Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Touring Amateur  (Read 263854 times)

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #420 on: 26.10.16 - klo:14:41 »
Oliko toi lyhyiden heittojen tarkkuuden puute vain kyseisessä kisassa, vai vaivaako se alvariinsa?!

Hmm, tarkoitatko nyt putteja vai lyhyitä lähestymisheittoja myös? Kertailin päässäni kierrosta ja en bongannut mielestäni kovin montaa lähärimokaa. Vai onko armelias ihmismieli ehtinyt näinkin vähässä ajassa unohtamaan :D
Lie lie missä lie liemissä.

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #421 on: 22.01.17 - klo:16:38 »
Taas on kakkossivulle vajuttu. No, onhan näin talvella muutenkin vähän hiljaisempaa.

Tänään livahti Talin parikisassa holari väylälle 11, whee  8)

Suoritus oli kyllä aivan susiruma kun skippiä tuli vähän enemmän kuin kesällä on edes mahdollista, mutta on sitä vielä rumempiakin nähty  ;D
Lie lie missä lie liemissä.

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #422 on: 24.02.17 - klo:22:40 »
Sitähän voisi vaikka aikansa kuluksi plöristä jotain jonniijoutavaa plogiin. Kisakausi odottaa vielä varsinaista alkuaan, mutta jonkinlaisia muutoksia siintää taivaanrannassa.

Kisakone tursuaa jo nyt tulevia kisoja ja olen harmikseni laittanut merkille ilmojen aukeavan paljon aiempaa aiemmin. Vai kuvittelenko vain? Joka tapauksessa menee vähän vaikeaksi arvata, että pääseekö sittenkään 4-5kk päästä olevaan pikkukisaan jonnekin päin Suomenmaata vai tuleeko sen päälle joku toinen ja kiinnostavampi. Isompien kisojen kanssa tuo on helpompaa kun niille raivataan tilaa kalenterista ihan erikseen. Tuo trendi tuskin vähentää niin sanottuja turhia ilmoittautumisia ja maksamatta jättämisiä. Yksi lääke tuohon on toki vaatia kisamaksun maksamista pian ilmoittautumisen jälkeen, mutta riskinä lienee peruutukset ja turhat tilisiirrot edestakaisin.

Toinen mielenkiintoinen asia on liiton uudistukset kilpailutoiminnassa täsmennyksineen. Tuo näyttää pienehköltä jutulta, mutta ei todellakaan ole sitä. Pureskelen noita nyt enimmäkseen omasta näkökulmastani ja miespuolisen vinkkelistä kun naispelaajana olemisesta minulla ei ole kokemusta.

Pros playing Am hyväksyttiin viimeinkin, mikä on aivan mahtava juttu. Enää ei anneta ihan turhaan keppiä ylempää keskitasoa oleville kisaajille. Hallituksen mieliin en näe, mutta sanamuoto ””Pros playing am” käyttäminen yksittäisessä kilpailussa on kilpailun järjestäjän päätettävissä.” lienee tarkoituksellisesti noin ja vähän kuin testimielessä. Kaikki riippuu nyt kuitenkin siitä, että ottavatko kisajärjestäjät tuon mahdollisuuden käyttöön vai eivät. Parhaimmillaan tuosta säännöstä tulee standardi ja rapakontakainen täysin turha ja keinotekoinen pro-/am-jaottelu vähentää merkitystään kun 850-reitatun pelaajan ei tarvitse enää kieltäytyä rahapalkinnosta kökköstatuksen pelosta. Pahimmillaan käy niin, että jotkut kisat käyttävät tuota, mutta suurin osa ei, koko hommasta tulee torso, ilmoittautumissekoilut lisääntyvät ja 850-reitattu alkukaudesta proksi hypännyt miettii, että mihin kisaan olis mahkut päästä enää. Minusta tuohon juttuun olisi ollut parempi hypätä pää edellä ja tehdä säännöstä nurinperin vastaava kuin kahden metrin säännöstä eli Pros playing Am olisi käytössä aina ellei erikseen muuta ilmoiteta. Se nyt on joka tapauksessa varmaa, että jos pro-statuksellisia tulee yhtäkkiä paljon lisää niin rajat tulevat nousemaan pakosti avoimen luokan ilmoittautumisissa.

Toinen asia liittyen Pros playing Amiin, jonka näyttää vain aika, on vaikutus kansainvälisesti. Jos Suomessa tulee olemaan paljon nykyistä heikommin reitattuja pro-statuksellisia niin kisareissut ulkomaille saattavat jäädä väliin statuksen takia. Minun tuntumani kuitenkin on, että ulkomailla kisoissa käyvät pelaavat pääsääntöisesti avoimessa luokassa niin tuo tuskin on iso ongelma. Viro saattaisi olla sen verran lähellä vielä, että sinne lähtisi pro-amatöörejä amatöörikisoihin, ehkä? Toivotaanpa veljesmaan seuraavan esimerkkiä pro/am-luokituksen hajottamisen kanssa. Miten Viro muuten on tuon homman säätänyt?

Ja sitten se kisamaksupalkintohimmelisekamelskapläjäysjudanssipot-au-feu. Tuossa on nyt niin paljon liikkuvia osia, että heikkopäistä hirvittää. Mistähän kohtaa tuohon edes yrittäisi tarttua? Liiton tiedotteesta: ”Liitopäivillä todettiin, että lajissamme amatööri- ja harrastekilpailun palkintorakenteet ovat kasvaneet poikkeuksellisiksi. Kilpailutoiminnan kasvaessa ne aiheuttavat myös epäselvyyksiä ja paineita mm. seurojen ja pelaajien veroilmoituskäytäntöihin - erityisesti lahjakorttien sekä verotusarvoltaan usein hankalien tavarapalkintojen kohdalla”. No noinhan se toki on kun MA3:n voittaja saattoi haukata 200 euron lahjakortin siinä missä MPO:n voittaja satasen käteistä. Tuosta olen ihan täsmälleen samaa mieltä. Ja onhan tuossa myös aika kyseenalaista kun lahjakorttien muodossa kisan sponsori muuttaa kisaajien osallistumismaksut kassavirraksi itselleen.

Myöhemmin samaisessa tiedotteessa:

”Progressiivisella palkitsemisella tavoitellaan käytäntöä, jonka mukaisesti palkintojen suuruudet kasvavat ”tasoluokittain” ja kannustavat pelaajia pyrkimään kovatasoisempiin kilpaluokkiin.”

Eli jos et osaa pelata todella hyvin, et voi voittaa isoja palkintoja. Tässä kohtaa homma menee minun mielestäni vähän sekavaksi. Vaikka millaiset kepit ja porkkanat olisi käytössä niin Suomen mittakaavalla pelaajien taitotaso noudattelee täsmälleen samaa jakaumaa ja yksittäiset pelaajat siirtyvät taitoakselilla eri suuntiin samalla tavalla kuin ennenkin. Vaikka kuinka moni vaihtaisi tällä silmänräpäyksellä avoimeen eli kovatasoisempiin kilpaluokkiin niin eivät he pääsisi edes mukaan kisoihn kun ilmoittautumisen rating-raja avoimeen on liian korkea. Tämä johtuen sitä, että mikäli pelaajalla on valittavinaan maksaa 10 euroa ilman mahdollisuutta voittaa rahaa tai maksaa 20 euroa, pelata mahdollisesti kovempien pelaajien kanssa ja mahdollisuus voittaa rahaa niin aika selkeäähän tuo on kumpaan on tunkua. Se ei kuitenkaan muutu mihinkään, että samat nimet ne rahat sieltä kuitenkin harjaisivat. Ihminen toimii epärationaalisesti mahdollisuuksien eikä todennäköisyyksien perässä. Kun rating on suurinpiirtein nollasummapeli niin ei tuon asetelman mihinkään tuosta oikein voi edes elää. Onko väärin väittää, että tällä päätöksellä vietiin suurimmalta osalta suomalaisia kilpapelaajia mahdollisuus yhtään isompiin palkintoihin? Tuo kai se oli se päämäärä, että heikkotasoiset eivät voi voittaa enemmän kuin kovempitasoiset, mutta puhuminen kannustimesta on mielestäni erikoista.

Maiskutellaas sitten vähän kisamaksuja ja lainataas taas kerran sitä tiedotetta. Pahoitteluni kun tekstistä tulee vähän raskasta vaan minkäs teet.

”Amatööriluokissa huomattavien palkintojen sijaan osallistumismaksujen tuottoja suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti järjestävän seuran kulujen peittämiseen (mm. sanktiointimaksut,kehittämistyö) ja erityisesti isommissa amatöörikilpailuissa kilpailun koko osallistujajoukkoon kohdentuviin pelaajapaketteihin.”

Kuten tuolla aiemmin viittasin osallistumismaksujen menemisestä kiekkokauppiaille niin on ihan hyvä kehityssuunta, että ne ohjataan seuroille ja pelaajille. Tämäkin menee vahvasti osastolle nimeltään aika näyttää, mutta akateemisesti arvailla aina voi. Kisakulujen peittämiseen ja seuran toiminnan kehittämiseen on minusta erittäin hyväksyttävää käyttää osallistumismaksuja. Jos esimerkiksi 20 euron hintaisesta kisasta menee seuralle 10 euroa ja loput pokaaleihin ynnä muihin symbolisiin palkintoihin niin eipä siinä. Pelaajapaketit sen sijaan nostavat kulmakarvaa ylöspäin. Jos oikein rumasti asiaa katsoo niin tuolla tavalla erittäin isoissa lainausmerkeissä oleva sponsori voi täyttää pelaajapaketin heikon menekin, mutta korkean katteen tuotteilla listahintaan ja ostattaa ne pelaajilla. Ehkä parempi puhua silloin yhteistyöosapuolesta kuin sponsorista. Jo nyt löytyy kisakalenterista eräs kisa, joka maksaa amatöörille 30 euroa ja sen pelaajapaketista löytyy eräs itselleni tuntematon kiekko, pyyhe, juomapullo ja pussireppu. Noista minulla olisi mitään käyttöä ehkä pyyhkeelle jos sillekään. Mieluummin käyttäisin rahan itsekkääsi matkakuluihin tai epäitsekkäästi seuratoiminnan kehittämiseen. Jos suunta on todellakin tuo niin minusta olisi mukavaa nähdä liiton asettavan osallistumismaksuilla saataville pelaajapaketeille jonkin prosenttimääräisen vaatimuksen, kuten vaikkapa pelaajapaketin sisällön ohjevähittäishinta 150% siihen käytettyyn osallistumismaksun osaan verrattuna. Eli sponsori olisi sponsori eikä yhteistyöosapuoli. Ja kun tuohon 150%:iin tartutaan kuitenkin niin se nyt oli vaan hattunumero. Markkinatalous, saunaillat, hyvävelisuhteet sun muut määritelkööt sen tarkemmin. Toisaalta taas, jos pelaajapaketissa on jotain yksilöllisempää kuten t-paita kisapainatuksella, paikallisia tuotteita tai muuta niin sellaisesta olisin valmis jotain maksamaankin. Sitä vastaan kuitenkin olen, että kisaamaan haluavat pakotetaan ostamaan vastentahtoisesti sekalaista kamaa.

Vielä olis tuo tuorein täsmennys sääntöihin rahapalkinnon vaihtamisesta lahjakortiksi. Tuo palkintorumba on minun mielestäni sen verran sekaisin tällä hetkellä, että toivoisin Jonkun Muun Kuin Itseni (8))tekevän niistä selkokielisen yhteenvedon siitä, että mitä saa ja mitä ei ja kuka. Samaan syssyyn voisi varmaan laittaa listan asioista, jotka ovat tällä hetkellä eri tavalla Suomen kisoissa kuin PDGA:n ohjeissa.

Ihan viimeiseksi tartun asiaan lisäykseen tupakkatuotteiden käyttämisestä. Kisoihin liittyvät rajoitukset pystyn jotenkin ymmärtämään imagosyistä sun muista vaikka noistakin minulla on joitakin mielipiteitä, jotka jätän tällä kertaa pois. Tekstiä on jo tarpeeksi ja Homo Twitterin keskittymiskyky hajosi jo varmaan ekaan kappaleeseen. Kiinnitän kuitenkin huomiota pätkään ”Lisäksi toivomme jäsenseurojemme luovan käytännön, jossa lajikulttuurin ja urheiluhengen edistämiseksi jäsenseurat rajoittavat tupakkatuotteiden käyttöä kaikessa toiminnassaan”, koska se on silkkaa sontaa. Minä toivon kattojärjestömme luovan käytännön, jossa luotettaisiin jäsenseurojen omaan harkintakykyyn holhoamisen sijaan. Kaikessa toiminnassaan on erittäin jyrkästi sanottu ja jos sitä ei haluta ymmärrettävän kirjaimellisesti vaan oman harkinnan mukaan niin miksi se on pitänyt erikseen tuollaisena julkaista? Kisatoiminta on oma asiansa, mutta seurojen toimintaan kuuluu myös paljon erittäin epävirallista juttua ja rennon vapaa-ajan harrastuksen mahdollistamista seuroihin kuulumattomillekin. Tuo nyt oli ihan täysi nollalausahdus kun jokainen sen tietää. Joku raja siinä voisi olla kuinka paljon halutaan rajoittaa yksilönvapautta, oli tarkoitus kuinka kultainen tahansa.

e: rumimpia typoja karsin
« Last Edit: 26.02.17 - klo:17:38 by ReTeeNalle »
Lie lie missä lie liemissä.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Touring Amateur
« Reply #423 on: 26.02.17 - klo:19:05 »
Tupakka on perseestä ja keuhkoon. Eka ei haittaa mua, tokakaan ei, jos menisi vain polttajansa keuhkoon. Kun ei jää, siinä on ongelma näin astmaatikon kärsiessä. Eräänkin kerran tilillä savustetuksi joutuneena, saanko minäkin käyttää yksilön vapautta palauttaa kivun tupakoijan keuhkoon työntämällä liekkejä sinne, jotta tuntuu yhtä hyvältä? Courtesy violation ja liiton rooli? En tiedä, mutta viranomaiset ovat jengilläisiä, joiden mielestä on OK hyökätä fyysisesti toisen kimppuun tupakalla, mutta auta armias, jos et olekaan kiltisti uhri, sitten on virkakoneisto  ja pakkotoimet panemassa perseeseen jo maahan potkittua lisää ja sitten vasta lähetetään selliin kolmannelle kierrokselle.

Ai että kaikki ovat tupakoijia vastaan? Minusta kuullostaa tupakoijilla olevan rikoskumppaneita eduskunnasta rangaistuslaitosten asukkeihin. Joko tapetaan tupakkateollisuus-vangit ketju ja aijuu tupakoitsijatkin? No eihän se käy, kun järjestäytynyt rikollisuus johtaa ja lampaita pannaan keuhkoon ja hanuriin sekä siirretään johto-öö sikariportaassa tupakoitsijoiden rahat taskuihin ja hurskastellaan uhrien kärsimyksistä. Helvettiin koko jengi. Mutta eihän mulla ole tupakoimista ja tupakoijia vastaan mitään, kun vain eivät aiheuta toisen ja kolmannen käden myrkytystä ja kärsimyksiä muille.

Tiesittekö, että natseilla ei ollut tuhoamisleirejä aluksi ja luodit vähissä Neuvostoliittoon hyökkäyksen jälkeen, joten kaasuttivat moottoripyörän sivuvaunuissa ja kuorma-autojen tiloissa? Minä hyväksyn hermeettisessä kypärässä savuttelun jopa kisassa, mikään ei ole parempaa kasvatusta kuin sen näkeminen. Siten hyväksyisin tuon sääntömuutoksen, kun se auttaa terveyttä kansainvälisesti. Kiitokset rohkeille kansan kynttilöille, jotka uhrautuvat yleisön eduksi.

Nimimerkki enoni kuoleman kielissä keuhkoahtaumataudissa elinikäistä lähestyvän polttelun jäljiltä. Vähänkö minuakin savusti ja mulle astma pari vuotta sitten, joten nauloja lyönyt myrkyttää minunkin arkkuuni. Sympatioitako? Syy ja seuraus. Siinä on kylmä laji. Muutkin saavat kylmää kyytiä grr kaikin hampain, sarvin ja puukkotappeluin Kele!

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #424 on: 26.02.17 - klo:20:06 »
Janne,

Minä en ylläpidä tätä forumia enkä päätä siitä kuka voi kirjoitella mitä tahi minne. Tämä nimenomainen ketju on kuitenkin minun blogini ja vaikka toivotan kaikenlaiset mielipiteet* ja vastaukset tervetulleiksi, toivon niiden liittyvän edes jollakin tavalla käsillä olevaan asiaan. Sinulla on selvästikin hyvin vahvoja mielipiteitä tupakoijista, mutta varsinaisena puheenaiheena edellisessä tekstissä on liiton sääntömuutokset ja sen kyseenalaistaminen, että kuinka pitkälle liiton valtaa kannattaa ulottaa verrattuna seurojen omaan päättämiseen. Kiitos ymmärryksestä.



*Erityisen tervetulleita ovat omiani vastaiset mielipiteet, koska niiden kautta keskustelu etenee paljon paremmin kuin hymistelemällä samaa. Paitsi onhan se kivaa jos joku muukin ajattelee samoin.
Lie lie missä lie liemissä.

Offline Pede

  • Tulokas
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
  • Oikea nimi: Petri Vanhamäki
  • Seura: DGC Fat Discs
Vs: Touring Amateur
« Reply #425 on: 27.02.17 - klo:15:14 »
Pros Playing Am..

Liittohan täsmensi asiaa seuraavasti,

"Samalla muistutamme, että pro-pelaaja amatööriluokassa (PDGA: Pros Playing Am) on TD:n päätöksellä sallittua. Näin halutaan kohdentaa kilpailut statuksesta riippumatta saman tasoisille pelaajille.

Toivommekin kilpailunjohtajilta vahvaa näkemystä ja perusteluja, mikäli pro-pelaaja amatööriluokassa halutaan evätä järjestämässään kilpailussa."


Eli kuinka paljon tähänkään nyt sitten lopulta jätettiin päätäntävaltaa TD:lle? Joka tapauksessa minunkin mielestä hyvä asia tämä pros@ams, mutta pohdintasi siitä ottaako järjestäjät tämän käyttöön voidaan varmaan unohtaa liiton täsmennyksen jälkeen :)

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #426 on: 27.02.17 - klo:15:52 »
Pros Playing Am..

Liittohan täsmensi asiaa seuraavasti,

"Samalla muistutamme, että pro-pelaaja amatööriluokassa (PDGA: Pros Playing Am) on TD:n päätöksellä sallittua. Näin halutaan kohdentaa kilpailut statuksesta riippumatta saman tasoisille pelaajille.

Toivommekin kilpailunjohtajilta vahvaa näkemystä ja perusteluja, mikäli pro-pelaaja amatööriluokassa halutaan evätä järjestämässään kilpailussa."


Eli kuinka paljon tähänkään nyt sitten lopulta jätettiin päätäntävaltaa TD:lle? Joka tapauksessa minunkin mielestä hyvä asia tämä pros@ams, mutta pohdintasi siitä ottaako järjestäjät tämän käyttöön voidaan varmaan unohtaa liiton täsmennyksen jälkeen :)

No mutta. Onkohan minulla silmät harittaneet kun tuon olen jättänyt noteeraamatta vai liekö tullut lisäyksenä myöhemmin. Riippumatta siitä, oikein mainiota. Hyvä huomio  :)
Lie lie missä lie liemissä.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Touring Amateur
« Reply #427 on: 27.02.17 - klo:18:38 »
Lahjakortti asia saa kyllä miettimään ja mielenkiintoista onkin että uusilla ohjeilla saa kohdennettua eri tavalla ikä luokkien lahjakortteja ylöspäin.
Kaikki tuntuvat pölisevän vaan siitä että muutama ison luokan pelaaja voi nyt sitten saada valtavasti vähemmän lahjakorttia arvoa..
Vanhassa mallissa kun noudatettiin pdga antamia rahapalkinto prosentteja ja palkintojakaumia tai muokattiin niitä omalla tavallaan ilmoitus luonteisesti niin usein palkinnot lahjakorteissa oli sitten 7,5e-25e ja muutamat harvat muutamissa kisoissa saivat isompia lahjakortteja, osin vääristyneen kilpailu luokka rakenteen johdosta, eli TD pelkäsi kisan jäävän puoli täydeksi ja sallittiin luokkien epäsuhta kasvu tai sitten tarkoituksella, jossa palkittiin vain top 10% jolloin lahjakortille sai jo oikeasti jotain järkevää.

Nyky mallin mukaan siis suositus on että 15euroa maksavassa kilpailussa.
Top3 MA4/FA4 saa muistopalkinnon.
Top3 MA3/FA3 saa lisäksi max 15e lahjakortin..
TOP3 MA2/FA2 saa lisäksi max 30e lahjakortin.
TOP3 kaikki muut AMA luokat vissiin 45euron lahjakortin.

Eli TD voi siis suosituksen mukaan antaa kaikille kolmelle parhaalle muistopalkinnon lisäksi ns muissa luokissa 45e arvoisen lahjakortin.
Tämä käytännössä on siis melkoinen parannus palkintorakenne suosituksiin kaikissa muissa luokissa, aika yhden käden sormiin menee varmaan kilpailut jossa kolmos sijalla sai 45 euron lahjakortin tilanteessa jossa oli kaksi kolmos sijaa.
Suositushan ei ota kantaa kuin henkilö tason maksimista..
Suosituksen on suosituksia ja esim orimattilan talvi openissa viime lauantaina MA4 voittaja taisi saada 30e lahjakortin pokaalin lisäksi.
Todellisuudessa suositukset on lähinnä kilpailuja joissa pelataan monta amatööri luokkaa varten ja toisaalta ohjaamaan kilpailu luokkien valintaa.
Nyt kun julkisesti on tiedossa että MA4 ja MA3 luokassa tavoitellaan pokaalista piste, niin siitä tulevat varat voidaan ohjata suoraan seuratoiminnalle.. Itse epäilen että näkyy tämä lahjakortti asia eniten siinä että MA2 ja MA1 luokkien kilpailut vähentyvät, tosin siihen vasta painoksi tuli tämä pro plays am juttu jolla saadaan perus pikku seuran pari pro pelaajaa mukaan kotikisoihin..
Isoja juttuja ja kisoja alkaa suomessa olemaan ja hifistely kilpailu toiminnan suuruudella näyttää olevan päivän juttu tai sitten täytyy olla joku muu juttu..

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #428 on: 28.02.17 - klo:19:21 »
Miikka, hyvä yhteenveto. Asiaan liittyen, en muista oliko Facebookissa vai missä mielipiteenä, mutta ihan hyvä pointti kuitenkin: Kisajärjestäjille annetaan aika vapaat kädet järjestää sellainen kisa kuin haluaa. Mutta miksi palkintojen suhteen ei? Jos jokin taho haluaa järkätä vaikka MA3-kisan, jossa on tuntuvat lahjakorttipalkinnot, miksi se on kiellettyä?

Aloitellaas lisää epävirallista alkukautta. Tulevan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelataan Tampereella Night@Pirkkahalli-kisa. Kisa alkaa 23:00 ja loppuu 7:00 eli onpahan melkoinen aikataulu. Jokainen tätä blogia enemmän lukenut lienee tietoinen minun pienestä inhostani aamukisoja kohtaan niin nyt ei voi ainakaan siitä urputtaa :D Tokihan sitä minäkin olen parhaimmillani siihen aikaan kun sisäinen kello sanoo olevan päivä, mutta ei se minullakaan ihan noin myöhään ole. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan kisaa ja hallin sisään tehtyä rataa.

Jo jokin aikaa sitten ilmo tuli ja meni, mutta niin vaan löysin itseni jälleen kerran Tali Openin pelaajalistoilta. Viime vuonna manasin, että minut löytäisi TO:sta tästä lähin vain lippumiehen tai muun kisajärjestäjän roolista mut... näin siinä taas vaan kävi kevään ilmokiimassa. Katsotaanpa historiaan ja mietitään hetki kotiradan suomaa etua muihin nähden. 2012 pelasin kierroskeskiarvolla 896 eli semmoista peruskökköä ison kisan paineissa. Sitten tuli vuosi väliä ja opettelin vähän pelaamista. 2014 oli selvää kehitystä nähtävissä ja keskiarvoksi tuli 914. 2015 olin voimieni tunnossa rikkinäistä kättä lukuun ottamatta ja räjäyttelin galakseja keskiarvolla 851. Viime vuonna kroppa oli ok, tunsin olevani parempi pelaaja kuin aikaisemmin ja siitä lannistuneena 870. Onhan nuo nyt ihan hirveitä numeroita. En taida laittaa tälle vuodelle minkäänlaisia tavoitteita enkä tee edes pelikirjaa vaan menen fiilispohjalta. Ei kisa paljoa tuota heikommin voi enää mennä. No nyt sekin on sanottu niin voi sitten tulevaisuudessa siteerata itseään ironisesti.

Viime vuonna pyörin ulkomailla kisaamassa aika reilustikin. Kävin Espanjassa, Tsekissä ja Virossa. Kaikki nuo reissut olivat ihan mahtavia, mutta erityisesti Tsekin rata jäi mieleen. Tänä vuonna DGWT:n osakilpailu täyttyi huomattavan nopeasti kovemman ratingin pelaajista niin ei jäänyt edes mahdollisuutta ilmoittautua. Laitoin kyllä menemään villi kortti -anomuksen ja omasta mielestäni aika hyvänkin sellaisen. Vaan minkäs teet kun korkean ratingin pelaajat huomaavat ilmoajan jälkeen, että hei, tuonnehan minä menen. Eipä muuten löydy myötätuntoa minulta heille. Jos minä olen TD tai ovimies, kukaan ei kävele jonon ohi ja VIP-jonosta pääsee sitten kun normijono on tyhjä. Pisnes on kuitenkin pissnesstä, en sitä kiellä.

Talven aikana olen pallotellut mielessäni vähän tuota ilmoiluhommaa. Minulla on ollut tavallisesti mahdollisuus olla päivystämässä ilmoa niihin kisoihin joihin olen halunnut osallistua ja olen päässyt sisään nopean liipasinsormen ansiosta. Tarpeen niin vaatiessa minulta löytyisi ehkä tarpeeksi perslihaksia ja näpertelytaitoa tehdä botti, joka syöttäisi kisailmon samalla millisekunnilla kun ilmo aukeaa. Nuo molemmat ovat kuitenkin aika epämiellyttäviä asioita. Selaimen päivitysrämpyttäminen ja hiirellä oikeiden bulleroiden sohiminen sekuntipelinä on aika syvältä ja sen automatisoiminen on vielä enemmän, koska se on yksinkertaisesti epäreilua toisia kohtaan vaikka itse siinä olisinkin hyötyjä. Heitänpä ilmaan hassun ehdotuksen: Ilmoittautumiselle annetaan aikaa vaikkapa kaksi vuorokautta ja kaikki sinä aikana ilmoittautuneet olisivat mukana listalla. Kun ilmoittautuminen on ohi, valitaan listalta satunnaisesti niin monta nimeä kuin kisaan mahtuu. Tuo olisi tasapuolinen vaikkakin vähän erikoinen. Mielipiteitä? Tuohon kuuluisi tietysti muutaman yksityiskohdan ratkaiseminen kuten, että mikä (luotettu) taho suorittaa arvonnan ja miten jonokuri toimisi ulosjääneille ja ajastetuilla rating-rajoilla, yms., mutta periaatteen tasolla?
Lie lie missä lie liemissä.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Touring Amateur
« Reply #429 on: 28.02.17 - klo:23:16 »
Omasta mielestä isompiin kinkereihin, sanotaan vaikka A-tier kilpailut voisi mieluummin olla C-tier karsinta kilpailuja trophy only tyyliin josta sitten palkintona saisi onnistujat villikortteja ns isojen poikien peleihin.
Muutoksia taitaa olla tulossa virallisen kilpailun järjestämis hommien helpottamiseksi melko lailla nyt kun PDGA Europe starttaa tänä keväänä ja ottaa pikku hiljaa vastuun Amerikan maalta.
Rating rajat on yksi keino ja toinen on rating perusteinen nousu jonosta, toki palvelevat aina tasonsa löytäneitä.
Omasta mielestä kilpailuita on vaan oltava paljon kevät kiiman täyttämiseksi ja nyt alkaa jo olla.
Tulossa ovatkin A ja B tier kilpailut korkeammilla osallistumismaksuilla, joten muutamien ns kalliimpien kisojen käynti tulee jo halvemmaksi kuin juosta kaikissa karkeloissa..
Mitä tulee tuohon lahjakortti touhuun niin uskon että asiat saa hoidettua kyllä kuntoon, pääasiallisesti kyseessähän on luokka jako ongelma jonka kilpailun järjestäjät itse luovat ottamalla liikaa luokkia ja avaamalla kiintiöt nopeasti jotta amatööri kilpailu saataisiin täyteen.. Noilla resepteillähän MA4 ja MA3 luokat täyttyy kun halutaan tavoitella paljon osallistujia.
Jos kilpailussa esimerkiksi on vain MA3 ja muita ikäluokkia miesten puolella PRO luokkina niin ei siinä tilanteessa ole mitään syytä rajoittaa MA3 palkintoa kilpailu kohtaisesti. Omasta mielestä olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä että on mielekkäämpää panostaa lisäpalkintoihin ja arpapalkintoihin joissa kaikilla on mahdollisuus saada jotain kuin antaa voittajalle isoja lahjakortteja, mielipide asioita.
Paljon mielenkiintoisempi asia on esimerkiksi seurojen järjestämät epäviralliset kilpailut, ne ovat seuratoimintaa ja esimerkiksi vero ilmoitus velvollisuuden piirissä jos karvalakki sarjasta jollekin 300 euroa käteen lyödään.






Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Touring Amateur
« Reply #430 on: 01.03.17 - klo:04:51 »
Unohditko kirjoittaneesi: "Ihan viimeiseksi tartun asiaan lisäykseen tupakkatuotteiden käyttämisestä. Kisoihin liittyvät rajoitukset pystyn jotenkin ymmärtämään imagosyistä sun muista vaikka noistakin minulla on joitakin mielipiteitä, jotka jätän tällä kertaa pois"?

Oliko riittävän on topic?

Suomi on vapaa maa on asiallisesti virheellinen väittämä. Liitto ei voi puuttua kaikkeen yksilönvapauteen julkisessa paikassa, joita enemmistö radoista ovat, kun laki ajaa ohi. Laki takaa monia vapauksia yksilöille ja lähinnä metsäpalovaara on lakimääräinen yleinen tupakointia rajoittava tekijä.

Rajanveto siihen, miten paljon liitto voi kisoissa millä alueella ja mihin aikaan rajoittaa säännöillä tupakointia on lain rajaama. Vaikka annan tupakointiaktivistille idean, voi urputtaa liiton säännöistä lakihenkilölle. Avaukseni jälkeen ei liene epäselvää, pidänkö asiasta tai kannattaisin, joten uskallan päästää kissan kassista.

Liitto ja TD ovat täysin lain puitteiden sisällä sysiessään tupakoivaa kisan aikana muilla keinoin. Courtesy violation, pois heittäminen jne. Kikkoja löytyy. Give some get some.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Touring Amateur
« Reply #431 on: 01.03.17 - klo:12:15 »
Pakko myöntää että silloin kun jokainen meistä ajattelee asioita omassa päässään ja tuottaa niitä tännekin sieltä päästään niin ajoittain on kovin vaikeaa pysyä kärryillä.
Henkilökohtaisesti ei ole aavistustakaan mitä JR yritti kahdella viimeksi kirjoittamallaan viestillä sanoa.

Saattaa olla että minulla on sisäpiirin tietoa, mutta epäilisin että frisbeegolfin lähestyessä oikeaa urheilua lähdetään hiljalleen siitä että suorituspaikoilla ei tupakoida. Saattaa olla että suunta on yhä enemmän tähän suuntaan tulevaisuudessa. Henkilötasolla jokainen ajattelee tätäkin omasta näkökulmastaan. Suurin osa tupakoitsijoista joiden kanssa olen tästä keskustellut ei ole ihmetellyt tätä linjaa ollenkaan.

Urheilun säännöstö ei mielestäni yleisesti suoraan tule lakitekstistä. 100m juoksussa vilppilähdöstä ei saa lain mukaan sakkoja, mutta yleisurheilun säännöstön mukaan siitä hylätään. Ei kannata nyt liikaa sotkea asioita keskenään. Jääkiekossa on toki huomattu, että pahoinpitelyn raja saattaa ylittyä kun toisia mätkitään ja näistä on tutkintapyyntöjä tehtykin. Eli urheillessa ei saa rikkoa lakia, mutta sääntöjen rikkominen ei tarkoita sitä että se olisi poliisiasia.

Otetaanpa rauhallisesti.

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #432 on: 01.03.17 - klo:15:33 »
Saattaa olla että minulla on sisäpiirin tietoa, mutta epäilisin että frisbeegolfin lähestyessä oikeaa urheilua lähdetään hiljalleen siitä että suorituspaikoilla ei tupakoida. Saattaa olla että suunta on yhä enemmän tähän suuntaan tulevaisuudessa. Henkilötasolla jokainen ajattelee tätäkin omasta näkökulmastaan. Suurin osa tupakoitsijoista joiden kanssa olen tästä keskustellut ei ole ihmetellyt tätä linjaa ollenkaan.

Urheilun säännöstö ei mielestäni yleisesti suoraan tule lakitekstistä. 100m juoksussa vilppilähdöstä ei saa lain mukaan sakkoja, mutta yleisurheilun säännöstön mukaan siitä hylätään. Ei kannata nyt liikaa sotkea asioita keskenään. Jääkiekossa on toki huomattu, että pahoinpitelyn raja saattaa ylittyä kun toisia mätkitään ja näistä on tutkintapyyntöjä tehtykin. Eli urheillessa ei saa rikkoa lakia, mutta sääntöjen rikkominen ei tarkoita sitä että se olisi poliisiasia.

Toivoinkin älämölön kantautuvan jonkun sisäpiirileikkijän korviin :)

Onko sisäpiiristä kantautunut tietoa, että lähestyykö frisbeegolf enemmän sellaisia urheilulajeja kuten tennis, jääkiekko ja pituushyppy vai lajeja kuten keilaus, darts ja petanque?

Minä yritin puhua yleisemmällä tasolla siihen mitä liitto määrää ja mitä ei, mutta koska sana "tupakka" on niin punainen vaate osalle niin kai se on sitten pakko käsitellä erikseen. Ari, mainitsit tupakointikiellon suorituspaikoilla. Miten tämä suhtautuu siihen, että ylivoimaisesti suurin osa suorituspaikoista on yleisiä, julkisia alueita? Tarkoitatko tuolla seurojen kisa- ja edustustoimintaa vai kaikkea mahdollista toimintaa? Jos seuralla on vaikkapa seuran sisäinen kesäpäivä niin tupakka on pannassa? Tuosta päästään pikkuhiljaa siihen, mistä oikeasti yritän keskustella, mutta ei mennä sinne vielä. Toinen mieltä askarruttava asia on, että onko tuo  ”Lisäksi toivomme jäsenseurojemme luovan käytännön, jossa lajikulttuurin ja urheiluhengen edistämiseksi jäsenseurat rajoittavat tupakkatuotteiden käyttöä kaikessa toiminnassaan” peräisin tai mukaelma Suomen Olympiakomitealta tai joltakin muulta suuremmalta organisaatiolta? Vai onko se omalla porukalla työstetty? Minä en ole laisinkaan yllättynyt siitä, että kukaan tupakoija ei ole asiaa ihmetellyt. Tämän lajin parista on huomattavan vaikeaa löytää ihmisiä, joilla on ylipäänsä mielipiteitä mihinkään suuntaan ja vielä vaikeampaa sellaisia, jotka olisivat valmiita niitä myös omalla nimellään ääneen sanomaan. Se on minusta sääli kun sitten asioihin joutuvat tarttumaan liian usein samat, ilmaisultaan ilkeät, ärrimurrikeksejä syöneet ihmiset ja keräämään hiljaisen yleisön hiljaisen paheksunnan päällensä.

Sitten siihen varsinaiseen asiaan. Suomessa on jo nyt yksi maailman tiukimmista elämäntapoja säätelevistä lainsäädännöistä. Tarkoitan tuolla sitä, että jotkin elämäntavat nähdään haitallisina ja ihmisiä yritetään saada luopumaan niistä joko suoranaisilla rajoituksilla (anniskelualueet, tupakointikiellot) tai epäsuorasti kuten vaikkapa alkoholiverolla ja jo kuopatulla makeisverolla. Näitä asioita vatkataan ihan hallitusohjelmatasolla ja osa noista asioista jopa eteneekin. Edelleen tartun tuohon jo pariin kertaan siteerattuun virkkeeseen. Kaikessa toiminnassa on edelleen aivan tavattoman vahvasti sanottu. Kaikki toiminta pitää sisällään huomattavan paljon enemmän kuin ne asiat, jotka näkyvät ulospäin tai vaikuttavat imagoon. Tartun sanamuotoihin ihan tarkoituksella. Haluaako SFL toimia terveellisiin elämäntapoihin jopa valtiovaltaakin vahvemmin (kielloin) ohjaavana tahona? Jos kyllä, minusta tuollainen asia pitäisi löytyä SFL:n missiosta tai visiosta. Jos ei, sitten, noh, ei ehkä kannattaisi mainita mitään. Tuollainen toisen kiellon täsmennyksen yhteyteen liitetty toivotaan-"toivomme" on minusta kuitenkin turhaa sanahelinää ja omiaan aiheuttamaan sekoilua monitulkinnallisuudellaan. Edelleen, jos kyllä, miksi tupakointi on tässä erityisasemassa? Alkoholi, energiajuomat ja liiallinen sokeri ovat nekin kielteisiä kansanterveydelle ja niidenkin käyttöä pyritään säätämään korkeimmalta mahdolliselta taholta asti. Tupakka on helppo mennä kieltämään jos sitä ei itse käytä vaikka saattaisi alkoholijuoma joskus maistuakin ja melleri on makeaa suussa. Jos noita asioita lähdetään ajamaan tuollaisella hingulla niin eikö tasapuolisuuden nimissä pitäisi sitten mennä leveällä rintamalla eikä valikoiden ja vähemmistöä sorsien? Jos puhutaan kaikesta toiminnasta niin miksi ei olisi täysin yhdenveroista kieltää saunaoluet seurojen saunailloista? Tässä kohtaa on ollut usein tapana nostaa esille "tupakointi vahingoittaa muitakin"-kortti. Niin muuten vahingoittaa alkoholikin, joten tuo argumentti on Lontoon murteella null and void. Tästä päästään siihen yksilönvapauteen jota aiemmin toitotin. Noita asioita seurataan, säädetään ja ohjataan valtioneuvostotasolla. Minusta niihin puuttuminen ei yksinkertaisesti kuulu SFL:lle muuten kuin kisa- ja edustustoiminnan suhteen.

Teinkö kärpäsestä härkäsen? No ihan taatusti tein. Miksi? Minusta erilaiset rajoitukset pitää laatia todella pitkällisesti harkiten, koska ne ovat lähes aina pysyviä. Maailmasta ei myöskään mielestäni tule parempaa paikkaa asioita kieltäen.
Lie lie missä lie liemissä.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Touring Amateur
« Reply #433 on: 01.03.17 - klo:16:01 »
Minäkin ihmettelen kaikessa toiminnassa kieltoa tupakalle. Mitä muita haittoja alkoholista muille kuin käyttäjille on kuin kansanterveysongelmat, töistä poissaolot ja lisääntyneet veromenot nousseina sairaanhoitokuluina yli alkoholiveron keräämisen? Tupakkaan pätevät nuo kaikki, jossain määrin kai sokeriinkin, mutta ei ole sama asia kuin tupakka. Kukaan ei yleensä väkisin kaada alkoa tai sokeria muiden suuhun, kuten savuttaa tekee. Samaten kolmannen käden altistus tupakan jäämille pintoihin aiheuttaa ongelmia toisin kuin alko ja sokeri.

Millä perusteella tupakka on haitallisuudesta muille kuin käyttäjille yhtä vaaraton kuin muut haitalliset aineet? Jos edellämainitut erot huomioiden tupakan vaarallisuus on suurempi sivusta katsojille, onko on käsitellä tupakointia eri tavalla? Alkokielto on myös kisoissa.

Pointtini oli osin sama kuin Mikaelin, yksilön vapaudet. Lisäksi vastuu ja muidenkin kuin tupakoivien vapaudet jäädä savustamattomaksi, kuten tupakoija voidaan jättää juottamattomaksi ja syöttämättömäksi. Mikaelin tavoin mietityttää laajuus tupakointikiellon sovelluskohteisiin ja aikoihin sekä yhteneväisyys lakien kanssa. Liitolla lienee oikeus rajata kisoissa ja muissa liiton tapahtumissa tupakointia lain puolesta. Miten alas asti organisaatioissa ja tapahtumissa laki mahdollistaa liiton mahdollisesti asettamat tupakointikiellot jatkossa? En ole alan ihminen, joten en tiedä. Miten mahdollisia lisäkieltoja ohi nykytilanteen voidaan ja pitäisi valvoa, on hyvä selvittää. Kuolleiden kirjaimien sääntöjen teko vesittää kaikkien sääntöjen noudattamista.

Ymmärrän paineen terveille periaatteille lajin kasvatuksen kannalta sekä kansanterveydellisesti. Olisi hyvä selvittää, miten voi edetä milläkin tasolla. Kisatilanteissa kielto riittänee edustustapahtumien ohella sponsoreille alkuunsa. Tiukemmille tahoille vasta voi olla kynnyskysymys laajemmat kiellot liiton puolelta.

Milloin hallituksesta tullut toive tupakattomasta Suomesta pitikään tapahtua? 2030? Niin vähän aikaa, että toimia tarvitaan pian ja urheilu edellä ei ole huono strategian jalkautustapa. Miten tehdä niin että toimii? Aina joku loukkaantuu rajoituksesta heidän vapaudestaan rajoittaa muiden koskemattomuutta savulla. Sen kestän hehe.

Offline ReTeeNalle

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 447
    • View Profile
  • Oikea nimi: Mikael Runonen
  • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Touring Amateur
« Reply #434 on: 01.03.17 - klo:16:21 »
Minäkin ihmettelen kaikessa toiminnassa kieltoa tupakalle. Mitä muita haittoja alkoholista muille kuin käyttäjille on kuin kansanterveysongelmat, töistä poissaolot ja lisääntyneet veromenot nousseina sairaanhoitokuluina yli alkoholiveron keräämisen? Tupakkaan pätevät nuo kaikki, jossain määrin kai sokeriinkin, mutta ei ole sama asia kuin tupakka. Kukaan ei yleensä väkisin kaada alkoa tai sokeria muiden suuhun, kuten savuttaa tekee. Samaten kolmannen käden altistus tupakan jäämille pintoihin aiheuttaa ongelmia toisin kuin alko ja sokeri.

Millä perusteella tupakka on haitallisuudesta muille kuin käyttäjille yhtä vaaraton kuin muut haitalliset aineet? Jos edellämainitut erot huomioiden tupakan vaarallisuus on suurempi sivusta katsojille, onko on käsitellä tupakointia eri tavalla? Alkokielto on myös kisoissa.

Riittäisikö väkivalta ja erityisesti perheväkivalta tai rattijuopot perusteiksi? Jos tuota vertailua on ihan pakko vääntää niin kuinka monta muiden tupakoinnin aiheuttamaa kuolemantapausta esiintyy Suomessa verrattuna muiden juomiseen? Siitä varmaan on jokainen samaa mieltä, että sokeri on tuosta kolmikosta se muille vähiten vaarallinen. Jännästi se muuten vertautuu savuttamattomiin tupakkatuotteisiin, mutta ne on jo käsitelty ja menneet pesuveden mukana.

Minulla on muuten vaikeuksia nähdä miten tuo tupakka ja sen kieltämisen relaatio toimii. Minusta on hieman erikoinen tapa ajatella, että jos tupakka on kiellettyä niin siitä ei kärsi kukaan sivullinen, mutta jos tupakointi on sallittua, siitä kärsii sivulliset automaattisesti. Ja vielä moninverroin omituisempaa on luoda rajoituksia pohjautuen väärään dilemmaan.

Minä haluaisin vääntää keskustelua takaisin uralle, jossa aiheena on yleisesti asioiden rajoittaminen ja rajoitusten ulottaminen erilaisille tasoille. Mielestäni noiden rajoittamisen alaisten asioiden vertailu ei ole kovinkaan hedelmällistä.
Lie lie missä lie liemissä.