksen alkaessa väylältä yksi.avaus peli olikin käsittämättömän hyvää ja Ainoastaan kakkos heitot par4 väylillä 8/11/17 jouduin tekemään suunnitelmia poikkeavasti hieman heikompien avauksen takia. Väylällä 12 sain aivopierun ja lähdin alamäkeen koittamaan oikean reunan puiden välistä ensimmäistä kertaa ja se johti kahteen mörri jatkoon ,ohi puttiin ja tuplaa joka oli tähän kyllä melkoinen pettymys..
Mörkö väylän selätin loistavalla putilla par tulokseen ja se lämmittää aina.. 10väylä par4 jouduin kolmen heiton jälkeen ehkä pahimpaan mörriin ikinä koska kuusten sisältä ei ollut mitään väylää oikealle kädelle ja matkaa korille vain 15m.. turvaistuin vasemmalla kädellä dessu neppiin pienestä kolosta korkealle ja laskeutui mukavasti kolmeen metriin. Mahtava teko jota ei ollut tehty ikinä.
Kierros tulos tuhottiin kuitenkin putti ringissä.. yhteensä 12kpl putteja 10 ringissä jäi menemättä ja oltiin kyllä etäisyydellä 5-7m.  Heti ensimmäisellä väylällä putteri jäi hieman näppeihin ja 6m putti oikealle ketjuihin ja ulos.. kostea ilma sai sormet jotenkin tahmeiksi ja epämukavuus vaivasi puttaamista ja takerruin Marshallin käyttöön joka tutusti osui alapannan päälle ja pyöri korista välillä todella kauas.. tulos 62 +3 jäi tavoitteesta 6 heittoa ja antoi oman rating mukaisen 848 alustavan. Itse kierros oli kuitenkin mukava ja alku aika mahtavaa meininkiä kun seitsemän väylän jälkeen oli bogey free -3 tilanteessa ja hukannut jo kaksi 5-7m pörö puttia ja yksi 10m hissi kiepsahti alaraudanpäältä ulos. Pöröjä tuli kuitenkin vaan 4kpl ja tuplat söi ne pois.. väylän 12 seikkailut mörrissä ja väylän kahdeksan alapannasta rollannut par putti jonka jälkeen bogey putin kori oksensi ulos. Viimeisellä väylällä oli sitten jo epätoivoista holarin hakua ja kuoleman putti 15m jo vähän typeryyttä josta paluun laitto alapantaan ja bogey korttiin oli sinetti kierrokselle.
Hyvä mieli jäi kuitenkin ja tuohon puttaamisen epätoivon tilaan vaan täytyy löytää ratkaisu ettei koko kierrosta vapise käsi ja mene tölväilyksi.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1858 on: 04.09.20 - klo:19:09 »
Ajatuksia puttaamisesta..
Eilen ennen kierrosta puttailin Sibbe kakkosväylän koriin 8-12m kovalla prosentilla sisään ja ohi kulkija katseli tokaisten että kovin on helpon näköistä tekemistä. 
Onhan se.. kotipihalla kun virittää korit paikalleen niin sisään menee ja hyvällä tekemisellä.ä, jopa niin hyvällä että puttaaminen ei treeniä edes maistu kun kaikki tuntuu menevän keskelle pönttöä ja pysyvän siellä oli putterii stten ihan mikä tahansa.
Sitten kun päästään kisakierrokselle ja jotain menee ihan vinksalleen ja puttaamisesta tulee sellaista ihan sama kun ei mene kumminkaan asenteen tölväisyä. En ymmärrä .. aikoja sitten Väykkä kommentoi mun tekemisestä että onneksi Miikka ei osaa kilpailla vaikka heittää osaakin ja tarumaisen totta se on.. jotain menee vihkoon kun astellaan ensimmäiselle kisaputille.. tietäisi vaan mitä..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1859 on: 07.09.20 - klo:23:16 »
On tämä kyllä kummallinen laji tämä friban viskonta.. tänään skogbyssä ja pelattiin täydellisessä säässä tyynessä kelissä 18+X2 ja X3 väylät ,eli 20 väyläinen layout.. 20 avausta joista tasan 7 oli edes sinnepäin ja niistä saatiin 5pöröä aikaan. Sitten oli aivan jäätävää kuraa grippareiden siivitteleminä ja lopussa venähti jopa sormet putterin takerrettua heitossa kiinni näppeihin. Sen jälkeen ei sitten pystytty heittämään oikein mitään viimeisillä kahdella väylällä ja sattuu...
Kierrokselta jäi sellainen väkisin tekemisen fiilis ja rentous oli kadonnut kuin pieru saharaan. Uudet kengät pitää vähän liian hyvin heittopaikan nurmella,joten ei ne jalassa voi kunnolla viskellä, no lauantaina olisi Raasepori special Skogby+Karjaa kuorrutettuna sunnuntain kisakeskukseen kierroksella, joten jotain pitäisi keksiä. Putti oli kuitenkin tänään semi ok, eikä tulos nyt ollut siitä kiinni. Bägistä pitää vaan ottaa osa kiekoista pois eri radoilla jotta ei mene arpomiseksi. Sain takaisin yhden ensimmäisistä Tuonelan joutsenista jolla puttasin 2013/2014 vähän käytettynä ja sille aioin antaa vähän aikaa tässä viikolla jos sormet antaa mahdollisuuden.