Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - moog

Pages: [1] 2 3 ... 28
1
Sellaista täydellistä ja kestävää kenkää ei tähän lajiin vain löydy, ainakaan tässä ~100kg painoluokassa. Näin se vaan on.

Täydellisen kengän etsinnän sijaan kannattaa hyväksyä että pelikengät on kulutustavaraa ja haalia niitä hyviä kenkiä varastoon aina kun edullisesti on tarjolla. Itse tapaan aina noissa isoimmissa kauppamestoissa pyörähtäessä käydä ohimennen tarkistamassa paikallisen urheiluliikkeen kenkätarjoomaa, jos vaikka löytyisi jotain hyviä tarjouksia tai poistoja. Aina silloin tällöin löytyy, ja kengät matkaan. Parhaimmillaan mulla on tainnut olla kolmet kengät laatikossa odottamassa tulevaa käyttöä. Tällä hetkellä on kahdet käytössä, yhdet kaapissa odottelemassa ja uutta ostan heti kun sattuu hyvään hintaan vastaan. Kayttämäni kengät (pääasiassa Salomonin GTX mid-malleja) maksaa normihintaisena mallista riippuen 120e-160e, mutta yksistäkään en ole maksanut enempää kuin 50% hinnasta. Parhaimmillaan on 140e Salomon X Ultra 2 mid GTX pari lähtenyt jostain poistomyynnistä hintaan 39e.

2
Radoilla tapahtuu / Vs: Pääkaupunkiseudun radat
« on: 25.08.16 - klo:11:38 »
Maksuhalukkuus kärsii myös radalla olevasta ruuhkasta, jossa maksuun viittaavat rannekkeet loistavat poissa olollaan.

Oisko kausikorttilaisia? Aika monella paikallisella on kuitenkin kausikortti tuonne radalle, jolloin rannekkeen sijaan pelioikeuden ilmaisee bägissä roikkuva kortti.


3
Liian metsäisellä radalla logistiikka lienee liian vaikea saada järjestymään, etkä näkisi kisoja telkkarista. Meri-Toppila mahdollistaa nyt kaikkien aikojen mittavimman TV-tuotannon, mutta toki on muitakin paikkoja joissa vastaava olisi mahdollista toteuttaa.

Koska ja missä tämä mittava TV-tuotanto on nähtävissä? Kovin vähän on infoa missään (tai sitten en vaan osaa).

4
Treenipäiväkirjat / Vs: Pelikirja
« on: 09.05.16 - klo:14:55 »
Jos taas yläkroppa kiertyy liian nopeasti, käy helposti niin, että huomaat hauiksen osuvan rintalihakseen ja sen jälkeen kyynärpää ei missään vaiheessa pääse vetämään heittoa. Se todennäköisesti karkaa sektorista sivulle, koska veto ei enää sen jälkeen ole piiskamainen ja suora.

Jep, tämä on juuri se mitä muutamista omista still-kuvista olen havainnut; näyttää siltä että käsi vaan tulee perässä ylävartalon auetessa (kiekko on melkein vasemmassa kainalossa kun rintamasuunta on jo vahvasti aukeamassa kohti koria), eli kyynärpää ei todellakaan vie heittoa, eikä kiekot ihan aina linjaan kyllä osukaan...

5
Treenipäiväkirjat / Vs: Pelikirja
« on: 09.05.16 - klo:14:37 »
Erinomaisen hienoa!

Aiemmissa teksteissäsi on ollut paljon painavaa asiaa, joten odotan innolla tulevia kirjoituksia. Tervetuloa "takaisin" :)

Ja jotta päästään heti aiheeseen, niin mistä löytyisi se viisasten kivi (tai edes jotain valaistusta) RHBH heiton oikeaan ajoitukseen? Mitä omaa heittoani joskus olen videolta nähnyt, niin tuntuu aukeavan pakka liian aikaisin niin ettei käsi ehdi kunnolla mukaan. Ei lähde veto oikein "kyynärpää edellä" kuten pitäisi. Ja toisaalta kun tuota yrittää tietoisesti korjata, niin tuntuu että sitten pihistellään ylävartalon kierrosta.

Kun ei oma aika noin ylipäänsä riitä kattavaan empiiriseen analyysiin, niin olisi kiva kuulla näkemystä kummallako itseasiassa on suurempi potentiaalinen hyöty heittoon; elbow first vai rivakka ylävartalon kierto? Olen muutaman kerran nähnyt kanssapelaajan siivuttavan niin vaivattoman, jopa jollain tapaan hitaan näköisellä vedolla huikeita mittoja, että ei voi kun ihmetellä mistä ne metrit tulee...

6
Treenipäiväkirjat / Vs: MISSION SYYSMYRSKY 2016
« on: 28.04.16 - klo:12:07 »
Jees, pareja ei käytetä kuin siihen että rankaistaan myöhästymisestä. Ei vaikuta ratinkeihin eikä muuhunkaan.
Eli aivan joutotavaraa :)

Vaikka tulosten kannalta pareilla ei merkitystä olekaan (paitsi myöhästymisrankut), niin keskustelun kannalta ne ovat oivia.

Ratoja on monenlaisia ja satunnaisen sivustaseuraajan on kenties vaikea hahmottaa suoritusten erinomaisuutta jos puhutaan vaan että pelasin sillä radalla 49 tai tolla radalla 62. Tai että kisassa tonnin ratinkiin tarvinnee sellaisen 58 heittoa, tai toisella radalla 63.

Par-lukemat tavallaan kiinnittävät sen koordinaatiston, jota vasten tuloksia tulkita. 63 heittoa ei rataa tuntemattomalle välttämättä kerro mitään, mutta -7 antaa ainakin perusoletuksen että ihan hyvä kierros.

Ja toki, toisilla radoilla on tiukemmat parit kuin toisilla. Talin pelaaminen pariin on harrastelijalle kelpo suoritus, kun taas Siltämäen pelaaminen pariin ei välttämättä niinkään. Mutta näistä eroista huolimatta koen nuo parit ihan mielekkäiksi antamaan jonkinlaista kiinnekohtaa tulkinnalle, minkä tasoisista tuloksista puhutaan.

7
Frisbeegolf / Vs: Hole In One
« on: 08.03.16 - klo:11:39 »
Laitan tähän ketjuun kun tuntuu sopivimmalta. Mitäs mielipiteitä, onko CTP kisassa holari parempi kuin korin alla putkessa kiinni oleva, vai ei? Aletaanko korin sisällä mittaamaan etäisyyttä putkeen?

Omasta mielestä holari voittaa aina CTPn, eikä korin sisällä mitään mittailla. Jos tulee useampi holari CTP-väylään, menee nallekarkit jakoon. Logiikka: koska väylä on pelattu jo loppuun on distance to pin käytännössä tasan nolla. Putkessa kiinni oleva korin alla vs. holari, nooo vähän tiukka tilanne mutta minusta holari voittaa aina.

Mun mielestä yksiselitteisesti just noin. Holari on kipossa, väylä pelattu ja etäisyys käytännössä nolla. Mitään virallista (eli PDGA:n määrittelemää) CTP-sääntöähän ei ole, eli kai se loppupeleissä on aina järjestäjän määriteltävissä miten mennään, mutta en itse muista kohdanneeni sellaista CTP:tä jossa holari ei olisi ollut paras mahdollinen tulos.

8
Treenipäiväkirjat / Vs: Touring Amateur
« on: 02.03.16 - klo:08:42 »
OB-sääntö on tämän lajin paskamaisin sääntö. OB:lle heittänyt pelaaja laitetaan keskustelemaan koko ryhmän kanssa kiekon pelialueen ulosmenokohdasta.

Ihan mielenkiintoinen ja tietyissä paikoissa toimiva vaihtoehto OB:lle on tuo USDGC:ssä käytettävä "hazard" (ei buncr hazard), eli siis muuten sama kuin normi-OB, mutta jatketaan siitä mihin kiekko jäi. Tällöin ei ole mitään arpomista sen suhteen, mistä kohtaa meni yli.

Tuo hazard vaatii toki väljyyttä radalta, että voidaan järkevästi jatkaa sieltä viivan väärältä puolelta. Ei toimisi esim. Talin väylillä 15 & 18, koska jatkoheitot lähtisivät viereisiltä väyliltä, mikä on turvallisuusriski ja saattaa laittaa viereisten väylien pelaajia odottamaan. Mutta esim. USDGC väylä 3. tuo toimii oikein mallikkaasti. Jos kiekko menee narun väärälle puolelle, otetaan rankku ja jatketaan siitä mihin kiekko jäi. Ei arpomista.

9

Sääntökirjasta ei suoraan löydy näihin leveysasteisiin sopivia lumisääntöjä.
Merkkauskiekon etupuolelta lumet pois  :-\  Tähän olisi mukava saada joku perustelu, miksi se olisi sallittua.

Tämän voisi järkeillä niin että lumi on "casual water", vaikka olomuoto onkin kiinteä. 803.01 Obstacles And Relief kohta B määrittelee casual waterin obstacle:ksi  josta voi ottaa reliefin. Saman kohdan mukaan relief otetaan ensisijaisesti siirtämällä estettä, jos se on käytännöllistä, mikä veden tapauksessa tietty normaalisti ei tule kyseeseen, mutta lumen muodossa kyllä.

Myönnän, aika kaukaa haettu  ;D

Itseäni jatkaen, tähän on näemmä olemassa ihan PDGA:n kantakin sääntöjen Q&A:ssa:

QA 4: Ice and Snow
Q: Does the term "body of water" in the casual relief rule include bodies of ice and snow?
A: No. "Casual water" as listed in the rules is water as it's commonly understood, in its liquid form. The rules do not grant casual relief from snow, ice, or even steam should you encounter it. Applicable Rules: 803.01 Obstacles and Relief.

Kumoan siis aiemman järkeilyni. Loppuyhteenvetona voitaneen todeta, että lunta ei erityisemmin sääntöjen puitteissa tamppailla tai siirrellä.

10
Mites nyt kun rupeaa tuota luntakin olemaan ihan polviin asti, niin saako esim haaralta putatessa tampata lunta markkerin etupuolelta?

Miksi pitäisi tampata lunta markkerin etupuolelta?

Jos oikeasti on paljon lunta ja puttaa syvästä haarasta täysin suoralla kädellä Locastron tapaan, niin voihan siinä hanki tulla eteen.

11
kyllä lunta saa siirtää edestä, takaa, päältä ja alta. kunhan se heittopaikka ei siirry

Sääntökirjasta ei suoraan löydy näihin leveysasteisiin sopivia lumisääntöjä.
Merkkauskiekon etupuolelta lumet pois  :-\  Tähän olisi mukava saada joku perustelu, miksi se olisi sallittua.

Tämän voisi järkeillä niin että lumi on "casual water", vaikka olomuoto onkin kiinteä. 803.01 Obstacles And Relief kohta B määrittelee casual waterin obstacle:ksi  josta voi ottaa reliefin. Saman kohdan mukaan relief otetaan ensisijaisesti siirtämällä estettä, jos se on käytännöllistä, mikä veden tapauksessa tietty normaalisti ei tule kyseeseen, mutta lumen muodossa kyllä.

Myönnän, aika kaukaa haettu  ;D

12
Kun kyseessä on kysymysketju, niin kysytään. Mitä olette mieltä tästä peli"ideologiasta"? Olenko ajatukseni kanssa yksin vai löytyykö kohtalotovereita?

Kyllähän näitä alivakaita suosivia löytyy enemmänkin, erityisesti meidän keskuudesta jotka emme omaa kunnon forea.

Itselläni siis kämmenheitto toimii lähinnä tuollaisiin max. 50m neppeihin, mutta siitä pidemmälle mennään sitten rystyltä alivakailla kiekoilla jotka kääntää oikealle. Lucid Warrant, Fuzion Witness, TP Sotakirves, riippuen siitä kuinka pitkälle pyritään. Toki, hieman vakaammillakin voi heittää isoa antsaa joka kääntää oikealle, mutta aina ei ole tilaa sellaiseen. Erityisesti jos väylä on kapeahko ja katto matalalla, mutta silti pitää lopussa päästä oikealle, niin kunnollisen foren puuttuessa ratkaisu on reilusti alivakaalla kiekolla hyzerflippi joka lopussa kääntää oikealle.

13
Treenipäiväkirjat / Vs: Pyhän Mikaelin pelit
« on: 21.01.16 - klo:14:05 »
Itselläni on viimeisin Cooper-kokemus tuolta armeijan loppuajoilta, vuodelta 1993. Suoritin sen Cooperin kirjallisesti, yllättävänkin hyvällä tuloksella; muistaakseni snadisti päälle 3000m meni silloinkin  ;D

Ei se ihan hatusta ollut tuokaan vedetty, kyllä mä intin alkuaikoina painoin elämäni parhaan Cooper-tuloksen, 3250m. Onhan sitä tullut jotain liikuntaa harastettua aina, mutta ei juokseminen koskaan ole ollut mun juttu. Juuri ennen inttiä pelasin aktiivisesti Amerikkalaista jalkapalloa, joka ei nyt varsinaisesti mitään kestävyysjuoksua ole. Kun on ruumiin rakenne vähän sellainen robustimpi, niin mun juoksemisesta on gasellimainen sulokkuus kyllä kaukana. "Sarvikuono suossa" kuulostaa kuvaavammalta; ei kovin kaunista eikä tehokkaan näköistä mutta kummasti se menee eteenpäin.

Nykyään en tiedä paljonko menisi 12 minuuttiin. Luultavasti taju lähtisi ennen täyttä aikaa.

14
Treenipäiväkirjat / Vs: MISSION SYYSMYRSKY 2016
« on: 19.01.16 - klo:08:33 »
Haudastaan noussut Torspo voisi ostaa jonkun kiekkovalmistajan 8) Kyllä siinä olisi ihan eri meininki kun olisi kädessä Torspo 10000 eikä mikään Innovan rämpylä.

Mulla löytyy varastossa vielä yks Torspo 555 maila 80-luvulta. Se on ikuinen. Yritin jossain vaiheessa ihan tarkoituksella saada sitä pelitilanteessa poikki laittamalla painoa ihan huolella laukaukseen, mutta ei. Se vaan taipuu ja taipuu...  ;D

15
Frisbeegolf / Vs: Murjotusketju
« on: 10.12.15 - klo:17:06 »
Marraskuun alussa diagnosoitu selän välilevyvaurio on pitänyt poissa heittohommista nyt kuukauden päivät ja tauko jatkunee vielä toisen mokoman. Ulkona kuitenkin olis kelpo pelikelit kun talven tulosta ei oo tietoakaan.

Alkaa iso mies hermostumaan  >:(

Pages: [1] 2 3 ... 28