Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Täysillä päin puuta

<< < (259/273) > >>

takarivi:
Juhannus Helsingissä, päivä 2. Jussin kisat ensimmäinen päivä. Helsingin matkailukohteiden lomassa ehtii käydä myös kiekkoa heittämässä, joten rentoa vippailua Sibbessä PDGA-kisojen merkeissä.

Kun nyt vielä lauantaina pitää nuo samat väylät kiertää niin yritän muistella mitä on tullut tehtyä, vaikka vaikealta tuntuu...katsotaan muistanko mitään. Se voi auttaa miettimään mitä teen huomenna paremmin. Lopputulos +4, josta alustava rating 903. Yksi heitto (tai putti) paremmin, niin olisin ollut suunnilleen omassa ratingissa, joten ei auta kitistä, mutta oikeasti jäi todella paljon hampaankoloon.

1. Ford Hybrid 1. Ei ollut ehkä viisain ratkaisu ottaa ensimmäiseen heittoon kiekkoa, jolla on viime syksyn jälkeen heittänyt tasan yhden heiton, ja senkin huonosti. Anchor kuitenkin tuntui parhaalta vaihtoehdolta, eikä se ihan pieleen mennyt. Vain hiukan lyhyeksi jäi (liian varovainen heitto), ja puskan taakse. Polviasennosta puun takaa 6 metrin putti ohi. +0 (Anchor)

2. Ford Hybrid 2. 246 metriä pitkä hieno väylä. Avaus hiukan liian pitkään suorana, ja jäi puun taakse. Sieltä ei päässyt kuin rollerilla, joka onnistuikin yli odotusten. Kolmas heitto sitten valitettavasti helposta paikasta puuhun ja toivottomaan koloon, josta ei ollut mitään pääsyä korille. Tuplabogi, vaikka kahden heiton jälkeen olin jo varma että saan parin. +2 (Snow Ballista, Air Halo, Compass)

3. Ford Hybrid 3. Alamäkeen tuplamandosta 94 metriä hyssenä. Helppo homma Jokerille. Ensimmäinen pörö. +1 (Ultrium Jokeri)

4. Ford Hybrid 4. Reilu 100 metriä puiden takana tien vasemmalla puolella kori. OB myös oikealla. Ajatus oli heittää lievä antsa, joka kiertää oikealta takaisin korille. Laitoin takakenosta aivan liikaa kulmaa, ja kiekko painui tien yli OB:lle. +2 (Snow Ballista)

5. Ramirent 5. Tällä väylällä piti vain välttää pari ohutta puuta keskellä väylää. Onnistuin. Helppo pirkko. +1  (Laseri)

6. Ramirent 6. Nyt en ole varma...olikohan tämä se vanha antsaväylä. Laitoin liikaa kulmaa ja kiekko kopsui sisäkurvissa puihin. +1 (Compass)

7. Ramirent 7. En muista mikä väylä. Oikealle kääntävä par4...Nämä oli varmaan niitä missä olin hiukan väylän sivussa, enkä voinut kuin nepata takaisin väylään.  Bogi tullut. +2 (En muista kiekkoa)

8. Ramirent 8. 69 metriä hiukan vasemmalle kääntävä...ratakarttaan piirretty suota vasemmalle. Taaskaan en ole varma… olisiko tämä se, jossa heitin korkean hyssen, ja tuuli painoi sen reilusti vasemmalle. Jyrkänteen pohjalta upsilla kuulemma melkein koriin. +2  Ei sittenkään, tämä oli joku suorempi neppi (Compass)

9. Ramirent 9. 170 metriä koko ajan vasemmalle kääntävä par 5 väylä. Ei mitään muistikuvaa. Bogin olen ottanut, joten ilmeisesti en ole pysynyt väylällä. +3 (En muista kiekkoa)

10. Ford Hybrid 5. Tämän väylän valitettavasti muistan.Kolme kertaa jouduin neppaamaan mörristä pari metriä takaisin väylään. Tai jotain sellaista. Lopussa olin jo korin tasalla miltei ringissä, mutta ainoa sauma päästä mörristä ulos oli täysi kiskaisu päin pusikkoa, ja sitten etsimään minne kauas kiekko lenteli. 9 heittoa on aina niin mukava lopputulos. +7 (Heitot millä lie, olisinko käyttänyt Gold Ballistaa ainakin jossain kohdassa) Nämä ovat niitä väyliä, joiden takia tulen joskus lopettamaan kisoissa käynnin. Toivottavasti en kuitenkaan ihan vielä.

11. Ford Hybrid 6. Veikkaan että tämä on se väylä, jsosa heitetään kalliolle puiden välistä. Tämän osasin. Se aina helpottaa kun näkee minne heittää. +6 (Compass)

12. Ford Hybrid 7. Tämä olikin se väylä jota muistekin väylän 8 kohdalla. Hysse meni siis liikaa vasemmalle  (tuulen vika sanon minä). +6 (Linnoitus)

13. Ford Hybrid 8. Pitkä loivasti mutkitteleva väylä. Sain ernomaisen avauksen, mutta kiekko jäi aavistuksen hankalaan paikkaan, josta lähärin joutui heittämään käsi ylhäällä. Se jäi vähän lyhyeksi, olisi ollut hyvä mahdollisuus ottaa pirkko. +6 (Air Halo, Ultrium Jokeri)

14. Ford Hybrid 9. Ylhäältä piti osua sydämen muotoiseen alueeseen. Kokeilin upsilla, mutta huonolla heitolla jäin lyhyeksi. Pitkä putti hasardista vähän ohi. +7 (Linnoitus)

15. Ford Hybrid 10. Antsa, jonka joutuu heittämään koivujen läpi. Nyt onnistui. +6. (Air Halo)

16. Ford Hybrid 11. Ylämäkeen, josta vasemmalle taittava pitkähkö väylä. Avaus meni liian pitkään suorana, ja lähäri jäi lyhyeksi. +6. (Air Maailma, Snow Ballista).

17. Ramirent 12. Alamäkeen neppasin vasenta reunaa ja odotin putterin kääntävän hiukan. Käänsi vähemmän kuin kuvittelin, sillä heitto taisi olla hiukan löysä. Pitkä putti upposi silti nätisti. +5. (Basic Sparta)

18. Ramirent 13. Helppo hysse korille ja pirkko. +4. (Ultrium Respecti)

19. Ramirent 14. Vielä helpompi hysse korille. +3 (Ultrium Jokeri)

20. Ford Hybrid 15. Oli OB:ta, puskaa, puuta ja hasardia. Silti oikeasti helppo hysse korille, paitsi jos ei huomaa korkealla puussa roikkuvia oksia, joihin kiekko osuu, jos niitä ei näe. Osuin, en nähnyt. +3. (Ultrium Slaidi)

21. Ford Hybrid 16. Todella tiukka pilliväylä. Joko avaus osuu väylään, tai olet poispääsemättömässä metsässä. Olin metsässä, eikä tuolla ollut helppoa päästä edes neppaamaan takaisin väylään. Bogi oli selviö heti avauksen jälkeen. +4 (Basic Sparta) Jostain syystä (kostean nihkeä keli) putterimuovit ovat jääneet tänä viikonloppuna herkästi käteen, ja lentäneet oikealle. Siksi olen niitä vältellyt eilisen Talin jälkeen.

22. X17 (ilmeisesti joku yhdistelmäväylä Fordia ja Ramirentia).  Avaus sillalle, lähäri 7 metriin. Pirkko korttiin. +3 (Opto ProBallista, Ultrium Jokeri)

23. Ford Hybrid 18. Mandon jälkeen pitäisi päästä reilusti oikealle. Tuli monta virhettä viimeiseen väylään. Vasemmalta puhaltavaan tuuleen aivan liian alivakaa antsakiekko, ja aivan liikaa kulmaa. Rollasi ylämäkeen kauemmas korista. Pitkä lähäri jätti 8 metrin putin, jota ei enää jaksanut viimeisillä voimilla upottaa. +4 (Air Halo, Ultrium Jokeri)


Jotain olen unohtanut, tai muistanut väärin, sillä en löydä tästä sitä väylää, jonka heitin ylikääntävänä mutkan taakse, ja kiekko meni lopussa metsään. Sieltä ei päässyt kuin nepillä väylään...otin vielä vitosen korttiin, kun puttasinkin huonosti kun jalka ei mahtunut juurien väliin. Mikähän hiton väylä se oli.... Juu, se oli tuo Ramirent 7, jota en ollut muistanut. Hyvä avaus siis, joka melkein tuli hyvälle paikalle, mutta oli oikeasti toivoton.


mykey:
Aika solidia peliä kuitenkin toisin kun eräällä sankarille joka yritti putatta mahdottamatkin ja eipä ollu onni suosimassa.

takarivi:
Toinen päivä Jussin kisoissa Sibbessä ei ollut yhtään sen parempi kuin ensimmäinenkään. Oikeastaan olen vähän yllättynyt. Pystyin vähentämään bogien määrää reilusti, mutta samaan aikaan vähenivät myös pirkot. Kun perjantaina tein 8 pirkkoa, niin nyt lauantaina niitä tuli enää kolme!

Kierroksen alku oli kuin kopio eilisestä. Samat heitot, samat virheet. Esimerkiksi avausväylällä avaus 4 metriin ja putti alarautaan. Laitoin sen alkuhermoilun piikkiin, mutta kun koko kierros oli takana, tajusin sen olleen koko päivän kestävä tarina. Ei ollut väliä oliko putti 5 metriä tai 15 metriä, alarautoihin osuin häkellyttävällä prosentilla. Luulisi että joskus edes menisi koriinkin (onhan alarauta pienempi kuin ketjut!!!), mutta tänään ei mennyt. Likemmäs kymmenen alarautaa. Kun onnistumisia ei alkanut tulla niin tilanne vain synkkeni.

Oli jotenkin luovuttanut olo jo kierrokselle lähtiessä. Tuntui, että ne missä on epäonnistunut ekalla kierroksella, tulee olemaan vaikeita tänäänkin. Ja sitten taas ne missä onnistui eilen, ei varmaan mitenkään voi onnistua toista kertaa. Vähän selainen tuplanegatiivinen olo koko ajan, ja onhan se itsensä toteuttava ennuste.

Oikeasti on ihme että selvisin vain yden heiton heikommalla tuloksella kuin eilen. Varmaan jos pelattaisi kolmaskin päivä, tulos heikkenisi entisestään. Näin se vaan menee. Tarvitsen vähintään kymmenen kierrosta uudella radalla ennen kuin alan yhtään oppia mitä siellä pitäisi tehdä.

Tulos siis tänään +5, kun se eilen oli +4. Parannusta tuli siinä, etten ottanut ysiä millekään väylälle, siihen tuli seiska, eli tupla. Muita tuplabogeja ei tullut. Valitettavasti kun saa viisi pirkkoa vähemmän, niin ei voi juuri parantaa… Ratingeista en vielä tiedä kun porukka pelaa vielä toista kierrosta, mutta eiköhän se ole samaa luokkaa kuin eilen, eli menee alle 900. Huono tulos, mutta ihan hieno kokemus. En silti pidä F5-väylästä. Jos koko ajan joutuu heittämään antsaa mutkan taakse näkymättömiin, niin ei kiitos, ei kiinnosta, pelaan mieluummin muualla.

takarivi:
Sunnuntai oli juhannusviikonlopun kotimatkapäivä. Kotimatkan varrella on Heinolan Kippasuo, joten tuli otettua stoppi sillä kohdalla viikkokisoihin. Varsinaisesti ei kyllä poltellut päästä pelaamaan, mutta mielenkiinnosta haluin nähdä mitä muutoksia rataan on tehty sitten viime näkemän, josta on jo joku vuosi aikaa.

Varsinaisesti en ilahtunut näkemistäni muutoksista. Pelkkää pitkää väylää oli tarjolla. Kyllähän ne muuten, mutta kun käsi ei ole ihan niin vahva kuin toivoisi, niin menee hiukan repimiseksi ja golfin peluu jää vähemmälle. Pelin aikana tulikin mieleen, etten saanut ainuttakaan hyvää avausta. Joka ainoa epäonnistui jollain tavalla. Karkasi kädestä, lähti matalana, lähti oikealle. Mitä niitä nyt onkaan mahdollisuuksia munata. Ehkä joskus olisi hyvä käydä kokeilemassa uusiksi levänneenä.

Tuskin tulen tuolla pelaamaan enää tänä kesänä, joten en taida viitsiä joka väylän sössimisiä käydä läpi. Riittänee kun totean, että väsytti, oli hiki, ja kaikki hyttyskarkotteet unohtuivat autoon. Niitä kun ei tarvinnut Sibbessä (siitä Sibelle iso plussa!). Sain kunnian pelata kolmen teinin kanssa samassa ryhmässä. Oikein mukavaa porukkaa. Pari heistä oli kuulemma pelannut vasta vuoden, mutta heittelivät huikeita avauksia, joista meikäläinen voi vain haaveilla. Vielä kun maltti kasvaa puttiringissä ja lähäreissä niin hyvä tulee.

Juhannusviikonlopun saldo oli siis Talin viikkokisa Metrix 891, Jussin kisat Sibbessä PDGA 902 ja 905 ja Heinola Metrix 901. Aika selkeästi on siis nähtävissä, että juuri tällä hetkellä olen aika tarkasti 900 pelaaja. Jospa loppukesästä vähän saisi parannettua pelaamista.

takarivi:
Reissun jälkeen mökillä lomailemassa. Eihän sitä malttanut sitten kuitenkaan kauaa makailla laiskana, vaan tuli lähdettyä Peurunkaan muoveja heittämään.
Menin kolmosväylälle testaamaan pitkiä heittoja. Tai niin ainakin kuvittelin ennen kuin totuus iski märällä rätillä vasten kasvoja. Ei ne mitään pitkiä heittoja olleet. En saanut mitään itsestäni irti. Hidasta liikettä huonolla tekniikalla. Repiminen aiheutti vain sen, että kiekko painui ykkösväylälle. Kahdeksalla kiekolla viskoin useampaan kertaan, enkä saanut kertaakaan sellaista avausta, jolla olisi edes lähellä puttirinkiä. Onneksi sain seuraa, ja lähdettiin sitten kiertämään rataa. Se oli viisas päätös, kun nyt kerran kädestä irronnut mitään kelvollista heittoa, niin turha repiä itseään rikki.
Kierros ei mennyt mitenkään huonosti. Toki muutama harhalaukaus mahtui sekaan.

5. Stari nostolle -1
6. Sinus feidasi OB:lle. +0
8. Korotetulta tiiltä en uskalla heittää vauhdilla…miksen muista, että pitäisi heittää sitten vain paikaltaan. Nyt suorilta jaloilta Escape hirveässä antsassa. Kakkosheitto liukui pitkäksi ja rotkon pohjalle. +1
13. Kämmenavaus Anchorilla ja pitkä putti sisään. +0
15. Escape mukin juureen. -1
19. Sparta neljään metriin. -2

Siinäpä nuo merkitykselliset tapahtumat. Olihan siellä toki muutakin puuhastelua, mutta niistä selvisi ilman merkintää tuloskorttiin.

Iltapäivän sitten huilailin mökillä, mutta niin vain vielä illaksi sain päähäni lähteä Saarijärvelle Kusiaismäen viikkokisoihin. Kusiaismäessä oli ruohot ja nokkoset kasvaneet reippaasti. Enemmän etsittiin kiekkoja kuin heitettiin. Kaverin puolesta alkoi ottaa päähän, kun sai erinomaisen ja pitkän avauksen väylää pitkin mutkan taakse. Kuinka pitkälle se lopulta menikään jää ikuiseksi arvoitukseksi, sillä lättyä ei löytynyt mistään, vaikka etsittiin ainakin kymmenen minuuttia. Meni vähän fiilis kaikilta. Onneksi sama mies heitti sitten muutaman väylän jälkeen holarin ja korjasi holaripotin itselleen, niin eiköhän se iloksi muuttunut.

Oma peli ei ollut kummoista. Aloitin bogilla, ja se taisikin jäädä ainoaksi bogiksi. Lopputulos -4. Parempaankin oli saumoja, mutta ei tänään.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version