Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma  (Read 149120 times)

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #180 on: 06.03.16 - klo:22:42 »
Kännykkäni ei suostunut videoita näyttämään, mutta kuvat pistivät pelon oikean nilkkasi puolesta mieleeni. Myös kaikki muu vääntyy niskaan asti, jos koko jalkapohja on maassa vähän ennen kiekon irtoamista-saatto. Kantapäällä kannattaa olla pyörimässä vikassa askeleessa ennen kiekon irtoamista. Laskeutuminen oikean isovarpaan vasemmalle sisäsyrjälle, kantapäälle lasku kengän pohjan ja sivun kulmaa myöden, päkiän nosto ilmaan korkealle kantapään osuessa maahan on terveellisin vaihtoehto, minkä tiedän.

Onko sinulla jaloissa, lantiossa ja selässä tai niskassa kipua heittäessä? Voivat poistua kantapyörähdyksellä. Kannattaa aloittaa hiipimisvauhdilla ja kun se sujuu kävellen ennen juoksua. On vaikea liike useille ja helposti vääntää nilkat ennen kuin oppii, jos juoksee liian aikaisin.

Kiitos. Oon alkanu videoiden myötä kiinnittää huomioo kans tohon pyörähdykseen. Tunnun pyörähtävän pääsääntösesti vaan puoliks tai liian myöhään.

En juoksuaskelia ota ollenkaan vielä. Koitan keskittyä tuohon, että koko pyörähdys tapahtuisi kantapäällä heiton yhteydessä, eikä jäisi puolitiehen tai tulisi myöhässä. :)

Kipuja ei ole.


Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #181 on: 07.03.16 - klo:10:47 »
Kunnossa oleminen suojaa vammoilta jossain määrin, mutta ikävä homma tekniikkavirheissä ovat mikrovauriot, jotka saattavat tuntua vasta vuosikymmenien kuluttua.

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #182 on: 07.03.16 - klo:14:47 »
Juu niimpä. Sillä mä apuja pyytelenki, ku muut huomaa toisen virheet helpommin ku ite. :)


Ja uus teksti pihalla:

http://mukille.blogspot.fi/2016/03/talvellakin-on-mahdollista-rikkoa-omia.html

Ranta-Koivistolle tein uuden henk.koht. rataennätyksen eilen ja sellasta. :)

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #183 on: 07.03.16 - klo:15:45 »
On aika haasteellista sanoa mitään liukkaalta alustalta tehdyistä heitoista, kun se ei kerro paljon siitä, miten oikeasti heittää kesäkelin alustalta. Hmm nyt tietokoneella, joten pitääpä pakittaa ja katsoa, näkyisikö videot nyt. Ja palata astialle. Jees vaikeaahan sitä on pukata nopeammin vasemmalla jalalla, kun ei ole pitoa, joten sitä voi treenailla sisällä ja kesällä. Tällä hetkellä voi katsoa videolta, miten kiekon hysse muttuu taakse viedessä hyssestä lennon ja saaton anhyzeriksi. Toistettavuuden ja tarkkuuden kannalta olisi parempi pitää kiekon kulma koko ajan samana koko heiton ja saaton ajan. Kätesti putosi molemmissa heitoissa loppua kohden, jolloin sormet vääntävät kiekon antsaan ennen irtoamista. Noin jokainen tekee aluksi samaa.

En tiedä taustastasi muuta kuin, että salitaustaa löytyy ja se turhan usealle suomalaiselle tarkoittaa isoja lihaksia ylävartalossa ja vajaita liikeratoja sekä jäykkyyttä. Liian vähä venyttely ja suri pitkittäinen selkälihas tulee pahimmillaan jäykkänä päivänä käden vapaan liikkuvuden rajoitteeksi jo ennen kiekon irtoamista, mikä vie helposti käden putoavalle liikeradalle saattoa lähestyttäessä. Työni tukottaa ja jäykistää, joten kokemusta löytyy  :'(

Entisenä kilpauimarina lapaluun sijainti on kateuden aihe tosikouhoihin, jotka ottivat rutiininomaisesti lapaluun sijoiltaan taakse kauemmas selkärangasta. Silloin toki luu menee helpommin selkälihaksen päälle haittaamatta. Niin lajiniilo en ole fribassakaan, että tuota olisin kokeillut. Siksi olen käyttänyt kevyempää menetelmää saadakseni edes jotain toivetta kulmien oikeudesta jäykkispäivinä, jolloin venyttely, hieronta ja tunnin driving field lämmittelykään ei avaa jumeja lihaksista. Käännän oikealla rystyheitolla käden nopeasti vastapäivään olkapäänivelestä juuri ennen kiekon irtoamista ja saaton aikana niin, että peukalo kääntyy osoittamaan alas.

Yllättäen intuition vastaisesti kiekon kulma ei muutu, jos ajoittaa liikkeen oikein riittävän myöhäiseksi. Nopeus kierrossa on tärkeää, sillä hidas kääntö myöhästyy ja lapani törmää selkälihakseen aiheuttaen täräyksen ja kulman kääntymisen yleensä antsaksi. Kirjoitin yleensä, kun en muista, onko koskaan mennyt hysseksi. Luulen, ettei mutta eihän sitä kaikkea voi muistaa. Anatomiat eroavat, kuten liikkuvuudet ja lihasten koot sekä liikkeiden äärirajat, joten yksilöiden välillä ja päivien välillä samalla henkilöllä on eroja, miten fakiiriksi pitää vääntäytyä, jottei kiekon kulma muutu. Minä olen lekurin testissä pistettä vaille yliliikkuvuussyndrooman diagnoosista, mutta monissa liikkeissä vaarallisen yliliikkuva. Ja vammat todistavat osaltaan liikaliikkuvuuden haitoista. Vaikka kukaan ei voi sanoa, oliko se syy mihinkään vammoistani suoranaisesti. Ei taatusti auttanut.

Fribassa on kulmien ylläpidossa iloa uintiuran peruina tullut venyvyys. Koulussa lentävä lause minusta oli: "Musta pipo joogassa". Oli ja löytyy vieläkin mustia pipoja, joten ymmärrettävää  :P 8)

Miten nörtiksi saa heittäytyä tekniikkavinkeissä kulmien suhteen? Tulee meinaan koulukuntaeroja sitten, joista on eräskin vääntö väännetty.
« Last Edit: 07.03.16 - klo:16:06 by JanneRäsänen »

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #184 on: 08.03.16 - klo:10:22 »
Rupes analyysiä pukkaan!

Mulla on joo salitaustaa, mutta suuremman lihaskuntoreenin oon laittanu tauolle tän harrastuksen myötä, eikä tavotteena oo enää kasvattaa lihaksia. Ylläpitävää lihaskuntoreeniä oon vaan siis tehnyt friban ohella.

Mulla on kuitenkin heittokädessä pienehkö vika olemassa. Nimittäin oikean käden olkapääni on valahtanut. Vasen on paikallaan siellä missä pitääkin, mutta jo 10 vuotta päätetyötä tehneenä hiireen nojaten, niin oikee ei oo entisensä. Kinesioteippauksilla pysyy siellä missä pitääkin, mutta eihän moiseen riitä aikaa/laittajaa ja pitääkin keskittyä nostamaan olkaa normaalille paikalle ennen kuin teen oikeastaan yhtään mitään ja useimmiten se sitten unohtuu.

Entiä johtuuko tosta siis mahdollisesti osa tekniikkavirheistä.

Mitä tulee noihin heittokulmiin, niin näissä talvivideoissa tuntuu veto lähtevän liikaa selän takaa, kun suoralla vedolla vetelin vielä syksyllä. Ehkä sekin menee varusteiden piikkiin, ku pitää kaikenmaailman toppatakit olla niskassa :D

Eilen kiinnittelin huomiota tekniikkaan taas FribaFactoryllä käydessäni kevyemmissä vaatteissa, eikä ollu yhtään niin pahan näköstä. Heittokulma on varmaan vieläkin päin honkia, mutta tuo veto lähti taas vartalon vierestä, eikä takaa.

Pitää nilkkaan ja pyörähdykseen tosiaan kiinnittää enempi huomiota, kun maasto sen taas sallii.

Mitäs vielä... No saat sä "puhua" välillä. :D


Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #185 on: 08.03.16 - klo:17:16 »
Kun sisällä voit nauttia pidosta, kokeilisin ensin normaaliin käden vetoon paluuta, sitten kantapyörähdystä. Se on pitkä juttu monille siis kuukausia automaattiseksi treenattavaksi. Sitten menee haastavammaksi ja tulee koulukuntaeroja. Minä kun yritän kokeilla kaikkea, jotta näen, mikä toimii minulle ja miksi parhaiten, saan haukut jokaiselta koulukunnalta.

Discaimerin paikka: En ole kuullut olkapään valahduksesta, joten en voi neuvoa mitään. Siksi kommentoin kuten terveelle ja jää vastuullesi soveltaa terveytesi mukaan.

Hysseä voi säätää eri tavoin. Ei ole kauheasti eroja kai, kun hyviä tuloksia voi oppia saamaan aikaan joka tavalla. Eroja tulee lähinnä yleispätevyydessä, oppimisen helppoudessa sekä kompromisseissa. Ei järjestyksessä 1 seisot pystyssä ja käden liike alusta loppuun tekee hyssen. 2 teet mitä lystäät ja lopuksi muljautat ranteella kulman kohdilleen. 3 juokset vinosti vasemmalle ohi kohteesta ja käsi takana on kaukana kropasta ja oikean kyljen kohdalla kyynärpää lähimpänä kohdetta kropan osista kiekko lähellä vartaloa 4 tappotehot tappojuoksuvauhdeilla niin monella kiepillä kuin vauhti kiihtyy tasapainoa ja tekniikkaa menettämättä. 5 Juoksusuunta halutun kulman mukaan kiekko 90 asteen kulmassa vartaloon, vartalo suorassa, askelten sijoitus juoksusuunnan mukaiseksi. Ja jotain muuta, jota en ole ajatellut tai muista. Koulukunnissa löytyy. Pääjakona tehon tuotto ja tarkkuus+toistettavuus taistelemassa keskenään. Osassa tapoja jompikumpi ääripäässä toisen kärsiessä ja jotkut kompromisseja.

Aihe on niin kuuma macho pakko heittää taivaanrantaan kulttuurissamme, että niksien kuvaus ja tapojen vertailu sekä kehotus kokeilla itse kaikkea, koska anatomiat ja eri lihasryhmien yksilöerot vaihtelevat johtavat noitavainoihin. Tuttu juttu joten mitä sitä ujoilemaan analyyseissä hehe. Jos siis vertailu kelpaa.

Ja jottei homma toteutuksen kannalta ja vertailussa treeneissä olisi helppoa sekä yksinkertaista, kaikkea muuta kuin kieppiä voi muokata kiepistä tutulla kaarella juoksulla, joten kuppikuntien määrä kasvaa ja rähinöitsijöiden määrä automaattisesti. Tulisi pitkä juttu, joten jatkanko standardipääpiirreanalyysillä eri tavoista? Vai valkkaatko sokkona päällisin puolin houkuttelevan, vai haluatko kokeilla, mistä saat lyhyessä tähtäimessä eniten kehitystä? Ei takaa parasta pitkän tähtäimen tulosta, kun kehityksen avaimet voivat maskeerautua tekniikan ketjun heikoimman lenkin alle ja todelliset edut saa vasta maksettuaan oppirahat haittaavan tekijän selätettyään? Kaikkihetinythopealuotitänne henkilöt karsiutuvat tuossa kohdassa. Niitä piisaa. Monista syistä johtuen. Kaikki eivät opi kaikkea, en varsinkaan minä lähinnä monivamnaisuuden rajoittamana, joten osin olen isot pojat kertoo osastossa, enkä henkilökohtaisessa kokemuksessa. Pyrin aina kertomaan, mikä on kokemusta ja mikä kuultua. Ja jos dataa möytyy, vertailua sekä mahdollisia tutkimuskohteita kotitöihin, jotka voivat selittää eroja ja kehittää sinua heittäjänä.

Kuten näit jo kysely ja aiheen rajaus on pitkä juttu, joten en tiputtanut kerralla.

Käytettävissä oleva treeniaika ja prioriteetit sekä elämän tilanne määrittää, mitä kannattaa jahdata treeneillä kuinka suurella panostuksella. Osa hommista perusjutuissa leimataan turhan herkästi pökäleen kiillotuksen ja nipottamisen välimaastoon. En ole kuullut näin väittäviltä tarkkaa määritelmää, mikä on perusasioita. Sinne päin joiltakin ja eroja määritelmissä pelkistä perusteluista löytyy. Ota siitä sitten selvää ilman reilua heitto- ja tietomäärää, kukamitähäh on oikeassa ja mitä pitäisi tehdä. Sama vaiva lajeissa, joissa miljoonilla tiedemiehet tutkineet asioita. Puhumattakaan tee se itse ilmaiseksi lajissa... Siksi en ole moneen muuhun törmännyt, joka sanoo nöin itsestään: Älä usko minua, kokeile ja jos ei vielä ole linjassa havainnot kenenkään kommenttien kanssa, oppiminen voi myöhemmin viedä johonkin kuppikuntaan, mutta ei kannata heitäkään uskoa siinä, mikä voi osoittautua parhaaksi tavaksi myöhemmin. Nyt kaikki voivat olla ihan pihalla ja todennäköisesti onkin näin. Paitsi ehkä McBeth.

Treenin hulluutta on tiedon epäluotettavuus. Hammernutritionin ravintokirja talloo joka koulukunnan varpaille perustellen miksi. Yksi jännä pointti ilmaiskirjassa firman saitilla oli väite, että kestävyysurheilussa elektrolyyttejä hikoillaan yksilöistä vaihdellen 10x yksilöeroin. Global Cycling Network Youtubekanavalla heittivät lähteettömän kommentin pro maantiepyöräilijöitä auttavalta nutritionistilta. Hänen auttamista huippuammattilaisista yksi syö 10 minuutin välein geelin grand tourilla, eli noin 3000 km kolme viikkoa, kun toinen menee 200 kmn etappeja päivässä vedellä ja syö energiatarpeensa vapaa-ajalla. Parhaisiin henkilökohtaisiin tuloksiin päästäkseen.

En ihmettele hyvän päivän tutun kuntosalin omistajan kommenttia, että nyrkkisäännöt eivät toimi. Siksi olen nöyrä opiskelija ja haluan tietää, mikä toimii minulle ja muille sekä mistä erot johtuvat. Kun sopiva koulutus ja tutkimusvälineet puuttuvat pääosin ja vammaisena en ole yleispätevä koekaniini, ei varma voi olla oikein muusta kuin oikeiden tieteilijöiden päätelmistä mittaustulosten perusteella. Siihen asti, kun joku todistaa muuta. Skeptikko pitää olla ja lähdekritiikkiä sekä omaa tutkimusta on tehtävä. Silti voi olla hatelikossa, kun tieteen historia kertoo parhaimmiston olleen tuhansia vuosia väärässä ja tolloilu jatkuu. 

Älä silti masennu, ehkä jatkonikseistä joku auttaa. En voi luvata, kun en osaa ennustaa. Vaikka usein perusjutut minun mielestäni auttavat useita.

Eli kuvaanko kaikki tavat eroineen vai pituus-, tarkkuus-, vai kompromissijuttuja?

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #186 on: 10.03.16 - klo:09:47 »
Joo. Ei auta ku reenata vaa ja pitävällä pohjalla kattoo sitte ne pyörähdykset kunnolla kuntoon.

Taaksevientiin voi alkaa kiinnittää taas jo heti huomiota (mitä olenkin videot nähneenä tehnyt), vaikka oliski viellä toppavarusteet niskassa.

Valahtanut olkapää ei ole kipeä tai terveydelle haitallinen. Lähinnä sellanen asia vaan mikä voi osittain vaikuttaa tekniikkaan. Tiä vaikka siitä olis vielä joskus hyötyä. :D

-(")_ toinen olka siis alempana kuin toinen.

Ei kait siit sen enempää. Tänään FribaFactorylle parikisoihin ku kaveri tulee Mynämäeltä asti piipahtaa hoodeilla.


Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #187 on: 10.03.16 - klo:12:24 »
Ajatuksia ja ennakkotunnelimia IDEAPARK DISCGOLF OPEN-kisasta.

http://mukille.blogspot.fi/2016/03/ideapark-discgolf-open-lahestyy.html

Snapchattiin seuranta päälle (Sanzeah) ni tuutte näkee vaikka livekuvaa tunnelikisoista! :)

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #188 on: 10.03.16 - klo:12:28 »
Kun munia ei ole heitetty tai sensuuripyyntöjä esitetty niksejä ja vertailua tulee.

Tähtäystapoja on erilaisia ja kaikki eivät käytä kaikkia sekä kokemukset eroavat. Ehkä pään rakenteissakin on eroja, eikä vain kropassa. Fakta on, että tähtäystavoista osa on toisia vaikeampia oppia ja vaatii riittävää lähtötasoa, mistä johtuen ekalla yrityksellä-koskaan ei automaattisesti opi vaikeita tapoja. Kun osa tekniikoista sulkee pois yhden tähtäystavan helpon tekemisen-tekee mahdottomaksi henkilöstä riippuen, tavoitteet ja filosofia vaikuttavat siihen, mitä tähtäystapoja harjoittelee, käyttää ja siten hyssen säätötavat sekä heittotavan valinta muuttuu. Tähtäysvoittoisessa tekniikassa antaa väkisin metrejä parhaasta mahdollisesta pituudesta, kun parhaasta tunnetusta tekniikasta tehon tuottoon voi toistettavuuden ja tarkkuuden haaveen unohtaa. Jotkut valitsevat tarkkuustekniikan, toiset pituustekniikan kompromissin, kun kukaan menestynyt ainakaan ei pääasiallisesti heitä aavikkoantsaa useilla kiepeillä.

Jotta työkalupaletin kirjo ei olisi vajaa, voi kaarella juoksulla tekniikkaa muokkaaminen tapahtua joko vain oikealla jalalla pyörähtäen tai jo vasemmalla päkiällä ristiaskeleessa pyörähtäen.

Helppo tapa tekniikan ja tähtäystapojen erojen etsimisessä on setviä hyvällä alustalla kesävaatteissa, mitkä tähtäystavat auttavat tarkkuudessa ja toistettavuudessa niillä määrin, mitä treenaa ja pelaa. Talvi on treeniaikaa ja kesä kisoja useille, joten sisätiloja vaatii. On helppoa avoimessa tilassa unohtaa tarkka heittojen hajonnan ja lentoratojen seuraus. Siksi vertailkohta heittoympäristössä on hyvä. Kesällä on helppoa urheilukentillä heittää viivaa pitkin ja katsoa, montako metriä käntää yli ja feidaa kukin heitto ja monta metriä sivuun linjasta kiekko pysähtyy. Jos yleisimmille kiekoille tekee tuon, se käy alkuverryttelystä, jos toki kaikki heittävät paremmin lämmenneenä. Säästyy aikaa jo alkuverryttelyssä teko ja painottaa kannattaa lämpimänä heitettyjä hajontoja.

Tähtäystapoja on kohti kohdetta juoksu, saman offset kulman ohi kohteesta vasemmalle juoksu käden kaukaa vasemmalta takana läheltä oikeaa kylkeä vieden etuviistoon oikealle veto, jolloin juoksun ja käden erisuuntaiset vinoudet summautuvat kohteeseen osoittamiseen, jyrkkiä hyssejä lukuunottamatta näöllä tähtäys ja haastavimpana kiekon niin rajulla kiihdytyksellä lopussa tähtäys, että kiekon pystyosa painuu sormenpäihin niin kovalla paineella, että kiekko tuntuu painavalta ja painon tunne vaikuttaa viivan piirrolta, jolloin viivaa kohti kodetta siirto tekee tähtäyksen. Ihanteena kaikki on tehty oikein ja viiva alkaa ja jatkuu sekä päätyy kohdetta päin. Mutta homman opittua on mahdollista ainakin osan heitosta, jotka on menossa huti korjata viime hetkellä viivan antaman palautteen perusteella oikeaan suuntaan.

Kylmä suihku painon tunteella tähtäyksessä on sen suurempi vaikeus kuin muut tavat ja paineen tunteen voimakkuuden kasvatus havaittavaksi. Yleensä vain perusteet automaattisesti tekevät hyvän tekniikan osaavat 90 m ja yli heittävät huomaavat paineen. Siksi ei sovi tuoreille heittäjille. Jos ei ole niin nopeat aivot ja herkät sormet sekä rutinoitu tekniikka, että vähempi teho riittää. Yksilöeroja. En ole kuullut paljon alle 90 m heittäjien kertoneen paineen tunteen havaitsemista ennen kiekon irtoamista. Ekan kerran taisin havaita 80 m paikkeilla ja ei ollut toistettavaa. Aivot ovat jänniä ja tunnistavat huonosti tuntemattomia juttuja, kun kerran tunnistettu asia on paljon helpompi havaita. Näin paineen tunteessa ennen irtoamista. Kuka tahansa tuntee livenneen heiton irtoamisen jälkeen luulisin.

Jakolinja tähtäystavassa yleensä on näöllä tähtäys tai tähtäämättömyys. Golfaajat ovat oikeassa siinä, että heidän kropan kulmassaan pään paino ja niskan anatomia tarkoittaa mailan kulman ja meillä hyzerin muutosta, jos kääntää pään katsomaan kohdetta ennen kuin maila osuu palloon tai meillä kiekko irtoaa. Siksi golfista oppia ammentanut Dave Feldberg heittää ilman katsomista hyssessä antaen eri tavoin flippaavien kiekkojen säätää kulmat. Dave sanoi, että näkee valkoista vain heittäessään. Kovaa repäisee, kun näkö loppuu. Paremmin näkevät ja heikommat voivat käyttää näköä tähdätessään lievissä hysseissä-antsarollereissa ongelmitta kaularangan ja lihasten ansiosta, jos niska on taipuisa.

Lajimme menestynein pelaaja tähtää näöllä. Toinen maailmanmestari käyttää kahta tekniikkaa. Toista tarkkuusheittoihin pääasiassa ja pituutta kasvattavaa tekniikkaa silloin kuin palkkio mahdollistaa riskin ottamisen parempaa tulosta olttaen kuin tarkkuustekniikan mitoilla saa. Siksi suositan tarkkuus- ja pituustekniikan molempien opiskelua niille, joilla on aikaa treenata molempia tai ei kiirettä hioa omaan potentiaaliinsa parhaaksi. Muut joutuvat päättelemään tavoitteensa, ajankäyttönsä ja valitsemaan tähtäystavat sekä tekniikan, johon keskittyvät.

Minulle ja ainakin joillekin muille on tullut etua siitä, että käyttää yhtäaikaisesti niin monta heittotapaa kuin ei kompromisoi kokonaisuutta.

Paljon pähkäiltävää, joten lisää myöhemmin. Heräsikö ideoita siitä, minkälaista lähestymistapaa tähtäyksen valintaan ja heittotavan sekä -tavoitteen suhteen haluat treenata? Vai naputtelenko kaikesta kokemuksiani, vertailua eduista ja haitoista sekä nikseistä?

Offline Maxitors

  • Juniori
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
  • Oikea nimi: Joonas
  • Seura: Disc Golf Club Provinssi
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #189 on: 10.03.16 - klo:13:55 »
Ajatuksia ja ennakkotunnelimia IDEAPARK DISCGOLF OPEN-kisasta.

http://mukille.blogspot.fi/2016/03/ideapark-discgolf-open-lahestyy.html

Snapchattiin seuranta päälle (Sanzeah) ni tuutte näkee vaikka livekuvaa tunnelikisoista! :)

Toivottavasti taktiikkasi toimii ja korvike kiekot käyttäytyvät samalla tavalla kuin vakio heittokiekot.

Loistava blogi teksti jälleen. Toivottavasti tulossa myös jälkitunnelmat blogi tekstinä.   ;D
Pelatut Radat | Kiekot | Lajin helppous viehättää!

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #190 on: 10.03.16 - klo:14:29 »
Ajatuksia ja ennakkotunnelimia IDEAPARK DISCGOLF OPEN-kisasta.

http://mukille.blogspot.fi/2016/03/ideapark-discgolf-open-lahestyy.html

Snapchattiin seuranta päälle (Sanzeah) ni tuutte näkee vaikka livekuvaa tunnelikisoista! :)

Toivottavasti taktiikkasi toimii ja korvike kiekot käyttäytyvät samalla tavalla kuin vakio heittokiekot.

Loistava blogi teksti jälleen. Toivottavasti tulossa myös jälkitunnelmat blogi tekstinä.   ;D

Toivotaan. Eiköhän tuollakin "ulkoilutettavat" pannut kuitenkin käyttöön jää, mutta millä damagella...sen näkee sitten. :D Kauhistuttaa jo pelkkä ajatuskin, että joku menis tonne jotain keräilykiekkoja viskoon. "Ai ai ai..."

Tekstiä tulee ihan varmasti myös kisan jälkeen, ole huoleti. Tänään parikisat FribaFactoryllä ja lauantaina mahdollisesti FribaFactoryn spessukisat tai Valkeakosken kahden kiekon viikkokisat lämmittelyiks ja oon ready sunnuntaina.

Ja...

Mitä tulee Jannen kommentteihin, niin paneudun niihin taas paremmalla ajalla. :D

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #191 on: 10.03.16 - klo:16:02 »
Noin kaikki ovat todenneet saman kuin minäkin www.discgolfreview.com pääsivun tekniikkaartikkeleista ja tekniikkakeskusteluista, että oppiessa ei ole toivoakaan kaikkea tajuta. Kun tietojen ja taitojen kasvaessa kokemusta tulee lisää ja lukee uudestaan artikkeleita ja keskusteluita tulee ihan eri tavoin ahaa elämyksiä, ai tuonhan huomasin vähän aikaa sitten ja ai tästäkö se johtuikin? Kertonee näennäisesti yksinkertaisten juttujen hankaluudesta, kun usealla palaamiskerralla moni, minäkin, toteaa tajuavansa uusia juttuja. Huolimatta siitä, että osaa lukea. Kokeminen ja soveltaminen on ihan eri homma ja oppirahat on maksettava treenaamisella. Laadukkaasti toivottavasti, jotta oppii uusia juttuja.

Viime viestissäni viittaamani aivojen huono kyky oppia uutta havainnoimalla ja uuden asian opittua havaitsemisen helpoksi muuttuminen selittyy harjaantumisen puutteella pitkälti. Luin vähän aikaa sitten jutun, että jalkapohjan hermot lähettävät yli miljoona hermoimpulssia sekunnissa aivoihin ja jos ei ole ongelmaa, mikään niistä ei nouse tietoisuuteen. Noin paljon infoa aivot heittävät roskakoriin. Kertoo hitaudesta koko lajina korvien välissä ja selittää, miksi on hankalaa sormien painetta ennen kiekon irtoamista käyttää tähtäystapana. Aivojen hitaus on ihan tappoa ajoituksien hallinnalla kaikessa ja toi paineella tähtäys on erityisen hankala, kun tapahtuu kriittisessä vaiheessa tosi lyhyessä ajassa, jossa suoritus on ohi ennen kuin hermosignaali ehti aivoista käteen. Minkä perusteella olisi helppoa luulla, että koko homma olisi mahdotonta. Aika ihmeelliseltä toimivuus tuntuu tuota tietoa vasten minustakin ja sen oppineet kommentoivat, että ihmeellisen hyvin rupeaa osumaan ränneihin kuin taikaa olisi. Jos on etu iso, on vaatimustasokin ihan hirveä, miksi sen opiskelu on mielestäni viimeisiä tai viimeinen juttu, mitä hioa. Ja vaatimustason ollessa hirveän, on hyvä olla perusteet ja tehon tuotto sekä ajoitukset muualla kohdillaan. Kaikkea ei voi korjata viimeisten tuhannesosien aikana. Siis ainakaan taidoillani, tiedä sitten fakiireista. Se on lyhyt lista ja rating lienee pitkälti tonnin yli.

Offline sanze

  • Seniori
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
    • Blogi
  • Oikea nimi: Sanna
  • Seura: LeKi Disc Golf
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #192 on: 11.03.16 - klo:10:04 »
JanneRäsänen palataan noihin tekniikkakeskusteluihin sitten kun ehdin tekniikkaa taas hioa. Nyt on mentävä tällä tekniikalla ja näillä osaamisilla eteenpäin, sillä viikonloppuna on yhdet tai kahdet kisat.

Nyt ei ole siten oikea aika alkaa muuttamaan mitään, joten palaamme asiaan, kun asia on ajankohtainen. Kiitos.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #193 on: 11.03.16 - klo:15:21 »
Tsemppiä kisaan. Treenit treeneissä ja tulokset kisoissa. Treenin idea on hankkia taitoja ja niin hyvä rutiini, että kisapaineessakin sujuu heittäminen. Ainoa poikkeus uusien juttujen tuomisessa kisoihin on, jos joku muutos toimii heti alusta asti tai on niin hyvä ja odotettavissa on parannusta, että ehtii saamaan muutoksen kuntoon ennen kisaa. Aika vähän aikaa jäljellä.

Offline Adutin

  • Juniori
  • **
  • Posts: 97
    • View Profile
  • Oikea nimi: Atte S.
  • Seura: LDG
Vs: Mukille-blogi: Naisharrastajan näkökulma
« Reply #194 on: 11.03.16 - klo:15:50 »
Kirjoitit Valkeakosken kahden kiekon viikkokisoista. Milloin tällaisia järjestetään? En löytänyt Googlella mitään tietoa ja olisi hienoa aloittaa viikkokisakausi.

Onnea Ideapark Openiin, toivottavasti on mahtava kokemus!

E: Löysinkin Facebookista tiedon. :)
« Last Edit: 12.03.16 - klo:14:37 by Adutin »